Şimdi Ara

RENAULT YEDEK PARÇA AÇMAZI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
17.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CLİO SYMBOL ARAÇ ALDIM ALIR ALMAZ ÇEVREDEN İYİ UCUZ AZ YAKAR ÇOK KAÇAR AMA PARÇASI PAHALI MESELA KAI KİLİT MOTORLARI 160 YTL SİS FARLARI ÇİFTLİ 175 YTL ÖN TAMPON ŞÖYLE FAR BÖYLE PAHALI DENİLİYOR ACABA BU ARAÇLARIN YAN SANAYİSİ HENÜZ OLUŞMADI MI VE ORJİNAL YEDEK PARÇALARI GERÇEKTEN ÇOK MU PAHALI ÖRNEK FİYATLARLA CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

• Renaulta böyle birşey dendiğini ilk defa duyuyorum. Renault un yedek parçası tofaştan sonra en çok bulunandır. Bence onlar hurafe
  • doğrudur.

quote:

Orjinalden alıntı: ahmbor

CLİO SYMBOL ARAÇ ALDIM ALIR ALMAZ ÇEVREDEN İYİ UCUZ AZ YAKAR ÇOK KAÇAR AMA PARÇASI PAHALI MESELA KAI KİLİT MOTORLARI 160 YTL SİS FARLARI ÇİFTLİ 175 YTL ÖN TAMPON ŞÖYLE FAR BÖYLE PAHALI DENİLİYOR ACABA BU ARAÇLARIN YAN SANAYİSİ HENÜZ OLUŞMADI MI VE ORJİNAL YEDEK PARÇALARI GERÇEKTEN ÇOK MU PAHALI ÖRNEK FİYATLARLA CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM
  • ARKADAŞIM SÖZLERİNDE HAKLILAR...
    BEN DE 2. EL CLİO HB ALDIM VE ALIRKEN ÇEVREDEN PARÇALARININ PAHALI OLDUĞU YÖNDE UYARANLAR OLDU
    FAKAT DAHA ÖNCE BROADWAY KULLANDIĞIMDAN YEDEK PARÇA SIKINTISI HİÇ ÇEKMEDİĞİM İÇİN O SÖYLENENLERİ CİDDİYE ALMAMIŞTIM.
    AMA CLİOYU ALIP İLK BAKIMA GÖTÜRDÜĞÜMDE ÇIKAN MASRAF GİÇ DE UCUZ DEĞİLDİ.
    MESELA ÜST MOTOR TAKOZU DEĞİŞTİ ORJ. :150YTL - YAN SANAYİSİ:50 YTL
    BROADWAY DA İSE MOTOR TAKOZUNU 5 YTL YE DEĞİŞTİRMİŞTİM...
    BİR ÖRNEK DAHA: CLİO ARKA CAM SİLECEK KOLU 160 YTL...
    SEBEBİNİ SORUNCA "ARAÇ FRANSIZ" YA DA "KULLANILAN PARÇA KALİTESİ"... GİBİ GEREKÇELER SUNUYORLAR...
  • BENDEDE 2004 CLIO II VAR VİTES TOPUZUNU DEYİM YERİNDEYSE KEMİRMİŞLER , RENAULT SERVİSİNE GİTTİM İYİMİ , ELEMAN GİTTİ BULDU GELDİ DERİN BİR OH ÇEKTİM ÇÜNKÜ YAN SANAYİCİLERDE BULAMAMIŞTIM BU PARÇAYI , SONRA AÇTI BİLGİSAYARI FİATINA BAKMAK İÇİN ODA NESİ 130 YTL DEMESİNMİ ? NE DİYON SEN YA DEDİM CİDDEN ÇOK SİNİRLENDİM SANKİ AVRUPA ARABA KULLANIYOZ , CAM AÇMA DÜĞMESİ SÜRÜCÜ TARAFI ORJİNALİ 140 YTL YAN SANAYİSİ 35 YTL YE BULDUM , AMA BİZİM ELEKTRİKÇİ ARKADAŞ ONU SÖKEREK TAMİR ETTİ BUNLARIN İÇİNDE OKSİTLENME OLUYOR DEĞİŞTİRİP MASRAF ETME DEDİ 20 YTL ATTIM KURTULDUM
  • Clio Hb in yedek parçalrı pahalı olabilir ama symbol de mi pahalı? Yani pahalıysa çüşş diycem, hem de yerli üretim. İnanasım gelmiyor açıkçası, bu ülkede araç sahibi olmak lüksü de geçecek herhalde
  • EVET BENDEKİ ALET SYSMBOL MALESEF ONLARIN PARÇALARINININDA FARKI YOK AVRUPADA ARAÇLARDAN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Yedek Parça
    11 ay önce açıldı
    Opel Yedek Parça
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinal parça yerli-yabancı hangi markanın olursa olsun pahalıdır, bi broadwayin de orijinal parçasını bulsanız o da pahalıdır, yan sanayi ile karıştırılmasın...
  • diğer marka araçların yarısı olsa bile yine de pahalı.bu sebeple sanayiden çıkma parça daha mantıklı gibi.175 ytl çift sis farı diğer markaların yarısı fiyatına.ama sanayiden 75 e de bulabilirsin.
  • dediğin çokdoğru dostum.
    6000ytl değerindeki r9 springin;
    koltuk kızağı 204 YTL

orjinal ve kaliteli ise parçalar herzaman pahalı

quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Orijinal parça yerli-yabancı hangi markanın olursa olsun pahalıdır, bi broadwayin de orijinal parçasını bulsanız o da pahalıdır, yan sanayi ile karıştırılmasın...

• oda bişeymi peugeot 307 silecek kolunun fiyatı 300küsürdü çifti.yanlış hatırladıysam düzeltin ...saygılar
  • civic sedan silecek kolu 200ytl
  • ama bildigim kadarıyla renaultun fiyatları digerlerine gore gayet uygun.renaultta 4 alaşım jantın fiyatı başka markaların 2tanesinin fiyatına veriliyor keza silecek silgilerinden butonlarına kadar yan sansyide bulabilirsiniz.bence renaultcular gayet şanslı bu konuda saygılar
  • türkiye de ki hiç bir araç yerli üretim değil arkadaşlar. kimse kimseyi kandırmasın.

bütün parçalar yabancı iken sırf burada monte oluyor diye o arabanın parçalarının ucuz olmasını beklememeniz lazım.

ancak camları belki duracam vb ise biraz ucuzdur. gerisi hep yabancı parça.

şahinler , broadwaylar gibi araç yok şu an piyasada.

onlarda 10 yıllardır üretildiği için zamanla dünyada bir türkiyede üretilmeye devam edilmişler. o bakımdan çoğu parçası yerli idi.

yerli araba aldım diye bir kavram yok.

sadece çok satan araçların yan sanayisi oluyor o kadar.

yan sanayi parçalarınında ne kadar kaliteli olduğu tartışılır.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

türkiye de ki hiç bir araç yerli üretim değil arkadaşlar. kimse kimseyi kandırmasın.

bütün parçalar yabancı iken sırf burada monte oluyor diye o arabanın parçalarının ucuz olmasını beklememeniz lazım.

ancak camları belki duracam vb ise biraz ucuzdur. gerisi hep yabancı parça.

şahinler , broadwaylar gibi araç yok şu an piyasada.

onlarda 10 yıllardır üretildiği için zamanla dünyada bir türkiyede üretilmeye devam edilmişler. o bakımdan çoğu parçası yerli idi.

yerli araba aldım diye bir kavram yok.

sadece çok satan araçların yan sanayisi oluyor o kadar.

yan sanayi parçalarınında ne kadar kaliteli olduğu tartışılır.

hayırlı günler.

dostum tabi yerliden kasıt turkiyede üretilmesi.ama bi yanlışın var bu ve bazı firmaların tum malzeme üretimleri turkiyede yapılıyor.sizin dediginiz olayın olması biraz zahmetli ve pahalıya gelen bir olay halbuki bu tarz ulkelerde uretim yapılmasının tek amacı var oda ekonomik avantajlar.düşünün hergün frnsadan bursaya gemiyle motor,far,sac,stp lambasımı taşıyolar sizce? bence hayır sadece patenti onlara ait ama üretimleri buradada yapılıyor ve onlar tarafından üretim yapılıyor.üretimi mümkün olmayanlarda dışardan geliyordur.bu arada sizin mantığınızla hareket edersekte dediginiz brodway parçalarının fransa,şahinlerinde italyadan parçalarının gelmesi lazımdı...saygılarımla

• aradaki bağlantı kabloları, kapı fitilleri, özelliği olmayan stop lambaları vb türkiyede ürettirilebilir.

bir toyota corollanın ne kadarı yerli bilen varmı?

merak ettim bende. destekli yazayım diye araştırıyorum.

hayırlı günler.
  • On konsol,plastik aksam,gostergeler,farlar,tamponlar,camlar,ic doseme,sanziman,debriyaj v.s. bunlar da Turkiye'de uretiliyor. Ancak ozellikle elektronik ve elektrikli aksam(kilitler,cam motorlari v.s.)motor parcalarinin cogunlugu ve bazi diger parcalar yurtdisindan geldigi icin epeyce pahali oluyor.

R9-11-12 serisinin de her parcasi ucuz degil. Bunlarda da yerli orijinal,yabanci orijinal ve yerli yan sanayi olmak uzere uc grup var. Ancak cogu parcanin yabanci orijinali yok,hatta yerli orijinal bile her parcada yok. Bu nedenle bu eski arabalarin epey parcasi ozellikle aksesuar konumundakiler yerli yan sanayi oldugu icin daha ucuz. Yoksa yine ithal parcalari pahali.Ornegin;

R-12 Bir tane on aks 120 milyon gabriel
    R-9 spring distributor 220 milyon ducellier, yerli mako distributor 100 milyon
    R-12 karburator 300 milyon solex
    R-12 benzin pompasi 20 milyon-sofabex , yerlisi 10 milyon.
    R-12 kontak anahtari 50 milyon-valeo, yan sanayisi 15 milyon

Bazi parcalari ise tamamen yerli ancak orijinal(renault pieces d'origine kutusunda geliyor)Mesela R-12 on kapi kilidi 12 milyondu ancak yerli yan sanayisi 5 milyon.Yine elfreni kolu yerli orijinal 15 milyonken yerli yan sanayi 10 milyondu.Radyo anteni 15 milyonken yan sanayisi 8 milyondu.

Birde yerli orijinalinin bile bulunmasi cok guc(pahali oldugundan ve genellikle tercih edilmediginden dolayi ozel siparisle gelen) hatta uretilmedigi, sadece yan sanayi uretimi olan parcalar var. On takim burclari,kumanda dugmeleri,palstik aksesuarlar,doseme,tampon v.s.

Genellikle bu eski araclarda cogu insan orijinalini aramadigi ve talep etmedigi icin ilk basta parcalar ucuzmus gibi gelebiliyor,ancak orijinal parcalar yine de yan sanayisine oranla en az 2 kat daha pahali,ancak gunumuz araclarinin parcalari kadar teknolojik ve komplike olmadiklarindan yine de daha ucuz olabiliyor.Ben bulabildigim olcude orijinal parcaya sadik kalirim cunku gercekten fiyat farkina degiyor.Hatta bulamadigimda falan hurdaliklardan orijinal cikmasini alirim,cikma bile olsa temiz durumdaysa yan sanayisinden iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25B1CCF06 -- 28 Ocak 2007; 23:29:13 >

• arkadaşım selam forumlara bakarken bahsettiğin koltuk kızağı sorununu da okudum galiba r9 hala kullanıyorsun, bende o konudan muzdarip im.koltuk vidalarına uygun alyen aldım sıktım yine olmadı.bir çözüm biliyorsan yazarsan sevinirim

herkeze teşşekkürler
  • BU RENO PARÇALARI BU KADAR PAHALIYSA ARABAYI SATMAK YERİNE PARÇALAYIP ÇIKMA OLARAK PARÇALARINI SATALIM DAHA FAZLA PARA EDER O ZAMAN, HAKSIZMIYIM
  • yenisini almaktan başka bir çare gözükmüyor açıkçası.
    yenisi 204ytl serviste,çıkmacılarda ise 100ytlden kapı açıyorlar.ama çıkmanın ne kadar sağlıklı olacağını bilemem.
    geçici çözüm olarak sürücü tarafındaki koltuk ile yolcu tarafındaki koltuğun yerlerini değiştirdim

quote:

Orjinalden alıntı: burgata

arkadaşım selam forumlara bakarken bahsettiğin koltuk kızağı sorununu da okudum galiba r9 hala kullanıyorsun, bende o konudan muzdarip im.koltuk vidalarına uygun alyen aldım sıktım yine olmadı.bir çözüm biliyorsan yazarsan sevinirim

herkeze teşşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.