Şimdi Ara

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
33
Favori
9.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alttaki resim gerçek mi diye iki üç kez baktım valla. Sonra üstündeki render yazısını gördüm. Vay anasını dedim. Aslında bu işlere de bulasasim var ama para gelecek var mı bir bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık hocam.
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    ProRendersyoutube
    Rendering test - GTX1080Ti vs RTX2080Ti (Lumion 8.0 Pro)
    https://www.youtube.com/watch?v=yItWzlkAV0U&feature=youtu.be

Şöyle bir video buldum, bunun titan x ve 1080ti olanında vardı %10 daha iyiydi titan onu bulamadım ama, bulursam atayım hocam, ama şunları buldum. Dediğim gibi afaki fark yok.

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ?

• Hocam akrabaya yaptım onu ticari iş değil o

Şu ticari iş gerçi parasını alamadık daha ama alırız inşallah. Valla mimari çalışma yapacaksan altyapı olması lazım eğitimini almadan yapmak biraz zor olur hocam üretimde sorun yaşarsın. Ama görselleştirme işinde ilerleyen ve mimar olmayan çok tanıdığım var ve hatta bazılarının eline su dökemem o derece iyiler

Forumda ne arkadaşlar var süper işler çıkaran da pek takılmıyorlar buralara, geçen birisi silah tüfek modellemişti süperdi mesela. Bu tip modelleri film yapan firmalara satabiliyorsun. Börü ve Vecihiyi yapan bir abimiz var mesela hemen alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 6 Temmuz 2020; 12:8:26 >

Seni aydınlatmam için bu kartların hepsini kullanıp, 5 farklı yazılımda test etmem lazım hocam ki oda mümkün değil. Ben sadece işin autodesk tarafında olduğum ve yazdığım kartlardan çoğunu deneyimlediğim için genel bir sıralama yapmaya çalıştım. Sıralamada yanlışlıkla olabilir yani öyle bir iddiam yok, titan x in avantajı bellek kaynaklı oluyor, ha cok fakr var mı tabiki yok ama lumion böyle gpu belleği önemli. Ama bu titan x i 1080ti ye göre tercih edilir yapar mı, duruma göre. Ama genelde yapmaz. Sadece neyi kaç paraya aldığının önemi oluyor burada.

Haa şunu da söylemeden geçmeyeyim, listedeki en fiyat performans kart Gtx980 ti dir. Net.

• Çok iyi konu. Çok açıklayıcı. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Hocam akrabaya yaptım onu ticari iş değil o

Şu ticari iş gerçi parasını alamadık daha ama alırız inşallah. Valla mimari çalışma yapacaksan altyapı olması lazım eğitimini almadan yapmak biraz zor olur hocam üretimde sorun yaşarsın. Ama görselleştirme işinde ilerleyen ve mimar olmayan çok tanıdığım var ve hatta bazılarının eline su dökemem o derece iyiler

Forumda ne arkadaşlar var süper işler çıkaran da pek takılmıyorlar buralara, geçen birisi silah tüfek modellemişti süperdi mesela. Bu tip modelleri film yapan firmalara satabiliyorsun. Börü ve Vecihiyi yapan bir abimiz var mesela hemen alır
    Akraba kıymetinizi bilsin hocam. Mis gibi olmuş valla.

Süper olur çünkü bende de titan x var

• Render işi için 6900k,7820x,1800x,2700x ve 3700x gibi işlemciler de gayet yeterli olacaktır. Özellikle autocad gibi işlemci ön belleğine yüklenen uygulamalarda işlemci tampon belleği, solid ve rhino gibi grafik kısmına yüklenen uygulamalarda ise firegl ve quadro ekran kartları donanımsal destek verdiklerinden o kartların tercih edilmesi çok daha iyidir. Sap2000 gibi hesaplama işlemlerinde ise rx vega ekran kartları hesaplama güçleri nedeniyle tercih edilmelidir.

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Çok abartıyorlar hocam çünkü ortada bilgi kirliliği var. Biz yıllarca o dandik verimsiz İ7 leri kullandık sistemlerde.

• Ben bunu durup dururken niye okudum
  • Çok bilgilendirici bir konu olmuş, teşekkürler. Bir de fikir almak isterim, render için Vega 64 ve rx5600xt ekran kartları arasından hangisi tercih edilmelidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Hocam akrabaya yaptım onu ticari iş değil o

Metal-Gear isimli üyeyi kastettiniz diye tahmin ediyorum.

• Predator536 kullanıcısına yanıt
    Uygulama varketmez vega 64 daha güçlü kart, ama yukarıda bahsettiğim mevzular önemli. Oyun da oynuyorsanız 5700XT yada 2060S ye yönelmekte fayda var. Ha şu da var incehesap son indirim gününde 2499TL ye sattı vega 64 ü rog strix i. Kampanya kovalamak lazım.

• Bazı örnek videolar yükledim arkadaşlar, yapım şirketi de Türk bu arada.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Oooo hocam çok faydalı konu olmuş elinize sağlık yana yakıla tartışacak adam arıyordum. Şimdi soruma geleceğim.
    Makine mühendisliği okuyorum şuan elimde kendimi idare eden bir laptop var ama değiştirmek niyetindeyim. Kesenin ağzını açmak gerektiği için şuan para biriktiriyorum. Model roket, jet motor ve iha alanlarında araştırmalarımı ve yatırımlarımı yaptığım ve kariyer planımı havacılık üzerine geliştirdiğim için. Ansys CFD modülü ile analiz ihtiyacım oluyor. Analiz yapacak, katı model çiziminde kullanılacak, tersine mühendisliktede kullanılacak ve gerekirse render alacağım bilgisayar lazım. Bireyselde gereksiz diyenler oluyor hata yaptığımda geriye gidip yeniden çizmek yada çizerken takılma donma olduğu zaman motivasyonumu ve hevesimi kırıyor işime odaklanamıyorum. Aradabir oyında oynarım %75iş %25oyun.

Edit: Kullandığım programlar; Solidworks, Catia, Siemens Nx, Ansys Workbench ve CFD modülleri, Matlab ve Fusion 360.

İş istasyonları hakkında donanım olarak size danışmak istediğim bazı şeyler var oyun için yapılan ekran kartları ile quadro serisi kartlar arasındaki kullanım amacının farkındayım. Dell, Hp, Lenovo gibi markalar hazır iş istasyonları satıyorlae çift işlemcili, tek işlemcili, olanları var bazıları 3 Tb ye kadar ecc ram desteği var. Hepsi ekran kartsız kasalar. Kimisi 115.000₺ kimisi 20.000₺ - 30.000₺. Hava soğutmalı hepsi. Aşağıya bir ekran görüntüsü bırakacağım oradaki sistemleri kendimiz toplasak custom sıvı soğutma yapsak hava soğutma yada hazır kapalı devre sıvı soğutmalar tam yükte stres altında 75 derecede çalışırken, custom sıvı soğutmada 45 dereceyi geçemiyor. Böyle bir sistem kurmak varken neden bu hazır iş istasyonlarını üretmişler sertifikasyon ve ecc ram dışında avantajı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 6 Temmuz 2020; 17:49:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Özlenen konulardan, emeğe sağlık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam, çok aydınlatıcı olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.