Şimdi Ara

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
33
Favori
9.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben solidworks ve keyshot kullanıyorum. artık vray e geçiş yapmak istiyorum. solidworks modelleri vray ile renderlamanın en kolay yolu nedir? keyshot kullanımı çok kolay ama pek tatmin etmiyor sonuçları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Lumion için hangi işlemci kullanılmalı, yeni sistem toplanacak o yüzden soruyorum. Fiyat olarak amd 3800x mantıklı mı ?

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Aslında 3700X en mantıklı konumda, her bakımdan.
    Teşekkürler, programı tam bilmediğim için çok faydanız dokundu 👍

• Render ile hiç işim yok ancak keyifle okudum. Ellerinize sağlık. Bu kadar bilgiyi derleyip bir araya getirmeniz çok güzel.
    Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Böyle diyeceğinizi tahmin etmiştim :) Şöyle ki, sayılı kapasiteli derken ben bir kişinin toplam çalışabildiği alan olarak kastedmiştim. Yani direk bu sektörü kastetmedim. Hani vfx, yazılım, cgi, kurgu, animasyon, kamera, renk yönetimi, modelleme vs bir arada yapabilen kişi pek yoktur. Tanıyan tanıyor derken de reklam yapmadığım için sizleri kastedmedim elbette :) Çeşitli senelerin getirdiği refler, firmalar, müşteriler, tanıyor, tavsiyeler devam ediyor.

Ha neden böyle derseniz, hemen hemen bilgisayar programları ile ilgili tüm alanlar hobime girdiği için. Bu işten zevk aldığım için hemen hemen her dalda kendimi iyi seviyeye getirdim. Bunca dalda iş yapabilen joker insan olarak sayılı manyaklardanımdır demek istemiştim :) Bu da aslında çoğu işte daha iyi sonuçlar almamı sağlıyor. Örneğin sadece işte 3d max ya da blender her neyse modelleme ve animasyon yapmayı bilen olur. Kurum ondan interior ya da dış tasarım istedi, Ne yapar, modeller hazırlanıyor, ışıklar, renkler, kameraya keyframeler atılıyor, belki cutlar alınıyor, birleştiriliyor bitti. Ben esktra duruma göre After effects'e geçip, modelleme proglar ile mümkün olmayan farklı efektleri, transitionları, infografileri ekleyerek müşterinin daha gözüne hitap eden hale getiriyorum. Ya da vr gözlüğe uygun hale getirip, götürüyorum vr gözülüğü de yanımda, sunumu öyle yapıyorum. Gibi gibi.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler açıklamanızdan ötürü. Ben oyun sektörüne iş yaptığım için 3D assetlerin yanı sıra işin yazılım ve görsel efekt kısmındayım sizinkine benzer bir durum. Bu linkte oynanabilir olarak geliştirdiğim oyun sahneleri ve 3D oyun assetlerini portfolio şeklinde stokluyorum. Çoğunlukla buradan iş geliyor bağımsız geliştiricilerden. Mimari alana iş yapmıyorum pek, biraz tekdüze kalıyor çünkü hedeflediğim sektöre göre. Artstation portfolionuz varsa takip isteği gönderin:

After Effects kısmında ise sinematik introlar yapmaktan deli gibi keyif alırım, bununla alakalı iş istekleri geliyor ama bazende proje dosyasını atar mısınız diyenler oluyor, enteresan bir istek. Neyse en favorim olan üçlü çalışmayı paylaşayım. Avengers End Game'in, Metro Exodus'un ve Ghost Recon'ın introlarını gördüğümde çok beğenmiştim, aynılarını kendim için yapmıştım.

Bu Avengers Teaser'ının 1:48'inci dakikasında başlayan Outroya bakabilirsiniz orijinalini görmek için.

Marvel Entertainmentyoutube
    Marvel Studios' Avengers - Official Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=hA6hldpSTF8

Mevzu Render'dan açılınca ister istemez muhabbete kayabiliyor konu sahibi mazur görür umuyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 8 Temmuz 2020; 9:45:34 >

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hacim attigin cörek zatende blenderda videolu egitimi olan bir model ve render... bunlar adim adim anlatiliyor. Bende izledim o videoyu :) bardak canak tabi bunlar lazim seyler, yani arada bazen lazim oluyor... Simdi senin referans olarak attigin renderlarda genel olarak bir yerlesim bozuklugu var, sunum icin ne kadar uygun zaten gözü olan anliyor. Ben muten brown un mutfagina kuruldum, renkler, tasarim ve kamera acisi falan cok hos olmus. Vakit bulunca bi ara bakicam esinlenilen bir calisma var mi :) onunda ilk posttaki banyo renderinda dus kisminda fayans olmasi gereken yer ahsap olmus, hüsnü zan edelim ahsap görünümlü fayanslar kullanilmis olsun. Program kullanabilmek hersey degil ;) bir sey :) Olaylara estetik olarak yaklasabilmek, material secimi vs vs önemli konular var... müsteri profili ve onlarin render olaylarina f/p yaklasimida önemli. Hayatinda hic ic mekan render tasarim fiyat teklifi yaptin mi hocam? bir kare basina ne kadar fiyat cekiyorsun?

ben, buraya seni anlatan referans renderlarina bakarak konustum, daha iyileri varsa onlara da bakabiliriz. böylelikle söylediklerini pekistirmis olursun. Hani ses geliyor ama :)

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hayır komple ic mekan tasarlamadım henüz. Hep lazım oldukçalık modellemeler. Onlar da örneğin real footage'a tracking yapıp 3d obje eklenmesi gibi, 3d kalite logo, intro tasarımları gibi. Dediğim gibi yine yanlış anlaşılmasın. Ben modellemede çok iyiyim demiyorum :) Ama örneğin ben hiç modelleme işinde olup 0'dan yazılım yapabilen görmedim örneğin :) Bir sahne örneği atayım dedim, video halinde olmadan hiç bir şey anlaşılmıyor. Dediğim gibi bu yüzyılda bir youtube kanalı açarsam paylaşırım :)
    Benim renderlarım birebir uygulanır materyaller de seramik firmalarından alınma hocam :) malum içmimar olunca çizdiğin projenin uygulanabilir olması lazım. Uzun zaman şantiye şefliği vs. Yapıp inşaat tozu yuttuğum için en çok dikkat ettiğim ve ettirdiğim şey budur :) Bu arada render kalitem asla üst seviye olmaz çünkü gerek yok, benim için 30dk yı geçen render başarısız render dir

render kalitesi eger yarismada degilsen müsteri odakli olmali zaten kimisine en iyisini yapsanda bir, ortalama yapsanda bir...

o bu degilde sen simdi banyoya niye ahsap görünümlü fayans yapiyorsunda insanin algilariyla oynuyorsun :) "Ehrlichkeit des Materials" ilkesine aykiri hocam bu... malzeme ne ise görüntüsüde o olmalidir. (bana göre) Türkiye de bu malesef farkli bakis acisi ile isleniyor. Dis cepheler mesela... bu konu cok uzar, o yüzden cokta girmeyelim.

banyoda kapak kenarlarinda gri eskitme mi var? m2 kücük oldugu icin aci mecburen böyle oldu diyorsun lakin iki foto seklinde daha kücük acilarla biraz daha aydinlatarak (belki post prod. ile) daha bir tatli görünüm elde edilebilir. Sohpenin altindaki siyah kisim hali midir? Ayna kisminda daha cok isiga ihtiyac var. Bunlar cok rahatlikla düzenlenebilir seyler. Biliyorsundur zaten de bedava yapilinca ister istemez bazi seylerden tasarruf ediyor insan :)

eccük elestiriyi mazur görürsün degil mi hocam? biz aliskinizdir zaten Tasarimlarin ikisinide cok begendim

Kendin sorup kendin cevaplamılsın zaten hocam sorun yok ahşap görünümlü seramik seviyorum ya 2 3 senedir çok kullanıyorum, çok sıcak bir algısı var. Kasvetsiz stressiz.bşde kireç vs belli etmiyor

• render konusunu görünce bende bluray ripleme creator converter avi,mkv,mp4,h264,hevc,opus,aac,ac3,dts,av1,mpeg4 ile ilgili zannettim şaşırdım.

• Rendeciler buradamısın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lSunTzu

Hocam statik problem çözdürmek ve model analizi için işlemciye yük bindiriyor. Ekran kartı neredeyse önemsiz diyebiliriz bu iki durum için ama sizin yapacağınız analizlerde gpu kullanıp kullanmadığını iyi araştırmanız lazım ben en çok akışkanlar mekaniğine yöneliyorum savunma sanayisi için. Birazda structural modülü ile muhatap oluyoruz. İşlemci çok daha mantıklı ve ekonomik bir yükseltme seçeneği oluyor genel olarak. Bu sebeple kullanımımdan bahsettim direk yönlendirmek istemedim son kararı siz verin hocam. Hayalimdeki işlemci 3950X. Diğer modüller hiç hakkında bilgim yok o yüzden genel bir cevap vermeye çalıştım umarım faydalı olur hocam.
    Selamlar 3 senedir sonlu elemanlar metoduyla çalışıyorum.Bende daha çok yapısal ve modal analizler üzerine çalıştım hocam cfd üzerine çok duramadım. Gpu desteği için performans ayarları kısmında seçenek var görmüşsünüzdür bunun aktif olabilmesi için ilave bir kart ve lisans desteği gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam cfd kısmında cpu ve gpu birlikte çalışarak çok iyi sonuçlar veriyor ama yatırım maliyetleri nasıldır bilemiyorum tabiki.Yapısal analizleri ram götürüyor.Cfd analizlerini cpu üstleniyor diyebiliriz.Merak edenler için sorulara açığım

Programı öğrenmek amacıyla laptop alacaklara tavsiyem en az 16gb ram olan bir model tercih etmeleri olur.

• Yokarı.

• 2700x
    rtx 2070
    3200 cl16 2x8 Ram e sahibim

Upgrade yapmak istiyorum bir süre sonra. 4000 serisi ryzen bekliyorum bunun yanında sahip olduğum ramlerden bir çift daha alıp 4x8 kullanmak istiyorum. Ram artışının somut olarak faydası nedir tam olarak. Autocad revit sketchup lumion ps vs. programları mimari modelleme için kullanıyorum. Ram artışına değecek fark hisseder miyim?
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    Net hissedersin. İşlemci değiştirdiğinde ramleri de değiştirirsin.
    Merak ettiğim hissedeceğim farkın ne olduğu açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.