Şimdi Ara

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
33
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GPU Render için NVidia kart almak lazım. Redshift render örneğin bunlar nvidia diyor.
  • lSunTzu kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

Bu durumu şöyle açıklayayım. Aslında Threadripper lar gelene kadar iş istasyonu dediğin zaman sadece intel vardı. Ryzenler dahil Threadripper ve Xeon dışında kalan işlemcilerin tamamı , gündelik işler için tasarlanan işlemciler. Yani aslında gerçek iş istasyonu işlemcisi arıyorsak önümüzde temeli sağlam olan bir tek xeon var. Son kullanıcı satışı aslında olmayan, sipariş üzerine alabileceğin yada çok çok nadir bulabileceğin işlemciler bunlar. Piyasa 2.elde bulunabilen işlemcilerse ya mühendislik örneği yada yıllarca üzerine abanılmış istasyonlardan çıkan işlemciler. Bu sebeple işlemci seçimi AMD ile beraber , artık daha düşük seviye bütçelerde çok çekirdekli işlemcileri kullanabilir hale geldik ki benim senin gibi adamlar için süper birşey demek bu.

İş istasyonunun temel maltığı , tamamen legal ve sertifikasyonu olan , sabit tek markanın ürünü ve o markanın tasarladığı soğutma çözümü kendi içinde olan sistemler. Ram konusudna da ecc desteği aslında önemli çünkü hata oranı aşırı düşük. Yani dell yada lenovo ya baktığında (hp daha çok resmi kurumlara çalışır ülkemizde düşük seviye istasyonlarda, resmi kurumlarda parça faturası kesip alamadıklarından dolayı ) , soğutma çözümünü kendileri üretiyorlar. Anakartlarına bak asus değilse foxconn dan direk alırlar vs. yani komplike bir tasarım var. İmkan olsa , işler güzel olsa, para akıyor olsa ben toplama sistemle filan hayatta uğraşmam. Hazır iş istasyonunu alırım. Muhattabım belli olur. Hatta çok para verdiysem gelip evden bile alıyorlar. Ama malum finansal durumlardan dolayı kendi çözümümüzü üretmek zorundayız.

Diğer bir nokta, bu tip iş istasyonalrında aslında hava soğutma kullanılması çok daha garanti bir çözüm. Ortada bir blok olduğundan dolayı olası custom sıvı soğutucuların sorunlarından kurtulmuş oluyorsun keza bu tip iş istasyonları pek boş kalmazlar, hele birde kiralanıyorsa hiç boş kalmaz.Bu sebeple aslında daha mantıklı. Aslında kullanıcı tercihine kalıyor ben 360rad kullanıyorum ama şekilli şüküllü kasam olmasaydı direk sağlam bir hava soğutma kullanırdım.

Senin ihtiyacına gelirse , intel işlemcili bir sistem senin için daha mantıklı olur.Bütçene göre karar vermelisin ama. Sırf intel dedim diye gidipte saçma sapan intel cpu alma, 3700X 3900X güçlü işlemciler gerçekten. Mobil düşünüyorsanda bana kalırsa slim notebooktan uzak dur. Son incelemesini yayınladığım asus notebook 20.000TL idi ama fan sesi perişan ediyordu.

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Ryzen 9 3900X düşünüyordum en fazla 3950X. Threadripperlar çok fena işlemciler gözüm onlarda fakat fiyatları yüksek kalıyor 20.000₺ 35.000₺ sadece işlemci. Benim bütçem kasa için 20.000₺ en fazla 22.000₺. Ansysde 5000.000 node lu modelin analizi 2 3 gün sürüyor threadripper olsa 1 saat sürmez ama bütçe malesef. Ryzen 7 veya Ryzen 9 lar 4.000₺ 6.000₺ civarında. En olmadı 10.000₺ 15.000₺ lik dell hazır iş istasyonu alıp Quadro Rtx 4000 takarım ve yoluma devam ederim. Elimdeki laptop Asus Rog g531gv AL064 pekde memnun değilim 75 derecelere çok rahat ısınıyor. Vida komutunda kasıyor. Sırf çok yolculuk yapıyorum diye böyle almak zorunda kaldım. Bu kadar cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Bütçeme uygun hazır sistem almak daha çok aklıma yattı. 900 parçalı montajları ( gemi çizimi ) yağ gibi akacak şekilde çalıştıran dell modelleri 9.000₺ civarında.

Edit: Sizinde söylediğiniz gibi olsa hayaller böyle. Rtx 8000 takarsan sırtın yere gelmez daha. Her şeyi çizersin. Bir soruda şimdi aklıma geldi hocam sormayı unutmuşum. Bu dell gibi markaların sertifikasyonlj hazır iş istasyonlarının ömrü kaç yıl. Kaç yıl sonra değiştirme ihtiyacı hissederiz?
    www.kurumsalit.com
    DELL T7920 SILVER-4114 2x4114 32GB 256GB SSD W10PRO Fiyatları
    https://www.kurumsalit.com/urun/dell-t7920-silver-4114-2x4114-32gb-256gb-ssd-w10pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 6 Temmuz 2020; 22:22:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• lSunTzu kullanıcısına yanıt
    Söylediğin bütçeler için toplama da yapabilirsin, ekran kartını da 2.el 1080ti alırsın, böylece ynei nesil kartları da beklersin aslında. Buda bir alternatif. Kafanı karıştıralım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ya siz işinizde gerçekten çok başarılısınız ya da teknoloji ciddi noktalara gelmiş. Bilgisayardan uzak bir insan değilim, birkaç defa laf olsun diye okuldaki projelere eklemek için makine elemanlarının renderlarını çok basit düzeyde aldım ancak eklediğiniz örnekler gerçekten çok etkileyici. Konu için teşekkürler, bilgilendirici ve forumda özlenen tip konulardan.
    CS için de forum içerisinde bir takım oluşacaksa ilerde aranıza katılmak isterim. Uzun süredir başına oturup oynayamadım, şu anda Silver Elite rütbedeyim ancak Nova 4'ten oynamaya oynamaya buralara düştüm. Yaşım 21, Nova seviyesine çıktığımda kabul ederseniz seve seve gelirim. Finaller sonrası 2-3 haftaya toparlarım diye tahmin ediyorum.
  • Titan x kullanıyordum. Değiştirsem mi falan diye düşünürken konuyu okuyunca vazgeçtim.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Aklı başında insanla oynarız hocam sorun yok. Paylaştıklarım aslında kalitesiz örnekler. Müşteriye göre çizim yapıyorum ben bir standardım yok çoğu müşterinin kaliteli render hakettiğşni düşünmüyorum anlamıyorlar da zaten bu sebeple benim bir kare renderim 30dl yı geçmez.

• Benim sadece iş geldikçe ilgilendiğim alanlardan bir tanesi 3d modelleme ve animasyon. Onun dışında yazılım, 2d animasyon, programlama, çekim, montaj, post prodüksiyon, cgi ve belki daha fazla bir çok alanda hizmet veriyorum senelerdir. Binlerce farklı iş yapmışımdır. Günde rahat 3-4 proje render alıyorum. Bir kaç örnek'te ben atayım.

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ?

3D modelleme örneklerim.

Uncfilm gibi yaptığım örnekler de var. Bir ara youtube hesabı açarsam yükleyip burada da paylaşabilirim. Örneğin bir hastaneye drone çekimi yapmışlar kışın. Gökyüzü bembeyaz. Hastanenin arkası çöl gibi, kurumuş çimenler. Gök yüzünü tatlı bir maviye, arkadaki çöl gibi alanı, güzel yeşil çimenlik alana dönüştürme gibi farklı farklı vfx çalışmalarım da oluyor. Yine örneğin bir ürün tanıtım çekimi yapılmış, ama videolarda ürün gerçekten kötü görünüyor, ışık ürünün bir kısmında aşırı patlamış. Metalde çizikler, camında çatlak gibi görüntüler, ekranında parmak izleri gibi kaliteyi düşüren unsurlar var. Onların temizlenmesi. Gibi gibi. O uncfilm gibi çok iş yapıyorum aslında ama kendimi tanıtmadığım için iş gelmiyor. Çarşamba örneğin Türkiye'nin en büyük mimari firmalarından biriyle görüşmeye gideceğim. Bir kaç modelleme animasyon işi istiyorlarmış sanırım. Belki onları yapacağım. Bakalım.

• asus tuf a15 tam sizlik ekranı hariç :D
    amd 4800h + rtx 2060
    masaüstü dedin mi prolar yani bu işten para kazanalar 1080ti alıp neler yapıyor aşagiya video altayım 2:41
    Erkan Özgür Yılmazyoutube
    4K/8K Video için DaVinci Resolve Performans Ayarları
    https://www.youtube.com/watch?v=-qfvxeg9fJU&t=303s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 6 Temmuz 2020; 23:55:17 >

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam örnekten ziyade. Sistemin hakkında bilgi verirsen neden seçtiğin vs. Daha faydalı olur

Sistemim öyle ahım şahım değil. 3700x, x570 board, 16gbx2=32gb ram, rx 580 gpu, 1tb samsung 850 evo + 1tb normal hdd . Çoğunlukla cpu ağırlıklı renderlar aldığım için ekran kartında upgrade ihtiyacı duymadım. Bu sıralar işte eğer mimari firma ile anlaşırsam o zaman ağırlıklı gpu render ihtiyacım doğacaktır. 2 aya rtx 3xxx ler çıkacak. 3070'e falan niyetlenebilirim diye düşünüyorum. Interview, tanıtım filmi çekimlerim oluyor, onların montajı, ses, renk ayarlamalaları, alt yazılar, ara görseller falan gibi projelerim oluyor. Yine sosyal medyalar için ağırlıklı 2d animasyonlar, infografiler falan. Yani %80-90 adobe programlarında takılıyorum. Orada da cpu ve bolca ram gerekiyor. Yani 32gb işimi görüyor ama örneğin after effects için 64'te olsa, 128'de olsa içiyor aslında, gideri var her türlü de fazla masrafta yapmak istemiyorum. Çünkü totalde 3 bilgisayarı güncel tutmak masraflı. 2. bilgisayarda genelde tema haline getirdiğim projelerin renderlarını alıyorum. O da i5 6600, 16gb ram, 2 tane 500gb samsung 850 evo, bir de laptop var ama o sadece sunumluk, pek iş yapmalık değil. En azından artık değil. Monitörler de bu arada 25'' LG'nin ultrawide monitörleri 2560x1080 çözünürlüklü. Epey rahat oluyor bu tarz işleri yapanlar için.

• adobe ye rtx desteğinden bahsediyorlar büyük ihitimal apple karşı yapılan bir hamlede umarım kullanıcılarına yarar
    Bir de 1 senedir atıl kenarda duran 4. pc var sayılır. Sayılır diyorum çünkü gpu'yu, hdd'yi, power'ı falan ondan alıp bu pc ye takmıştım. O da 6600 ile yaklaşık aynı güçte, 3770K işlemci, yanlış hatırlamıyorsam GIGABYTE Z170-HD3P anakart, 8gb ram, modeli unuttuğum güzel bir cpu soğutucu ve kasaya sahip. power, hdd ve gpu eksiği var. Satışa da koymadım, 1 senedir o haliyle eskiyor valla :) Bir ara ya satacağım ya da bir akrabaya neyim veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Aslında lumionu düşünerek öyle sıraladım ama aşağı yukarı farketmez çok denk kartlar bir aşağıya da alsak olur da olabilir. Lumion sık kullanılmıyorsa direk 1080ti daha mantıklı seçim
    Hocam benim aklıma takılan bir soru var şimdi bu tavsiye ettiğiniz kartlar arasında atıyorum oyun performansı olarak bir 1660 ile 980ti aşağı yukarı denk hatta 980ti bazen daha kötü ama render performansı olarak 980ti daha mı önde mining performansında olduğu gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 7 Temmuz 2020; 3:17:57 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

CS tayfaya eleman lazımsa eski bir global olarak cephede hizmet verebilirim .
    Ama evde internet altyapısı yok, çanaklı sistem kullanıyorum. Paket kaybı ve ping dalgalanması var. Tek görme, çift sayma, topallama yaşatabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

GPU Render için NVidia kart almak lazım. Redshift render örneğin bunlar nvidia diyor.
    Sadece GPU kullanan Redshift, Octane, Fstorm, Vray GPU, Arnold GPU gibi render motorları Nvidia serisi kartlar ile yani sadece CUDA API ile çalışıyor. AMD kartlarla çalışmıyor.

AMD kartlarla çalışan render motorlarının OpenCL yada OpenGL kullanması gerekiyor.

( Octane, Mac bilgisayarlarda Metal API ile çalışacak Octane X sürümünü 2021'de çıkaracak. Hem yeni nesil ARM işlemcili Mac bilgisayarlarda hem de Intel işlemcili Mac'lerde çalışacak ve sadece Mac'te AMD GPU'yu destekleyecek. Bu sürümün iPhone ve iPad versiyonları da olacak. )

U-Render, Indigo, Blender (içindeki gömülü Cycles ve Eevee render) hem AMD hem de Nvidia kartlar ile çalışabiliyor. ( U-render OpenGL kullanıyor diğerleri OpenCL )

CPU ile çalışanlar ve piyasada yaygın olarak kullanılanlar Vray, Corona ve Arnold. Arnold ve Vray ikisinden birini kullanabiliyor. Aynı şey Blender Cycles için de geçerli.

"Muten Baba" çok güzel açıklamış, kullandığınız program ve render motoruna göre sistem toplayın. CPU render yapıyorsanız Threadripper harika ama malesef pahalı bir seçenek. Fiyat performans için Ryzen 7 veya 9 serisi düşünülebilir. Daha uygun bütçe için Ryzen 5 3600.

Bir çok 3D program viewport'ta single-core işlemci performansından yararlanıyor. Bu da çalışırken önemli bir ihtiyaç ve kriter. Render yaparken multi-core multi-thread performans kullanılıyor.

Elinizde Maxwell serisi GPU varsa ve işinizi görüyorsa kullanmaya devam edin ama yeni sürüm yazılımlarda ve sürücülerde Maxwell için güncellemeler yapılmıyor.

GPU render motorları yeni sürümlerinde RTX teknolojisinden faydalanıyor ve render sürelerinde yaklaşık 2 kat ve üstünde kısalma sağlıyor.

GPU render için kasanıza birden fazla ekran kartı takıp multi-core gibi kullanabiliyorsunuz. Fakat sadece 1 kartın VRAM'i kullanılabiliyor. Sahneniz ekran kartı ram'ini aşıyorsa texture cache oluşturarak yine de render yapılabiliyor sadece bu hazırlık biraz zaman alıyor. CPU renderda böyle bir sınırlama yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayonetta -- 7 Temmuz 2020; 19:57:16 >

• bayonetta kullanıcısına yanıt
    King

• quote:

Orijinalden alıntı: lSunTzu

Hocam ben Ryzen 9 3900X düşünüyordum en fazla 3950X. Threadripperlar çok fena işlemciler gözüm onlarda fakat fiyatları yüksek kalıyor 20.000₺ 35.000₺ sadece işlemci. Benim bütçem kasa için 20.000₺ en fazla 22.000₺. Ansysde 5000.000 node lu modelin analizi 2 3 gün sürüyor threadripper olsa 1 saat sürmez ama bütçe malesef. Ryzen 7 veya Ryzen 9 lar 4.000₺ 6.000₺ civarında. En olmadı 10.000₺ 15.000₺ lik dell hazır iş istasyonu alıp Quadro Rtx 4000 takarım ve yoluma devam ederim. Elimdeki laptop Asus Rog g531gv AL064 pekde memnun değilim 75 derecelere çok rahat ısınıyor. Vida komutunda kasıyor. Sırf çok yolculuk yapıyorum diye böyle almak zorunda kaldım. Bu kadar cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Bütçeme uygun hazır sistem almak daha çok aklıma yattı. 900 parçalı montajları ( gemi çizimi ) yağ gibi akacak şekilde çalıştıran dell modelleri 9.000₺ civarında.

Edit: Sizinde söylediğiniz gibi olsa hayaller böyle. Rtx 8000 takarsan sırtın yere gelmez daha. Her şeyi çizersin. Bir soruda şimdi aklıma geldi hocam sormayı unutmuşum. Bu dell gibi markaların sertifikasyonlj hazır iş istasyonlarının ömrü kaç yıl. Kaç yıl sonra değiştirme ihtiyacı hissederiz?
    https://www.kurumsalit.com/urun/dell-t7920-silver-4114-2x4114-32gb-256gb-ssd-w10pro
    ANSYS kullanırken GPu dan destek alıyor musunuz?
    Bende 3900x var GPU desteğinin faydası olur mu bilemiyorum. GPU alana kadar 3950x yükseltmek daha mantıklı geliyor

• bayonetta kullanıcısına yanıt
    Eklemeler için teşekkürler hocam güzel olmuş. Ben şu Vray den kurtulayım diye hepsine birer parmak attım ama sonuç hiç değişmedi gittim yine Vray e döndüm. Vray Next de gpu rendering de denedim bazen onu hızlı görsel almak için kullanıyorum ama 3900X kullandığım için ayar değiştirmek bile zaman kaybı gibi geliyor, o sebeple Vray den devam ediyorum. Tek eksiğim aslında mevcut 32gb rami 64 e çıkarmak. Onu da yaparsam güzel olacak çünkü malum artık eskisi gibi değil devir, bir sürü hazır model var ve sürekli hızlı iş istendiğinden dolayı çok fazla hazır model kullanmak zorunda kalıyorum. Buda bazen büyük sahnelerde 50M +, ön yükleme de ram yetmemesine sebep oluyor. Ramler de ecc değil malum, ya ram yetmediğinden sistem kilitleniyor yada render alırken hata veriyor. Bunu bir kaç kere yaşadıktan sonra da aslında sisteme kanalize ettim çalışmaları, ayrı sahnelerde çalışıyorum sorun yaşamıyorum bu şekilde.

Aslında şurası bir gerçek daha önce de bahsettim, yüksek seviye sistem uygulamalarda amatörken çok faydalı. Onun dışında alıştıkça yada bir 10 sene geçirince aynı programlarda, kıytırık notebook ta bile iş çıkabiliyor, işin çakallıkları püf noktaları öğreniliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.