Şimdi Ara

Render Nedir ? Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
33
Favori
9.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vay! konuyu reklam olarak kullanmakta güzel fikirmis :)

youtube hesabindan da bahsedilmis, iyi iyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Güzel başlık için ben de teşekkür ederim.
    Aynen sahnenin bir kısmında hep hazır modeller :) Eğer Corona'ya geçersen bir daha dönüp arkana bakmazsın. 100M + sorunsuz hatasız render alıyor ve hiçbir zaman flicker yok. Işık ve ışık yönetimi harika zaten Corona'da ne varsa Vray 5'e eklediler. Vray bilen birisi için Corona'ya alışmak bir gün bile sürmez.
    CPU ve sistem RAM'i ile en stabil ve güvenilir render, katılıyorum. Zaten RTX kart fiyatları ile CPU fiyatları karşılaştırılınca daha iyi bir CPU almak hem daha ekonomik hem de daha mantıklı.
    GPU render taslak ve konsept çalışmalarında yada ürün/karakter modelleri için tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayonetta -- 7 Temmuz 2020; 17:37:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Sen render sistemi başlığı açmadığın ve açılan başlıklara ilginç sistemler önermediğin için hedef kitlemde yoksun zaten okumasanda olur
    Bu arada başlığa ithafen aklıma alttaki sahne gelir.

Organize İşler - Dayak Nedir, Neden Atılır

• 1660 , bu işler için 980Tİ ile kıyaslanacak kart değil hocam :) 1660Tİ, ancak 2.el bileşene karşıysa ve bütçe düşükse alınabilir. Şöyle diyebilirima slında, mining için tercih edilen kartlar %100 olmasa da büyük oranla bu işler içinde paralellik gösteriyor , ama uygulamaya göre.

@bayonetta

Coronaya da zaman ayırmak lazım hocam da bakalım 1-2 video izlemem lazım şuan virüs te var ya tırsıyorum biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

1660 , bu işler için 980Tİ ile kıyaslanacak kart değil hocam :) 1660Tİ, ancak 2.el bileşene karşıysa ve bütçe düşükse alınabilir. Şöyle diyebilirima slında, mining için tercih edilen kartlar %100 olmasa da büyük oranla bu işler içinde paralellik gösteriyor , ama uygulamaya göre.

@bayonetta

Coronaya da zaman ayırmak lazım hocam da bakalım 1-2 video izlemem lazım şuan virüs te var ya tırsıyorum biraz
    Yani oyun performansı iyi olan kartın render ve mining performansı daha kötü olabiliyor ki muhtemelen 980ti’ın oyunlarda geride olması kasıtlı yapılmış bir şey bence bence isteseler güncellemeler ile onuda o seviyelere getirirler oyunlarda.Planlı eskitme var galiba.Gördüğüm kadarıyla şuanda güncelleme ile 1660 bile geride bırakmış 980ti’ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 7 Temmuz 2020; 18:21:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Hocan gtx 1060 lumionda gezinirken kac fps verir ?
    Kısıtlı butce ile hangi karti önerirsin

• Cpt.Ee kullanıcısına yanıt
    Denemediğim için birşey diyemeyeceğim hocam, çalışmaya göre iş görebilir yada görmeyebilir. Ama lumion için güçlü grafik kartı bir tık daha önemli diyebilirim diğer uygulamalara göre.
  • EtYiyenBitki kullanıcısına yanıt
    Hocam statik problem çözdürmek ve model analizi için işlemciye yük bindiriyor. Ekran kartı neredeyse önemsiz diyebiliriz bu iki durum için ama sizin yapacağınız analizlerde gpu kullanıp kullanmadığını iyi araştırmanız lazım ben en çok akışkanlar mekaniğine yöneliyorum savunma sanayisi için. Birazda structural modülü ile muhatap oluyoruz. İşlemci çok daha mantıklı ve ekonomik bir yükseltme seçeneği oluyor genel olarak. Bu sebeple kullanımımdan bahsettim direk yönlendirmek istemedim son kararı siz verin hocam. Hayalimdeki işlemci 3950X. Diğer modüller hiç hakkında bilgim yok o yüzden genel bir cevap vermeye çalıştım umarım faydalı olur hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 7 Temmuz 2020; 20:35:10 >
  • Forumda bu tip işlerle uğraşan insan sayısı çok az sanırım. Uğraşanların çoğu ise iç mimari ile alakalı olarak yapıyor. En etkileyici çalışmalar ise bilgisayar oyunlarına yönelik olarak yapılanlardan geliyor baya eşsiz oluyor.

Heralde mimari için çoğunlukla cpu üzerinden render alınan tipte çalışmalar yapılıyor. Oyunlara yönelik olduğu zaman işin içinde çok fazla farklı detay oluyor, sistem gereksinimi de buna göre değişiklik gösteriyor tabi.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Kral başka konuda kaliteli psu nasıl seçeriz hangi markalar iyi diye sormuştum cevap vermediniz. Üzüldüm açıkçası. Kondansatörüne kadar biliyorsunuz bu sebeple sormak istedim.

• Merhaba ben yeni bir sistem toplamistim profesyonel olarak render ile uğraşmıyorum hobi olarak kendi kendimi geliştirmek adına Gpu mu 5700 xt tercih etmiştim acaba kötü mü ettim ? ( cinema 4d houdini premiere ve zbrush kullaniyorum o fiyata ya 2060 ya da 2060 s alabilirdim işlemci r5 3600 ram şu anda 16 32 yapicam ilerleyen aylarda yetersiz biliyorum)

• çok faydalı bir makale hazırlamışsın eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DualWing

Merhaba ben yeni bir sistem toplamistim profesyonel olarak render ile uğraşmıyorum hobi olarak kendi kendimi geliştirmek adına Gpu mu 5700 xt tercih etmiştim acaba kötü mü ettim ? ( cinema 4d houdini premiere ve zbrush kullaniyorum o fiyata ya 2060 ya da 2060 s alabilirdim işlemci r5 3600 ram şu anda 16 32 yapicam ilerleyen aylarda yetersiz biliyorum)
    ZBrush viewportta çalışırken CPU gücünden faydalanıyor, yüksek poligon sayılarına ulaşsan bile bu değişmiyor. 5700 xt zbursh için yeterli, döküman boyutu arttıkça, Undo History yükseldikçe ve Dynamic Subdivision kullanıyorsan çarpanı artırdıkça RAM'i doldurmaya başlar ZBrush. Döküman çözünürlüğünü yükseltirsen pixel işlemeyi de yine CPU üzerinden yapıyor. RAM ve işlemci ekran kartından daha önemli yani Z'de çalışırken. Pereferences sekmesindeki performans ayarlarından Undo History sayısını azaltarak RAM'den kazanabilirsin ihtiyacın olursa.

C4D için kullandığın render motoruna göre seçimini yapabilirsin, normalde C4D'de de CPU gücü önemli render alırken. Plug - in'e göre değişir tabi. Viewportta yine yeterli bir ekran kartın var, ama 3D işlerde nvidia ekran kartları daha verimli çalışıyor aklında bulunsun.

Premiere Pro timeline'da ham video/resim kaynaklarını HDD (ya da SSD) üzerinden okuyor, bu noktada hızlı bir depolama ortamı önem arz ederken işin içine render efektleri girdiğinde yine RAM ve işlemci önem kazanıyor. Bu noktada After Effects kullanıyor olsaydın ham kaynaklarda RAM'e yazılmadan önce oynatılamadığı için hem çok hızlı hemde boyutu yüksek RAM'ler çok önemli hale geliyor. Bazı efekt tipleri GPU gücünden faydalanıyor ama bu bir elin parmaklarını geçmediğinden yine ekran kartı ikinci planda kalıyor premiere için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 7 Temmuz 2020; 22:21:2 >

• hocam çok güzel yazmışsınızdır tam okuyamadım cok uzun geldi 6bin lira bütçem var render için yeterli mi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

ZBrush viewportta çalışırken CPU gücünden faydalanıyor, yüksek poligon sayılarına ulaşsan bile bu değişmiyor. 5700 xt zbursh için yeterli, döküman boyutu arttıkça, Undo History yükseldikçe ve Dynamic Subdivision kullanıyorsan çarpanı artırdıkça RAM'i doldurmaya başlar ZBrush. Döküman çözünürlüğünü yükseltirsen pixel işlemeyi de yine CPU üzerinden yapıyor. RAM ve işlemci ekran kartından daha önemli yani Z'de çalışırken. Pereferences sekmesindeki performans ayarlarından Undo History sayısını azaltarak RAM'den kazanabilirsin ihtiyacın olursa.

C4D için kullandığın render motoruna göre seçimini yapabilirsin, normalde C4D'de de CPU gücü önemli render alırken. Plug - in'e göre değişir tabi. Viewportta yine yeterli bir ekran kartın var, ama 3D işlerde nvidia ekran kartları daha verimli çalışıyor aklında bulunsun.

Premiere Pro timeline'da ham video/resim kaynaklarını HDD (ya da SSD) üzerinden okuyor, bu noktada hızlı bir depolama ortamı önem arz ederken işin içine render efektleri girdiğinde yine RAM ve işlemci önem kazanıyor. Bu noktada After Effects kullanıyor olsaydın ham kaynaklarda RAM'e yazılmadan önce oynatılamadığı için hem çok hızlı hemde boyutu yüksek RAM'ler çok önemli hale geliyor. Bazı efekt tipleri GPU gücünden faydalanıyor ama bu bir elin parmaklarını geçmediğinden yine ekran kartı ikinci planda kalıyor premiere için.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler m2 nvme ssd var 2500 yazma 2200 okuma yakın zamanda rami 32 yapacağım

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Reklam mı? :) Konuyu açan arkadaşta kendi renderlarını atmış. Diğer yandan 10 senedir bu işin içindeyim hala daha yazdığımı tekrar okursanız youtube hesabı AÇARSAM dedim. 10 senedir youtube hesabı açacağım yani kendime :) Yani benim pek reklamla neyim işim olmuyor. Olsam zaten muhtemelen milyonluktum. Çünkü abartmazsam Türkiye'de sayılı kapasiteli insanlardan biriyim diyebilirim :) Beni bilen biliyor çalışmak istiyor, anlaşırsak çalışıyoruz. Reklamım tavsiye üzerine yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lSunTzu

Kral başka konuda kaliteli psu nasıl seçeriz hangi markalar iyi diye sormuştum cevap vermediniz. Üzüldüm açıkçası. Kondansatörüne kadar biliyorsunuz bu sebeple sormak istedim.
    10 Yıl önce açmışım konuyu
    https://forum.donanimhaber.com/psu-alirken-sistemlerin-psu-ihtiyaci-psu-neden-onemlidir--38758307

Buda son açtığım psu konusu
    https://forum.donanimhaber.com/guncel-ust-seviye-guc-kaynaklari-hangileri-guc-kaynagi-secimi-rehberi--141378129

Buda Tr de sadece benim test ettiğim başka bir konu
    https://forum.donanimhaber.com/x570-anakart-ile-8pin-ve-8-4pin-guc-ve-psu-degisimi-konusunda-deneyimlerim--141415004

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Reklam mı? :) Konuyu açan arkadaşta kendi renderlarını atmış. Diğer yandan 10 senedir bu işin içindeyim hala daha yazdığımı tekrar okursanız youtube hesabı AÇARSAM dedim. 10 senedir youtube hesabı açacağım yani kendime :) Yani benim pek reklamla neyim işim olmuyor. Olsam zaten muhtemelen milyonluktum. Çünkü abartmazsam Türkiye'de sayılı kapasiteli insanlardan biriyim diyebilirim :) Beni bilen biliyor çalışmak istiyor, anlaşırsak çalışıyoruz. Reklamım tavsiye üzerine yani.
    Accık abarttığını düşünüyorum hocam sanki , ben tanımıyorum seni mesela

Sektörde işlerini en sevdiğim isimler M.Serhat Sezgin ve Keram Mucur. Kerem zaten arkadaşım. Sende tanıtırsan kendini senide takip edeyim

teşekkürler hocam.
    Bende kendisini tanıyamadım açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.