Şimdi Ara

Rogue // Meslek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.Öncelikle bu konuyu görüp "araştır biraz" demeyin :) wow forumundaki nerdeyse bütün konuları takip ediyorum.diğer meslek konularına da baktım fakat tam olarak aradığım cevabı bulamadım,o yüzden yeni bir konu açıyorum

Chromaggus'ta 80 lvl resto shamanım var.Meslekleri mining/skinning.

Alt char olarak rogue açmayı düşünüyorum. Ama mesleklere karar veremedim.
    Shaman'da mining ve skinning olduğunu düşünürsek bana nasıl bir yol önerebilirsiniz ?

Not: Banka karakterlerimde bolca ore ve değerli taşlar var.İlerde mesleğe katkısı olur diye saklamıştım.

Not 2: Hem yeteri kadar para kazanmak hem de işe yarar bir şeyler üretmek istiyorum.

JC // engineering // enchanting // mining // herb // düşündüklerim arasında.Ama başka öneriler de verebilirsiniz tabiki

Teşekkürler

• Shamandaki Mining/Skinning olduğuna göre ben JC/Enchant diyorum. JC/Leatherworking de düşünebilirsin.

-Birinci meslek JC şaşma hernekadar nerf gelicek olsada mining ile en uyumlu meslek. Ve en çok gelir kazanabileceğin meslek alt charının katkısı ile.

Diğer seçeneklerden benim bildiklerim:

-Engineering; Son nerflerle hem pve hem pvpde(arena) en işe yaramaz meslek oldu. Googleslerin arenadan banlanması ile birlikte rogue için hiçbir anlamı kalmadı. Ve getirdiğinden çok harcatan meslek.
    -Enchanting; Ileri seviye skiller baya zor kasılıyor. Ama güzel meslek özellikle JC ile yapacağın en ucuz(mining/jc ile inanılmaz ucuz) ilk seviye northrend yesil yüzük neck vs sini DE edip satmak yoluyla oldukça iyi getirisi oluyor. Yüzük enchantlarıda stat olarak hertürlü faydalı.
    -LW; Bracer enchant oldukça iyi. Shamanda topladığın derileri daha verimli kullanabilmek için seçebilirsin.
    -Mining; Zaten varsa gereksiz olur.
    -Herb; Güzel meslekte alchemysiz soluk kalıyor. Otların fiyatıda düşmeye başları aynı miningdeki gibi. He tabi bi meslekle maden topla sonra ötekinle ot topla derken kısa süre sonra bayacağını düşünüyorum. Çünkü bende baydı 2 hafta sonra^^
    -Ins ve Alchemy; Bunlarda herbsiz pek gitmeyen meslekler.

Uzun lafın kısası sana en iyi stat/gold getirisi verecek meslekler JC/Enchanting kuşkusuz. Kısaca bunları kasarsan ne fayda sağlayacak sorusunu şöyle özetleyeyim.

-JC diğer crafting meslekleri arasında şu anda en yüksek stat veren meslek, bir sonraki patchle nerflenecek olsada diğerlerinden kötü durumda olmayacaktır.
    -Shamanda topladığın madenleri en iyi şekilde değerlendirebileceğin meslek yine JC.
    **Madenleri kırıp çıkan mavileri ahte rahatça satabilirsin. Ve onlarla birlikte çıkacak sayısız yeşil gem ile ilk northrend tarifleri olan yeşil yüzük neck vs yapıp onlarıda enchantingle bir güzel parçalayıp nerdeyse hiçten gold kazanabilirsin.
    -Valla nasıl oluyo bilmiyorum arada JC daily quest buglanıyo :D guildden biri tek günde 50tane felan yapmıştı. 50 dragon's eye 100gden sen düşün^^ gerçi fixlenmediyse bile fixlenir sen kasana kadar.
    -Enchantingle yine JC nin verdiği statlara(nerflendikten sonra) sahip olabilirsin.
    -Orda burda düşen veya questlerden gelen yeşil itemleri vendore satmaktan Enchantingle parçalamak daha iyidir.
    -Dalaranda otururken bile enchant/gem yaparak gold kazanabilirsin. Ben uğraşmıyorum ama yinede seçenek seçenektir.

Birkaç şey daha ekleyeyim.. Bunları seçersen shamandaki skinningin pek bir faydası olmayacaktır. Eğer raid yapıyorsan onu herb ile değiştirebilirsin, addonlar/macrolar sayesinde hiç moblarla uğraşmadan maden/ot toplayarak hem raid ihtiyacını hemde yukarıda listelediğim şekilde gold ihtiyacını rahat şekilde giderebilirsin.

Bunlar benim düşüncelerim tabi son karar senin, bol şanslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 26 Mayıs 2009; 18:44:47 >

• Öncelikle yardımın için gerçekten çok teşekkür ederim. Çok kapsamlı ve çok mantıklı ele almışsın :)

Yazdığın yorumun sırasını takip ederek ben de yorum yazıyım :)

-JC: hem işime yarayacak hem de gelir getirecekse son patchlerin durumu da göz önüne alınarak tabi.Sanırım dediğin gibi bir mesleğimin JC olması çok mantıklı.

-Engineering: getirdiğinden çok harcatan demekle bence de çok haklısın. Son nerf leri de düşününce bu mesleği elemem daha doğru. PvP için düşünüyordum ama eng yerine diğer önerdiğin meslekleri seçmek daha mantıklı geliyor.

-LW: ya lw ile uğraşmak istemiyorum açıkçası.Tamam iyi itemlar ve enchantlar yapılabiliyor ama lw yerine enchant veya jc daha iyi olur gibi geliyor senin fikrini de merak ediyorum tabiki.

-Mining: haklısın 2.ye gereksiz olur,sadece oreları gerektiğinde bar yapmak için alıcaktım ama gereksiz olduğunu şimdi anladım :D

-Herb: son zamanlarda oyuna pek giremiyorum.bu yüzden herb fiyatlarını bilmiyorum ama düşüyorsa herb düşünmym.

-Ins ve Alchemy: Eğer shamana herb alırsam düşünmem gerekir mi?

JC'ye nerf gelse de kârlı olacak sanırım.Seçmem doğru bir karar olur dimi?

JC ile yaptığım item ları enchant ile değerlendirip satma fikri hoşuma gitti açıkçası

JC daily quest bugı çok iyiymiş ya xD

" -Orda burda düşen veya questlerden gelen yeşil itemleri vendore satmaktan Enchantingle parçalamak daha iyidir. "
    Katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: SINIRYOK
    Birkaç şey daha ekleyeyim.. Bunları seçersen shamandaki skinningin pek bir faydası olmayacaktır. Eğer raid yapıyorsan onu herb ile değiştirebilirsin, addonlar/macrolar sayesinde hiç moblarla uğraşmadan maden/ot toplayarak hem raid ihtiyacını hemde yukarıda listelediğim şekilde gold ihtiyacını rahat şekilde giderebilirsin.

Herb ile değiştirmeyi düşündüm fakat tereddütlerimi söyliyim fikrini paylaşırsan sevinirim :)

-eğer skinningi atarsam crit i düşürüyor biraz.aynı zamanda crit şansı da düşüyor.
    -Resto olduğum için baya etkileyeceğini düşünüyorum :/
    -Ama herb'ün getirisi daha mı büyük olur ? para olarak daha çok getiri sağlayacağı kesin ama diğer yönlerden emin değilim ?
    -herb alıyım mı sence ? eğer alırsam hem herb hem mining görebilmek için nasıl bir yöntem uygulayabilirm ? gatherer var ama ilkönce kaydetmesi gerektiği için zor olur gibi geliyor

Tekrar Çok Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frosttrapper -- 26 Mayıs 2009; 19:11:45 >

• Skinning ve Enchant öneririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Refika

Skinning ve Enchant öneririm

Önerin için teşekkürler :)

Chromaggusta skinning hiç para getirmiyor açıkçası . tamam artic fur ları 150'den sattığım olmuştu şansıma ama 40lara kadar düşmüştü. borean leather x20 ise bi aralar 4-5 goldtan satılıyordu :D

o yüzden skinning düşünmüyorum eğer LW almayacaksam. Ama skinningin getireceği avantajları söylersen birlikte karar verelim.
  • Sorularına en kısa şekilde cevap vermeye çalışayım.

Raid yapıyorsan Skinni atıp herb alman faydalı olacaktır. Alchemy o kadar gerekli değil guildden herhangi bir alchemye yaptırabilirsin flasklarını/potlarını nasılsa. Ins olayına gelirsek JC/Enchanta yakın seviyede stat veriyor. Getiriside iyidir ama bana göre JC/Enchanting ile daha fazla kazanırsın. Dual specin gelmesi ile scroller pek fazla satmıyor. Satıyorda eskisi kadar değil.
  • Teşekkür ederim
    Shaman:
    -Mining
    -Herb

Rogue:
    -Enchanting
    -Jewelcrafting

Peki hem mine hem herb görebilmek için ne yapabilirim.
    Bir yerde 2 yol okumuştum ama ikisi de kesin çözüm değil bence.
    -Yön tuşlarına atıyarak yürürken tuşlara bastığımızda ikisini de sırayla görebilirmişiz. ama bn çoğu zaman sadece W yi kullanıp mouse'tan sağ tuş ile dönüyorum ya da sağ/sol basılı tutarak hareket ediyorum.Bu yol benim için uygun değil.
    -Gatherer ile ilkönce mine sonra herb turuna çıkarak yerlerini kaydettirebiliriz. ama bu da çok uzun zaman alır ve birsürü maden/ot kaçırma riski var.

Sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?
  • Gathererin wowhead databasesi var. Gezerek kaydettirmek zorunda değilsin, mevcut olan bütün otların ve madenleri gösteriyor.
    http://wowinterface.com/downloads/info11707-GathererDBWoWHead.html nasıl yapılacağı ve download sayfası burada.
  • Ben de böyle bir şey var mıdır diye düşünüyordum , demek varmış :)
    Tşk ederim :) 1-2 hafta sonra tekrar devam edeceğim WoW'a kaldığım yerden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.