Şimdi Ara

Rölanti dalgalanması ve aşırı titreme sorunu - Renault 19

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracı ilk aldığımdan beri bir sorunum var artık canımı sıktı size danışayım dedim. Aracım düz sistem lpgli karbüratörlü 1.6 renault 19 . Sorunum ise şöyle

1- Lpg'de ve benzinde farketmiyor araç rölantideyken devir aşağı yukarı kalkıp iniyor. Bu esnada araç aşırı derecede titriyor yani öyle böyle değil tırrr diye camlardan bile ses geliyor. Rölanti 900 de çalışıyor onda sıkıntı yok ama 850-950 arası geziniyor. Araca hafif gaz verince hiç titreme kalmıyor . Stop etme durumu olmuyor. Giderken boşa atsam bile araç stop etmiyor 900 de kalıyor normal olarak.

2-Gidişinde hiçbir sorun yok. Bujiler yeni ateşlemede sorun yok. Performansta sorun yok. Lpg den kaynaklı değil benzinde de yapıyor. Manifoltda kaçak yok. Rölantide aracın dışarısından sanki böyle inceden inceye şasiye değiyormuş hissi veriyor. Motor takozunda sorun yok olsa giderken gaz kesmemle aracın titremesi gerek. Aracın motorunda da sorun yok herhangi bir yağ su eksiltmesi mevcut değil. Trigerleri değişmiş acaba onda mı sorun var ayarını mı yapamadılar diyeceğim 20.000 km oldu sorun yaşamadım.

Aracın neyine baktırmam gerek ? Ben nereden yapar arıza diye düşündüm bulamadım ondan soruyorum. Teşekkürler

• Uzman değilim ama tahminlerin şöyle ;Boğaz kelebegini temizletin,olmazsa rolanti motoruna bi baktirin o da olmazsa sente ayarini bi kontrol ettirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberq

Uzman değilim ama tahminlerin şöyle ;Boğaz kelebegini temizletin,olmazsa rolanti motoruna bi baktirin o da olmazsa sente ayarini bi kontrol ettirin.

Hocam karbüratörlü araç , boğaz kelebeği ve rölanti motoru diye bir kavram yok Düz sistem kara düzen.
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Farketmez boğaz kelebeği dediğimde karbüratörlü araçta ne anliyosan o dur.rolanti motoru da jikle vs gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberq

Farketmez boğaz kelebeği dediğimde karbüratörlü araçta ne anliyosan o dur.rolanti motoru da jikle vs gibi.

Hocam onlarda sorun yok
  • 850-950 arası geziyorsa problem olmaması lazım kardeşim. 600 devirden aşağı düşüp çıkarsa problem oluşuyor. 900 devirde titreme oluyorsa subaplarınla ilgili problem olabilir motor sarsıntılı çalışabilir. Ama bunun yanında motor sarsıntılı çalışssada motor takozları işlevini düzgün yerine getirse araca o titreşimleri fazla iletmez. Kulakların hepsine bakmak lazım. Birde yırtılmasa bile zaman içinde sertleştiğinden sönümleme yapmaz.
  • 850-900 arasında kafif 3-4mm lik inip kalkma varsa problem değil. Broadway'da görmüştüm. Karbüratörde, küçük elektrikli bi parça var rolanti düzenleyicisiymiş. Eğer sizin europa'da da varsa ona baktırın derim. O parçanın ismini bilmiyorum. Rolanti valfi mi, rolanti düzenleiyici mi birşeydi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

850-950 arası geziyorsa problem olmaması lazım kardeşim. 600 devirden aşağı düşüp çıkarsa problem oluşuyor. 900 devirde titreme oluyorsa subaplarınla ilgili problem olabilir motor sarsıntılı çalışabilir. Ama bunun yanında motor sarsıntılı çalışssada motor takozları işlevini düzgün yerine getirse araca o titreşimleri fazla iletmez. Kulakların hepsine bakmak lazım. Birde yırtılmasa bile zaman içinde sertleştiğinden sönümleme yapmaz.

Sübaplara baktırıyım o zaman ama motordan hiç şakır şakır seste gelmiyor yani hiçbir sorunu yok tek sorun rölantide aracın içinde duramayacak kadar rahatsız ediyor. Gaz ver daha sessiz öyle diyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

850-900 arasında kafif 3-4mm lik inip kalkma varsa problem değil. Broadway'da görmüştüm. Karbüratörde, küçük elektrikli bi parça var rolanti düzenleyicisiymiş. Eğer sizin europa'da da varsa ona baktırın derim. O parçanın ismini bilmiyorum. Rolanti valfi mi, rolanti düzenleiyici mi birşeydi.

O broadway enjeksiyonluysa onlarda rölanti valfi var evet . Ama karbüratörlüde yok öyle sistem bildiğiniz düz kara sistem gelen yakıt + hava karışımı.
  • bunlar iyi günler, ilerleyen zamanda ışıklarda da stop etmeye başlayabilirsiniz. işte ozaman canınızdan ve arabanızdan iyice bezeceksiniz.
  • Hocam bizim araçta yapıyor aynısını. 97 enjeksiyonlu kartal. Dediğiniz gibi gaz,benzin farketmiyor. Yapmanız gereken hava filtresinin olduğu kutuyu iyice bantlayın ki hiç hava almasın sağından solundan. Sonra da hava alma yerinin ağzını yine koli bandıyla daraltın. Sorun düzelecektir. Ancak bu sadece lpg için geçerli. Benzinde böyle kullanmak isterseniz araç boğulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bunlar iyi günler, ilerleyen zamanda ışıklarda da stop etmeye başlayabilirsiniz. işte ozaman canınızdan ve arabanızdan iyice bezeceksiniz.

Yok hocam Allah'tan stop etme durumu olmuyor . Aracımdan soğumam kolay kolay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.