Şimdi Ara

Rölantideki fazla yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
16.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim kardeşlerim bir sorunumuz var. Aralık ayında sıfır Hyundai i20 araç aldım 1.4MPI. Aracın yakıt tüketimi o zamandan beri çok fazla geliyor ve sürekli nedeninin bulmaya çalışıyorum. Ortalama yakıt tüketimi 10Litreden aşağı düşmüyor. Geçenlerde şunu farkettim araç rölantideyken çok fazla yakıt tüketiyor. Örneğin havalar sıcak aracı kullanırken ışıklarda klima açık beklerken bile yakıt tüketimi artıyor. Merak ettim sadece rölantide ne kadar ortalama olacak diye ışıklarda sıfırladım ortalamayı. Araç rölantideyken anlık yakıt tüketimini göstermiyor bu arada çizgi oluyor sadece. Neyse bekledim ışıklarda 1dk falan sonra tekrar aynı ışığa yakalandım 1dk daha bekledim tabi anlık yakıtı göstermediği için ortalama da çizgi oluyor yeni sıfırladıgımdan dolayı. Işığı geçtim biraz ilerleyince ortalama yakıt tüketimini gösterdi ve OHA dedim. Ekranda 38L/100KM gösteriyordu. Tabi ilerleyince yavaş yavaş düştü ama rölantide çok tükettiğini farketmiş oldum. Hani göstergede bir hata yok normal beklerken bile kalan menzil çok hızlı bir şekilde düşüyor. Mesela geçen kalan menzil 70KM diyordu bir yerde araba içinde beklemem gerekti yarım saat kadar klima açık ve yarım saat sonunda kalan menzil 40KM idi. Neden olabilir bu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rölantide Aşırı Yakıt Tüketimi: Nedenleri ve Çözümleri

Günümüz araçlarında, rölantideyken bile önemli miktarlarda yakıt tüketilmektedir. Bu durum, özellikle uzun süre trafikte bekleyen veya sık sık rölantide çalışan araçlarda ciddi yakıt kayıplarına yol açabilir.

Anlık yakıt tüketimi göstergesine dikkat ettiyseniz, rölantideyken tüketimin yüksek olduğunu fark etmişsinizdir. Bu durum normaldir, ancak aşırı yakıt tüketimi söz konusuysa, bir sorun olabilir.

Anlık Yakıt Tüketimi Neden Artar?

Rölantide aşırı yakıt tüketiminin başlıca nedenleri şunlardır:

• Anlık yakıt tüketimi göstergesi arızası: Gösterge arızalıysa, rölantideyken bile aşırı yakıt tüketiyor olabilirsiniz.
    • Ortalama yakıt tüketimi yanlış gösteriyor: Ortalama yakıt tüketiminin yanlış hesaplanması, rölantideki aşırı yakıt tüketimini gizleyebilir.
    • Dizel araç fazla yakıt tüketimi: Dizel araçlar, benzinli araçlara göre rölantide daha fazla yakıt tüketirler.

Rölantide Yakıt Tüketimini Azaltma Yolları

Rölantideki yakıt tüketimini azaltmak için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Mümkün olduğunca aracınızı rölantide çalıştırmaktan kaçının.
    • Trafikte beklerken motoru kapatın.
    • Rölanti süresini azaltmak için dur-kalk trafiğini önleyin.
    • Aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırın.

Eğer rölantideki aşırı yakıt tüketimi sorununu kendiniz çözemiyorsanız, bir oto tamircisine başvurun. Anlık yakıt tüketimi göstergesi arızası veya diğer teknik sorunlar, aşırı yakıt tüketimine neden olabilir ve profesyonel müdahale gerektirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ortalama yakıt tüketimini sıfırlayıp rölantide çok fazla beklerseniz yada şehir içi kısa mesafe giderseniz yakıt tüketimini öyle göstermesi normal. 10 km falan gitmeden gerçekci değeri göstermez çoğu zaman . Benim corollada tüketimi sıfırlayıp 3-4 dk rölantide çalıştırınca 60lt/100 km falan gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 21 Temmuz 2017; 14:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Ortalama yakıt tüketimini sıfırlayıp rölantide çok fazla beklerseniz yada şehir içi kısa mesafe giderseniz yakıt tüketimini öyle göstermesi normal. 10 km falan gitmeden gerçekci değeri göstermez çoğu zaman . Benim corollada tüketimi sıfırlayıp 3-4 dk rölantide çalıştırınca 60lt/100 km falan gösteriyor.

Sadece öyle gösterse iyi ama gerçekten öyle yakıyor gibi emiyor resmen benzini. O kadar dikkatli kullandığım halde 10L yakıt tüketimi çok fazla değil mi bu araç için?
  • Sakin kullanım için fazla. 0 Almışsınız garantisi var zaten servise götürün baksınlar
  • arac otomatik ise tam frene basmadikca bosa almiyor d duruyor arac gitmek istiyor bende tork kovamtorlu bi aracim var frende d dururken arac motor sesi farkli bosa aldigimda arac rahatliyor benim bildigim hyundai de tork konavtorlu idi cogu araci bi deneyin isiklarda 20 saniye olan isiga geldigimde bosa aliyorum fakat yolda giderken bosa almayin

edit : aracin sehir ici verisi zaten 8.5 oyle sık sifirlarsaniz yuksek gosterir anlik 36 litte gormustum ekranda bende

edit2: arac toyota 2005 corrola fakat sanziman cok farkli degil sizinkiyle zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syndicatedynamics -- 21 Temmuz 2017; 15:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli motor için gayet normal bir değer siz bakmayın benzinde 3 litre yaktımcılara.
  • boşa alsam evet motor sesi değişiyor ama ortalama yakıt yine artıyor veya kalan menzil düşmeye başlıyor hızlıca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yakıt tüketimi ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i20 nin yol bilgisayarından kaynaklanıyo o. Araç boşta beklerken yol bilgisayarı 30 lt ye sabitleniyo. o yüzden çok gösteriyo. Rolantide 0.7 lt civarı yakması lazım.
  • rölantide saatte 0.7 lt/h civarı yakar.klima açıksa 1.1/h e çıkabilir.
  • hocam 10 lt bence normal. fabrika verisi zaten 8.5. 1-1.5 lt reelde oynaması gayet doğal.
  • kardeşim şimdi forumda kullananları vs. araştırdım, çoğu kişi şehir içi 9-9.5 litre yakıyor falan diye yazmış bence seninkinde de anormal bir durum yok, öyle kırmızı ışıkta sıfırlamakla rolantideki yakıtı ölçemezsin, çünkü yerinden kalktığında 1.vites o an ki devirin yakıt tüketimini gösterecek ekranda 30 litre gibi saçma sapan değerler göreceksin.

benim sana tavsiyem 1dk düşünmeden araca lpg taktır, lpg de çok az yaktığı söyleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal

Herhang bir sıkıntı yok

• sıfır araçlar ilk bakıma kadar çok yakar ilk bakımdan sonra düşmezse servise verin aracı , birde aracın sağır alışmaması için arada bir gazlayın yüksek devirde uzun mesafe yol yapın

• Bunu izle senin şanzıman bu mantık ile çalışıyor sanırım. yakıt tüketimi normal kısa mesafede ölçümler gerçekçi olmuyor.
  • Anlık sıfırlamayla gösterilen yakıt tüketimi hatalıdır, ben de benzin istasyonundan çıktıktan sonra sıfırlıyorum, ilk kalkışta 30 40 lt/100km gibi rakamlarla ağzını açıyor. Ortalama yakıtı depoyu fulleyip tekrar yakıt alana kadar ellemeyin öyle hesaplayın. Ayrıca rölantide klima açıksa saatte 1-1.5lt gibi sarfiyatı olur.
  • Bu rolantide çok yaktığı anlamına gelmiyor ki. Araç dururken yakmaya devam ediyor ve gitmiyor, bu şekilde 100 km yolu kaç lt yakıtla gideceginizi hesaplarken doğal olarak yakıt artıyor. Kısa mesafe sonrası durunca da oran hızlı artıyor.

• O araç+motor için 9-10lt normal.
  • Hocam anlık yakıt tüketim göstergesi yok mu ki ortalamayı sıfırlıyorsunuz?
  • tamam öyle göstermesi normal düzgün göstermez diyorsunuz da gerçekten yakıt azalıyor yakıt göstergesi düşüyor.
  • Tesbitin hatalı. Rölantide hiçbir araç fazla yakmaz. Kalkışta her araç iyi yakar. İ20 zaten çok yakan bir araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.