Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Kardes Allah da diyor ki; seni zorlamiyorum ister sukur edersin ister kufur edersin..

Yapma kardeş yapma. Bak duymadıysan sorun yok duyduysan yapmak zorundasın.

Yapmazsan yakarım diyor. Bu nasıl bir tavır. Koca uzayı evreni yaratana yakışıyor mu. Bu mu senin tanrı tahayyülün

Bu nasıl çarpıtılmış ve çocukça bir mantıktır ya.Bunu diyen ateist arkadaşlar bir de kendilerini sorgulamış aydınlanmış zihinlerini güya prangalardan arındırmış bilimsel düşünme metodunu ilke edinmiş eğitimli bireyler olarak lanse ediyorlar gülünç şekilde.Mevlana boşa dememiş ne kadar bilirsen bil söylediğin karşındakinin anladığı kadardır diye.Ne muhteşem bir söz!Biz de zaten yap ulannn şunu yoksa yakarım haaa bak diyen Tanrıya korktuğumuz için inanıyorduk haşaaa.Kardeşim bunun tek tedavisi sağlıklı düşünce.Bu hastalıklı düşünceyle başka bir sonuç çıkarman anormal olurdu zaten.Bütün evren kainat canlı cansız herşeyi yaratan,yarattıklarının içindeki insana da çok büyük önem atfederek akıl ve irade veren Allah,sana kupkuru topraktan ağız ve damak tadını bilerek türlü renk ve lezzette meyve gıda bilgisini ufacık tohuma kodlayan Allah,nefes alabilmene uygun gazları uygun oranlarda dünyada Senin yaşaman için planlayan Allah,şu an sayamayacağımız her nimeti karşılıksız vermesi karşılığında Senden hiçbirşeyin boşuna olmadığını ölümden sonrasını da düşünmeni isteyerek yalnızca teşekkür ve şükür bekliyor,ibadetle teşekkür ederek ve peygamberimizin müslümanı 'iyiliği emredip kötülükten men eden,elinden dilinden emin ve güvende olunan'kişi olarak yaşamak çok mu zor.Ben bunu yazarken mükemmel müslüman izlenimi vermek istemem çünkü öyle değilim belki kusurum Senden daha çoktur ama inkar etmek ne büyük bir risk ve nankörlük iyice körleşmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 10 Mart 2018; 1:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asıl güncelleme temel felsefe ve inançlar da değil

Cahil insanların bilinçlerinde olmalıdır.

• Cehape cok fena karsi cikmis, tam seriatci cikti bunlar

• montajdır montaj. Bu adam ne derse desin ne yaparsa yapsın asla ve asla oy kay-bet-mez. Deveyi diken insanı SEVEn yaranır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    parti uçak yapmaz siyaset yapar.
    bıkmadınız mı 100 senedir parti fanlığı yapmaktan. (sözüm tüm partililere) bizim ülke de siyasetçilerin hemen hiç biri vatan millet derdinde değil hatta umurlarında bile değil tek dertleri makam para güç vs.
    kendinize gelin yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: skynet

parti uçak yapmaz siyaset yapar.
    bıkmadınız mı 100 senedir parti fanlığı yapmaktan. (sözüm tüm partililere) bizim ülke de siyasetçilerin hemen hiç biri vatan millet derdinde değil hatta umurlarında bile değil tek dertleri makam para güç vs.
    kendinize gelin yahu

Olabilir saygı duyarım dediğiniz gibidir, ama bizim ülke de eskiden de aynı şimdi de hala aynı sistem devam ediyor.. Böyle olduğu için parti yani iktidar bu ülke birçok şey eksik ve yapılmasını istediğimiz içinde yapılmasını onlardan iktidarlardan partilerden beklemiş oluyoruz..

• 15 asır önce olan bir şeyin Tek bir kelimesinin bile değişmediğini gururla söylüyorlar arkadaş..

Ha yani.. 23 senede biten bir şey.. Kitap haline getirilmesi peygamber ölümünden 8-10 sene sonra oluyor..

4 kitap yazılıyor.. En son birinde karar kılınıp, diğerleri yakılıyor.. Ama bir kelimesi bile değişmemiş.. Bununla da gurur duyuyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardstyler

Ahahaha resmen kavga etmişler laaa kim kime belli değil, hdp liler az kişi yürek yemişler girdikleri gibi çıktılar o kalabalığın arasından, eee bu hdp 'yi buraya gelmesinde akp 'nin de suçu var ha yesinler şimdi birbirlerini böyle.. Yukarıdaki video da büyük cezalar uygulayan ülkeler o yüzden böyle pisi gibiler çünkü zamanında onlarda bu yollardan geçti ve katı kurallar uyguladılar da bugün medeniyete ulaştılar dokunsun bakalım orada biri birbirine belki görevden bile atılabiliyordur o yüzden yemez ama bizde dokunulmazlık denilen zırh işte bunları izlememizi sağlıyor çünkü dokunulmaz olanlar sadece dokunulmazlara dokunabiliyor öyle bir ülkedeyiz işte..

• kesinlikle haklı. güncelleme derken o anladığınızdan kastetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEAD1453

Ya hu,
    Arkadaşım neye göre yorum yapıyorsunuz çok merak ediyorum benim dinim bana senin dinin sana. O da ayrı mesele ya neyse. Nasıl okudun nasıl anladın da birde cevap yazmışsınız. Bur verdiğiniz cevabı hangi cümlelerimden anlayarak yazdınız lütfen özetini çıkarın ona göre tekrar yazayım olmazsa. Bak ne demişim orada il cümlede Sünnet dediğin şeye zaten uydurup uydurup ekleme yapa yapa bu hale getirdiler. Yani ortada güzel olan bir sünnet vardı da önüne gelen ben hocayım diyen herkesin uydurmalarından ortada garip garip hadisler ve sünnet denen davranışlar geziyor. Benim çocukken kuran kursunda hocalarımdan öğrendiğim sünnet denilen hareketler gayet güzeldi. Ama deve sidiği içmek sünnettir diye bir geyik var. Sen eğer aklın ile cevap verdiysen bu yoruma lütfen aklın ile düşün tekrar ne demek istediğimi bir anlayıver. Ayrıca Kuran ilk bilgi kaynağı peki ikincide neden sünnet var. Kuran ın eksiksiz ve apaçık olduğu birden fazla ayette belirtiliyor mu belirtilmiyormu? Kaldı ki elimizde kapı gibi apaçık ayet varken bile sünnete hadise gerek kalırmı? Aynı telden çalacaksanız ben bu mesajı sileyim haydi eyvallah diyeyim.

Ben müslüman olmak istiyorum, İslam'da namaz oruç varmış, Kuran'a baktım namaz kılın diyor, ama nasıl kalınacağı yazmıyor. Acaba namaz kılmak denilen şey ne, amuda kalkmak mı, başka bir şey mi? Sünnet olmadan namaz nasıl kılınacaği nerden öğrenecem. Bu sadece bir örnek.

• bu açıklamayı kemal kılıçdaroğlu yapsaydı ne olurdu merak ediyorum. Linç falan ederlerdi herhalde.

• asau kullanıcısına yanıt
    Ben farklı bir şey mi söyledim.

• quote:

Kuran yeterli diyorsun, Kuran her şeyi açık net açıklıyor diyorsun? Ama Kuran yeterli değilmiş demek ki. Sünnet olmadan olmuyor işte.

• asau kullanıcısına yanıt
    Hayır! O (Kur’an), bilgiye mazhar kılınmış olanların sıkıntıya düşmeden anlayabilecekleri apaçık âyetlerdir. Âyetlerimizi zalimlerden başkası inkâr etmez.
    Ankebut 49

“Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik.” (Nahl, 16/89)

“Elif Lam Ra. Bu ayetleri sağlamlaştırılmış bir kitaptır. Sonra her şeyi bilen ve haberdar olan tarafından detaylı bir şekilde açıklanmıştır. ” (Hud, 1)

“Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.” (Enam, 38)

Şüphesiz, yeryüzündeki hareket eden canlıların Allah katında en kötüsü aklını işletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir. 8 Enfal Suresi 22

“Andolsun biz bu Kuran’da insanlar için her türlü örnekten ayrıntılı açıklamalar yaptık. Yine de insanların çoğu ancak küfürde direndi.” (İsra, 89)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEAD1453 -- 10 Mart 2018; 3:4:9 >
  • İslama buff gelmiş yahudileride nerfleseler tam olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Kuran yeterli diyorsun, Kuran her şeyi açık net açıklıyor diyorsun? Ama Kuran yeterli değilmiş demek ki. Sünnet olmadan olmuyor işte.

Bütün sistem zaten bunun üstüne kuruludur

İslam kusursuzdur ama hükümlerinin uygulanması güncellenmeye muhtaçtır fakat tüm asırlara hitap eder. Allah çok merhametlidir, kullarını çok sever her şeye kadirdir ama onlara tuzak kurar, kötü yola sapacaklarını, kaza geçireceklerini bile bile engellemez.

Allah dilese herkesi doğru yola sevk ederdi ama etmez.

Allah dilese herkese apaçık deliller sunar hatta cemalini gösterirdi fakat o zaman imtihan yönü olmazdı, fakat Kuran herkes için apaçık deilleri barındıran bir kitaptır.

Dikkat edersen ne öyle ne böyle yani zaten iki ihtimalli bir önergenin iki cevabı da doğru olursa elde en kalır ki ? Allah ne yerdedir, ne göktedir, Allah dilese herkesi Müslüman yapardı ama, her zaman bir ama vardır.

Bu kalıp tüm dinlere uygulanabilir, Tanrı biricik oğlu İsa mesihi dileseydi haçtan kurtarabilirdi (başlamayın şimdi İsa haçta ölmedi diye) bütün Hristiyanlar buna inanıyor) fakat sizlerin günahının kefareti olsun diye kurban etti biricik oğlunu.

İsa havarisi Yahuda'nın sabah horoz ötmeden kendisini inkar edeceğini söylemişti ama yine de Yahuda'nın Roma askerlerine kendisini gambazlamasına göz yumdu.

Her şeye istese müdahale edip engellemeye muktedir bir Tanrı ama kılını kıpırdatmıyor.

Ana akım İslam buna da bir çare bulmuş "polis hırsızı kaçıracağından korktuğu için kovalar Allah herkesin ona döneceğinden emin olduğu için umursamıyor".

Veya yok olduğundan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• DEAD1453 kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde açıklama yaptığınızda gayet anlaşılır. Sıkıntı yok. Sizi anlıyorum. Ama Yaptığınız yorum sağa sola çekilebilir. Sunnet konusunda İslam alimlerinin sahihligi konusunda ortak görüş bildirdiği kaynaklar dışına çıkmamak önemli.

Ayrıca sizin sünneti uyduruyorlar söyleminizi farklı gruplar farklı amaçlarla kullanıyor eminim araştırmışsinizdir. Bu argümanı kullanarak işine gelenleri sahih işine gelmeyenleri uydurma addedip yeni akimlar turetiyorlar.

Çene kapama temennisini size değil öncelikli kendime yaptım. Ki yaptığım duadır, beddua değil. Kötü birşey yok yani alınacak.

Ortalikta o kadar farklı görüş o kadar farklı uygulama var ki. Herkes kendi görüşünün doğru olduğunu varsayıyor. O yüzden Allah doğru olanı yapıp imanla gidenlerden eylesin şeklinde dua ederim genellikle. Ne desek ne yapsak boş bunun haricinde. Allah a emanet olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: 210507

Bu güncelleme sözü Erdoğan’ın başkanlığı kaybetmesine neden olursa hiç şaşırmam.

Senin gibilerin duası kabul olmaz. Boşuna hayal seninki!

https://youtu.be/4aq3ipNOkUw

Okudugunuzu anlama sorununuz mu var? Yoksa beddua nedir nasıl yapılır bilmiyor musunuz?

• Atatürkçüler'i, Atatürk'ü putlaştırmakla tenkit ederlerdi. Şimdi aynısını kendileri yapıyorlar.

Asr-ı saâdet öncesinde putperestlere "Size fayda ya da zarar vermeyecek bu putlara neden tapıyorsunuz?" diye sorulduğunda gelen cevap şu idi: "Hayır. Biz onlara tapmıyoruz. Onları ilâhımıza erişmek için vesile olarak kullanıyoruz. Onlar bizi ilâhımıza yaklaştırıyor." diyorlardı ve bunda da samîmî idiler.

Bugün de AKP kitlesini RTE Allah'a yaklaştırıyor!!!

• İslam dini geldiğinde, peygamber ozamanki insanlara kumaşla değil yaprakla kapanın, ölene kadar ilk insan gibi yaşayın deseydi, bu durumda bugün söylenen güncelleme yanlış anlaşılabilirdi. Burda Kur'an'ı Kerim'i değiştirin olarak anlamıs galiba insanlar. Öyle bir söze sadece gayri müslimler alkış tutar. Gerçi hangi doğruyu doğru anladı ki bu millet. Doğruyada yanlış yanlışada yanlış deniyor. Keske yanlışa yanlış dendiği gibi doğruyada doğruya diyebilse insanlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.