Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kılıçtaroğlu
    'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar'
    dedi dedim ana avrat saydırdılar.
    sonra pardon RTE söylemiş bunu dedim .
    tam komik videoluk durum oldu.
    o zaman tabi güncellenmesi lazım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buna kim inanır ? Kadir inanır . Adamın söylediğinin tam tersini yazıyorsunuz . Tamam sevme ama bu sahtekarlığı da yapma .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp ,Feministleri kazanayim derken muhafazakarlari kaybediyordu.

Dikkatini ceken oldumu hic .? Cumhurbaskani ne zaman konussa arkasindan kendisi veya bir baskasi kesinlikle duzeltmeye basladi.

Yakin zamanda musluman olacaklara bir tavsiye vereyim

İslam 2.0 da bazi kolayliklar saglanabilir, hirsizlik yolsuzluk ,kul hakki yemek konulari, gunumuzun olagan olaylari oldugu icin normal gunah sayilabilir.

Benim gibi sadece Allahin dinine inanlar icinde bir problem yok .

• Güncellemede çoklu mümin kullanımlarındaki verimliliğe de el atsınlar, saniye başına aldığımız sevap artsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

quote:

Orijinalden alıntı: NsNx

quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,
    Kuran tipi dinlerde (Kitaba, taşa, keçi derisine, aya veya USB Stick'e yazılı) Evrensellik olmaz. Bu çok çok önemlidir. Yazılı kayıtlı olması ve yorumla evrensel gibi gösterilmeye çalışılması dini kalitesizleştiriyor. Güncellenmesi veya yeni versiyonun yayınlanması önemlidir. Aksi taktirde yok olmaya veya azınlıkların dini olmaya mahkumdur.
    RTE bu noktada doğru bir hamle ile tüm islam dünyasını kurtaracak bir eylemde bulunuyor. Sonuna kadar destekliyorum. Kuranı kaldırıp atalım yenisinide yazalım diyebilirdi.

hocam öyle diyorsun ama bir güncelleme yayınlamak kaç para biliyormusun
    yani kolay iş değil
    milyon satır kod yazmak gerek
    bunu bir de e-devletten indirip kurması var netice olarak zor iş olmaz yani

Bu dediğinize katılıyorum ancak Türkiye de her zaman bu tür işler maliyetli olmuştur. Fakat uzun vadede getirisini değerlendirmek gerek. RTE ilk kez millet yararına bir adım atıyor gibi görünüyor.

ama FATİH projesi gibi olmasın bari herkese tablet vereceklerdi fos oldu

bari herkesin vahiy indirme protokollerini sağlama alıp update etseler

En çok içerlendiğiniz durum "Bedava Tablet" konusu olmuş sanırım. Bu tür şeylere takılmayalım. Enerji yoğunluğu yüksek, (Beton, Çimento vs.) vasıf gerektirmeyen yatırımlar ve geri dönüşünün topluma net faydasının olmadığı işleri umursamıyoruz artık. Bir şekilde telafi edilebilir ve hesap sorulabilir. Ancak RTE' zor bir işe kalkışıyor ve bunu da başarabilecek tek kişi şuanda.

Yukarıda belirttiğim gibi zihniyetten kurtulmak ve Vatan dediğimiz topraklarda rahat nefes alarak yaşayabilmek için; bazı arkadaşlarında belirttiği gibi eğitim ve inanç'ta reform ve iyileştirme gereklidir.
    RTE Eğitim konusunda malum ancak toplum inancını revize ederek bir nebze de olsa bir kapı aralayabilir.

Çok Önemli Not: (Nişantaşı, Meclis, Bağdat caddesi vs. gibi sakinleri hemen kesmeye hazır bir İslam var)

Buralarda oturanlarda kesilmeyi bekliyorlardı...
    gelsinler dört gözle bekliyoruz..
    Türk Tokadı yememiş bu Arap seviciler.. yediririz sen merak etme..

Bunlar zaten açıktan yapabilse yerler tokadı belki ama 20-30 sene pusuya yatıp (FETÖ) bekleyebiliyorlar. Demek istediğim, icraatlarla bu tarz insanların önü kesilmeli, din kisvesi altında toplanılan her sürü dağıtılmalı. RTE bu kültürün evladıdır. İçlerini bildiği için kendi kellesini de kurtaracak şekilde sağlam adamlar atmak zorundadır. Bu tip yapılar bahsettiğiniz gibi Arapizm ile bütünleşik olduğundan dönüp kimi ısıracağı belli olmaz. Bize de buradan düşen pay daha insancıl yaşamak olacaktır.

• RTE "Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar"

• Bu ay ki güncelleme gecikti sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

İnsan gibi yazayım diyorum da yok her mesajda bir iğneleme.

Sokak ağzıyla tartışmadan olmuyor değil mi?

Sen kimsin kendini ne zannediyorsun ki imanıma taklit diyebiliyorsun?!!

Beni tanıyor musun ki sen?!!

Benim hakkımda ne bilirsin? Ne yediğimi nereye gittiğimi ne halt ettiğimi ne biliyorsun?

Ulan iman dedektörlü radikaller bitti bir de bu ateistler çıktı şimdi başımıza!!

Sen salaksan benim yapabilecek bir şeyim yok. Olay çıkartmak için uğraşıyorsun durduk yere.

40 tane farklı inanç sistemi içinde müslümansam, ben ona inanmışım demektir sadece.

Diğerine de saygı duyarım o kadar.

Kimsenin inancı imanı itikadı beni bağlamaz.

Senin gibi sağa sola salyalar saçarak uydurma bunlar hep, bunların imanı bile taklit sahte vesaire diyecek kadar hadsiz ve karaktersiz de değilim çok şükür.

Birisi benim mezhebimden değilsin der saldırır, diğeri kitabın imanın uydurma der saldırır. Radikal dincilerle aynı boksunuz hepiniz. İnsanın sadece içinde olan ruhani bir şeye, bilip bilmeden saldırmaktan başka bildiğiniz bir bok yok kusura bakma da!!

İşte ortaya çıktı.

Senin peygamberin misal putperestlere saygı duyup da onların putlarına karismamazlik etmeyip onları kırmış saygı duymamistir. Senin diğer dinlere saygı duyman bile bu dini arastirmadigini gösterir.

başka din ve görüşlere saygı
    .... teorik olarak evet saygı duymamış yıkmış yok etmiş

sen bir Tevhid dininden bahsedeceksin.. ve insanlığa kendini o dinin peygamberi olduğunu... Kabeyi de o dinin merkezi olduğunu söyleyeceksin.. ve o kabenin etrafındaki ve içindeki putları da başka Din ve düşüncelere saygı diye yerinde bırakacaksın

öncelikle senin getirdiğin ve insanlara anlattığın din o tür put diye tabir ettiğimiz tanrısal objeleri zaten kabul etmiyor. dolayısı ile sen kutsal saygığın yerde onların durmasına izin vermen kendi getirdiğin/anlattığın dine hıyanetdir.

orda putları yıkması da.. aynı lem yelid velem yuled ifadesinde olduğu gibi....
    Hz.Ömer hatırasında.... Helva dan put lar yaptığını tapındığını dua ettiğini... aç kalınca da o helvadan yaptığı heykeli yediğini ifade ediyor...

yazdığım ayet ise.. doğmamış doğrulmamış manasındadır. bunun ile de Tanrının Oğlu... ifadesini/düşüncesinin hatalı olduğunu....
    ... neden senin gibi fakir öksüz bir kişiden peygamber seçti.. krallar - soylular.. veya melekden bir peygamber göndermedi ifadesine de... yer yüzünde melekler mi dolaşıyor ki ?
    eğer bir zengin.. veya soylu (soy sopan.. kan nesil.. neye göre önemli ?) biri eğer peygamber olsa idi.. doğal olarak kendi çevresi. zümresindeki kişilerden .. ki inanan olur ise... bir grub.. yani zenginlerin tanrısı ile fakirlerin tanrısı...
    köylü ve fakirler için 2. kalite ekmek üretilmesi gibi...

dolayısı ile bir peygamber en alt tabakadan olur.
    Hz.İsa gibi... Hz.Musa gibi... Musa prens idi sözüne de evet.. firavun un sarayında bir prens.. ama kendi halkı içinde bir çoban..

Hz.Süleyman.. Hz.Davud AS lar peki ? yada Mısır a hükümdar olan Hz.Yusuf...
    her birinin hayat hikayesi farklıdır... Mısır a sultan olmak için kimsenin gitmediği görmediği bir kuyuya atıldığı halde inandığı Allah dan umudunu kesmemiş bir gulam (beyaz-ergenliğe yakın erkek çocuk/daha çok köleler için kullanılan)... olmak gerekiyormuş.

bir din tesisi veya bir devlet tesisi aşamalıdır. bunları yapmadan ne kendi fikrini nede doğruluğunu isbat edemezsin.

bahsi geçen gün o putları yıkmadan önce... kendisinin omzuna ensesine secde anında işkembe koyanları da affetdiğini.. silah çekmeyen kendi veya belirtiği kişilerin evine sığınanları... gelip EMAN dileyenleri...
    hatta ve hatta...
    kendisine olmadık eza ve cefaları çektirenlere.. size nasıl hüküm vereyim diye sorup... affetmesini taleb edilmesi halinde AF ETTİĞİNİ unutuyorsun. kimisi eski din ve inanışlarını terk etmediği halde yaşamalarına göç etmelerine müsaade etmedi mi ? ki onlar çok büyük eziyet etmesine rağmen

bir din veya fikri yok saymak... senin yarım yamalak duyduğun veya sandığın şekilde olmaz

asırlar geçerken bir yandan da farklı bölgede veya aynı yerde.. yeni din söylemleri.. veya peygamberlik.. mehdilik... olmadık makam ki buna Hz.İsa olduğunu veya Tanrı olduğunu iddia edenler olması gibi

kısacası iddia ettiğin şeyi isbat etmedikçe YOK HÜKMÜNDESİN.

Diyorsun ki kabe dinin merkezi bu yüzden orada put olmamalı. O zaman Budist ler de geçen yıllarda Müslümanları katlederken kendi dinlerinin merkezini korumak için bunu yaptılar. Bu durumda onlar haklı. Yada yahudiler Kudüs'ü dinleri için istemekte haklı. İşte din böyledir herkese kendi dini hoş görünür.

Peygamberleri saymissin ama birşey unutmuşsun saydığı n peygamberler Yahudi İsrailoglu peygamberlik de sadece Yahudi efsanesi. Dünyanın hiçbir yerinde kendine peygamberlik vasfı yükleyen insan çıkmamıştır. Neden sadece ortadoğudaki yahudiler ve amca oğulları Araplardan peygamber çıkmış. Düşün KORKMA

eğer bir tanrı kavramın veya yaratıcı inancın var ise geçerli bu anlatımlarım. yok ise zaten ne desek boş.

dünyada yayınlanmış veya günümüzde bile peygamberlik iddiasında olan birçok kişi oldu... hatta Hz.Ali nin hilafet dönem öncesi ve kendinin ölümünden sonra da Hz.Ali için peygamber yakıştırması halen devam etmektedir

peki o zaman bu kadar çok peygamberlik iddiası var ise neden duymadın kısmı ise...
    insanlar bu tür iddialara çok fazla ilgi göstermez oldu.
    Halen amerika da japonya da veya herkesin hayran olduğu ingilterede bile polis ihbar kayıtları ve içişleri bakanlığı belgelerinde bu tür iddialar ile kendine mürit çevre toplamaya çalışan kişiler var.

hani meşhur **** bile cesareti ve elinde bir bilgi olsa idi mehdilikten önce kendi peygamberliğini iddia edecekti

hem günümüz hemde eski çağlarda bu tür KİTABİ olmayan peygamberlikler genelde sefahat üzerine idi. yani insanları uçkurlarından yakalayıp bir çevre ediniyorlar

masonik çalışma adını verdiğimiz grubda ise para ve makam konusu ile yakalanıyor. yani birisi o davanın şartları ne ise gözünü karartarak giriyor. Ve istediği makam veya mevkiye geldiğinde de kendisinden beklenenleri tereddütsüz yapıyor.. ama masonik dava içinde en büyük etken kişinin o makam ve mevkiye yatkınlığının olması.. yani iq su 80 birini tutup da destek vermiyorlar.. iq testleri de herkesin sandığı gibi matematik zeka ile alakası yok. misal ülkemizin en meşhur siyasetcisinin en büyük başarısı hazır cevap olması ve cerbezede başarısıdır.. ama aynı zamanda çok iyi hafızasıdır. her zaman cebinde TC nin anayasa kanunlarının olduğu bir kitapçığı bulundurması ile.. yani oturduğu veya oturacağı makamın şartlarını üstün başarı ile doldurabilmesidir. seni ben o makama ne yapsak bile getirmezler.

İslami kayıtlar açısından, peygamberlerin sürekli arab bölgesi veya beni israil den gelme konusu ise...
    bugünkü teknolojik ve bilgi kayıtlarının eşleştirilmesi ile...1 asır önceki kitablarda geçen şu ifade var iken günümüzde ise artık muhalif dir bilgiler
    Eski bilgilerde... Orta asya ile günümüz arab bölgesinin insan ırkının başlangıç noktası diye geçer kitablarda.. bunu zebur hafızına da sorsan.. incil yorumcusuna veya en meşhur haham a da sorsan nerdeyse birebir bilgi verecekler sana.. yani dini inanışlara göre bu arab yarım adası çevresi ile hazar bölgesi arasındaki bölge insanlık için başlangıç noktası diye geçer. ve kitabi olarak ilk insanın hangi zaman aralığında dünya da yaşadığı çok net değil. çünkü sürekli yeni fosiller ile bu zaman dilimi değişmekte.. sibirya da çıkan bir fosil in yaşı 20bin yıl iken.. amerika da çıkan bir fosil 15bin olabilmesi gibi.. çin bölgesinde ise 30bin civarında olabiliyor.. mısır veya kudus arası bölgede ise bu rakam maalesef bu kadar net değil.
    bilim insanları olaya farklı zaman dilimlerinden yaklaşıyor maalesef
    Kur'an ve Tevrat a göre ilk insan yani Hz.Adem in Taif civarında yer yüzüne indirildiği konusunda ortak bir nokta bulunabilse bile eski dil lerin birebir çevriminin eksikliği ile maalesef net değil. çünkü belirli dönemde göçler başlıyor ve dağılım tarif ediliyor.
    farklı zaman dilimlerinden bahsediliyor. misal Hz.Adem in bin yıl yaşaması gibi.

İslami anlatımlarda şu olaylar vardır. (İslam Tarihi ve Peygamberler Tarihi diye isimli kitaplar vardır. birden çok fazla dile çevrimi de yapılmış. Asım Köksal hocanın anlatımında)
    tarih içerisinde Allah farklı belde ve yerlere sadece peygamber göndermedi.. ve dini iletişim için kimi zaman nebi ler kimi zaman şimdili çevrim ile jaberciler gönderdi..aslında peygamber kelimesi de haberci demek. ama aralarında fark kimisine kitap inmemiş.. sadece insanlara doğruyu ve sosyalleşmeyi.. bugünkü kelime ile "medeni olmayı" medine kelimesindeki ki şehirli.. bireysel hak ve özgürlüklerin diğerlerinin haklarına saygılı ve ortak kurallara bağlı olmayı... Tanrı olarak Tevhid inancını anlatmışlardır
    Hatta Yasin suresinde Hz.İsa nın 3 havari konusu geçer. ve olay Hatay bölgesinde geçmiş bir anlatımdır. ve cümle şöyle biter..."Şehrin dışından koşarak bir adam gelir ve Sizden yaptıkları için hiçbir ücret istemeyen bu insanlara inanın" diye.
    ad nebi-peygamber-elçi-ulak .. ne olursa olsun... bu insanların hepsinin ortak noktası... sizi doğru olmaya tevhid akidesine.. aile bağına. vatan millet bağlılığına çağırırken kendileri için herhangi bir ücret istememeleri. günümüz veya tarih kitaplarındaki peygamberlik iddiasında olanlar için bunu maalesef diyemeyiz.
    hatta islam tarihini biliyor olsa idiniz... Peygamber efendimizin Medine de açlık çektiği dönemi. Hayber kalesinin fethinden sonra ensar ile medineye döner iken yanlarına 1 akçe bile almadan döndüklerini bilirdiniz.
    Kendisine gelen hediye yiyecek ise ilk önce çevresindekiler yemeden karınlarını doyurmadan yemediğini bilirdiniz. ölümüne kadar bir tek oda haneden başkası olmayan... üstündeki cübbeden sonra 2. bir yedek cübbesinin olmadığını.. medineye göçünden sonra ilk işi ordaki bahçeliklerin arttırılması için hurma ekiminde... evlerin insaşında ise sırtında omuzunda kerpiç taşımasını bilirdiniz. yani ben size Allah ın dinini anlatıyorum.. size doğruluğu dürüstlüğü anlatıyorum ama karşılığında hürmet ilgi istiyorum demedi..
    öyleki bu kendisinden sonra gelen halifeler içinde geçerli idi.
    Hz.Ömer'in cübbesindeki yamaların sayısı çok meşhurdur.
    misal peygamber asla ve kat a.... zekat kabul etmez... ve kendi nesline de zekat ı haram kılmış ve kıldırmıştır. yani seyid ismi verdiğimiz insanlar zekat kabul edemez. hediye alırlar ama çok caf caflı bir hediye gelir ise onu genelde ya hemen hazır olan insanlara dağıtır veya beldedeki insanlara sevk eder idi.

islam peygamber sıfatları bu şekildedir..
    Hz.Musa konusu.. evet kendisi firavun sarayında bir prens iken... gidip bir çoban ın kızını almış.. ve ölene kadar da çobanlık yapmış biridir.
    Kur'an da Asa'yı Musa diye geçer.. çünkü olay sadece mucizesi değildir.. O asa ile yani bizim günümüzde "boyu kadar uzun baston" tabirimiz ile.. ona sarılıp uyuklaması... koyunlarını tıpışlaması... dalları çırpması... yeri eşelemesi ile de meşhurdur. Ama asayı daha çok ayakda dik durabilmek için sayanak olarak kullanması meşhurdur. kimseden destek yardım almamak için.
    Hz.İsa ise...
    bildiğin bir marangoz. uzun süre dini tedrisat verilen çevrede büyümüş ki kendisi bir beni israil çocuğudur. ama peygamberlik davası ile ortaya çıkıp herhangi bir nesli veya kavmi övmeyince... onlara üstünlük vermeyince ister istemez red edilip kovulmul.. mevcut din adamlarının parasal ve mevki düşkünlüğünü eleştirmesi... ve akla hayale gelmeyecek durumları.. akabinde hakir gördükleri ama askeri korkularından dolayı Roma ya şikayet etmişler. günümüze kadar beni israil oğulları hiç asker veya askerlik kurumuna destek vermemesine rağmen.. ki dinen de sanırım o kurumu aslen kabul etmemelerine rağmen.. günümüz israil devletinde kadınların bile askerlik yapmaları zorunluluk haline çevirmişlerdir. dinde reporm da diyebilirsiniz.. dini kuralları değiştirmek de veya farklı yorumlamak da diyeblirsiniz.. çok da önemli değil.

felsefi olarak peygamberlik kurumunun cari olabilmesi için...
    birinin peygamberlik iddiası için bazı ortak kurallarda olması gerek
    şehvet ve zevk-sefa içeren.. makam üstünlük... sosyal hayat birliği ve seviyesi.. eşitlik.. renk ırk farkı gözetmemesi gerekiyor... yani köylü mehmed ağanın oyu ile bilmem ne üniversitesi bitirmiş benim oyum denk DEĞİL diyen birisi zaten herhangi bir dini iddia ve inanışda olamaz. Veya yöneten - yönetilen... veya Üstün .... ırkı diye söylemi olan asla kitabi dinler diye tabir edilen dinlere mensub olamaz. Yahudilikde maalesef bu kuralların dışına çıkmış oluyorlar. ve kökenci.. diğer tabiri ile unsuriyet kavramı içermesi ile...

neden beni israil den hep peygamber geldi...
    İslami bilgilere göre....
    öncelik ilk insan grubunun burda yerleşik olması ve sonrasında dağılması ile genelde burda olması tabiki doğal.. bazen aynı gün farklı köylerde 1 den fazla nebi nin olması.. aynı hanede hem baba hemde oğula peygamberlik geçmesi... Hz.Musa nın kendisine tercüman olarak Hz.Harun u istemesi..
    her peygamberin hayatında 1 adet mutlak kabul olan duası vardır.
    Hz.İbrahim bir manada en eski peygamberlerden birisi olması ve kendinisin bu dua sının da bundan sonra gelecek peygamberler benim neslimden gelsin diye dua etmesi diye geçmiştir.. ayet olarak varsa da aklımda yok.
    Hz.Harun konusu Taha suresinde geçer... Vec-alli veziren ehli, Haruna ahi diye geçer ayetde. bana neslimden bir vezir/yardımcı ver.. oda kardeşim Harun olsun diye çeviri yapabiliriz.

hemen burda ayrımcılık yokmu veya ırkçılık yok mu diyecek olursan da..
    günlük hayatdan örnek vereyim.. sen eşini çocuklarını veya malını mülkünü ilk kime teslim etmeyi düşünürsün.. seni kim daha iyi tanır ve güvenir.

akabinde Hz.Ebubekir ın sıddık lakabına gelirsek... "O demişse doğrudur." yani Hz.Muhammed e her hali ve sözü ile güveniyor ki... şahsı öyle tanıyor ki... hiç bir çıkar menfaat gözetmeden söz etmesinin imkansızlığı içinde hemen onaylıyor. ona bu sözü ve güveni de, ayetle SIDDIK sıfatını verdiriyor.
    Hz.Ali nin öldürüleceği muhtemel olmasına rağmen hicret gecesi yatağına yatması ve ölümü beklemesi de ona imanının ve fedakarlığının cesaretinin nişanı oluyor.

kısacası dostum.
    tüm olay ne bilimsel metinler nede dini kitaplarda birebir rüm soruların cevabı olmaz.
    Zaman içinde eskiden sihir-büyücülük diye tabir edilen olaylar günümüzde bilimsel olarak var.

maksadın üzüm yemek ise buyur.
    bağcıyı dövmek ise.. kusura bakma... benden uzak kime yakın olursan ol.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Kardes Allah da diyor ki; seni zorlamiyorum ister sukur edersin ister kufur edersin..

Yapma kardeş yapma. Bak duymadıysan sorun yok duyduysan yapmak zorundasın.

Yapmazsan yakarım diyor. Bu nasıl bir tavır. Koca uzayı evreni yaratana yakışıyor mu. Bu mu senin tanrı tahayyülün

Bu nasıl çarpıtılmış ve çocukça bir mantıktır ya.Bunu diyen ateist arkadaşlar bir de kendilerini sorgulamış aydınlanmış zihinlerini güya prangalardan arındırmış bilimsel düşünme metodunu ilke edinmiş eğitimli bireyler olarak lanse ediyorlar gülünç şekilde.Mevlana boşa dememiş ne kadar bilirsen bil söylediğin karşındakinin anladığı kadardır diye.Ne muhteşem bir söz!Biz de zaten yap ulannn şunu yoksa yakarım haaa bak diyen Tanrıya korktuğumuz için inanıyorduk haşaaa.Kardeşim bunun tek tedavisi sağlıklı düşünce.Bu hastalıklı düşünceyle başka bir sonuç çıkarman anormal olurdu zaten.Bütün evren kainat canlı cansız herşeyi yaratan,yarattıklarının içindeki insana da çok büyük önem atfederek akıl ve irade veren Allah,sana kupkuru topraktan ağız ve damak tadını bilerek türlü renk ve lezzette meyve gıda bilgisini ufacık tohuma kodlayan Allah,nefes alabilmene uygun gazları uygun oranlarda dünyada Senin yaşaman için planlayan Allah,şu an sayamayacağımız her nimeti karşılıksız vermesi karşılığında Senden hiçbirşeyin boşuna olmadığını ölümden sonrasını da düşünmeni isteyerek yalnızca teşekkür ve şükür bekliyor,ibadetle teşekkür ederek ve peygamberimizin müslümanı 'iyiliği emredip kötülükten men eden,elinden dilinden emin ve güvende olunan'kişi olarak yaşamak çok mu zor.Ben bunu yazarken mükemmel müslüman izlenimi vermek istemem çünkü öyle değilim belki kusurum Senden daha çoktur ama inkar etmek ne büyük bir risk ve nankörlük iyice körleşmişsiniz

Gaz demişsin tat demişsin dünya demişsin.

Bak ben de aynını diyorum bu kadar bütün süper kocaman bir evren yaratıp içine insan koyup bana tapmayanı yakarım demek çocukluktur.bubnasil bir şey düşün. Nasıl bir kin. Koskoca tanrı kendine tapmayanları yakıyor. Ya benimsin ya da ateşin diyor. Dedim yine diyorum komik cok komik

Nice ateistler çoğu müslümandan daha sağlam müslüman oldu.O yüzden inançsız da olsa birini aşağılamak haddimi aşmak olur.Kuranda ayetlerde ve hadislerde Allahın haddini aşan kullarına ümidini kesmemelerini defalarca tekrarlarken,birçok ayette Allahın üstün rahmeti ve bağışlayıcılığı üstüne basa basa farklı örneklerle vurgulanırken,yalnızca şirk ve kul hakkının affedileyemeyeceğini onun dışında herşeyi affedebileceğini Kuranda belirten Allahı sen haşa kinli olarak görüyorsan ateistlerin en büyük yanılgısı olan algıda seçicilik var demektir.Görmek istediğini görüp duymak istediğini duymak kafayı kuma gömmektir.Kimsenin inanmasının zerre kadar Allaha faydası da olmaz zararı da zira her koyun kendi bacağından asılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 10 Mart 2018; 12:49:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Erdoğan'ın sürçme sebebiyle yanlış bir söylemde bulunduğunu söylemene rağmen bütün bu anayasa gibi tek tek bize anlattığın ve belli ki inandığın kuralların bile ilahiyat profesörlerinin hepsi tarafından benimsenmediğini de biliyor musunuz ?

İslam'ın şartı örneğin, böyle bir şeyin olmadığını söyleyen profesör düzeyindeki onlarca kitabı olan bir adama o bilmiyor benim ilahiyatçım biliyor deyip kesip atılabilir fakat geriye günün sonunda din diye elde ne kalacak ? Zaten var mı böyle bir şey ?

Kundaktaki torununu boğdurmak için şeyhülislamdan fetva çıkartabilen padişah oldu, din o kılıfa da sığdı değil mi ?

Dilediğin şekilde eğ bük. Hırsızlık yaptığında Allah bize hırsızlık yapma sonunda da ceza çekme özgürlüğü vermiş de, durmak yok sonra yola devam.

her iddia veya sende şüphe sebebi olan sorunun cevabını birçok kişi geçmiş tüm zamanlarda cevapladı

ilahiyat hocalarından önrği ile başlamak gerekiyor.. ki benim de takıntımdır.

daha önce de örneklerde kullanmış idim.. Marmara İlahiyat dekanı Beyaz soyadlı ve kendisi şaşı olan bir hoca gördü bu ülkemiz.. aynı şekilde chp den vekil de olup sonra kendi partisini kuran birini de gördü bu ülke ve millet.
    aslında din ile alakası olmayan grub varki dünyada..
    Taliban örneği de dahil. istersen Hizbullah ı da dile getirebiliriz
    işin bir felsefi.. bir siyasi bir de dini kuralları farklı sana ve bana göre.
    Taliban.. belki ilk kuruluş aşamasında hüsnü zan ederek diyorum... ilk kuruluşunda ....belki... iyi niyet ile olmuş olsa bile zaman içinde esrar satıcılığı ve olmadık yerde dini kurallar altında insanlara yaptıkları yaptırdıkları
    buna günümüz suud kraliyet ailesinin yaşamını da arab emiriliklerini de verebiliriz.
    birçok kişi arab bölgesini İslami insanlar diye tanır ama ben buna çok gülüyorum. şuan bize sığınmış suriyeliler içinde bile çok miktarda hristiyan arab var.
    en belli başı hristiyan nufusun olduğu ülkeler mısır ile başlayıp cezayir de mola verebiliriz. günümüz iran içinde bile çok az da olsa mevcutdurlar.
    Irak olsun suriye olsun baya oldukça kalabalık bir hristiyan nufusu vardır.

İslami şart konusu ise.. birene müslüman demek için gereken şartlardır.
    Kur'an da hitabların büyük bir kısmı ey iman edenler diye çeviri yapabiliriz.
    İmanın şartlarında İslam şartı olmadığı halde İslamın şartlarını birinin yapabilmesi için ilk önce iman şartlarını yerine getirmesi gerekir bir insanın müslüman sayılabilmesi için. kaba tabir ile Hz.İsa yı ve Musa yı peygamber olarak kabul etmeyen biri müslüman olamaz.
    Ama namaz kılmayan ... bunu yanında tehvid akidesine.. yani kainat da 1 adet yaratıcının olduğunu kabul eden biri iman sahibir.
    maalesef bu ham bizim halkımıza hemde diğer ülkelerde detaylı anlatılamamıştır.
    buna da daha çok sebep yine içinde unsuriyet veya menfi tarafgirlik bulunmasıdır.

şimdi ben sana dini akideleri anlatmak ile mükellef iken.. seni namaz kılmaya veya oruç tutmaya veya herhangi bir islami kuralı yaptırmaya zorlayamam.. dinde zorlama olamaz.. ama islami şartları yerine getirmediğin halde sana müslüman da diyemem.
    iman şartları ile islam şartları dediğimiz kurallar gereği.. ve buna ittibaen de sana bir Allah - veya herhangi bir yaratıcı inancı varken sırf islami kurallara uymadığın için sana imansız da diyemem. çünkü bunu ben değil.. Kur'an da iman edenler ile müslüman olanlar için farklı söylemler var.

piyasada aşırı derecede islami yorum veya kaynakların tercümesi adı altında yayınlanmış veya yayınlanmaya başlamış kitaplar var.. kimisi birebir baskı diye geçer.. kimisi de birebir tercüme.. yorum diye geçer

Örnek vermek için... İlmihal kitabı.. yani kişinin günlük islam hayatı için veya müslüman olması için gereken işleri ve bunların yapılışını anlatan kitaplar
    Çok eski bir müftümüzün kitabı Ömer Nasuhi Bilmen diye hocamızın kendi kitabı var.
    Ağırlık olarak Osmanlıca ve Kur'an i kelimeleri kullanarak sana bana dini kuralları anlatıyor.
    ve maalesef yine eski müfütlerimizden Ali fikri yavuz diye birisi almış bu ilmihali günümüz Türkçesi diye çeviri yaptığını iddia ederek yeni baskı yaptırmış..
    ben her 2 kitabı da okuduğum ve ilk okuduğum BİLMEN hocanın olduğu için A.Fikri Yavuz'un tercümesi benim bilgilerim ve okuduklarımla çelişti.. adam esnetttikçe esssssnnnnneeeeeeetmiişşşşşşşşş... kendi fikri ve heyezanlarını eklemiş. hezeyan tabirini özellikle kullanıyorum... resmen adam ana kural ve şartlardan uzaklaştırmak maksadı ile yazmış o tercümeyi.. benim kanaatim o yönde.

eski bir anımı sana anlatayım. olay ağrı da ve teravih manazı öncesinde geçti.. Ağrı ilimiz ağırlığı Şafi Kürt kardeşlerimizden oluşan bir ildir. ve gençler namaz hazırlığı yaparken yanıma geldiklerinde... kendilerinin en son saf a katılacaklarını...çünkü teravih namazında kaza namazı kılacaklarını beyan ettiler.
    sordum.. size kaza namazı kılın diye kim telkinde bulundu ?
    Molla... söyledi.. teravih namazı yerine eskiden kılamadığınız namazların kazasını yapın diye.... kendince gayet nezih bir önerisi olmuş... ciddiyim.. bu öneri gayet nezih dini açıdan...
    dedim.. bana kendini çağırırı mısınız... geldi.. hocam genç kardeşlerimize bu tür bir öneride bulunmuşsunuz.. doğru mu ? evet dedi.. peki bu fetvayı hangi mezhebe göre verdiniz dediğimde.. gözleri açıldı .... ve hata yapmışım. haklısın deyip.. gençlere dönüp verdiğim öneriyi unutun siz normal teravih namazına niyet edin ve kılın dedi... neyse konuyu uzatmadım.
    yaşım 22-23 o zaman.
    neyse... sorun şu... eğer dini şartlar gereği ise.
    hiçbir mezheb ve kurala göre İmamdan Büyük Niyet edemezsinnnnnn.....
    Maturidi.. yani sizin anlayacağınız tabir ile... Teravih namazı Vacib dir. senin niyetin olan kaza namazı ise FARZ dır. dolayısı ile hem imamın arkasında duracaksın.. imam kendisi Vacib e göre niyet ederken... Uydum Hazır Olan İmam a diyeceksin.... ve Farza niyet/ikame edeceksin...
    Eş-ari.. yani... Şafi mezhebine göre ise... teravih Sünnet olup... vacib gibi birebir yapılması zorunlu değildir. dolayısı ile İmam Sünnet e göre niyet ederken sen arkasında durum Farz namaza niyet edemezsin.. kural bu kadar basit
    peki o adamın adı MOLLA... ki sıfatını da okuduğu eski arabi kitablardan ve medrese eğitiminden alırken benim ne haddime ki adamın fetvasını durduruyorum ?????
    şimdi.. halkımız.. veya birileri bazen halisane niyet ile bir fetva verir.. ama akabinde onun asıl kurallarını çok detaylı düşünmez ise... yani kaş yaparken gözü çıkardıklarını sonradan görürsünüz.. ve adam kör olduktan sonra yapacak bişi yoktur.

Erzurum dan Erzincan a gidiyoruz tern ile.. Erzincan depreminden 2 hafta sonra idi sanırım.. o zaman öğrenci idim bende... konuşurken bizim kompartımana biri geldi.. elinde bir demir parçası ile.. oturmak için izin istedi... tabiki kabul edeceğiz.. medeniyetin ve sosyal yaşamın gereğini yaptı ve bizde ona mukabele ediyoruz..
    sohbet başladı filan derken... Bu Hizbullah a yardım için köylere gidip yardım topladığını filan anlattı. çok deşmedik.. neyse namaz kılınacak.. hadi sende katıl bize dedik.. yok ben namaz kılmıyorum.. niye.. işte... iyide adı Hizbullah olan bir gruba mensubsun ve namaz kılmıyorsun ne iş ?
    cevap yok.. yol uzun.. ben kompartımandan dışarıya çıktığımda peşimden gelip iki vagon arasındaki boşlukta.. seni burdan aşağı atarım.. çok fazla uyanıksın vs vs.. kafanı keserim. şunu bunu yaparım saydırdı... neyse arkadaşların dikkatini çekmiş geldiler ayırdılar....
    maalesef ülkemizdeki Hizbullah jandarma birliğimiz tarafından pkk olayları çıkınca desteklenmiş ve büyümesi sağlanmış... zaman içinde de bu adı Hizbullah denen grub örgüt ülkemizde farklı bir terör eylemleri ve çıkarlarına düşmüştür.. yani bu jandarma birliğimizin DİPÇİK TEPMESİ dir..

sana ister benim yaşadıklarım ister yaşanmış... farklı olay ve yorumları anlatabilirim
    bazen insanların çoğunluğun refahı için.. uzun vade de zararlı olacak fetvaları hangi sebep ve düşünceler içinde verdiklerini de anlatabilirim.. yani onların bugün için hatalı davranışlarını ne kadar anlatsam da boş
    sonuçda yaşanmış yaladığımız hatalı eylem ve sonuçlardan. 40 çeşme 40 yıl aksa.. bu sıçılanları maalesef temizleyemez.. bunu bende biliyorum

ama burdan alınacak ders ise..
    biz bu tür hatalara mahal vermemek.. insanların bu tür hataları devam ettirmemelerini sağlamak için hangi ortak paydada buluşabileceğimizdir

sen inat ile Eşitlik ile Adalet aynı değildir dersen
    köylü mehmed ağanın oyu ile.. benim gibi robert kolejini bitirmiş horward da dr sını yapmış birinin oyu neden seçimlerde aynı değerde diye iddia da bulunmaya devam edersen
    fakirler ve köylüler için 2. sınıf ekmek çıkarılsın demeye devam edersen
    ülkeni ve milletini sana düşmanlıkları ile meşhur kişi ve kurumlara şikayet etmeye devam edersen
    yapıcı veya çözüm sonucu verecek öneri ve çalışmalarda bulunmaz isen
    adalet yürüyüşü adı altında.. hem fetöcü hemde pkk lılar ile kol kola yürüdüğün sürece ne ben senin sorularına cevap veririm.. nede bu ülkede bir huzur ve refah ortamı olmaz

selamet ile

• Hani islam ilk günden beri değiştirilmemiş tek dindi? Diğer bütün dinler değiştirildiği için geçerli değillerdi? Tarih boyunca İslam harfi harfine sağlam kalabilmiş tek dindi? Şimdi islam nasıl update alacak?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

İnsan gibi yazayım diyorum da yok her mesajda bir iğneleme.

Sokak ağzıyla tartışmadan olmuyor değil mi?

Sen kimsin kendini ne zannediyorsun ki imanıma taklit diyebiliyorsun?!!

Beni tanıyor musun ki sen?!!

Benim hakkımda ne bilirsin? Ne yediğimi nereye gittiğimi ne halt ettiğimi ne biliyorsun?

Ulan iman dedektörlü radikaller bitti bir de bu ateistler çıktı şimdi başımıza!!

Sen salaksan benim yapabilecek bir şeyim yok. Olay çıkartmak için uğraşıyorsun durduk yere.

40 tane farklı inanç sistemi içinde müslümansam, ben ona inanmışım demektir sadece.

Diğerine de saygı duyarım o kadar.

Kimsenin inancı imanı itikadı beni bağlamaz.

Senin gibi sağa sola salyalar saçarak uydurma bunlar hep, bunların imanı bile taklit sahte vesaire diyecek kadar hadsiz ve karaktersiz de değilim çok şükür.

Birisi benim mezhebimden değilsin der saldırır, diğeri kitabın imanın uydurma der saldırır. Radikal dincilerle aynı boksunuz hepiniz. İnsanın sadece içinde olan ruhani bir şeye, bilip bilmeden saldırmaktan başka bildiğiniz bir bok yok kusura bakma da!!

İşte ortaya çıktı.

Senin peygamberin misal putperestlere saygı duyup da onların putlarına karismamazlik etmeyip onları kırmış saygı duymamistir. Senin diğer dinlere saygı duyman bile bu dini arastirmadigini gösterir.

başka din ve görüşlere saygı
    .... teorik olarak evet saygı duymamış yıkmış yok etmiş

sen bir Tevhid dininden bahsedeceksin.. ve insanlığa kendini o dinin peygamberi olduğunu... Kabeyi de o dinin merkezi olduğunu söyleyeceksin.. ve o kabenin etrafındaki ve içindeki putları da başka Din ve düşüncelere saygı diye yerinde bırakacaksın

öncelikle senin getirdiğin ve insanlara anlattığın din o tür put diye tabir ettiğimiz tanrısal objeleri zaten kabul etmiyor. dolayısı ile sen kutsal saygığın yerde onların durmasına izin vermen kendi getirdiğin/anlattığın dine hıyanetdir.

orda putları yıkması da.. aynı lem yelid velem yuled ifadesinde olduğu gibi....
    Hz.Ömer hatırasında.... Helva dan put lar yaptığını tapındığını dua ettiğini... aç kalınca da o helvadan yaptığı heykeli yediğini ifade ediyor...

yazdığım ayet ise.. doğmamış doğrulmamış manasındadır. bunun ile de Tanrının Oğlu... ifadesini/düşüncesinin hatalı olduğunu....
    ... neden senin gibi fakir öksüz bir kişiden peygamber seçti.. krallar - soylular.. veya melekden bir peygamber göndermedi ifadesine de... yer yüzünde melekler mi dolaşıyor ki ?
    eğer bir zengin.. veya soylu (soy sopan.. kan nesil.. neye göre önemli ?) biri eğer peygamber olsa idi.. doğal olarak kendi çevresi. zümresindeki kişilerden .. ki inanan olur ise... bir grub.. yani zenginlerin tanrısı ile fakirlerin tanrısı...
    köylü ve fakirler için 2. kalite ekmek üretilmesi gibi...

dolayısı ile bir peygamber en alt tabakadan olur.
    Hz.İsa gibi... Hz.Musa gibi... Musa prens idi sözüne de evet.. firavun un sarayında bir prens.. ama kendi halkı içinde bir çoban..

Hz.Süleyman.. Hz.Davud AS lar peki ? yada Mısır a hükümdar olan Hz.Yusuf...
    her birinin hayat hikayesi farklıdır... Mısır a sultan olmak için kimsenin gitmediği görmediği bir kuyuya atıldığı halde inandığı Allah dan umudunu kesmemiş bir gulam (beyaz-ergenliğe yakın erkek çocuk/daha çok köleler için kullanılan)... olmak gerekiyormuş.

bir din tesisi veya bir devlet tesisi aşamalıdır. bunları yapmadan ne kendi fikrini nede doğruluğunu isbat edemezsin.

bahsi geçen gün o putları yıkmadan önce... kendisinin omzuna ensesine secde anında işkembe koyanları da affetdiğini.. silah çekmeyen kendi veya belirtiği kişilerin evine sığınanları... gelip EMAN dileyenleri...
    hatta ve hatta...
    kendisine olmadık eza ve cefaları çektirenlere.. size nasıl hüküm vereyim diye sorup... affetmesini taleb edilmesi halinde AF ETTİĞİNİ unutuyorsun. kimisi eski din ve inanışlarını terk etmediği halde yaşamalarına göç etmelerine müsaade etmedi mi ? ki onlar çok büyük eziyet etmesine rağmen

bir din veya fikri yok saymak... senin yarım yamalak duyduğun veya sandığın şekilde olmaz

asırlar geçerken bir yandan da farklı bölgede veya aynı yerde.. yeni din söylemleri.. veya peygamberlik.. mehdilik... olmadık makam ki buna Hz.İsa olduğunu veya Tanrı olduğunu iddia edenler olması gibi

kısacası iddia ettiğin şeyi isbat etmedikçe YOK HÜKMÜNDESİN.

Diyorsun ki kabe dinin merkezi bu yüzden orada put olmamalı. O zaman Budist ler de geçen yıllarda Müslümanları katlederken kendi dinlerinin merkezini korumak için bunu yaptılar. Bu durumda onlar haklı. Yada yahudiler Kudüs'ü dinleri için istemekte haklı. İşte din böyledir herkese kendi dini hoş görünür.

Peygamberleri saymissin ama birşey unutmuşsun saydığı n peygamberler Yahudi İsrailoglu peygamberlik de sadece Yahudi efsanesi. Dünyanın hiçbir yerinde kendine peygamberlik vasfı yükleyen insan çıkmamıştır. Neden sadece ortadoğudaki yahudiler ve amca oğulları Araplardan peygamber çıkmış. Düşün KORKMA

eğer bir tanrı kavramın veya yaratıcı inancın var ise geçerli bu anlatımlarım. yok ise zaten ne desek boş.

dünyada yayınlanmış veya günümüzde bile peygamberlik iddiasında olan birçok kişi oldu... hatta Hz.Ali nin hilafet dönem öncesi ve kendinin ölümünden sonra da Hz.Ali için peygamber yakıştırması halen devam etmektedir

peki o zaman bu kadar çok peygamberlik iddiası var ise neden duymadın kısmı ise...
    insanlar bu tür iddialara çok fazla ilgi göstermez oldu.
    Halen amerika da japonya da veya herkesin hayran olduğu ingilterede bile polis ihbar kayıtları ve içişleri bakanlığı belgelerinde bu tür iddialar ile kendine mürit çevre toplamaya çalışan kişiler var.

hani meşhur **** bile cesareti ve elinde bir bilgi olsa idi mehdilikten önce kendi peygamberliğini iddia edecekti

hem günümüz hemde eski çağlarda bu tür KİTABİ olmayan peygamberlikler genelde sefahat üzerine idi. yani insanları uçkurlarından yakalayıp bir çevre ediniyorlar

masonik çalışma adını verdiğimiz grubda ise para ve makam konusu ile yakalanıyor. yani birisi o davanın şartları ne ise gözünü karartarak giriyor. Ve istediği makam veya mevkiye geldiğinde de kendisinden beklenenleri tereddütsüz yapıyor.. ama masonik dava içinde en büyük etken kişinin o makam ve mevkiye yatkınlığının olması.. yani iq su 80 birini tutup da destek vermiyorlar.. iq testleri de herkesin sandığı gibi matematik zeka ile alakası yok. misal ülkemizin en meşhur siyasetcisinin en büyük başarısı hazır cevap olması ve cerbezede başarısıdır.. ama aynı zamanda çok iyi hafızasıdır. her zaman cebinde TC nin anayasa kanunlarının olduğu bir kitapçığı bulundurması ile.. yani oturduğu veya oturacağı makamın şartlarını üstün başarı ile doldurabilmesidir. seni ben o makama ne yapsak bile getirmezler.

İslami kayıtlar açısından, peygamberlerin sürekli arab bölgesi veya beni israil den gelme konusu ise...
    bugünkü teknolojik ve bilgi kayıtlarının eşleştirilmesi ile...1 asır önceki kitablarda geçen şu ifade var iken günümüzde ise artık muhalif dir bilgiler
    Eski bilgilerde... Orta asya ile günümüz arab bölgesinin insan ırkının başlangıç noktası diye geçer kitablarda.. bunu zebur hafızına da sorsan.. incil yorumcusuna veya en meşhur haham a da sorsan nerdeyse birebir bilgi verecekler sana.. yani dini inanışlara göre bu arab yarım adası çevresi ile hazar bölgesi arasındaki bölge insanlık için başlangıç noktası diye geçer. ve kitabi olarak ilk insanın hangi zaman aralığında dünya da yaşadığı çok net değil. çünkü sürekli yeni fosiller ile bu zaman dilimi değişmekte.. sibirya da çıkan bir fosil in yaşı 20bin yıl iken.. amerika da çıkan bir fosil 15bin olabilmesi gibi.. çin bölgesinde ise 30bin civarında olabiliyor.. mısır veya kudus arası bölgede ise bu rakam maalesef bu kadar net değil.
    bilim insanları olaya farklı zaman dilimlerinden yaklaşıyor maalesef
    Kur'an ve Tevrat a göre ilk insan yani Hz.Adem in Taif civarında yer yüzüne indirildiği konusunda ortak bir nokta bulunabilse bile eski dil lerin birebir çevriminin eksikliği ile maalesef net değil. çünkü belirli dönemde göçler başlıyor ve dağılım tarif ediliyor.
    farklı zaman dilimlerinden bahsediliyor. misal Hz.Adem in bin yıl yaşaması gibi.

İslami anlatımlarda şu olaylar vardır. (İslam Tarihi ve Peygamberler Tarihi diye isimli kitaplar vardır. birden çok fazla dile çevrimi de yapılmış. Asım Köksal hocanın anlatımında)
    tarih içerisinde Allah farklı belde ve yerlere sadece peygamber göndermedi.. ve dini iletişim için kimi zaman nebi ler kimi zaman şimdili çevrim ile jaberciler gönderdi..aslında peygamber kelimesi de haberci demek. ama aralarında fark kimisine kitap inmemiş.. sadece insanlara doğruyu ve sosyalleşmeyi.. bugünkü kelime ile "medeni olmayı" medine kelimesindeki ki şehirli.. bireysel hak ve özgürlüklerin diğerlerinin haklarına saygılı ve ortak kurallara bağlı olmayı... Tanrı olarak Tevhid inancını anlatmışlardır
    Hatta Yasin suresinde Hz.İsa nın 3 havari konusu geçer. ve olay Hatay bölgesinde geçmiş bir anlatımdır. ve cümle şöyle biter..."Şehrin dışından koşarak bir adam gelir ve Sizden yaptıkları için hiçbir ücret istemeyen bu insanlara inanın" diye.
    ad nebi-peygamber-elçi-ulak .. ne olursa olsun... bu insanların hepsinin ortak noktası... sizi doğru olmaya tevhid akidesine.. aile bağına. vatan millet bağlılığına çağırırken kendileri için herhangi bir ücret istememeleri. günümüz veya tarih kitaplarındaki peygamberlik iddiasında olanlar için bunu maalesef diyemeyiz.
    hatta islam tarihini biliyor olsa idiniz... Peygamber efendimizin Medine de açlık çektiği dönemi. Hayber kalesinin fethinden sonra ensar ile medineye döner iken yanlarına 1 akçe bile almadan döndüklerini bilirdiniz.
    Kendisine gelen hediye yiyecek ise ilk önce çevresindekiler yemeden karınlarını doyurmadan yemediğini bilirdiniz. ölümüne kadar bir tek oda haneden başkası olmayan... üstündeki cübbeden sonra 2. bir yedek cübbesinin olmadığını.. medineye göçünden sonra ilk işi ordaki bahçeliklerin arttırılması için hurma ekiminde... evlerin insaşında ise sırtında omuzunda kerpiç taşımasını bilirdiniz. yani ben size Allah ın dinini anlatıyorum.. size doğruluğu dürüstlüğü anlatıyorum ama karşılığında hürmet ilgi istiyorum demedi..
    öyleki bu kendisinden sonra gelen halifeler içinde geçerli idi.
    Hz.Ömer'in cübbesindeki yamaların sayısı çok meşhurdur.
    misal peygamber asla ve kat a.... zekat kabul etmez... ve kendi nesline de zekat ı haram kılmış ve kıldırmıştır. yani seyid ismi verdiğimiz insanlar zekat kabul edemez. hediye alırlar ama çok caf caflı bir hediye gelir ise onu genelde ya hemen hazır olan insanlara dağıtır veya beldedeki insanlara sevk eder idi.

islam peygamber sıfatları bu şekildedir..
    Hz.Musa konusu.. evet kendisi firavun sarayında bir prens iken... gidip bir çoban ın kızını almış.. ve ölene kadar da çobanlık yapmış biridir.
    Kur'an da Asa'yı Musa diye geçer.. çünkü olay sadece mucizesi değildir.. O asa ile yani bizim günümüzde "boyu kadar uzun baston" tabirimiz ile.. ona sarılıp uyuklaması... koyunlarını tıpışlaması... dalları çırpması... yeri eşelemesi ile de meşhurdur. Ama asayı daha çok ayakda dik durabilmek için sayanak olarak kullanması meşhurdur. kimseden destek yardım almamak için.
    Hz.İsa ise...
    bildiğin bir marangoz. uzun süre dini tedrisat verilen çevrede büyümüş ki kendisi bir beni israil çocuğudur. ama peygamberlik davası ile ortaya çıkıp herhangi bir nesli veya kavmi övmeyince... onlara üstünlük vermeyince ister istemez red edilip kovulmul.. mevcut din adamlarının parasal ve mevki düşkünlüğünü eleştirmesi... ve akla hayale gelmeyecek durumları.. akabinde hakir gördükleri ama askeri korkularından dolayı Roma ya şikayet etmişler. günümüze kadar beni israil oğulları hiç asker veya askerlik kurumuna destek vermemesine rağmen.. ki dinen de sanırım o kurumu aslen kabul etmemelerine rağmen.. günümüz israil devletinde kadınların bile askerlik yapmaları zorunluluk haline çevirmişlerdir. dinde reporm da diyebilirsiniz.. dini kuralları değiştirmek de veya farklı yorumlamak da diyeblirsiniz.. çok da önemli değil.

felsefi olarak peygamberlik kurumunun cari olabilmesi için...
    birinin peygamberlik iddiası için bazı ortak kurallarda olması gerek
    şehvet ve zevk-sefa içeren.. makam üstünlük... sosyal hayat birliği ve seviyesi.. eşitlik.. renk ırk farkı gözetmemesi gerekiyor... yani köylü mehmed ağanın oyu ile bilmem ne üniversitesi bitirmiş benim oyum denk DEĞİL diyen birisi zaten herhangi bir dini iddia ve inanışda olamaz. Veya yöneten - yönetilen... veya Üstün .... ırkı diye söylemi olan asla kitabi dinler diye tabir edilen dinlere mensub olamaz. Yahudilikde maalesef bu kuralların dışına çıkmış oluyorlar. ve kökenci.. diğer tabiri ile unsuriyet kavramı içermesi ile...

neden beni israil den hep peygamber geldi...
    İslami bilgilere göre....
    öncelik ilk insan grubunun burda yerleşik olması ve sonrasında dağılması ile genelde burda olması tabiki doğal.. bazen aynı gün farklı köylerde 1 den fazla nebi nin olması.. aynı hanede hem baba hemde oğula peygamberlik geçmesi... Hz.Musa nın kendisine tercüman olarak Hz.Harun u istemesi..
    her peygamberin hayatında 1 adet mutlak kabul olan duası vardır.
    Hz.İbrahim bir manada en eski peygamberlerden birisi olması ve kendinisin bu dua sının da bundan sonra gelecek peygamberler benim neslimden gelsin diye dua etmesi diye geçmiştir.. ayet olarak varsa da aklımda yok.
    Hz.Harun konusu Taha suresinde geçer... Vec-alli veziren ehli, Haruna ahi diye geçer ayetde. bana neslimden bir vezir/yardımcı ver.. oda kardeşim Harun olsun diye çeviri yapabiliriz.

hemen burda ayrımcılık yokmu veya ırkçılık yok mu diyecek olursan da..
    günlük hayatdan örnek vereyim.. sen eşini çocuklarını veya malını mülkünü ilk kime teslim etmeyi düşünürsün.. seni kim daha iyi tanır ve güvenir.

akabinde Hz.Ebubekir ın sıddık lakabına gelirsek... "O demişse doğrudur." yani Hz.Muhammed e her hali ve sözü ile güveniyor ki... şahsı öyle tanıyor ki... hiç bir çıkar menfaat gözetmeden söz etmesinin imkansızlığı içinde hemen onaylıyor. ona bu sözü ve güveni de, ayetle SIDDIK sıfatını verdiriyor.
    Hz.Ali nin öldürüleceği muhtemel olmasına rağmen hicret gecesi yatağına yatması ve ölümü beklemesi de ona imanının ve fedakarlığının cesaretinin nişanı oluyor.

kısacası dostum.
    tüm olay ne bilimsel metinler nede dini kitaplarda birebir rüm soruların cevabı olmaz.
    Zaman içinde eskiden sihir-büyücülük diye tabir edilen olaylar günümüzde bilimsel olarak var.

maksadın üzüm yemek ise buyur.
    bağcıyı dövmek ise.. kusura bakma... benden uzak kime yakın olursan ol.

Kardeşim bana tek bir delil getir yeter

Dünyanın herhangi bir yerinde (Arap ve Yahudiler hariç) peygamberlik iddia eden kitap getiren kendini elçi Allahı Rab ilan eden tek bir peygambere dair bir arkeolojik buluntu bir kitap bir efsane bir isim bir tablet bir hiyeroglif var mı. Bak tekrar ediyorum Arap Yahudi dışında ve onların ikamet ettikleri yerler dışında cin olur Rusya olur türkler olur mogollar olur afrikalilar olur fark etmez Arap yada Yahudi olmayan bir peygamber var mı.

zaten sorun orda

peygamberlik iddiasında bulunan kişilerin büyük bir kısmının ifade ve topluluk çağrıları genelde şehvani amaçlıdır

yotube da peygamberlik iddiaları adı altında arama yaparsan görebilirsin

ama tutup da sana Emniyet in evraklarını ne getirecek nede sunabilecek bir gücüm yok.. günümüz istanbul içinde bile İslam benzeri bir dini insanlara öneren veya vaad eden çok kişi mevcut

bunu neden ben bir kitap olarak sana
    yurt dışındakiler ise..
    Çin.. en kalabalık nufus.. dolayısı ile o kadar çok fazla din adı altında grublar varki.. aklın şaşar...
    Hindistan.. belki de en fazla çeşitlilik gösterenlerden bir tanesidir.. ortak dinler olsa bile birçoğu budist inanışın fraksiyonları şeklinde

afrika ülkeleri.. ağırlıkla tabiat tanrıları mevcutdur.. çok fazla put veya totem kullanmış değil. daha çok izafi tabir veya kabuller ile devam eden inanışları mevcut
    amerika... kızıldereli dediğimiz eski topluluklar şaman inanıcının farklı versiyonları olmuş.. güneye indiğinizde şili veya arjantindeki hayat ve inanışlar zaten ayrı bir soru işaret şeklinde

sana neden dünyadaki dinler konusunda bir baskı sunma zorunluluğum olsun anlamıyorum... ben kendi inanışımı sana anlattım.
    neden beni israil halkından bu kadar çok fazla peygamberlik olduğunu veya dini kitaplar olduğunu kendi kabullerimi tarihi şekilde sana anlatmaya çalıştım.. benim kabulum ve inanışım bu şekilde.. fazlası sana kalmış... uğraşamam.. diz ağrılarım varken hele bir de.

çok da önemli değil neye inandığın..
    yeterki senle sosyal medeni kurallar dediğimiz kurallar da çakışmayalım.. ister ateist ol.. ister yahudi.. ortak payda medeni kurallar olduğu sürece budist de olsan ineğe de tapsan çokda tın

neden mi ?
    Eğer Allah istese idi... diye başlayan bir düşünce ve mantığım var
    ona göre inanıp inanmaman senin seçimin.. ben sadece inancımı ve bilgimi paylaşırım.. tercih senin

biz sadece akla fikre yol açarız.. kimseyi sopa ile kendi inanç ve düşüncemize çekip kabul ettirecek değiliz
    sonuçda sana ecri de cezayı da verecek olan Allah.
    benim senden veya diğerlerinden çekingenliğim.. sosyal ve medeki kurallarda kimse kimsenin sınırlarını zorlamaması.
    sen özgürsün diye.. gece içip nara atıp.. gelip yolda kusman düşmen.. veya o sarhoş halin ile trafik kazası yapıp herhangi bir insana hayvana zarar vermen endişem mevcut.
    yoksa şarap içmişsin. namaz kılmamışsın...

ama ben namaz kılmak istediğimde engel olup
    başıma türban taktığım için beni okula almaz isen.. işte orda şamarı yersin....

• Kendisi de itiraf etmiş yani sonunda. Fakat tayfasından tepki alınca her zamanki gibi ben öyle demedim demiş.

• dinle kitapla kafayi bozmussunuz 1400 yillik kohne arap hurafelerini birakip bilim ve teknolojiye yonelin allahdi cindi melekti seytandi bunlardan is cikmaz bilim ve teknoloji is yapar

• konu hala silinmemiş

• Dinlerin ve tanrıların kültürel ve inanışlar bakımından geçmişten beri evrim geçirdiğini düşünüyorum, bu da onun delilidir. İlk tanrılar antropomorfik(insana benzeyen) iken, şimdi iyice soyut hal aldı, görülemez, hissedilemez, bilgisi dahi söz edilemez. Hal böyle olunca yanlışlanamıyorlar, yanlışlanamayınca ise doğru kabul ediliyorlar. İslam değil de, yorumların güncellenmiş oluşu bile ayrı bir sorundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

konu hala silinmemiş

Şaşkınlık içerisindeyim.

Konu Erdoğan'ın beyanından çok islam uzerine döndü ama forumda bu konuda ilk defa insanların birbirine hakaret etmeden yazdığını görüyorum.

Gerçi 50 kişiyi bloklamışımdır belki de ondan.

• bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Konuyu yeni gördüm.

Doğduğumdan beri elhamdülillah müslümanım. Hataları ve günahları olan biriyim.

İslamda bazı şeyler eğilip bükülemez neyse odur.

Cumhurbaşkanımız , islam güncellenmelidir ve biz duruma sadece kurana uygun mu tamam gerisi boş gibisinden açıklama yapmıştır. Tamamen yanlıştır. Şirke girmiştir (en iyisini Allah bilir). İslam,Kuran da yazılanlara uymak,peygambere inanıp O'na itaat etmektir. Kimse dinin kurallarını değiştiremez, güncelleyemez,onun bunun tekeline (diyanet-cemaatler dahil )veremez.

Cumhurbaşkanımızın Ya çıkıp sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıklaması gerekir ya da hala bu görüşteyse tövbe edip şahadet getirmesi gerekir.

2 kere 2 =4 tür. Başka da bir açıklaması yoktur (.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 10 Mart 2018; 15:9:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEAD1453

Hayır! O (Kur’an), bilgiye mazhar kılınmış olanların sıkıntıya düşmeden anlayabilecekleri apaçık âyetlerdir. Âyetlerimizi zalimlerden başkası inkâr etmez.
    Ankebut 49

“Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik.” (Nahl, 16/89)

“Elif Lam Ra. Bu ayetleri sağlamlaştırılmış bir kitaptır. Sonra her şeyi bilen ve haberdar olan tarafından detaylı bir şekilde açıklanmıştır. ” (Hud, 1)

“Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.” (Enam, 38)

Şüphesiz, yeryüzündeki hareket eden canlıların Allah katında en kötüsü aklını işletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir. 8 Enfal Suresi 22

“Andolsun biz bu Kuran’da insanlar için her türlü örnekten ayrıntılı açıklamalar yaptık. Yine de insanların çoğu ancak küfürde direndi.” (İsra, 89)

Konuyu bağlamında saptırıp Allah adına hüküm verme yetkisini sana hangi Tanrı verdi?

"Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık" ne demek, bi açıkla da bilelim; "hiçbir şey" den ne anlıyorsun, "eksik bırakmamak" ne demek?

Kuran'da her şey var, Kuran her şeyi açıklamıştır kafası nasıl bir kafadır yav. Bu "her şey" kavramından ne anlıyorsun? "Her şeyi açıklamıştır" kavramından ne anlıyorsun?

Kuran'ın hangi ayetini ret ediyoruz ki, Allah'ın ayetlerini ret ettiğimizi iddia ediyorsunuz?

Kuran'da her şey var, Kuran her şeyi açıklamıştır, hadise, sünnete gerek yok diyen kafaların dediği doğruysa, acaba yaşamlarında bunu uyguluyorlar mı? En basitinden Kuran'da cenaze namazı var mı, Bayram namazı var mı? Madem Kuran her şeyi açıklıyor, Kuran yeter, hadise gerek yoksa o zaman neden Kurandan olmayan şeyleri yapmayanları kafir ilan ediyolar? Madem Kuran'da yazanlar dışında her şey hurafe, o zaman Örneğin cenaze namazı hurafe mi, bayram namazı hurafe mi?

Sen Kur’anı okudun mu?, Evet, okumuşsundur! Peki Kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı, elbette Hayır!
    Peki bunları kimden öğrendin. Hepimiz Resulullahtan öğrenmedik mi? Bunları Kurandan mı öğrendik?

Peki Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı, elbette Hayır! Öyleyse bunları kimden öğrendin? Hadislerden öğrenmedin mi ?

Hac suresinde (Kabe’yitavaf etsinler) ayetini okumadın mı? Peki orada Kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladın mı, elbette Hayır!
    Hani Kuran her şeyi açıklamıştı?

- Allah Kur’anda şöyle buyurduğunu duymadın mı? (Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının. Haşr 7)

Bir ayette "Size, ayetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.

Ayette Kuran'ı gönderdik demiyor, resul gönderdik diyor. Her şey Kuran'da açıklanmış olsaydı böyle bir ayet neden gönderildi. Ayette geçen "size bilmediğinizi bildirecek" cümlesinden ne anlıyorsun? Madem Kuran'da her şey apaçık belirtilmiş, o zaman neden ayette "kitabı-Kuran'ı" öğretecek-açıklayacak resul gönderdik diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 10 Mart 2018; 15:15:0 >

• İlahiyatçı olarak

Güncellenme kelimesi İslam için kullanılamaz.
    Güncellemek eskiyen, günü geçen bir şeyi yenimek anlamı taşır.
    Allah'ın gönderdiği din nasıl eskiyebilir ?
    Eğer din kul yapısı olarak kabul ediliyorsa böyle birşey söylenebilir.
    Böyle birşeyi söyleyen birinin müslüman olması beklenemez.

Dinin esasında değişiklik yapmayı savunmak dine ve o dine mensup olan topluma karşı düşman olmaktır.

Ama Kur'an ve Sünnette açıkça belirtilmeyip müctehid alimler tarafından belli bir usul ve çalışmaya göre en doğrusunu bulmaya içtihad deriz.
    İçtihad yapabilmek için mezhep imamları gibi mutlak müctehid derecesinde bir alim olmak gerekir. Profesör olmak o yetkiyi vermez.
    O ilmi yetkinliğe sahip olan alimler bizzat sahabeden veya sahabenin ders verdiği alimlerden öğrenmekle o dereceye varabilmiştir.

Eğer kendi kafasına göre ihtilaf olan hükümlerde fetva verirse bir kimse bid'at ehli yani dinen sapık olur.
    Yüzyıllar boyunca mezhep imamı olabilecek derecede bir alim yetişememiştir. Çünkü ileri derecede dirayete, kapasiteye, bilgiye ve zekaya sahip olması yanında o seviyeye çıkmak için ders alacağı alim de kalmamıştır.
    Bu ictihad hükümleri zaten islamın temel esaslarında değil. Abdeste niyetin farz olup olmadığı, Kan akmasının abdesti bozup bozmayacağı, erkeğin diz kapağının üstünü mü altını mı örteceği gibi konularda vardır.

Hiç bilmeyen birisi de kendince birşeyler dese de o hevasından olur ve bir kıymeti yoktur.

Hükümete yakın olan sahtekar din adamları kur'an ayetlerini inkar etse de bir ses duyamıyoruz ? AKP içinde yuvalanmalarına, TV kanalı açmalarına, Diyanet İşleri ve Milli Eğitim bakanlığına sızmalarına neden ses çıkarmıyor ?

Erdoğan Artık milletin dini ile uğraşmayı bıraksın da devleti dine uygun idare etmeye baksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 10 Mart 2018; 15:34:55 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.