|
Bildirim
|
insginia ve astra j diyebilirim.
|
Daha bu yaz kiraladım A4 2017 2.0 Dinamik. Farklı araba mı kullanıyoruz biz ? Artistiğe gerek yok. Yüksek hızlarda istediği kadar premium olsun. Bal gibide etkileniyor Rüzgardan. Şu ana kadar rüzgardan etkilenmeyen otomobil görmedim. Yoktur da. Bu fiziğin doğasında var. Aracın kütlesi, rüzgarın şiddeti, aracın aerodinamik yapısı vs bir sürü değişken var. En son arkadaşımın 5.25’ine bindiğimde bile rüzgarın etkisini hissediyorsunuz. Kısacası rüzgardan etkilenmeyen otomobil yoktur. Dediğim gibi bir sürü parametre var. |
Baya uzun süredir kullandığım araçlar rüzgardan fazla etkilenmiyordu, çok fazla çapraz fırtına varsa her araç etkilenir de çok yüksek süratlerde bile hiç öyle bir problem yaşamadım uzun süredir. Bu konuda en iyisi Volvo S60 veya VW CC olabilir, karşı şeritten süratle tır geçse dahi pek oynamıyordu bunlar. Fakat rüzgardan etkilenmek ne demekmiş 98 model 920kg 175/70R13 lastikli Polo'yu kullanınca anladım, arabanın aerosu öyle kötü ki 110u geçince bile kendi şeklinin yarattığı türbülanslardan ötürü oynamaya gezmeye başlıyor. Büyük sınıf taklidi yapan ufak arabaları kullana kullana unutmuşuz eski miniklerin nasıl olduğunu. Ne kadar gezerse gezsin hiçbir güncel ufak(!) araba şu 98 model aracın saflığını, hafif hissini, mekanik kullanım zevkini veremez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 18 Ağustos 2018; 9:59:4 > |
|