< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (133. sayfa)
-
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160090755
Oyunu 90 saatin sonunda bitirdim. Daha önce yazdığım gibi oyun tam bir bugfest. Çıkardıkları patchler falan hiçbir halta yaramamış. Düzelttik dedikleri performans sorunları, çözdük dedikleri buglar, ayarladıkları dedikleri dengesizlikler olduğu gibi devam ediyor. Bir tek gördüğüm bloodsuckerların canını düşürmüşler, ölümsüzlerdi artık ölüyorlar. Ben mod falan kurmadım. Oyunun sonunda stashde 600 küsür kahverengi medkit, 300 küsür mavi, 200 küsür sarı, 900'e yaklaşık bandaj vardı. Her tür mermiden binlerce oldu. En temel noktası "hayatta kalmak" olan bir oyunda bu saçmalığın savunulacak tarafı yok.
Oyunun başında rehberlere bakıp koşa koşa gidip endgame itemları almak gibi oyun deneyiminin içine s.çan işler de yapmadım. Zaten koşa koşa gidip diamond exo falan almanıza gerek yok çünkü oyunun o kadar başlarında onu ne upgrade edecek ne de tamir ettirecek paranız olmuyor. Oyunun iki satır kod değiştirme ile çözülebilecek saçma salak ekonomi sistemi hala duruyor. En son vendora gittiğimde Gauss gun'ı tamir ettirmeye 70k istiyordu. Bir silahı sadece tamir ettirebilmek için eğer çok sanşlıysanız da bulabilirseniz yerden bozuk olmayan ortalama 25 tane kalburüstü silah toplayıp satmanız lazım ki çantanızda 5 tane silahla ağırlıktan yürüyemiyorsunuz diyim saçmalığın boyutunu siz hesaplayın.
Dakikalarca uğraşıp türlü yerlere tırmanıp bulduğunuz zulalardan dalga geçer gibi sucuk ve tabanca mermisi çıkması, mutantlar lootlanamadığı için oyuna sadece mermi ve medkit harcamanız için konmuş olmaları, ben zifiri karanlıkta önümü bile göremezken 200 metreden nokta atışı sizi vurabilen yada dibinize el bombası atabilen düşmanlar, 24 saatlik bir günün 4 saatinin gündüz 20 saatinin gece olması, yüzlerce saçma sapan bug vs. yazılacak tonla şey var ama uğraşamayacağım. Bir sene bekletip çok daha bitmiş ve bütünlüklü olarak çıkabilirmiş, yazık olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 11 Aralık 2024; 14:49:58 >
-
Kharod var full upgrade 40 k istiyor tamirine her sefer dediklerinin hepsi dogru milleti trainer kullandirmaya zorluyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKHAN 07 -- 11 Aralık 2024; 14:20:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İti uğursuzu monoliti yaratığı mutantı bitmez dedim ilk bulduğum pcde bir cossack atayım dedim
-
Çoğu yoruma katılıyorum patchler bir işe yaramadı ama oyun teknik olarak düzelse bile ham oğlu ham, bitmemiş cilalanmamış. Sözde millet parayı vurmak için Stalker oluyor bu alanda ama her işe koşturan ana karakter olarak bizim ağzımız açlıktan kokuyor o kadar artefact buluyoruz zırh tamirine yetmiyor e bu adam niye alanda geziyor o zaman? zula var git diyor oyun sucuk ve su çıkıyor içinden. Birde bu oyunda neden hiç değerli eşya bulma yok? adamın zulasında elmas olsun altın olsun antika bir şey olsun sonuçta onlarda alandan çıktığında sana para olarak dönecek bunlara ek bende hiç kullandığım silahın mermisi yetmiyor diğerlerini satıyorum hatta her şeyi satıyorum ekipmana para yetiştirmek için. Bir silah buldum geliştiresim yok para gitmesin diye ki oyunun baya büyük bir kısmını bitirdim hala fakirim.
Bunlar dışında oyunda adam akıllı karakter yok senaryo yok diyalog yok ara sahne yok, npcye gidiyorum konuşma başlıyor ama adam kafasını bana döndürmüyor o derece ilkel ve vasat oyun teknik anlamda.
-
Belli ki quest aytımı gibi bir şey değil, köşesinde işaret yok. Muhtemelen o bağlamda etkileşime geçilebilecek bir şey değil gibi geldi bana. Ama cepbilgisayarı enteresan, cidden Artyom dilsizine gönderme mi acaba?
Bu arada adam soru sormuş 7 beğeni almış, arkadaş adamı beğenene kadar cevaplasanıza
-
Ahaha gerçekten öyle olmuş hocam bende bildirim gelince cevaplandı sandım beğenilmişim Bilen çıkacağını sanmıyordum hocam zaten bende. Oyunda tamircilere falan gördürdüm bir şey olmadı dediğiniz gibi. Sandığa koydum bende hem hatıra olur hemde bir şeyler çıkar belki ileride diye. Artyom olduğundan net emin değilim ancak yer altına girmeye çalışırken ölen bir cesedin üzerindeydi. Cesedin ismi de Artyom olunca kaçınılmaz olarak bizim Artyom'a gitti kafa
-
Bana da denk geldi o ceset. Hatta yanlış hatırlamıyorsam orda exo-skeleton giyen 4-5 kişi saldırdı zor indirdim hepsini. Artyom bizdeki Ahmet gibi sık kullanılan bir isim değilse şayet, Metroya gönderme olduğu bariz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artyom metro oyununa gönderme gibi görünüyor metroda ana karakterimiz o aslında ilk oyunda da var Artyom Alekseyevich Chyornyj olarak geçiyor loner lardan biri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrepo -- 11 Aralık 2024; 18:52:45 > -
''Artyom bizdeki Ahmet gibi sık kullanılan bir isim değilse şayet'' Aynı şeyi düşündüm hocam Yazdığınız ayrıntılar gözümden kaçmış benim orada.
-
Oyunun şu keskin nişancı silahını verme bug'u bugün daha da sinir hale geldi.
30 dakika içinde toplamda 6 defa aynı silahı elime verdi o yetmedi 2 tanesinde çantaya 2 adet olacak şekilde ekledi. Kızıl orman denen bölgede başıma geldi. Doktor'un kulubesine giderken oldu. Yürürken bir anda karakterim hareketsiz kaldı bir baktım çantama 2 adet sineper küfeyi gelmiş bir tanede elime. Üçünü de yere atınca tekrar yürüyebilir oldum. 5 dakika bir aynı silahı ısrarla envanterime koydu oyun.
Sinir oldum. Bunlar oyunu çıkarmadan önce hiç mi oynamadılar. Tamam zor şartlarda yaptınız oyunu ama oyunu ülke dışında Prag da tamamladınız. 1 kişiyi masa başına oturtup oyunu oynatarak test etmek ne kadar zor olabilir ki.
-
Çıkan patch düzelttiği 2 şey var. Bazı duvarlarda gölgeler garip şekilde hareket ediyordu bir onu düzeltmişler. Bir de 10 fps kadar fps artışı var.
Ama saşma sapan buglar dediğin gibi devam ediyor. Kamp bölgesinde olan 5-8 fps kadar fps düşme olayı devam etmekle kalmıyor daha beter hale gelmiş. Yama öncesi düştüğü noktadan biraz uzaklaşınca fps düzeliyor veya grafik ayarları gidip geri dönünce düzeliyordu. Yama sonrası düştüğü anda o noktadan uzaklaşsan bile fps 1 dakikadan önce düzelmiyor.
Bir de oyunda bir saçmalık daha var kimse fark ettimi bilmiyorum. Yama ile düzelmişmi dir sanmıyorum. Yamalardan önce bir tesis vardı salınım sırasında orada binanın içinde tuvalet kısmına girdiğizde normal de ölmemeniz gerektiği halde canınız azalıyor ve ölüyorsunuz. Ama aynı binanın 2 katına çıkan merdivenin altına sığınınca ölmüyorsun.
-
Fakirin zulası fakir olur :) mavi kasaları bulmaya bakın, şifreli kasalar, odalar var, daha oyunun ilk başında vardı mesela, kaliteli artefactlar daha çok para ediyor ama yine de artefactlar daha pahalıya satılmalıydı, poe 2 çıkıtığı için biraz sekteye uğradı oyunum, bu hafta sonu hikayeyi bitiririm muhtemelen.
-
Steam bendeki bu arada sorunu çözdüm hocam yine de yardımınız için sağolun gerçi 2 gazeteci zulası zorla aldığım 3-5 zula ve oyunun 7 saatini feda ettim ama sonuçta oyuna girmeyi başardım.
-
Genelde herkesin kullandığı bir pompalı tüfeği kulllanıyordum ama dün bir görev sonrası Koç 2 isimli silahı buldum artık onu kullanacağım. Gerçi oyunun sonları sanırım yakın.
Bir de aynı yerde bir kıyafet buldum +4kilo ağırlık düşürüyor ama kullanmayacağım çünkü giyince estradan kafalık kullanamıyorsun. Onu takarsan Kafalık + kıyafetin toplamında verecekleri diğer özelliklerden vazgeçmen gerekecek.
-
Kim demiş? Son cümlenizde verdiğiniz bilgi yanlış.
-
Hocam kafalık ile kıyafetin iki ayrı parça olarak takmanın avantajı daha fazla olmuyormu diyorsunuz. Anlayamadım tam.
-
Muhafaza ya da monolitin, askerlerin giydiği ağır zırhlı kıyafetleri geliştirince fiziksel savunmayı fullemiş oluyorsun, diğer maskelerin takılabildiği hafif zırhla mümkün değil o.
-
Kafalık ile zırh ayrı, kafalık takılmayan kendi içerisinde de kafalığı ihtivâ eden zırh ayrı. Kafalık kullanamıyorsun dediğiniz zırhlarda kafalık kendinden var ve zırhın tüm özelliği kafa bölgesini de koruyor. Görsel de bu şekilde zaten, görselinde kafalıksız olup da haricen kafalık takılmayan zırh var mı oyunda?
-
- görseldekini kullanmam daha mı iyi olur diğer ikisini kullanmama göre.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X