iyi günler arkadaşlar başlıkta belirttigim gibi yeni araba aldım elimde creative 2+1 vardı ve yanında 500 watt subwoffer vardı ve 500 wat subwoffere gücü yetiyor 2+1 in bende amfi gibi kullanmak istiyorum ama bu gün arabaya bagladım aux gibi in put girişi var ve ben tek taraflı sterio yapıp bagladım ve teyp actıgımda sadece cızırtı geliyor yüksek bir seste buna bi cözüm bulacak bi allahn kulu varmı
2+1 bundan
bu 2+1 5+1 sistemleri vs ev gibi ortamlar için yapılmıştır arabaya bağlasanız bile evdeki gibi ses alamazsınız boşa uğraşmayın
ben 2+1 baglamıyacam sadece subwofferini baglıycam amfisi güclü onun amfisine 500 wat subwoffer baglıcam
quote:
Orijinalden alıntı: isiyin19
ben 2+1 baglamıyacam sadece subwofferini baglıycam amfisi güclü onun amfisine 500 wat subwoffer baglıcam
anfisi güçlü dediğin sadece ev için uygun olur kardeş pc yada tv bağlamak için arabaya bağlayacak olursan araba teybiyle nerdeyse aynı seviyede ses verir içindeki anfi aşağı yukarı 40 wattlık normal bir anfi araç için uygun değil içindeki ses entegreleri basit tda ta entegreleri fazla bişey beklememek lazım araba teybi daha iyi o konuda zaten temiz seste alamazsın. küçük bi radyoya bağla gümbür gümbür ses alırsın ama arabada teybiyle olmaz ben kendi yaptığım 2x19 watt anfiyi avuç içi kadar radyoya bağlayıp evi inletiyodum arabada da denedim araba teybinden biraz yüksek sesli ama hiçte temiz ses vermedi değmez uğraştığına.
şöyle örnek veriyim o kadar güçlü olsaydı yanındaki küçücük hoparlörü patlatırdı demi :D içindeki wooferda küçük bi bass hoparlörü özel kutusu sayesinde o kadar bass veriyor ayrıca 220 volt ile çalışır araçtan 220 mii alacan aküne yazık içindeki trafoyu iptal edip direk aküden alsan sıkıntılı iş bunlar bence uğraşma o sadece kendiyle güzel dışardan bi madahaleyle bişey olmaz kardeş bütcen varsa küçük bi anfi alıp seti biraz büyütebilirsin...
tamam kardeşim saten teypten gelen ses fazla oldugundan yapıyormuş cızırtıyı bende amfi bakcam piyasadan ucuz
isiyin19
kullanıcısına yanıt
sessisteminin arkasında kaç volt ac in yazıyor tam göremedim,, ama dc değilde ac gibi gördüm.. buda tam şaseli değildir,, sistemin şasesi L ve R ses audio girişidir. Teybin hoparlor çıkış kablosuna değil,, teybin RCA out çıkışına ve sessisteminin audio input girişine bağlantı yapmalısınız.. +12v u girişin orta ucuna,, eksiyi ise ac yazıyorsa oraya veremezsiniz, ortak eksiyi bulmanız gerekir. Ac 12v yazıyorsa bunu 1,4 ile çarpın, dc 16v eder.. daha düşük ses çıkışı verecektir. Arkadaşlarında dediği gibi,, evdeki 5w lık ses arabada dinlenilmez olur,, çünkü açık alana girdiğinden ses çabuk dağılır. Ben evde odayı inleten kabinli hoparlorü arabaya bağladım,, evdeki sesten eser yok, fıss.. evdeki anfi 15w,, arabadaki anfi 30w olmasına rağmen.
ben zaten onu kullanımayacaktım sadece kutu basdaki bass cıkısına bufferbaglıyorum gayet güzel vuruyor amfi olarak kullancaktım yani