Şimdi Ara

Sabahları uyanamamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var telefonumun alarmını 1 dakika sonraya kuruyorum bekliyorum ve alarm çalışıyor sonra uyanmak istediğim saate kuruyorum ve uyuyorum ama sorun şu ki sabah alarmın sesine uyanamıyorum ama uyanıp kapatıp geri yatmak değil ciddi ciddi uyanamıyorum zaten lise öğrencisiyim bu durumu hocalara anlatmak sıkıntı oluyor ve bildiğiniz üzere devamsızlık 10 gün . Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabahları Uyanmakta Zorlanmak: Nedenleri ve Çözümleri

Birçoğunuzun sabahları uyanmakta zorlandığı ve "alarma uyanamıyorum" diye yakındığı görülür. Bu durum günlük rutininizi bozabilir ve gün boyu yorgunluk hissetmenize neden olabilir.

Sabahları Uyanmakta Zorlanmanın Nedenleri:

• Düzensiz Uyku Programı: Geç saatlere kadar uyanık kalmak ve hafta sonları geç saatlere kadar uyumak uyku-uyanıklık döngünüzü bozabilir.
    • Yetersiz Uyku: Çoğu yetişkinin her gece 7-9 saat uykuya ihtiyacı vardır. Yeterince uyumamak, sabah uyanmakta zorlanmanıza yol açabilir.
    • Kafein ve Alkol: Yatmadan önce kafein veya alkol tüketmek uyku kalitenizi bozabilir ve sabah uyanmanızı zorlaştırabilir.
    • Stres ve Anksiyete: Stres ve anksiyete uykuya dalmanızı ve uyanmanızı zorlaştırabilir.
    • Tıbbi Durumlar: Bazı tıbbi durumlar, örneğin uyku apnesi veya hipersomni, sabahları uyanmakta zorlanmanıza neden olabilir.

Sabahları Uyanmakta Zorlanmayı Gidermek İçin Çözümler:

• Düzenli Bir Uyku Programı Oluşturun: Her gün aynı saatte yatın ve uyanın, hafta sonları bile.
    • Yeterli Uyku Alın: Her gece 7-9 saat uyumayı hedefleyin.
    • Yatmadan Önce Kafein ve Alkolden Kaçının: Yatmadan önceki saatlerde kafein ve alkol tüketiminden kaçının.
    • Stresinizi Yönetin: Stres ve anksiyete ile başa çıkmak için yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi teknikler uygulayın.
    • Yatak Odanızı Rahatlatıcı Hale Getirin: Yatak odanızı karanlık, sessiz ve serin tutun.
    • Alarmlarınızı Başucunuza Koymayın: Al alarmlarınızı başucunuza koymayın, böylece onları kapatmak için yataktan kalkmanız gerekir.
    • Işığa Maruz Kalın: Sabah uyandığınızda, gün ışığına veya parlak yapay ışığa maruz kalmak uyanıklığınızı artırmaya yardımcı olabilir.

Sabahları uyanmakta zorlanıyorsanız, bu çözümleri uygulamayı deneyin. Düzenli uyku, yeterli uyku ve stres yönetimi, sabahları enerjik ve uyanık hissetmenize yardımcı olabilir. Yukarıdaki önlemler işe yaramazsa, altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını değerlendirmek için bir doktora başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sleep Cycle kullan baya ise yariyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş nasıl bir sorun bu, alarm müziğine heavy metal bir şarkı koy. Alarm sesini de fulle, hala kalkamıyorsan uyanma zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dayman -- 4 Mayıs 2015; 10:01:01 >
  • Rahatsız edici bir alarm sesi kullan.

• Tamamen psikolojik aynı sıkıntı bende de var cumartesi ve pazar gunleri cok rahat uyanabiliyorum

• Şunu bi alarm sesi yap o zaman görürüz kalkıyor musun kalkmıyor musun

• Uykunu alamıyor olabilirsin biraz daha erken yatmayı dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece arabada uyumak
    10 yıl önce açıldı
    Sürekli uyuyorum
    6 yıl önce açıldı
    gece baş ağrısıyla uyanmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storyteller

Uykunu alamıyor olabilirsin biraz daha erken yatmayı dene.

FF7 hala internete düşmedimi ya

sinema çekimi hep
  • çözüm alarmı uzak yere koymak %100 tecrubeyle sabittir. mecbur susturmak için kalkıyorsun ve dolayısıyla uyanıyorsun

edit: yanlış anlamışım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 4 Mayıs 2015; 11:24:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

Sleep Cycle kullan baya ise yariyor

Sleep cycle de belli bir sureden sonra eski etkisini yitiriyor gibi. Sahsen bana bile etki etmiyor artik o

• quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

Sleep cycle de belli bir sureden sonra eski etkisini yitiriyor gibi. Sahsen bana bile etki etmiyor artik o

Benim bir hafta olacak baya hosuma gidiyor su an
    4 senedir 5.30da uyandim hep keske o zamanlar kesfetseymisim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

Benim bir hafta olacak baya hosuma gidiyor su an
    4 senedir 5.30da uyandim hep keske o zamanlar kesfetseymisim

Tatli gunlerindesin. Ilk 1 hafta hatta ilk bikac hafta cok sevinmistim o programa ama sonra etkisi gidiyor. Goreceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: LandingPage v3

Tamamen psikolojik aynı sıkıntı bende de var cumartesi ve pazar gunleri cok rahat uyanabiliyorum

Bendede aynı sıkıntı var cum-pazar 7-8 de alarmsız uyanan ben okul olduğu zaman alarmlı olduğuna rağmen zor uyanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Dayman

Kardeş nasıl bir sorun bu, alarm müziğine heavy metal bir şarkı koy. Alarm sesini de fulle, hala kalkamıyorsan uyanma zaten.

Jigolo Har Megiddo - Ghost koymuştum ben alarmıma daha önce kaldırıyordu birde full ses yapıyordum zaten rahat rahat kaldırıyordu ama artık kalkamıyorum niyeyse en az 7 saat uyuyorum (yatmadan önce hesaplayıp yatıyorum) yine 7 saat uyuyacak şekilde yattım ve çok geçmeden uykuya daldım (normalde bu kadar çabuk uykuya dalamam) sonra sabah malum olay...
  • rammstein buck dich calarsa uyanirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybeurebetteroffthisway

Şunu bi alarm sesi yap o zaman görürüz kalkıyor musun kalkmıyor musun

Güzelmiş ama bunu dinleyip uyanırsam telefonu kırma olasılığım var onun için yapmayayım :D

• quote:

Gerçekten işe yarıyor mu ? eğer yarıyorsa hemen indireyim ama bir sorun daha var fazla şarj yiyorsa indiremem.
  • Psikolojik

Biraz açayım uyanmak için bir sebebin olmalı, o zaman uyanırsın. Ben de senin gibiydim ve çok uyuyunca gözlerim şişiyordu bu durum canımı sıkmaya başlayınca 8 saatin sonunda kendiliğimden uyanmaya başladım. Her şey kafada bitiyor valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 4 Mayıs 2015; 23:51:14 >
  • pc ye alarm master uygulaması kur , uyku moduna al. ben lisedeyken onu kullanıyodum ses sisteminde varsa gümbür gümbür uyanırsın . şuan da kurulu ama kullanmıyorum bayadır , kesin çözüm
  • Sleep cycle alarmı kuruyorum ama çalmıyor yanlış mı kuruyorum anlamadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.