Şimdi Ara

Saç Dökülmesine Karşı -Deneyimler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
9
Favori
31.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Arkadaşlar saç dökülmesine karşı kesin çözüm buldum. kendi yöntemim.

Öncelikle başımdan geçenleri anlatayım. iki kere saç ektirdim arkadaşlar. ilki 23 yaşında ikincisi 27 yaşında

ilk 23 yaşında ektirdiğimde tepe bölgesindeki saçlarımın yarısı gitmişti. neyse ektirdim keşke ektirmeseydim diyorum. bir işe yaramadı bende en azındnan.....

her neyse.. ekim yapıldıktan sonra sonra kendi saçlarım dökülmeye devam edince yenidne ektirmek gerekti ve 27 yaşında tekrar ektirmek zorunda kaldım. ekim yapacak doktor fue yöntemini önerdi ama o zaman az kök alabilirm dedi. bende az olmasın zaten bir kere kestirdik dedim :) ve yeniden enseden şerit şeklinde saç alındı ve tekrar 2000 kök ekildi. buraya kadar herşey iyi hoş ama gelin görünki saçlarım yine beklediğim gibi olmadı tepe olan az saç sayesinde önceleri iyi olan görüntü zamanla dökülen (kendi saçlarım) nedeniyle kötüye gitmeye başladı, aynı zamanda ensedeki saç oranımda iki kere saç alındığı için bir hayli azalmıştı hatta ikinci ekim yapan doktor 5 cm ye yakın bir genişlikte almak zorunda kaldım dedi. ensemdeki azalan ve dökülmeye yüz tutmuş zayıf saçlarım zamanla dökülmeye başladı ve benim ense hoop aşağılara doğru inmeye başladı , doktorun şerit şekilde kestiği bölüm dikilmesine rağmen her ne hikmetse normalde bir kaç milim olması gereken iz bende 1 cm oldu arkadaşlar. doktor sebebinin orada skar dokusu olduğunu filan söyledi ama yapacak bir şey yoktu tabi. artık iş işten geçmişti doktoru dövsemde dövmesemde değişen bir şey olmayacaktı bu nedenle kaderime boyun büktüm. pişman oldum. bu arada saç çizgim de berbat söyleyim. ama artık saç çizgisini önemsemiyorum. alıştım deyim. belik sora bir operasyon daha geçiririz ne deyim. yani ben doktorların kurbanı oldum arkadaşlar. saç ektiriyorsanız da benim gibi hataya düşmeyin iyi bir doktora ekim yaptırın. benim gibi hata yapmayın derim.

kafayı bir dönem baya taktım ama . zamanla alıştım. önceeleri ensedeki saçlarım biraz sık olduğu için 1 cm lik ameliyat izini örtüyordu ama zamanla bu iz görünmeye başladı benim ensedeki saçlar bitmeye başladı. benim ameliyat izi de ne yapsam görünür hale geldi. ensede düşünün kocaman bir iz !!! bu şekilde yaşamaya devam ettim. ensede saç kalmadığı için ekim yapacak saçda kalmadı haliyle bende bu görüntüden kurtulmak için en son gittim minoksil aldım toplam 8 ay kullandım ama bu sefer daha da çok döküldü (ne hikmetse ) sonra minoksili bıraktım , kullanan kimsenin de fayda gördüğünü görmedim. belli bir dönem sonra yeniden dökülüyor saçlar hatta daha çok ! bu nedenle kimseye tavsiye etmiyorum. kullanan biri olarak minoksil saçlarıma fayda yerine zarar verdi.

En son bir buçuk ay kendim bir kaç yöntem denedim ve işe yarayacığını da pek düşünmediğim ve enseme baktığımda canımı sıkmamak için aynaya hiç bakmadım. en son geçen hafta annemler bize geldiğinde oğlum saçların çıkmaya başlamış deiynce yok filan dedim inanmadım gittim aynaya bir baktım gözlerime inanamadım ensedeki saç oranım çoğalmıştı ve tepe bölgesindeki sarı 1 milimetre kadar ancak olan tüğler siyahlaşmış uzamaya başlamıştı. Hala bu kadar başarılı olmasına inanamıyorum desem yeredir. baya baya saçlar çıktı arkadaşlar yüzlerce sarı tüğ siyahlaştı ve uzuyor şu an.

ilk önceleri önemesemeden tutarsa diye yaptığım yöntemi bu sefer daha sistematik ve düzenli şekilde yapmaya başladım. keşke diyorum önceki resmimi çekseydim. çevremdeki herkes fark etti ve gözlerine inanamıyorlar. ben şu an 32 yaşındayım. evliyim. resmimi çektikten sonra buraya koyacağım ve sonuçları buradan sizle paylaşacağım siyahlaşan küçük saçları sizlerde göreceksiniz. Bir ay kadar sonra tekrar ikinci bir resmi çekip sizlerle paylaşacağım. şimdi bu yöntemi neden paylaşmıyorsun derseniz. başarılı olursam yani siyahlaşan sarı tüğler daha da kalınlaşmaya başlar ve çoğalırsa ancak o zaman paylaşmayı düşünüyorum. sorumluluk olmak istemem. benim yüzümden saçlarınızı kaybetmeyin :D AMA SAÇ DÖKÜLMESİNİ SIFIRA İNDİRDİ DİYEBİLİRİM.

Yaşadıklarımı kısa olarak sizle paylaşmak istedim. daha sonra, en yakın zamanda resimleri koyacağım. şu an için tüm samimiyetimle söylüyorum bir tel bile saçım dökülmüyor. aslında bu bile yeterli sayılabilir

son olarak bana karılsa saç ektirmeyin 30 yaşından önce hele hiç ektirmeyin. benimki sorunlar yaşayabilirsiniz. saçlarınız ince telliyse hiç yanaşmayın derim.
    önce saçlarınızı kurtarma yöntemlerine bakın sonra en son çare ekim yaptırmayı denersiniz. benim gözlemlediğim başaralı olan ekim sayısı az çünkü. ince telli ve zayfı saçları olanlar kaç kere ektirirse ektirsin güzel bir görüntü olmuyor. hayal kırıklığına uğruyuyorlar ama yaşı 30 u geçmiş ve ense bölgesinde sık ve kalın saçları olanların sonuçları her zaman daha başaralı oluyor.

arkadaşlar 32 yaşında ve iki çocuk babası ve senelerdir forumda olan biri olarak siz değerli dostlarla, ciddi bir konuyu ve deneyimlerimi paylaştım. abuk sabuk mesaj yazacaklar lütfen yazmasın.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

güncelleme 16.04.2013

evet arkadaşlar dediğim gibi yöntem ilk başta işe yaradı ama verdiğim iki aylık ara sonunda saçlarım yeniden döküldü. neden ilk başta paylaşmadığımı daha iyi anlamışsınızdır umarım. burada herkes yaşadığı deneyimleri yazarsa insanlara daha faydalı olabilir. diye düşünüyorum.

resimlerde görüldüğü gibi saçlar çoğalmaya başladı, ve bahsettiğim ense bölümünde saç ekimi sonrası oluşan scar dokusu net şekilde görülüyor.
    saçların yeni çıkmaya başladığı ve daha zayıf olduğu resim uygulamaya başladıktan bir ay sonra, saçların daha yoğun olduğu diğer iki resim ise uygulamaya başladıktan iki ay sonra çekildi.

ben ne yaptım sorusuna gelince . daha önce birisinden duymuştum işe yaracağını düşünmüyordum. falan filan

1- haftada bir ya da iki kere olmak kaydıyla sığır iliğiğini uygun bir kapta erittim arkadaşlar ve kafama sürdüm sonra da kafamı streç film ile sardım iki saat filan bekledikten sonra kafayı yıkadım. daha sonra normak günlerde iki günde bir bazen de her gün badem yağı ve susam yağını sürdüm kafama evde öyle oturdum akşam yatmadan da yıkadım saçları öyle yattım bu şekilde ve bir buçuk ayda boş olan bölge resimdeki gibi oldu ve saçlanmaya başladı. saçlarımda sıfır dökülme oldu.

sığır iliği gerçekten işe yarıyor bayanlardan deneyen bir kaç kişi deneyen bir kaç kişiyi daha aynı etkiyi görmüşler. hatta bazı yerlerde kadınlara özel sığır ilği maskesi yapılıyor.

sığır ilğini nasıl temin edeceksiniz sorusuna gelince kasaptan içinde ilik bulunan kemik isteyin kemiği evde kırın ilğini çıkartın ve dolapta muhafaza edin , kullanmak istediğinizde su buharında ya da uygun bir kapta eritip başınıza sürün sonra başınızı streç filmle sarın ve üzerine varsa bere geçirin iki saat kadar sonra başınızı yıkayın, diğer günelr ise akşam eve geldiğinizde mümkün ise bir gün badem yağı bir gün susam yağı sürün iki - üç saat sonra başınızı yıkayın kesin olumlu sonuç alacaksınız.

söz verdiğim gibi deneyimlerimi paylaştım. resmi de ekledim. benden bu kadar tekrar yeniden başlayacağım bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 16 Nisan 2013; 11:49:37 >

• hocam cozumu anlamadim ben. Minoksil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır hocam minoksil daha da berbat etti. saçlarımı. çözümünü kendimi buldum. eğer başarılı olursam. yani sonuçları hep birlikte göreceğiz. olursa herkes faydalansın. ama saç dökülmesi sıfır onu söyleyim. biraz daha deneyim bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 3 Aralık 2012; 10:03:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

hayır hocam minoksil daha da berbat etti. saçlarımı. çözümünü kendimi buldum. eğer başarılı olursam. yani siyahlaşan saçlarım daha da çoğalırsa bunu ticari olarak satmayı bile düşünebilirm. çözüm şu anda bende. sonuçları hep birlikte göreceğiz. ona göre paylaşacağım.

Hadi hayırlısı hocam :D İşe yararsa bize de bi güzellik yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 4 Şubat 2013; 19:08:47 >
  • Boşa uğraşma kurtaramassın :) ne yaparsan yap saçın çıkmaz onu başarman için dna kodlarınla oynaman lazım sağda solda şunu kullandım bunu yaptım diyip çıktığını iddia eden kişilerde asla başaramamıştır ve külliyen yalandır saç ekimide geçici bir yöntemdir para tuzağıdır..
    sene oldu 2012 dünyada o kadar ünlü klinkler bile bunu başaramadı bu zamana kadar başka uyanıklık yapanlarda bitkisel şampuan yok serum gibi umut satıyorlar insanlara hala milletde psikolojik beklenti içinde olduğu için çıktığını sanıyor
    kelim diye saplantılıysan git yüksek bir yerden atla ya da peruk tak :) tıp her şeye çare bulur ama buna bulamaz çünki bu dna larla ilgilidir :) bunu başarırlarsa 50 yaşında dişinide çıkarmayı başarırlar buda imkansızdan daha imkansızdır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 2 Aralık 2012; 20:32:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Boşa uğraşma kurtaramassın :) ne yaparsan yap saçın çıkmaz onu başarman için dna kodlarınla oynaman lazım sağda solda şunu kullandım bunu yaptım diyip çıktığını iddia eden kişilerde asla başaramamıştır ve külliyen yalandır saç ekimide geçici bir yöntemdir para tuzağıdır..
    sene oldu 2012 dünyada o kadar ünlü klinkler bile bunu başaramadı bu zamana kadar başka uyanıklık yapanlarda bitkisel şampuan yok serum gibi umut satıyorlar insanlara hala milletde psikolojik beklenti içinde olduğu için çıktığını sanıyor
    kelim diye saplantılıysan git yüksek bir yerden atla ya da peruk tak :) tıp her şeye çare bulur ama buna bulamaz çünki bu dna larla ilgilidir :) bunu başarırlarsa 50 yaşında dişinide çıkarmayı başarırlar buda imkansızdan daha imkansızdır :D

valla üstat bende seninle aynı fikirdeydim hatta bende saç ektirdim bir yıl önce ama geçengün biriyle karşılaştım adam bişe kullanmış adını felanda söledi ama ben saç ektirdiğim için aklımda bile tutmadım ama harbiden çıkmış yaaaa.sonra düşündüm dedim bunda mutlaka bişe vardır diye sonrada daha yakın bir arkadaşımı gördüm oda aynı olmuş.adamın harbiden saçı çıkmıl yani halen şoktayımmmm

• Sarımsaklı bir yöntem mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben zigavusun sarımsaklısını kullanıyorum zaten dökülmem kalmadı
  • çok merak ettim hocam eğer işe yararsa en kısa zamanda bekliyorum yöntemi :D
  • Hocam yaptığınız iksiri merak ettim doğrusu
    Minoxil hakkında şu ana kadar hep olumlu şeyler duydum.bide minoxil ilk kullanımından itibaren 2 ay boyunca normalden daha fazla saç döküyor.Sonra bu dökülen güçsüz olan saçlar yerine daha sağlamları çıkmaya başlıyor.He bide minoxil genetik dökülmeler için hocam sizin ki genetik dökülme değildir.Yaptığınız karışımı merakla bekliyorum.Benimde son 1 yılda saçlarımın yüzde 40 ı gitti.Kafa derim çok yağlı ve her gün avuç avuç dökülüyor.Sülailem de kellik yok beni buldu bu hastalık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 32 yaşında ve iki çocuk babası ve senelerdir forumda olan biri olarak siz değerli dostlarla, ciddi bir konuyu ve deneyimlerimi paylaştım. abuk sabuk mesaj yazacaklar lütfen yazmasın.

dediğim gibi saç dökülmesi sıfır şu anda ve bu da yeterli sayılırı aslında.

bu arada sarımsak özlü şampuanın dökülmeyi kestiğini biliyorum. ben kullanmadım ama faydasını görenler var. saçı dökülenler bu şampuanı kullanabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 3 Aralık 2012; 10:12:15 >
  • bigboosss , minoxil hakındaki düşüncelerine katılmıyorum.Belki herkeste aynı sonuçları vermeyebilir. Benimde alın bölgem ve tepemde bayağı açıklık vardı minoxile başladım ve 6 ayda inanılmaz sonuç elde ettim. Daha önceleri kulanmadığım bu tür ilaçlar kalmadığı için minoxilin bu etkisine bende inanamadım. Şu anda yaklaşık 3 yıldır minoxil kullanıyorum , artık sabah akşam biraz zor oluyor ama katlanıyoruz. Şu senin formülü söylersen bu dertten bizleri de kurtarmış olursun.
  • selam arkadaşlar hairmax denen olayı duyan varmıdır lazer tedavisi gibi bir şeymiş sacları guclandırıyormuş fiyat 700-800 arası duyan kulanan varmıdır acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayancıklı

bigboosss , minoxil hakındaki düşüncelerine katılmıyorum.Belki herkeste aynı sonuçları vermeyebilir. Benimde alın bölgem ve tepemde bayağı açıklık vardı minoxile başladım ve 6 ayda inanılmaz sonuç elde ettim. Daha önceleri kulanmadığım bu tür ilaçlar kalmadığı için minoxilin bu etkisine bende inanamadım. Şu anda yaklaşık 3 yıldır minoxil kullanıyorum , artık sabah akşam biraz zor oluyor ama katlanıyoruz. Şu senin formülü söylersen bu dertten bizleri de kurtarmış olursun.

doğrudur hocam. bende işe yaramadı açıkcası. sende yaradıysa ne mutlu.

hocam yöntem konusunda resmimi çekmedim. çok yoğunum ama en yakın zamanda resim koyacağım sonra bir ay kadar sora ikinci resim koyacağım hep birlikte bakacağız işe yaramış mı yaramamış mı işe yaramazsa boştan yere erken davranıp konuşmak istemiyorum. temkinli davranıyorum bu konuda çünkü ilk kullanmadan foto çekmemiştim. dökülme şu an sıfır ve dediğim gibi siyahlaşmalar var. çevrediklerde farkettiler ama ben yinede fotoğraf çekip gözlemlemek istiyorum. kimseyi aldatmak istemem. dayanamadım faydasını görünce yazayım dedim. belki başka yöntemler uygulayanlar düşüncelerini paylaşırlar düşüncesiyle.......

başaralı olursa herkes faydalanır , erkeklerin çoğunda olan bir sorun sonuçta ...

• Benim nacizane tavsiyelerim;
    - saçlarınızın döküldüğü zamanlarda saç kurutma makinesini fazla kullanmayın
    -havlu ile sert kurulama hareketlerinden kaçının
    -sabahları üşürüm derseniz saçınızı geceden yıkayın
    -kullandığınız şampuanı elinize biraz dökün ve suyla durulayın, elinizde yapışkan bir tortu bırakıyorsa o şampuanı kullanmayın.
    -saçınızı soğuk suyla yıkamayın
    -saçlarınızın dökülmesini durdurmak için içeriğini bilmediğiniz herşeyi saçınıza sürmeyin. Ters etki yapabilir.
    -saçınızı yıkarken parmak uçlarınızla saç derinize hafif masajlar yapın.
    -imkanlarınız ölçüsünde kirli havanın olduğu ortamlardan ve stresten kaçının.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

hayır hocam minoksil daha da berbat etti. saçlarımı. çözümünü kendimi buldum. eğer başarılı olursam. yani sonuçları hep birlikte göreceğiz. olursa herkes faydalansın. ama saç dökülmesi sıfır onu söyleyim. biraz daha deneyim bakalım ne olacak

üstad hem forumu okuyan herkesi can evinden vuruyorsun hem de hele bir bekleyin diyorsun.
    sen formulünü ver, isteyen işine gelirse uygular işine gelmezse uygulamaz.
    umarım dağ fare doğurmaz.
  • Şu nacizane yöntemi kardeşlerinde paylaşsan artık diyorum, saçlarım bu yaşta çok seyrek..
  • benim bildiğim minoksil ilk olarak cansız saçları döker sonra yeniden uzun bir zaman içinde güçlü bir şekilde çıkartır.sendede o olmuş galiba fakat bıraktıktan sonra dökülme yeniden başlar
  • m.b
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.