Şimdi Ara

sadece bas devresi lazımmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bana sadece bas verecek devre lazım. e tabi biraz kolay olsun ama yaklaşık 10 w yada 5w felan bas versin. (tiz felan vermesin sadece bass)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death_Crow -- 12 Eylül 2014; 18:21:27 >

• Hoparlörü nerden bulucan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesmisiniz yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamircihasan sitesine bak ama üye olmadan görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 12 Eylül 2014; 23:13:28 >
  • Death_Crow kullanıcısına yanıt
    pt2350 miydi 51 miydi tam hatorlamiyorum.basitbir bass crossover devresi var.. eve gidince bakarim paylasirim. anfi devresini ayri yapacaksiniz. tda7377 ile hine 12v basit devre ile 35w bass ve 2x15w 2+1 devresi yapabilirsiniz
    pt2351 >http://www.tehnari.ru/attachments/f114/138016d1370201778-crossover.gif
    Cross-Over Frequency
    40Hz R1-R2= 2.2k, c1= 0,2uF c2=0,42uF (0,39+0,033uF paralel). C3vec4 = 1,56uF (1uF+0,56uF paralel).
    60Hz r1-r2 = 2.2k, c1=0,133uF (0,1uF+0,033uF paralel), c2= 0,27uF, c3vec4= 1uF
    80Hz r1-r2= 2,2k, c1=0,115uF (0,1uF + 0,15uF paralel), c2= 0,22uF, c3vec4= 1uF
    size en çok 40hz ve 60hz lazım olur.

html.alldatasheet.com
    tda7375 datasheet(4/15 Pages) STMICROELECTRONICS | 2 x 35W DUAL/QUAD POWER AMPLIFIER FOR CAR RADIO
    http://html.alldatasheet.com/html-pdf/25150/stmicroelectronics/tda7375/6499/4/tda7375.html
    stereo/köprü devresini yapacaksınız.
    köprü girişine bass devresini gireceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Eylül 2014; 0:28:50 >

• hocam saolun. bunu bi deneyecem
  • tda2003 için olur mu bu sistem için crossover devresi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

tda2003 için olur mu bu sistem için crossover devresi.

Her amfiyle çalışır.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    diger onemli parca hoparlor. isterse 50w anfi olsun, hoparlor woofer degil ise 10w hoparlorun verecegi sesi veremez.. hoparlor secimi cok onemli.

diger onemli parca hoparlor. isterse 50w anfi olsun, hoparlor woofer degil ise 10w hoparlorun verecegi sesi veremez.. hoparlor secimi cok onemli.

• Hatirlarsan yakmis olduğum s220 vardi. Onda amfi cikisi 11.5 watt veriyordu muhtemelen 13-15 watt bir woofer dir. 2+1 wooferi yani ona tda2003 yapip bu crossover devresini caksak verimli olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 13 Eylül 2014; 22:57:46 >
    olur,, tda2003 yerine tda1554 yapin. 12v. 2+1 bridge modda kullanin. 20w bass,, 2*8w stereo alirsiniz. stereo hoparlorlere seri 3.3uf kondansator baglayin, bass gitmesin.

• 3.5 wattlik uydu ve 13 wattlik woofer var tda 2003 ile tda2822 yeterli olur. benim amacim sadece woofer yapmak ancak olursa uydulari da kullanabilirim.

Potu ise normal bir stereo pot yapsak ondaki cikislari 2822 ye versek 2003 için ne koyacagiz 2822 ye giden cikislarin birinden mi çekeceğiz o zaman iyi olmaz gibi ?

Anladım,, ben ileriye dönük biraz güçlü olsun diye söyledim. sesini 20w 10w değil,, yarısı kadar açarsınız.
    Sizin dediğini gibide olur, stereo anfiden monoya girerken, L den bir adet 22k ile 47k arası bir drenç,, R den bir adet 22k ile 47k arası bir drenç mono anfinin girişinde birleştirilir.. fakat zaten pt2351 entegresinde L ve R giriş,, ortak woofer çıkışı hazır olarak var,, uğraşmanıza gerek yok.
  • Saygıdeğer arkadaşlarım çok güzel anlatmışsınız. Görsel varsa biraz daha anlaşılabilir olacak. Biz cahiller olarak yani. Teşekkürler.
  • rifkican kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne gerekli, hangi devreye ihtiyacınız var

• Sanırım 2+1 için 2X30 W lık bir amfi devresi gerekiyordu onu da sipariş ettim Kusuruma bakmazsan ürün gelince tekrar başını ağrıtacağım. Şimdiki sorun 3A sigortaları yanmış, seramik kondansator ucundan kızarmış bir 4+1 im var bu benim :) 2+1 çocuklarındı. Sanırım voltaj yükselmiş. Devre koruması da sipariş versem abes olur mu? Yoksa elimde bir dünya sigorta var zaten. sadece bas devresi lazımmmm sadece bas devresi lazımmmm

• Üstad sigortayı yenilesem de elektrik verir vermez cosss. Kondansatorü de yenileyeyim bakalım ne olacak :(
  • rifkican kullanıcısına yanıt
    Ses çıkışlarinin bass çalışıyor diyorsunuz,,, diğer sağ ve sol ses çıkış larin ++ ve eksi besleme bacaklarını boşa alıp, öyle deneyin, köprü diyot ları da ölçün

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bu cevap bana değil sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.