Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
14.571
Cevap
216
Favori
971.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yurt disi alışveriş yasağından önce nokia 8010 almıştım amazon Almanya dan hocam gayet güzel bir cihaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ciga1905 kullanıcısına yanıt

merhaba, apple tv alacaksanız 1.nesil de olsa 4k modelini tercih edin. 1.nesil 4k cihaz 8k tv'ler çıkıp yaygınlaşıncaya kadar her türlü işinizi görür. Uygun fiyatlı ikinci el bulursanız da şahane olur. Ben tv ile birlikte 3.nesil 4k kullanıyorum 1080p projeksiyonum var onda da 1.nesil 4k kullanıyorum.

• Arkadaşlar bizim bu televizyonlarda modül girişi var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ciga1905 kullanıcısına yanıt

yazılım güncel değilse güncelleyin, güncelse fabrika ayarlarına sıfırlayın

bende güncel yazılım var , yavaşlama yok

• Merhaba, Sony Xf9005 televizyonum açılmıyor. En son Mayıs ayında sıkıntısız kullandım. 3 aylığına yurtdışına gittim giderken fişten çektim. Şimdi döndüğümde açılmıyor. Prizden çekip tekrar takıyorum güç düğmesinden veya kumandadan bassam dahi hiç bir ışık yanmıyor.
    Bir önerisi olan veya böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

• eleutheiros E kullanıcısına yanıt

tv yi taktığınız prizde elektrik var mı , başka cihazlar orada çalışıyor mu, sigortaları kontrol ettiniz mi

• cce kullanıcısına yanıt

evet var. onu kontrol ettim.

internette bir kaç öneri gördüm fişini çıkar 60 saniye güç düğmesine basılı tut tekrar fişi tak veya kumandanın pilini çıkar 30 saniye güç düğmesine basılı tut tekrar pili tak gibi ama ne yazık ki işe yaramadı.

tüm hdmi ve internet kablolarını da çıkardım. bu tarz bir öneriniz varsa onu da deneyeyim.

• blackq B kullanıcısına yanıt
    Var hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

birde fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin , belki öyle açılır

tv yi fişten çekin

tv nin sol arka tarafındaki alttan ilk iki sıradaki ses kısma ve güç düğmelerine basılı tutun

bu durumdayken fişi takın

sony logosunu gördüğünüzde tuşları bırakın

umarım sony logosunu görürsünüz.aksi halde servis çağırmanız gerekecek

• cce kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki olmadı. Servisi çağıracağım bakalım sorun neymiş. Burada da yazarım.

Sorun ne çıktı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.C. kullanıcısına yanıt
    Anakart yanmış. 14.800 +Kdv orijinali.

Servisteki ilgili bazen kırık hurda tvlerden bunun gibi parçalar çıkıyor bir etrafa soracağım o şekilde bulabilirsek öyle yapalım dedi.

Sebebi olarak yüksek voltaj gelmişse olabilir dedi ama dediğim gibi 3 aydır fişten çekili bir şekilde kullanmadık televizyonu. Elektriğini bağladığım üçyol , phillipsin akım korumalı üçyolu.

Bu benim 4. Sony televizyonum diğer üçü 1996-2010-2012 senesinde aldıklarımız hala sıkıntısız çalışırken bu televizyonda böyle bir olay olması ne yazık ki hayal kırıklığına uğrattı.

• Günaydın

Apple TV nin mantığı nedir tam olarak. Android mi box gibi mi acaba ben de düşünüyorum ama tam emin olamadım

Saygılarımla

Adem Helvaciyoutube
    Adem Helvacı kanalına abone olmak için tıklayın : https://www.youtube.com/c/AdemHelvacı?sub_confirmation=1 İnceleriz kanalımıza abone olmak için tıklayın : https://www.youtube.com/c/inceleriz?sub_confirmation=1 Akım Korumalı Priz Gerçeği nedir, Gerçekte ne işe yarar, Akım koruma diye bir şey varmı? Akım koruma mı yoksa gerilim koruma mı? https://tavsiyeforumu.com/konu/can-ve-mal-guvenligi-akim-korumali-priz-almayi-dusunenlerde-bir-baksin.1985/ Varistör hakkında bilinmeyenler neler? Akım korumalı priz nedir akım korumalı prizler işe yararmı akım korumalı priz kaç tl akım korumamı yoksa gerilim korumamı akım nedir gerilim nedir varistör nedir Tüm bu soruların cevaplarını bulabilmek adına bir mücadele içerisindeyim. Bu videodaki amacım kesinlikle üreticileri ve markaları kötülemek veya zan altında bırakmak değildir ancak 15TL lik ara kabloya iki basit varistör takarak 80TL ye satmalarını etik bulmuıyorum, Varistörlerin 2 tanesinin satış fiyatı toplamda 1,5 TL dolaylarındadır. 1,5TL lik yedek parça için 65TL lik fark koyulması ticari ahlaka aykırı durumdur. Aynı zamanda aslında AKIM koruma dense de gerçekte olan GERİLİM korumasıdır. Varistörler 250 volt ile sınırlandırılmış ise, gerilim 250V geçtiğinde kısadevre olarak sigortayı attırır ve koruma sağlamış olur, ancak 3 amper yerine 5 amper geçti diye bir koruma sağlayamaz. Tüm bunları tartışmamız gereken videodur Detaylı bilgiler için aşağıdaki linkte sökülmüş bazı akım koruma prizlerini görebilirsiniz https://tavsiyeforumu.com/konu/upsler-ve-akim-korumali-prizler-hakkinda.1183/page-2#post-46942
    https://www.youtube.com/watch?v=ixfTPhVQ3L0

Çok geçmiş olsun, yaşadığınız sorunları TV modeliyle beraber ChatGPT'ye anlattım, verdiği cevaplar:

"Nem ve Oksidasyon: Uzun süre kullanılmayan cihazlarda nem, anakart üzerindeki devreler ve bağlantılarda oksidasyona neden olabilir. Özellikle nemli ortamlarda, bu oksidasyon kısa devre yaparak anakarta zarar verebilir.

Toz Birikimi: Toz, özellikle cihazın hava giriş çıkışlarını tıkayarak aşırı ısınmaya neden olabilir. Isınma, uzun vadede anakart veya diğer bileşenlerin yanmasına yol açabilir.

Kapanma Öncesinde Gizli Arıza: Televizyonu son kullandığınızda, anakartta ya da güç devresinde gizli bir arıza başlamış olabilir. 3 aylık bekleme süresinde bu arıza ilerleyip televizyon açıldığında anakartın tamamen yanmasına neden olmuş olabilir.

Özetle, uzun süre kullanmamak doğrudan anakartın yanmasına neden olmaz; ancak elektrik dalgalanması, nem veya oksidasyon gibi çevresel faktörler, TV'nin tekrar açıldığında bu sorunu yaşamasına neden olabilir.

Oksidasyon: TV'nin bulunduğu ortamda yüksek nem varsa, anakarttaki bileşenler zamanla oksitlenebilir. Oksidasyon, özellikle cihaz tekrar fişe takıldığında kısa devreye ve anakartın yanmasına neden olabilir.

İç Bileşenlerin Zayıflığı: Televizyon kapalı olsa bile, bazı iç bileşenler (kondansatörler gibi) zamanla bozulabilir. Televizyon tekrar açıldığında bu bileşenlerin arızalanması anakarta zarar verebilir.

Statik Elektrik: Çok nadir olsa da, toz birikimi veya statik elektrik yükü, cihaz kapalıyken bile bazı iç bileşenlere zarar verebilir. Bu, cihazın açıldığında arızalanmasına yol açabilir.

Kapanma Öncesi Var Olan Bir Sorun: TV'yi son kullandığınızda fark edilmemiş bir iç arıza (örneğin zayıflayan bir kondansatör) oluşmuş olabilir. Cihaz fişten çekilse bile bu arıza, tekrar çalıştırıldığında daha ciddi hale gelmiş olabilir."

Benzer bir şey yıllar önce kullandığım PC'de başıma gelmişti; altı ay falan evde değildik, eve gelip PC'nin power tuşuna bastım, 'pof' diye bir ses geldi ve PC kullanılmaz hale geldi, bırakın akım korumalı prizi, evde dev bir regülatör bile vardı, her anakart yanığı voltaj nedeniyle olmayabilir.

• mithatcann kullanıcısına yanıt

selamlar aynı tv bendede var çıldırttı kıracğım sonunda.

servis geldi kumanda sattı ilk gün çalıştı şimdi yine aynı yanından çekiyor. heralde bu parça bozuldu servisi aradım bana yine kumanda satmaya çalışıyor. bu parçayı nereden bulabilirim acaba.

• burcink kullanıcısına yanıt

Evet.

• Arkadaşlar selam, bizim TV’de Kodi’ye alternatif olarak önerebileceğiniz/kullandığınız bir mediaplayer var mı? 20Gb üstü filmler kodi ile açmayı denediğimde takılmaya başladı başka uygulamada denemek istiyorum.

• Sergenss kullanıcısına yanıt
    Kodi en populer ve en güçlüsüdür. VLC player ı bi deneyin isterseniz

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 4 yıldır Kodi kullanıyorum, inanmayacaksınız ama Kodinin açmadığı 20gb üstü tüm 4k filmleri VLC hiç sorunsuz oynatıyor. Çok şaşırdım gerçekten.

• 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.