Şimdi Ara

Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: Türkiye’de görüldü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: Türkiye’de görüldü mü?
    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) son toplantısın Maymun Çiçeği (mpox) virüsü salgını nedeniyle “küresel acil durum” ilan etti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ilk kez ortaya çıkan Maymun Çiçeği virüsü, bölgedeki çiçek aşısı yetersizliği nedeniyle Afrika kıtasında yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Maymun Çiçeği virüsü hakkında açıklama yayınladı.

Türkiye’de Maymun Çiçeği virüsü var mı?

Sağlık Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda henüz Türkiye’de Maymun Çiçeği virüsüne rastlanılmadığı ifade edildi. Ülkemizde herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmadığı belirtildi. Virüs hakkında çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.

Ayrıca Bkz.DSÖ acil durum ilan etti! Maymun Çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Korunma yolları ve belirtileri

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“14 Ağustos 2024’te Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nın ardından M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır.

Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır.

Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir.

Güncel bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.”

Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: Türkiye’de görüldü mü?

Maymun Çiçeği (mpox) virüsünün belirtileri neler?

• Ateş

• Baş ağrısı

• Kas ağrıları ve sırt ağrısı

• Şişmiş lenf düğümleri

• Titreme

• Tükenmişlik

• Yüzde, ağız içinde ve eller, ayaklar, göğüs, cinsel organlar veya anüs gibi vücudun diğer yerlerinde görülen sivilce veya kabarıklık gibi görünen döküntü

• Dünyanın her yerinden herkes elini kolunu sallayarak geliyor, bazı şeyler kaçınılmaz maalesef :(

• Sağlık bakanlığı bir şey söylemese daha güvende hissedecektim. Biraz tedirgin oldum şimdi.

• bill milleti yeniden deneysel sıvılatmak istiyor anlaşılan, bütün insan görünümlü koyunların acilen 8-10 doz aşılanması lazım, yoksa ölecekler...

• Bizim her kurumumuz yalancıdır itimad etmeyin hiç birine.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Sağlık Bakanlığı'nın söylediğine içinizde inanan var mı? Varsa elimde satılık Boğaziçi Köprüsü var.

• Karabüklüler dikkat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınırlar elek gelirse görecem suratınızı

• Bunlar hep orta doğulu ve afrikalı göçmenlerin sebep olduğu hastalıklar. Göçmenlerin bulunduğu alanalarda, toplu taşımada ve kamuya açık dokunulan yüzeylerde çok dikkatli olun.

• Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şeyler oldu...

• Yani kesin var. Sınırları havadan karadan elek olan bir ülke için olmaması sürpriz olur zaten.

• estf kullanıcısına yanıt
    Herkesi öldürüp sadece kendisi kalmak istiyormuş dünyada.

• DSÖ hastalık açıklayan ülkelere maddi yardım vereceğini söylesin bizimkiler akşamına ilk vakayı açıklar merak etmeyin :)

• Dolar euro varsa gel kardesım onemli ben ne de olsa saray da yasıyorum 🤓

• sağlık bakanlıgı acıkladı covid 19 daki gibiyse neredeyse hiç kimseyi inandıramaz ve bunları hiç kimse sallamaz iktidar bile yıkıla bilir vatandaşı küresel ceteye sattıgı için sıkıntı büyük olur bakanlık devlet komisyonunu alır dso dan da ya halk ...

• Bu son 4 yılda öğrendiğim şey şu.

Sağlık bakanlığı ne diyorsa onun tersidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maymun cokda cicegi yok daha

• M virüsü demiş Maymun demekten bile korkuyorlar Geldiğimiz durum bu

• Valla hiç kusura bakmayın bu Ülke bir pandemiyi daha kaldırıcak durumda değil.Pandemi die zırlayan olursa kesinlikle kulakları tıkaması gerekiyor hükümetin.Ülkede hazır krizin üzerine tuz büber olur.

• afrikaya havayolları kapatılsın daha öncede koronada aynı şeyi söyledim malesef bu virusde gelecek cünkü çok kötü bir yönetim var halkla alakası yok zaten parası olan herkes gelebilir mantığıyla ülke yönetiyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.