Şimdi Ara

sahibinden.com dan satış yaptım yapmaz olaydım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde bir ekran vardı bu ekranı sahibinden.com a ilan olarak koydum 3-5 foto çektm hrneyse bigün aradılar istediler ürün medikal bu hastanelerde kullanabilen ürün arayan kişide arabulucu gibi bişi benden alıp hastaneye satıyor. herneyse ben ürünü satacagmı söyledim fotograflarını çektim çalştıgına dair yanındaki parçalar vb. kargoya götürdüm ve kargo şirketine kutulattıp kargolattım olay o günden sonra başladı 3 gün sonra beni aradılar ha bide kargoyu alan kişiye degil sanki ben medikalciymişim gibi gönderen adina onların ismini aliciya da bursada bir hastane ismi söylediler

aradılar ürün çalışmıyor diye ki fotografta çalşıyor bilgilerinde fotografı kargo ile gönderdigim saat ve dakika gün tarih bilgisi var dedim çalışan ürün gönderdim kargo ile görüşün taşıma sırasında yada
    tamirciye götürün fotografda çalşıyordu iade alamam dedim herneyse bunlar kargoya götürmüş demiş gönderen kişi gönderdigi kargoya gitsin netten araştırdım çok olay olmuş böyle saglam gönderip bozuk alan
    şimdide avukata vb. verecegim diyor dedim benimde avukatım var görüşecegim sizde görüşün dedim

tüketici hakları sahibinden.com aradım 2.el ürün hakkında birşey diyemiceklerini sölediler tüketici hakları bunu dedi sahibinden.com ise get olmadgı için aranızda hallediniz diyor

şimdi sizce bu yol sonunda izlenilmesi gereken olay nedir hayır alt tarafında pas varmış ortalama bi 1-2 cm ama kasanın üstünde yani alt tarafta oldugu için görmemişim ayıplı ürün ayıplı ürün diye bana söylüyor

dedim ayıplıysa gönder alırım ama bozuksa almam gidin tamirciye yaptırın foto atın ekran geldigini görim gönderin ekranımı alın paranızı dedim

şimdi bu konuyla ilgili görüş ve fikirleriniz nelerdir ne yaapmalıyım

• aracı kartı değiştirmiş olabilir ya da ellerindeki bozuk kartı sana göndermeye çalışıyorlar. seri numarası yok mu elinde?
  • sağlam gönderdiyseniz ürün nasıl birşey bilmiyorum ama bir seri no vs vardır inşallah en önemlisi onu bir yere not etmişsinizdir , büyük ihtimal ellerindeki bozuk olanla sizinkini değiştirdiler geçmiş olsun bu arada.
  • Hocam yazdıklarını bi oku bisey anlaşılmıyor kac paraya sattın
  • Elektronik hiç bir ürünü satmayın internet üzerinden çok büyük problemler yaşadım bende her daim alıcıdan taraf site ve ne olursa olsn 14 gün iade hakkı olması elinizi kolunuzu bağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AADUUKET

Elektronik hiç bir ürünü satmayın internet üzerinden çok büyük problemler yaşadım bende her daim alıcıdan taraf site ve ne olursa olsn 14 gün iade hakkı olması elinizi kolunuzu bağlıyor.

nasıl yani int üzerinden satmadım sahibinden.comda get ilan degildi aradı yolladım bide üstüne kendi adıma yollamadm yani medikalciymişim gibi yolladım hiç adım vb geçmedi 2. el ürün herhangi bi sözleşme yok 14 gün iade hakkı nasıl olyuor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkog

sağlam gönderdiyseniz ürün nasıl birşey bilmiyorum ama bir seri no vs vardır inşallah en önemlisi onu bir yere not etmişsinizdir , büyük ihtimal ellerindeki bozuk olanla sizinkini değiştirdiler geçmiş olsun bu arada.

seri no yok işte :( sorun o foto çektim gönderdim böyle biş düşünmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: th3laststand

quote:

Elektronik hiç bir ürünü satmayın internet üzerinden çok büyük problemler yaşadım bende her daim alıcıdan taraf site ve ne olursa olsn 14 gün iade hakkı olması elinizi kolunuzu bağlıyor.

nasıl yani int üzerinden satmadım sahibinden.comda get ilan degildi aradı yolladım bide üstüne kendi adıma yollamadm yani medikalciymişim gibi yolladım hiç adım vb geçmedi 2. el ürün herhangi bi sözleşme yok 14 gün iade hakkı nasıl olyuor ?

14 gun muhabbeti sifir urunlerde. Seni baglayan bir olay degil
  • Hocam iyi araştırın aynı laptop olayı başıma geldi sahibinden aldığım mesaj iade hakkının olduğuydu ve öyle oldu ödeme onaylandı alıcı tarafndan sonra hesabıma geçme sürecindyken iade sürecine çevrildi
  • quote:

Hocam iyi araştırın aynı laptop olayı başıma geldi sahibinden aldığım mesaj iade hakkının olduğuydu ve öyle oldu ödeme onaylandı alıcı tarafndan sonra hesabıma geçme sürecindyken iade sürecine çevrildi

hocam netten satmamış ki aramış göndermiş arkadaşta, bunlarda parayı ödemiş.bence hiçbir şey olmaz
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Hiç bi hukuki yaptırımı olmaz.Savcı,hakim artık davayla kim ilgilenecekse adam demeyecek mi neden kargo görevlisinin nezaretinde paketi açıp ürünü kontrol etmedin.Bozuksa arızalıysa kusurlu malsa neden kargo görevlisinin gözü önünde video çekip önüme koymadın.Neden teslim aldın.Alemin uyanığı onlardı sanki.Senin yerine olsam kafama takmaz çatır çatır parayı yerdim.Savcı dötüyle güler :))
  • Sen zaten çalışır vaziyette 2. El olarak göndermişsin, kargoyu teslim aldığında kargocu nezaretinde açıp denemesi gerekirdi burada hatalı olan alıcı. Belki kendisi bozdu bilemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harley Quinn

Sen zaten çalışır vaziyette 2. El olarak göndermişsin, kargoyu teslim aldığında kargocu nezaretinde açıp denemesi gerekirdi burada hatalı olan alıcı. Belki kendisi bozdu bilemeyiz.

Sayın üyemiz; melmaoglu Kullanıcı adlı üyemiz ile yapmış oldugunuz alışverişte yaşanan problemin çözülmesi adına melmaoglu kullanıcı adlı üyemiz ile irtibata geçmenizi rica ederiz. Aksi halde üye yasal yollara başvurabilir sahibinden.com'daki üyeliginiz bloke edilebilir. Saygılarımızla, sahibinden.com Destek Ekibi.

olaya bakar mısn :) böyle bi msj gelmiş sahibinden.com dan ? arıyorum hayırdır diyorum

sahibinden.com aracılıgı ile sattıgınz ürünler 14 gün içerisinde iade hakkını 2. el hakkını elinde tutar diyo ula ben get ilan satmadm ki ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harley Quinn

Sen zaten çalışır vaziyette 2. El olarak göndermişsin, kargoyu teslim aldığında kargocu nezaretinde açıp denemesi gerekirdi burada hatalı olan alıcı. Belki kendisi bozdu bilemeyiz.

Sayın üyemiz; melmaoglu Kullanıcı adlı üyemiz ile yapmış oldugunuz alışverişte yaşanan problemin çözülmesi adına melmaoglu kullanıcı adlı üyemiz ile irtibata geçmenizi rica ederiz. Aksi halde üye yasal yollara başvurabilir sahibinden.com'daki üyeliginiz bloke edilebilir. Saygılarımızla, sahibinden.com Destek Ekibi.

olaya bakar mısn :) böyle bi msj gelmiş sahibinden.com dan ? arıyorum hayırdır diyorum

sahibinden.com aracılıgı ile sattıgınz ürünler 14 gün içerisinde iade hakkını 2. el hakkını elinde tutar diyo ula ben get ilan satmadm ki ?

Alıntıları Göster
    Elden teslim harici ürün satmadım bu zamana kadar. Sahibinden.com'da çok çakal var, adam arıyor her türlü deniyor, abi sen yolla ben sana güvendim, sen yolla abicim, sonra bir sürü sorun. Adam haklıda olabilir bilemiyorum, sonuçta elden iki tarafta kontrol ederek, ürün teslim edilirse, alışveriş olduktan sonra alıcı ile satıcı bir daha muhatap olmaz. Neyse sorununuz çözülür umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Elden teslim harici ürün satmadım bu zamana kadar. Sahibinden.com'da çok çakal var, adam arıyor her türlü deniyor, abi sen yolla ben sana güvendim, sen yolla abicim, sonra bir sürü sorun. Adam haklıda olabilir bilemiyorum, sonuçta elden iki tarafta kontrol ederek, ürün teslim edilirse, alışveriş olduktan sonra alıcı ile satıcı bir daha muhatap olmaz. Neyse sorununuz çözülür umarım.

inş da hani yukarda 1 kaç arkadaş yazmış kargo yu açıp kargo önünde denemesi gerekmez miydi ? kargo da zabıt tutturması gerekmez miydi ? bozuksa illa deiştirdiler demiyorum içinden parça da almış olabilrler 1.5 milyarlık ürünü 500 e verdim fotografını çektm watsapdan attım duruyor yani knsmlarda . çekildigi an tarih kargo tarihi vb. anlamadm bu işten

• Ürünü kargocunun yanında tutanakla açtırması gerekirdi.Senin herhangi bir yanlışın yok burada.Bi hak iddia edebileceğini de sanmıyorum.Ama bu işleri iyi bilen arkadaşlar daha detaylı cevap verebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediTartaklayanBodyciFare -- 19 Şubat 2015; 0:09:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

Ürünü kargocunun yanında tutanakla açtırması gerekirdi.Senin herhangi bir yanlışın yok burada.Bi hak iddia edebileceğini de sanmıyorum.Ama bu işleri iyi bilen arkadaşlar daha detaylı cevap verebilirler.

yarın bi avukatın yanına gidip sormayı düşünoyrum kapısını açıp sizce para talep eder mi ? :D
  • quote:

Alıntıları Göster
    hocam nasıl kargoladığında önemli . zamanın birinde bir arkadaş bana bilgisayar kasası yollarken kutuya hiç özen göstermedi . kargo da da sallıyolar sağa sola yamuk yumuk geldi kasa
    eğer sende kutuyu iyi yapmadıysan 2 metreden yere bırakılınca bozulmayacak şekilde yapmışsan bir sorumluluğun yok artık
    eğer hasar görecek bişeyse ve sen sadece karton kutuya koyup gönderdiysen hata senindir . adam parasını vermiş sen bozuk ürün göndermişsin . her ne kadar kargoda bozulsa da . onlar sana söylüyor zaten atılacak falan kabul edip yolluyorsun. kabul etmişsin demekki

• quote:

quote:

inş da hani yukarda 1 kaç arkadaş yazmış kargo yu açıp kargo önünde denemesi gerekmez miydi ? kargo da zabıt tutturması gerekmez miydi ? bozuksa illa deiştirdiler demiyorum içinden parça da almış olabilrler 1.5 milyarlık ürünü 500 e verdim fotografını çektm watsapdan attım duruyor yani knsmlarda . çekildigi an tarih kargo tarihi vb. anlamadm bu işten

Bu konu çok tartışılır ama kargolar şu şekilde çalışır. Kargo açılmış veya hasarlı ise bildiriyorsunuz görevliye tutanak tutalım diye, ancak bu şekilde bir ürüne kargo tutanak tutar. Öyle kargocu'nun yanında açıyım deneyim ürünü beğenmez isem iade ederim olayı yok. Kapıda ödeme sisteminde bile parayı vermeden ürünü alamıyorsun. Bazı arkadaşlar kargo görevlilerini bıktıracak şekilde ısrar ettikleri için bunu suistimal eden görevliler oluyor ama genelde kargo görevlisinin böyle bir yetkisi yok. Mantıklı olarak düşünelim adam akşama kadar herkesin eşyasını kontrol etse o kargolar bitmez.

Edit birde elektronik eşya vb. gibi teslim ederken eğer ürün sıfır ürün değilse kargo şirketi ürünü teslim alırken sana bir tutanak imzalatır, ürünün kırılması vb. gibi durumlarda sigorta ile ürünü güvence altına almaz. Bunun adı sorumluluk belgesidir.

Sorumluluk Belgesi İle Şartlı Olarak Taşınacak Kargolar

Gönderenin hasar riskini kabul ederek "Sorumluluk Belgesi" imzalaması doğrultusunda aşağıda belirtilen kargolar taşınabilir.
    a) Vitray cam ve camdan yapılmış eşyalar, mermerden yapılmış eşyalar, porselen seramik, küçük ebatlı ev eşyası, sucuk, pastırma, narenciye,
    b) Taşınmaya konu olan ürün için özel olarak üretilmiş ambalajında olmayan elektrikli ve elektronik eşyalar, müzik aletleri vb. kırılabilecek emtialar. Sorumluluk belgesiyle taşınacak kargolar için peşin ödeme fatura düzenlenir ve sigorta ücreti alınmaz.

http://www.ups.com.tr/Page.aspx?pid=108

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derniere -- 19 Şubat 2015; 0:19:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

hocam nasıl kargoladığında önemli . zamanın birinde bir arkadaş bana bilgisayar kasası yollarken kutuya hiç özen göstermedi . kargo da da sallıyolar sağa sola yamuk yumuk geldi kasa
    eğer sende kutuyu iyi yapmadıysan 2 metreden yere bırakılınca bozulmayacak şekilde yapmışsan bir sorumluluğun yok artık
    eğer hasar görecek bişeyse ve sen sadece karton kutuya koyup gönderdiysen hata senindir . adam parasını vermiş sen bozuk ürün göndermişsin . her ne kadar kargoda bozulsa da . onlar sana söylüyor zaten atılacak falan kabul edip yolluyorsun. kabul etmişsin demekki

sıradan mi kutu degil kargo şirketi ismide ups veriym ups kargo şirketi kendisi kutulama işlemini yaptı ücreti tahsil edildi ücret verdim yani köpükler vb. ile gönderildi kutuda hiç bi skntı yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.