Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
17
Favori
6.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fiyatlara çıkmadan s21fe splisi 16200 bedavayken bu kadar para verilmez a serisine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu telefonun cepte taşınacak olması durumunda, a35 gibi hiç ergonomik olmayacağını kesinlikle söyleyebilirim. alacak olan ebatlarına iyice odaklansın ve kararını önce buna göre versin. yazdım buraya, not alın.  

a35 161.7 x 78 x 8.2 mm (6.37 x 3.07 x 0.32 in)

a36 162.9 x 78.2 x 7.4 mm (6.41 x 3.08 x 0.29 in)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12705&idPhone2=13497

• bursali46 B kullanıcısına yanıt

Şarj'a bağımlı yaşamak isteyen S21fe alabilir.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Kürek gibi telefon yapıyorlar, Çinliler kenarları son zamanda tamamen bitirdi bunlar fotoğraf çerçeveli ekranla telefon çıkarıyorlar. Ah işte eskiler, eskiden Z2'm vardı tek parmakla kullanıyordum koca telefonu, onun ebadında benzeri gelmedi bir türlü.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

sorma şu an bir a34 kullanıcısı olacaktım bütçeme göre. acele ettim mağazadan alıp çıkmamla bir oldu. kocaman ebatları var. a34 daha küçüktü. sony z5 biliyorum ben de. ne uğraştırıyordu kulaklıkla. bir de yeni android versiyonu vermemişti bu telefona gıcık etmişti diye aklımda kaldı bir şeyler sanki. ama bluetooth mu neydi kulaklıkla uğraştığımı kesin hatırlıyorum. ekran dokunmatiği ve renkler şimdiye göre dandikti. SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU] 

• A56'nın fiyatı yüksek. 1000 lira fazla verip s24fe 256gb almak daha mantıklı S24fe'den üstün tek yanı 300 mah fazla bataryası. A55 kullanıyorum a56 20 bin lira olsaydı alırdım ama 25 bine asla alınmaz çünkü s24fe 256 gb 26 bin lira.

A36'nın fiyatı çok iyi. Kardeşim için aldım. A56'ya fazladan 5 bin lira verecek bir özellik yok. Hadi a36 1200 nit a56 1500 nit olur,a36'nın hafızası 256 ama a56'nın 512 olur vb. üstün birkaç özellik olur 5 bin fazla verilir ama işlemcideki ufak bir fark için 5 bin verilmez. Zaten a serisi kullananların işlemciyle pek işi yok işlemciyi iyi isteyenler s serisi alır. A36'nın da e-simli olması süper olmuş. A35'te e-sim yoktu a55'te vardı bu yıl bu gerekli özelliği sınıf ayırıcı özellik yapmamasını takdir ettim samsungun.

A35 ve a55'te ekran 1000 nit güneş altında kullanırken yetersiz geliyor bakalım 1200 nit çok fark edecek mi. Sırf bu yüzden a55'i değiştirip a36 ya da s24fe alacağım. Kardeşimin a36'sında test edip karar vereceğim.

A36 almak istemeyenler eğer 1000 nit yeterli gelecekse a55 alsın. Oppo reno 13 serisindeki fiyat politikasını gördükten sonra Samsung vicdanlı dedim. Samsung olmasa uygun fiyata kaliteli telefon almak hayal. Oppo reno 13F 25 bin lira ama kamera vasat,e-sim yok. Samsung'un değerini bilmek lazım.

Mart 2025'te biri Samsung alacaksa A36,A55, S24fe,s25 dışında bir telefona gerek yok aslında s25 de pahalı ama küçük,güçlü ve yeni telefon isteyenlerin tercihi olabilir

22 Mart 2025 saat 19.30 Güncelleme: Kamera incelemelerini izlediğimde a56'nın üstün olduğunu gördüğüm ve kamerayı önemsediğim için n11'den 23200'e a56 aldım. Hepsiburadada a36 siparişimi iptal ettim. A36 ve a56'ya sepette 1300 lira indirim var. Almak isteyenler için güzel fırsat. Döviz artmışken fiyat çok düşmez

26 Mart 2025 saat 1.50 Güncelleme: N11'de 23000'e düştü. Samsung kamu çalışanlarına indirimle 20824 liraya veriyor.
    Kendime 26000'e s24fe,kardeşime 23200'e a56 aldım. Ben aldıktan 2 gün sonra Samsung kampanya yapıp %15 indirimle 20824'e düşürdü bence hiç kaçırmayın. S24fe ile arasında 5 bin lira var ben ekran kalitesi ve kamera kalitesinden dolayı s24fe aldı. A56 ortalama kullanıcının işini fazlasıyla görür ama ben denize gittiğimde güneş altında 1000 niti yeterli bulmadığım için a55'ten s24fe'ye geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 26 Mart 2025; 1:55:54 >

• Klasik Samsung fiyatlandırması ve bir süre sonra piyasa fiyatıyla olması gereken yere ya da yakınına düşecektir,o nedenle şimdiden bombalamanın bence anlamı yok.Şu an ki fiyat malum Samsung'un liste fiyatı ama biz şu an kıyası liste fiyatıyla piyasa fiyatı arasında yapıyoruz.

Samsung Shop'ta S24 Fe 32.999 lira A56 da 24.499 lira kıyası buna göre yaparsak ; aradaki rakamsal farkla,cihazların özellik farklarına göre normal diyebiliriz,normalden kastım fiyatlar değil Samsung fiyatlandırmasına göre aradaki farktan bahsediyorum.

Klasik olarak Samsung fiyatlarıyla piyasa arasında ortalama %20 gibi fark oluyor,bu cihazda da olacaktır ve bir süre sonra takribi 19-20 bin bandına gelecektir.

A55 kullanıcısının geçmesi gereken bir fark var mı ? Sadece işlemci,şarj hızı ve bazı irili ufaklı değişiklikler için evet yok,2.el 256 A55 14-15 gibi verilse bu da 19-20'lere inince yine gerek yok ama denk getirip 2-3 bin farkla geçilir ötesi keyfe keder ya da tercih meselesidir.

Oyunla işim olmaz,ergonomi olarak elde tutuş ve ağırlık dağılımı kısmı ve de son olarak pil performansına dikkat ederim daha önce A55'de kullandım ve eldeki hantal hissiyatı dışında beklentimi karşıladı ama hantal işte kardeşim bana battı,Oppo denen pazarlama beceriksizi Reno 13 5G yani baz modeli getirse onu alacaktım ama o hariç hepsini getirip üstüne bir de saçma sapan fiyatlandırmayla yapınca onlara uyuz olduğumdan A56 aldım geçtim.

Evet 24.500 lira bayıldım,gereksiz yüksek lansman fiyatından aldım,A55 ile kıyaslarsam o fiyat farkına değecek bir durum da yok bla bla bla hepsini biliyorum,ergonomi A55'e göre toparlanmış 15 gran hafif ama ağırlık dağılımı daha iyi,incelmiş o incelme farkını da elde tutuş anında hissediyorsunuz,atla deve fark olmasa da daha akıcı,A55'in pil performansı cidden iyidir bu da ondan bir tık daha iyi.

Kısacası benim kullanım şeklime,benim dikkat ettiğim noktalara ve bana batan kısımlara göre kıyaslarsam cihazı sevdim,mantıklı mı ? Değil gerekli mi ? Değil lansman fiyatı yüksek mi ? Evet ama keyif benim aldım geçtim :)

Sonuç olarak uçan kaçan işlemcili,efsane kameralı vs bir arayış,beklenti ve kullanım şeklim yok,bu aralıkta Samsung almak isteyen biriydim S24 Fe,A55 ikisini de kullandım şimdi de bunu görmek istedim,ez cümle fiyatı 19-20 binli rakamlara inince daha alınası olacaktır tabi almayı düşünene yoksa bir dünya model ve marka var herkes keyfine göre,beklentisine göre onu alır geçer,orası beni ilgilendirmez :)

• mdbjk kullanıcısına yanıt
    hocam iyi yapmıssınız, içine sinen cihazı alın geçin. Kamera konusunda fark var mı a55 ile a56 arasında?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

Ek olarak A36 ile A56 arasında belirgin kamera farkı var.

• japon karınca kullanıcısına yanıt

ben de s24 fe aldim gectim dediniz sanmistim :) ..hayirlisi olsun tabi, güle güle kullanın ..6 yıl ciddi avantaj olucaktir .

• japon karınca kullanıcısına yanıt

Sağolun Üstadım takibimde olan yeni cihazlara karşı bir tez canlılığım var böyle gereksiz fiyatlardayken akıl işi olmasa da alabiliyorum :)

Açıkcası hiç kamera odaklı bir kullanıcı değilim çok nadir o da bas çek şeklinde kullanırım o nedenle bu konuda yanıltıcı olmak istemem.

Siz sorunca kafamda canlandırdığım ; A56 bir tık daha iyi gibi geldi ama o da kameradan mı yoksa One Ui 7 ve 6 yazılım farkından mı ? Elimde şu an A55 olmadığından ikisini kıyas noktasında direkt bir şey diyemiyorum :)

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

O fark da ancak loş ışıkta ve gece belirgin olur. Ne yazık ki Samsung lenslerini tam performansta kullandırmıyor malum, yoksa çok belirgin fark olabilirdi..

• weneorn kullanıcısına yanıt

Gündüz çekilen resimlerde de fark mevcut özellikle ön kamerada.

• Dün akşam A56 ile düştük bakalım bir yola nasıl ilerleriz bilmiyorum bayadır bekliyordum s24 filan dedim o kadar bekledin gelir gelmez fiyat miyat bakma al gitsin. Telefon baya büyük geldi gözüme sırası ile A51 - A30 sonrası A56 baya baya bana güzel geldi  

Abi samsung shop kazığın önde giden yer. S24 FE 256 32,999 lira şaka gibi rakam. teknosa 256 lık olanını geçen hafta anlık 24,500 den dağıttı. N11 kendi deposundan satışı 25,899 dan geçen hafta dağıttı şu anda kur oynaması ile 25,999 TL. Ben ve birçok arkadaşım aldı. A56 24,500 (vatan fiyatı şuan canlı canlı) bizde ikisini yanyana koyup bakıyorduk üzerine geldi. SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU] kısaca fiyat aynı. Yoksa bu fiyat ile S serisi her bakımdan artıdır. Her açıdan dedim ama batarya kısmı 45w şarj desteği hariç. A56 fazla sürmez fiyat iner. Bu fiyat ile s24 fe varken zor satar. Testlerde bile A56 yarı yarıya peformans kaybı var s24 fe = A56x2 gibi nerdeyse.

SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU]

• NAKRESS55 kullanıcısına yanıt
    Aynen Samsung Shop fiyatına bakarsak her şey saçma sapan,ben sadece kıyası A56 Samsung Shop fiyatı olan 24.500 ile S24 Fe'nin piyasa rakamı olan 26'lar dolaylarının kıyası olarak bakarsak doğru olmaz demek istedim.

Performans ya da özellik olarak kıyaslanmaz bile orası apayrı bana bir tık daha ergonomik geldi bir de S24 Fe kasası çok hassas 5-6 cihaz ufak darbe ya da düşmelerde hemen sağlam ezildi canlı olarak gördüm hatta bende aldım kullandım bir süre ama sonra verdim gitti :)

Bununda fiyat olması gereken yere inince misal 19 diyelim o zaman 25-26 S24 Fe ya da 19'a bu şeklinde bakılabilir,fiyattaki saçmalık buraya has da değil avrupada da 50 euro fark var sadece S24 Fe 550 euro bu meret 500 euro kısaca global olarak saçmalamışlar zaten :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Anladığım samsung shop s24 fe fiyatını abartmış, ama A56 için 24.500 yazmışlarsa piyasa fiyatı yazmışlar. Pazarlama tekniği gibime geldi.

Sağlamlık kısmı a55 de düşse aynı a56 da düşse aynı hasarı alır s24 fe de de durum farklı değil. Önümde s25 teşhiri düşürdüler geçen gün dağıldı Hepsi dağılır. SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU]  kılıf koruyucu şart. Zaten kaymak gibi telefonlar ve büyük elde kayıyor kumaş görmesin kızak gibi gidiyor cidden. SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU] 

iyi yere değindin normalde samsung Türkiye piyasasına tutunmak için genelde diğer ülkelere göre özel fiyat ayarlaması yapıyordu. Fakat a56 için geçerli olmaması bir yana son ülke içi olaylardan sonra doların fırlaması da etkiledi. Tam üzerine geldi. Fiyat şişik şuan ama 1 aya kalmaz düşeceği net. A55 ilede a36 arasında da aynı muhabbet var şuan. fiyatlar aynı neredeyse. yakın zamanda fiyat ayarlaması yapılır kesinlikle SAMSUNG GALAXY A36 / A56 [ANA KONU] 

• Kuhleep kullanıcısına yanıt

S24fe varken a56 almanın tek mantığı ekran açık süresinin 30-40 dakika fazla olmasıdır ama bunu elde ederken kaybettiklerin daha fazla. A56 o parayı s24fe varken hak etmiyor. 1000 lira fazla verip s24fe almak mantıklı

• gsmarena incelemesi çıkmış.

edit: A36 incelemesi henüz çıkmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 23 Mart 2025; 10:33:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.