Muhtemelen dediğiniz gibidir çünkü baya araştırdım net bir bilgiye ulaşamadım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (64. sayfa)
-
-
Bugün teknoloji mağazasına gidip iphone 16 ve s24'leri inceleme fırsatım oldu. Samsung'un gerçekten ya kamera yazılımını ya da kamera lenslerini değiştirmesi gerekiyor. Özellikle ön kamerada ciddi bir fark var. Iphone 16 bariz bir şekilde daha net ve güzel çekiyor. S24 Ultra bile düz 16'dan daha kötü çekiyor gibi geldi ön kamerada. Arka kamerada çok fark olmamasına rağmen yine 16 serisi biraz daha üstün bence. Iphone 15 ve 14 de S24'den daha iyiydi desem abartmış olmam diye düşünüyorum (ön kamera)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 5 Ekim 2024; 22:18:2 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefona iyi hoş derken şebekesinin sıkıntılı olduğunu farkettim. Eski telefonumun (s20fe snapdragon)sıkıntısız çektiği yerlerde a55 düzgün çekmiyor, konuşmada sesin kesik gelme ve internetin yavaşlama sorunu var. Telefonu geri göndereceğim. Hepsiburadanın bu senaryoda iade alma durumu nedir, aynı nedenden iade eden oldu mu, iade almama gibi bir durumları oluyor mu?
-
A55'le direk alakası yok ama S24 ve onun revize edilmiş işlemcisini kullanan S24 FE arasında çekim kalitesi farkı olduğu bu videodaki testte de belirtiliyor. 6:30'dan itibaren bahsediyor:
TechmoyoutubeThe Galaxy S24 FE is Samsung's latest "budget" flagship phone. I compared the S24 FE and S24 on a day-in-the-life basis to compare the phones' battery, thermals, performance, and camera! Galaxy S24 FE: https://amzn.to/3Na2WIA Galaxy S24: https://amzn.to/47RK7TH S24 FE Case: https://amzn.to/3ZOEEeI Galaxy S24 Case: https://amzn.to/3zwXXyp 00:00 Samsung Galaxy S24 FE vs Samsung Galaxy S24 00:21 Test Start and Conditions 00:58 Bike Ride Test 01:21 Camera Comparison - Day 01:56 First Battery Stage Test 02:04 Indoor Camera S24 FE vs S24 02:22 Battery Test - Stage 2 02:37 Selfie Camera and Voice Quality Daylight 03:04 Camera Comparison Midday 03:20 Telephoto Lens Comparison 04:21 Video Quality S24 FE 04:52 Night Camera Comparison S24 FE vs S24 05:42 Selfie Camera and Voice Quality Night 06:26 Battery Test and Anthena - Stage 3 06:50 S24 Exynos 2400 vs S24 FE Exynos 2400e 07:25 Battery Test and Anthena - Stage 4 07:33 Verdict, S24 FE or S24?https://youtu.be/Q2iCwT9H4gU?si=laPR-GBXpZXGFlEY&t=390Kasanın kendisi ve diğer tasarım öğeleri de fark yaratıyor olabilir ama modemde donanımsal bir güncellemeye gidilmiş olması da olasılık dahilinde tabi geçen sürede.
Yani eğer aynı veya benzer bir modem kullanıyorsa A55 ve S24, bu modemin donanımsal olarak gerçekten de verimsiz olduğu çıkarımı yapılabilir.
Ben sorun yaşamıyorum o ayrı. Operatör de fark ettiriyordur diye düşünüyorum, Turkcell kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 7 Ekim 2024; 0:23:23 >
-
S24fe mi daha iyi çekiyormuş hocam?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu Samsung'da defalarca yaşamış biri olarak söylüyorum, exynos işlemcinin çekim kalitesi rezalet. Fold5 maddi nedenlerden satınca A55 aldım ama alışamadım parmak izi okuma olsun yüz tanıma olsun hani insan biraz özen gösterir ekran yine öyle, dün satıp yurtdışı vivo x90 pro aldım gerçekten her anlamda mükemmel telefon. Fold5 de bile çekmeyen yerde muazzam çekiyor
Exynos kapalı ortamlarda turkcell dahil az çekiyor samsung 1 diş çekiyorsa mediatek ya da sd 2-3 diş çekiyor arada ki fark görüşmelerde kesilmelere internet hızının düşmesine neden oluyor.
-
S25 dimensity 9400 ile çıkacak deniyor o zaman modem konusunda da rahat bir nefes alınır.
-
Almayın demiştim ama almışsınız, ne diyeyim... Hayırlı olsun o halde. Ben Çin markaları ile olan defterimi kapattım :).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet öyle görünüyor videoda rakamsal olarak da ölçülmüş
Sizin test imkanınız var mı hocam? Elinizde Exynos harici bir SoC kullanan cihaz varsa SpeedTest ve hücresel veri sinyali kıyası yapılabilirdi aslında. Turkcell kullananlardan pek şikayet duymadım aslında bu konu hakkında :).
Ben aldıktan sonra bu konuya geldim,vivo markasına biraz sıcak bakıyordum dedim deneyeyim. Daha önce çok Çinli marka kullandım ama vivo'nun üst segment farklıymış
Ben size soru sorduğunuz Facebook grubunda da almayın demiştim ama :).
Ha şu mesele tamam, ama vivo şuan fazlasıyla beni tatmin etti. One ui arayüzüne göre biraz eksiklikler var ama öyle can sıkacak gibi değil
Bilmiyorum hocam ya, adamlarda kalite algısı yok. 6 ayda bir seri yeniliyorlar. Bu ay içinde X200 serisi tanıtılacak mesela. Önceki seriler de çöp muamelesi görüyor.
Maalesef hocam elimde bundan başka telefon yok etrafımda yardımcı olabilecek kimse de yok...
Hocam o dişler bildiğim kadarıyla tam olarak belirleyici değil, DBM şeklinde rakamsal ölçüm asıl değeri gösteriyor. Tabi hız düşüklüğü kesilme gibi durumlar farkı gösterir
Bu arada Samsung ve Apple'ın kendi modemlerinin güç tüketimi ve ısınma konusunda da Snapdragon gibi olamadığını okumuştum bir ara yardımcı bir forumda, hatta bundan dolayı Apple kendi işlemcisini kullansa da modem Snapdragon tercih ediyor imiş
Parmak izi okuyucu gerçekten zayıf. Hani ultrasoniklere göre elbette zayıf ama optikler içinde de iyi değil A55'inki.
Yüz tanıma ise zaten açıkçası biraz yalandan hocam, Face ID ve benzeri teknoloji kullanan Androidler hariç Samsung gibi kamerayla yüz tanıma yapmaya çalışanların hepsi böyle. Tek başına kamera basitçe yüz tanıma için yeterli değil ama yazılımla oldurmaya çalışıyorlar tabi 'olduğu kadar'
Ben akıllı saatle bağlantılıyken ya da evdeyken ekran kitlenmeyecek şekilde ayarladım yoksa çekilmez
Bu telefonun parmak izi ve yüz tanıma gerçekten sıkıntılı. Ben sadece kaydırarak açılacak şekilde kullanıyorum. Şahsen bana göre parmak izi yan güç tuşunda olmalı. Hem pratik oluyor hem de çok daha hızlı bir şekilde okuyor. Telefon zaten ağır ve büyük. Parmak izi ile açarken telefon elimden düşecek diye tedirgin oluyordum :)
-
Yabancı bir forumda görmüştüm eski bir paylaşımda iki samsung cihaz biri snapdragonlu diğeri exynos aynı hat ile sd versiyon daha iyi indirme hızına sahipti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 7 Ekim 2024; 14:22:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X