Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.898
Cevap
83
Favori
129.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buyur güzel kardeşim Ankara'nın en yoğun yerindeyim Balgat'ta her taraf devlet dairesi apartman lojman bakanlık dolu... Kaldığım apart odası giriş katı en köşe hatta insanların telefon çekmiyor diye tercih etmediği oda. 4.5G 2 çizgide internet bu seviyede kesilme falan da yok

Ben bu telefonun kullanıcısı olarak söylüyorum sorunlu denecek bir durum falan yok... Ha bundan iyi çekenler var mıdır evet olabilir, bunu söylüyoruz zaten. Selametle

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bizim evde de bazı odalarda çekim kalitesi acayip düşüyor. Şu an telefon da Snapdragon cpu var ve telefon çekmediği yerde harbiden çekmiyor. Ürün 2 güne elime geçer bende bu mevzuyu merak ettim test edip deneyeceğim bakalım sonuçlar nasıl olacak.

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Bende telefonun kullanıcısı olarak söylüyorum kafamdan atıp tutmuyorum siz tek model üzerinden değerlendiriyorsunuz bende güncel exynos'lu yeni modelleri kullanarak deneyimliyorum telefon sürekli 4.5g 3g arasında gidip geliyor 3g'ye düştüğünde 4.5g'ye geçmiyor uçak moduna alıp çıkartmak gerekiyor.

Members'ta o kadar kişi boşuna atıp tutuyor yalan yarışına girmişler değil mi ? 5 sayfanın tamamını okumanızı tavsiye ederim.

https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-a/a55-signal-always-drops-to-edge-and-stays-there/td-p/26425488

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 10 Ekim 2024; 17:23:35 >

• Razor Crest kullanıcısına yanıt
    Hocam beş sayfanın beşini de okudum ve gördüğüm şu:

Öncelikle bir iki kişi hariç herkes 5G ile ilgili bir sorundan bahsediyor. Hatta çubuklara göre tam çekiyorken bir anda edge'e düştüğünü söyleyenler de var. Bu açıdan bakınca yazılımsal bir problem olduğu anlaşılıyor. Diğer yandan 5G sinyal çekim gücünün genel anlamda düşük olduğu da söyleniyor. Bu doğru olabilir ama bizim için fark yaratmıyor siz de bundan bahsetmiyorsunuz zaten?

Diğer bahsedenlerde 4g veya 3g sinyali zayıfken edge güçlüyse, ya da 4g zayıfken 3g güçlüyse bu durumda telefonun daha yavaş olan ama güçlü sinyali diğerine tercih ettiğini söylüyor. Bunun yazılımsal bir algoritma olduğu da belirtilmiş, Samsung'un eski telefonlarında da aynı durum olduğunu belirten kullanıcılar var. Yani sonuç olarak bu da yazılımsal bir duruma işaret ediyor ki iyi mi kötü mi tartışılabilecek bir şey.

Sonuç olarak - 5G kısmını bir kenara bırakıyorum tabi - sizin bahsettiğiniz gibi çekim gücü aşırı zayıf, kronik sorunlu bir telefon anlamı bu konudan da çıkmıyor...

Keza sinyalin zayıf olduğu yerde diğer şebekelerle geçişlerin yaşanması her markada her telefonda olan bir şey. Ha belki bu telefonda görece daha çoktur ama telefonu problemli ilan edecek kadar değil, bunu söylemeye çalışıyorum.

Bence hat değişikliği durumunu da değerlendirin, yıllar önce benim yaşadığım bir evde de Turkcell çekmiyordu mesela mecbur TT'ye geçmiştim sorun çözülmüştü.

Diyelim ki telefon ortalamadan %15 zayıf çekiyor, sinyalin iyice zayıfladığı yer de sizin yaşadığınız yere denk geliyor ve bu durum sizi yoruyor. Bunlar mümkündür, yaşanıyor. Bu durumda görünen ya hattı değişeceksiniz ya telefonu sanıyorum...

Bu arada bazı kılıflar da çekim gücünü çok etkiler, veya eski tip, kesilmiş sim kart vs kullanıyorsanız onlar da, aklınızda olsun. Yine de benim tahminim durumun telefonun nispeten biraz zayıf çekim gücü ve sinyalin de zayıf olduğu bir noktaya denk gelmeniz sonucunda ortaya çıktığı yönünde. Kötü şans malesef ama bu durum yaşanabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 10 Ekim 2024; 17:51:46 >

Bu tartışma note 10+ zamanında exynos ile sd işlemci çekim kalitesi tartışmasına döndü, ben o zaman bile ispat etmiştim ama bazılarına anlatamamıştım hatta salağın biri benim server kayıtlı sd işlemcili note 10+ kapattırmakla tehdit etmişti hey gidi yıllar 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türbülans Havayolları A.Ş -- 10 Ekim 2024; 18:25:8 >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Dostum biz Exynos modemin Snapdragon'a göre daha zayıf çekim gücüne sahip ve daha verimsiz olduğunu zaten kabul ediyoruz sadece bunun bir kronik sorun vs seviyesinde olmadığını söylüyoruz hepsi bu...

Ben bildim bileli bu kronik sorun exynos işlemcide var, bak ben bile s7 serisine kadar fark etmedim bunu. Arkadaşımda Xiaomi Mi Note Pro vardı, telefonu servise verince geçici olarak kendisinden aldım benim s7 de tek diş çeken yerde mi note pro sorunsuzdu. Sonra S8+ aldım yine aynı Note Fan Edition aldım yine aynı, S8 ve Note 9 aldım yine aynı. O arada Huawei Mate 10 pro ve Mate 20 pro da kullandım, sonra baktım exynos bunu düzeltmeyecek bu defa s ve note serisinin sd işlemci modellerini kullanmaya başladım. S22 ultra'ya kadar garantili Samsung kullanmadım

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

Kullanım esnasında sorun yaratmayan şeye sadece dişlere bakarak kronik sorun demek doğru değil

Keza o dişlerin çalışma stili oldukça değişken, linkten inceleyin:

What Do Cell Phone Bars Mean? | weBoost

Zannedildiği gibi DBM değerine göre doğrusal şekilde artıp azalmıyorlar, göreceli şekilde bir ölçüm sonucunu gösteriyor. Yani yerine göre 2 diş gösteren bir telefon 4 diş tam gösteren bir diğerinden daha güçlü sinyal alıyor olabiliyor

• Eğer ses ve veri iletişiminde sorun yaratmıyorsa, şarjı olumsuz etkilemiyorsa mesele yok bence. Bunu etkileyen çok etmen var sim kart durumu, şebeke, baz istasyonuna yakınlık, yoğunluk vs.

• Şarj aleti olarak hangisini öneriyorsunuz arkadaşlar?
    Bir de şarjı nasıl kullanmak lazım, yüzde yüz sarj ederek mi vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waybe kullanıcısına yanıt

Yeni çıkan orijinal 25W şarj adaptörünü öneririm. Şarj döngünüz ise %20 - %80 aralığında olsun.

Orijinal adaptörü almanızı öneririm. Ben %100'e kadar şarj ediyorum pil koruması temel modda.

• Çok teşekkürler arkadaşlar öneriler için.

@brt.148 @Surface Area

• Ben şu adaptörü almıştım konuda da belirtilen kod dahilinde baktım herhalde sorun çıkarmaz.https://app.hb.biz/wzmMXZ2PSvge
    Şarj adaptörü orijinal diyor linkte ama bunu sorgulayabileceğimiz herhangi bir yöntem var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 11 Ekim 2024; 16:38:2 >

Turkcell hat ile izmir merkezinde sorun yaşadım A25,A54,A55 ve S24 modellerinde 1-2 diş çekerken görüşme esnasında bazen arkadaşlarım sesimin kesik kesik geldiğini söylediğinde ekrana baktığımda telefon 3g'ye düşmüş oluyor sonra 1-2 ay vivo v29 kullandım şebeke 3 çizginin altına hiç düşmedi ve ses kesilmesi olmadı şuan A55 ile TT hat kullanıyorum ses kesilme sorununu yine yaşadım yine aynı muhabbet sabahta metrodan çıktım aradan bir kaç dakika geçti şebeke yok uçak moduna alıp çıkardım öyle düzeldi.

Samsung telefonlarda 4g-3g kararsızlıkları çok oluyor eski modellerde dahi var sorunun ana temel noktası exynos çünkü sd ya da mediatek işlemci kullanan modellerinde bu tarz sorun yaşayan çok nadirdir.

Yani hocam ben böyle bir sorun yaşamıyorum anladığım kadarıyla kullanıcıların geneli de yaşamıyor ha Exynos modemlerin Snapdragon'a göre genel anlamda zayıf olduğu ise malum. Dişlerin ise dediğim gibi direk olarak bir belirleyiciliği yok

Kılıfla kullanıyorsanız bir de farklı bir kılıfla veya kılıfsız deneyin

Başka diyecek bir sözüm kalmadı artık size, aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum

Hayırlısıyla İnşallah sorununuza bir çözüm bulursunuz selametle

• Evde diğer samsung telefonun şarj aleti var onu kullansak olur mu acaba?

Modeli nedir, kaç Watt?

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Travel adapter model ep-ta800 yazıyor hocam.

Eğer orijinal ise hiç sıkıntı olmaz, boş yere masraf yapmayın o model elinizde varsa :).

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.