Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.940
Cevap
83
Favori
132.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vallahi sağol hocam epeydir upraştım yapamamıştım🙏🙏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Telefonu alalı daha iki gün oldu ama batarya performansını iyice test etmek istedim sonuç bu. Hızlı şarj ettim, AOD bildirim gelince açılıyor, pil tasarrufu kullanmadım, mobil veri ve WiFi karışık kullandım, oyun oynamadım, sosyal medya, İnternet ve kamera odaklı kullandım, ekran oto parlaklıkta.

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ben de bu civarlarda ekran süresi alıyorum. Hatta benim 2-3 saat oyun da dahil 8.30 9 saat oluyor. Oyun olmadan daha da uzun süre alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt.148 -- 14 Ekim 2024; 0:3:20 >
  • brt.148 B kullanıcısına yanıt

Cihaz daha yeni olduğundan ne olur bilemem ilerleyen zamanlarda belki daha da iyi olabilir.

Evet 1 hafta sonra pil oturmuş olur ekran süreniz daha da artar diye düşünüyorum ama bu haliyle bile gayet yeterli bence.

İkidir süper hızlı şarj ile dolduruyorum bataryayı acaba sürekli kullanmanın bir yan etkisi olur mu pile.

25 Watt'ın bi' zararı olacağını sanmıyorum. 67 Watt tarzı rakamlarda durum değişir tabii :).

Ben de aldığımdan beri süper hızlı şarj ile dolduruyorum bir sorun olacağını sanmam pil korumasını temelde kullanıyorsunuz zaten %100 olunca şarj etmeyi durduruyor.

• @Surface Area Yani elde daha hızlı şarj etmek varken neden daha azıyla yetinelim ki.

@brt.148 Temelde hocam ellemedim orayı zaten %100'e kadar doldururum ben her kullandığım telefonu. Şarjda iken asla kurcalamam telefonları şu ana kadar hep böyle kullandım bir zararını görmedim.

Bence %20 - 80 döngüsü daha mantıklı gibi duruyor. Pilin yıpranma oranı belli bir süre sonra daha düşük olmuş oluyor. Mesela %0 - 100 döngüsünde kullanan biri 5 defa bataryayı doldurmuş olsun, %20 - 80 döngüsünde her seferinde pilin %60'ı doldurulduğundan 5 defa batarya dolumu yapıldığında aslında 3 defa %0 - 100 dolumu yapılmış gibi oluyor.

Bana daha mantıklı geldi, sizin düşünceniz nedir :D ?

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum %80 gözüme az geliyor benim 😄. %100 yapıp pil korumasını aktif ediyorum. 2 yıl garantisi var zaten garanti bitmeye yakın servise götürüp pili değiştiririm uzun süre idare eder beni.

• Bu 20-80 muhabbeti çok önceden beri var ama ben pek uymuyorum. Zaten normalde %5 lere falan indirmem pili bugün öyle denemek için yaptım en fazla 15 20 gibi takar 100 de çekerim şarjdan. Zaten pilin daha fazla dolması daha uzun süre kullanmak ve daha uzun süre şarj etmemek demek bu yüzden bana bu şekilde kullanmak daha mantıklı geliyor.

Aslında benim için 25 Watt psikolojik sınır, Samsung'un politikası da denk gelmiş buna :D. Xiaomi'nin bazı cihazları 67 Watt gibi değerler iddia etmesine rağmen 25 Watt Samsung ile aynı sürede aynı kapasiteyi dolduranlar var. Buradan da bu rakamın stabil olmadığı anlaşılıyor. Çinlilerden uzak durun dememin bir sebebi de bu aslında. Ayrıca bu Çinlilerdeki yüksek Watt değerleri sonucu pil çok daha erken eskiyor, mesela OnePlus 9 serisindeki vaka gibi. 66 Watt şarj desteği var ama ekran süresi 3 - 4 saat. Ne anladık bu işten :D?

Tekrar diyorum, Çinlilerden uzak durun. Tecrübe ile sabit, bazıları hatırlar burada Çinli savunduğum zamanları ;)...

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Ben uzun zamandır zaten A55'i takip ediyordum almadan araştırmıştım baya. Diğer cihazlara da baktım ama A55 daha yakın geldi. Hep Samsung kullanmamın da etkisi var tabi bunda. Güncelleme konusu da çözülünce en azından bildiğim markadan devam etmek daha işime geldi. Şu anlık memnunum cihazdan çok şükür.

• Arkadaşlar A55 modelinde kronik bir problem var mı? Sanki sim kart okumama gibi bir şey aklımda kalmış.

Birde 128 ile 256 gb arasında hafıza çipinde hız farkı var mı?

• Hafıza çipleri aynı hızda.

• Ben sim kart okumama gibi bir şey yaşamadım ya da okumadım hiç

• Henüz yeni ama şu ana kadar sorun yaşamadım.

• Bende alalı üç gün oldu. Bu ekran süreleri iyi midir?

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.