Şimdi Ara

Samsung Galaxy S3 Aşırı Ram Kullanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 hafta oldu . Telefonda Jelly Bean 4.1.2 sürümü yüklü . Geçişlerde veya bazı uygulamalara girerken hafif beklediğini ve kastığını hissettim . Görev yöneticisine girim tüm uygulamaları sonlandırıp ve rami sildiğim halde Ram 620 den aşşağı düşmüyor . bunun çözümü nedir lütfen yardımcı olun

• Bende de benzer durumda hocam, yalnız kasma durumu yok. Zaman zaman 720yi görüyor, restart atıyorum o zaman.
  • Kasma dediğim ufak çaplı menü geçişlerinde arada takılma oluyor
  • Ram i oyle kafana gore aşağı çekemeezsin
  • Ayarlar->Uygulama Yöneticisi->Çalışan Uygulamara'a bak bir arkaplanda çalışan uygulamalar olabilir.Ancak bahsettiğiniz sorun önemli değil android sistemi zaten ram yöneticisine sahip kendi içinde...
  • Anladim ama yani birac sacma degildi telefonda 1 gb ram var . Android in kullandigi 600 mb :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrelativo

Arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 hafta oldu . Telefonda Jelly Bean 4.1.2 sürümü yüklü . Geçişlerde veya bazı uygulamalara girerken hafif beklediğini ve kastığını hissettim . Görev yöneticisine girim tüm uygulamaları sonlandırıp ve rami sildiğim halde Ram 620 den aşşağı düşmüyor . bunun çözümü nedir lütfen yardımcı olun

Ram çok dolu olduğun da Ana ekrana dönerken Widget Launcher ikonlar yeniden yükleniyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G3 32 GB Şarj Sorunu!!!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 saniye beklemeden yukleniyor

• root at
  • sorun düzelecekmi peki ?
  • hocam evet home(menü) tuşuna bastığımda ikonlar ve vidgetler yeniden yükleniyor bunun nedeni nedir hocam bi yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrelativo

Arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 hafta oldu . Telefonda Jelly Bean 4.1.2 sürümü yüklü . Geçişlerde veya bazı uygulamalara girerken hafif beklediğini ve kastığını hissettim . Görev yöneticisine girim tüm uygulamaları sonlandırıp ve rami sildiğim halde Ram 620 den aşşağı düşmüyor . bunun çözümü nedir lütfen yardımcı olun

Ben de eski bir s3 kullanıcısıyım aynı problemi ben de yaşadım. Telefona fazla uygulama ve oyun yuklemistim. Menude veya menuden ana ekrana gecerken bazen takilmalar oluyordu telefonu 0 ladim fabrika ayarlarina dondurdum ve sadece gerekli olan kullandigim uygulamalari yukledim problem buyuk olcude duzeldi fakat yeniden dayanamayip uygulamalari doldurunca eski haline geri dondu

• Bu ram miktarına bir tek biz takılıyoruz sanırım. XDA gördüğüm kadarıyla gülünüp geçiliyor bu konuya. Bırakın kullanılsın ram. Ram'de boş alan bulunmasından nasıl bir zevk duyuluyor ben anlamıyorum. Aklıma bile gelmiyor bakayım telefon şuan ne kadar ram kullanıyor diye bakmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Bu ram miktarına bir tek biz takılıyoruz sanırım. XDA gördüğüm kadarıyla gülünüp geçiliyor bu konuya. Bırakın kullanılsın ram. Ram'de boş alan bulunmasından nasıl bir zevk duyuluyor ben anlamıyorum. Aklıma bile gelmiyor bakayım telefon şuan ne kadar ram kullanıyor diye bakmak.

bu yorumu okuyunca bende kendime güldüm.içimi rahatlattı.takıntı yapmıştım çünkü baya.
  • _botturgec_ kullanıcısına yanıt
    RAM tabi ki kullansın cihaz burada bir sıkıntı yok. Fakat 1gb ram olan telefon 600-700 arasında seyredince sıkıntı oluyor.
    Yoksa 2gb ram'i olan telefonda 600-700mb dolu olması çok iyi bir değer.

RAM'in sıkıntı olduğunu en kolay nasıl anlarsın mesela;
    1-Chrome yada standart gelen browser'ı aç
    2-Çok değil 3 tane sekme aç (bir tanesi google images olsun).
    3-3 sayfayı da teker teker yükle ve arasında geçiş yaptığında tekrar download edilmediğini gör. home tuşuna bastığında ana ekrana kolayca döndüğünü gör.
    4-sonra google images'da 10-20 tane fotoğrafa bak ve geç, tam ekran modunda.
    5-diğer sekmelerdeki sayfaların ön bellekten silinerek tekrar download edildiğini göreceksin. home tuşuna bastığında dahi hemen dönmeyecek launcher'ın da tekrar yükleme yaptığını göreceksin.

Dolayısı ile boş RAM'e her zaman ihtiyaç vardır bu cihazlarda. "200-300mb boş ram neye yetmiyor" diye bir yaklaşım telefonu akıllı telefon değil sadece telefon olarak kullananlara özgü olabilir.
    Task killer vs.. gibi application'ları ben de pek sevmiyorum, kullanmayın zorunda kalmazsanız. kullanırsanız da mutlaka ayarlarına girip sık kullandığınız programları sürekli kapatmaması için ayarlarını özelleştirin.
    Çünkü task killer'ın kapattığı application'ları açmak istediğinizde ön bellekten açamayacak zaman kaybı yaşayacaksınız.
    (Aynı, önbellek dolduğunda telefonun kendi kendine yaptığı gibi)

Konunun haklı bir şikayet olmasına sebep olan diğer bir konu da şu, aynı işletim sistemini çalıştıran diğer telefonlar bu kadar RAM kullanmazken S3 neden bu kadar kullanıyor?
    Aynı applicationlar, launcher vs.. yüklediğinizde dahi hep fazla kullanıyor s3.

Ben s3'e root yaptım, hiç ROM yüklemeden, en ufak bir ayarını bile değiştirmeden telefonu roottan sonra ilk normal açışımda dahi 100mb'a yakın yer açıldı kullanımdan.
    Root'dan önce iyice işkence haline gelmişti her şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Bu ram miktarına bir tek biz takılıyoruz sanırım. XDA gördüğüm kadarıyla gülünüp geçiliyor bu konuya. Bırakın kullanılsın ram. Ram'de boş alan bulunmasından nasıl bir zevk duyuluyor ben anlamıyorum. Aklıma bile gelmiyor bakayım telefon şuan ne kadar ram kullanıyor diye bakmak.

Gülüp geçiyorlarsa çözüm üretsinler telefon Rami isterse 1 kb bıraksın kullansın hepsini telefona format at hiçbirşey yükleme sadece Facebook'u yükleyince telefon bildigin enkaz bu sorun birtek Samsung da var s4 bile kasma donma yapıyor madem Ram dolu olması sorun değil neden ram boşken telefonda sorun yok ama dolunca telefon enkaza dönüyor saçma sapan ben bir uygulamadan çıktıysam arka planda çalışamaz kapattım bitti bakın iosta bu sorun yok şuan note 4 kullanıyorum 3 gb ramin 2,3 kullanıyor napıyorda kullanıyor android kötü değil ama Samsung bir enkaz onun yerine lg ve Sony

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yakupeskn kullanıcısına yanıt
    Tebrikler, 3 yıl geriden alıntı yapmışsınız :)

• root dediğiniz olay nedir ?
    Ya telefonu çöpe atacağım ya kendimi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.