Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.847
Cevap
100
Favori
137.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

katılmıyorum fold3 kullananların geçmesine gerek yok  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy Z Fold 5 son zamanlarda elime aldığım telefonlar içinde beni en çok heyecanlandıran telefon oldu. Bunu kullandıktan sonra diğer telefonlar gözümde oyuncak gibi gelmeye başladı. Ekranın katlanması, tasarımının güzelliği, aynı anda yan yana iki uygulama hatta ikiden daha fazla uygulama açılabilmesi hem iç hem dış ekranın olması vs. Katlandığı zaman normal telefon boyutlarına gelmesi falan derken resmen büyülendim.

Ön ekranın biraz daha geniş olması lazım. Böyle kumanda gibi olunca, bir şeyleri okumak zorlaşıyor.

Pil işini de çözdüğünde, alınabilir olur.

• C. S C kullanıcısına yanıt
    İnce olmasi bende de on yargıya neden oluyordu ama iphone miniler gibi tek el kullanıma uygun olması aşırı pratik. 10 saniye bir sey araştırmak mesaj yazmak bildirime bakmak vs. büyük ekrana gerek yok. 2-3 dakikadan uzun sure kullanacaksam açıyorum zaten büyük ekranı. Telefonu büyük ekranı açmak için aldik sonuçta. Açıkçası dis ekranın genislemesini istemem tek el kullanıma uygun olması büyük avantaj kullaninca anladim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de yazı ve işaretçi boyutunu en küçüğe aldığımdan efektif kullanıyorum ekranı. pixel fold gibi kısa ve geniş olunca da çirkin görünüyor yine cihaz. ikisinin arası bir şey gelir ileriki serilerde.

• Küçük ekran klavyesinde sürekli hatalı yazım yapıyorum, geniş ekran alışkanlığı sanırım neden oluyor biraz geniş olsa ne değişir bilemiyorum.

• lakin örneğin toplu taşımada tek elle kullanım için ince olması çok işe yarıyor bu açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 12 Ağustos 2023; 12:34:58 >
  • POLMEN P kullanıcısına yanıt

Küçük ekranda yazma sıkıntısı bende de oluyor. Üstelik ellerim de çok büyük değil hani.

• Fold4 orcinal ön ekran koruyucum gelmiş, eve gittiğimde ilk iş takmak olacak. Daha önce s22 ultra ve 23 ultradan deneyimliyim

Hayırlı olsun. Amazondan mı sipariş verdiniz acaba?

• VaHjEt kullanıcısına yanıt
    Yok hepsiburada samsung türkiye satıcısından aldım, zaten sanırım bir tane vardı ikinciyi almak istedim ürün bulunamadı dedi. Pazartesi de amazon alamanyadan aldığım slim standing kılıfım geliyor. Fold5 geçme hevesim vardı ama gerek görmedim o yüzden kılıf ve koruyucu aldım hemen

Teşekkürler bilgi için. Bende fold5 için arayıştayım ama henüz bulamadım.

• 10 yıldır kesintisiz iPhone kullanıyorum, şu an 14PM kullanıyorum. Dün Samsung'ta çalışan bir arkadaşım sayesinde Flip ve Fold 5'le biraz vakit geçirebildim. İki cihaza da bayıldım. Android yazılımını çok deneyimleme şansım olmadı ama genel olarak cihazlar görünüş ve kullanış olarak harikaydı. Yıllardır kullandığımız düz tuğla tasarımından sonra katlama aksiyonunda bulunmak çok hoşuma gitti. Telefonu değiştirmeyi bile düşünüyorum şu an. 10 yıl önce nasıl iPhone gördüğümde vay bee adamlar yapmış, akıyo gerçekten çok klas cihaz dediysem bu cihazlar da uzun yıllar sonra böyle dedirttiler. 2. cihaz olarak katlama deneyimi ve Android deneyimi için bir Flip ya da direkt tek cihaz olacak şekilde Fold düşünüyorum ama iOS konfor alanımdan çıkma cesaretini gösterebilir miyim bilmiyorum.

• Herkese merhaba, bende az önce inceledim fold5'i ve gerçekten beğendim.Videolarda göründüğünden daha kompakt bir cihaz. Ön ekran biraz ince olmasına alışmak lazım sanki. Şu anda s23 ultra kullanıyorum ve çok memnunum, acaba geçmeye değer mi? Ön ekran inceliği sorun yaratırmı acaba eski fold kullanıcıların yorumu nedir? Birde batarya durumu var tabii, üzer mi acaba?

• Ekran koruyucuyu uyguladım, siz siz olun asla evde yapmaya kalkmayın. Eli yatkın tanıdığınız bu işi yapan tanıdığınız varsa onlara yaptırın ben iki taneyide çöp ettim telefona toz geldiğinde sorun değil ama filme toz yapıştımı geçmiş olsun.

• Samsung mağazasında 15 dakika kullanma fırsatım oldu. Kendimi alamadım ya bu nasıl bir telefon böyle. Katlanabilir ekranın bu kadar faydalı olacağını düşünmemiştim. Kapandığı zaman normal telefon boyutunda, açıldığı zaman tablet bilgisayar kadar var. OneUI 5.1 arayüzü ile gelen özellikler sayesinde aynı anda birden fazla uygulama açmak daha pratik ve daha kullanışlı hale gelmiş. 

• maratbilgin kullanıcısına yanıt

Ben her modelini mağazalarda elime alıp her mağazada bir onbeş dakika geçiriyordum en az. Sonunda bir Fold aldım, artık mağazalarda ilgimi çeken bir şey yok desem yeridir. :D

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Son 2 gündür bende çok inceledim cihazı, gerçekten güzel cihaz. Biraz detay verebilirmisiniz? Ön ekran kullanım için ne kadar pratik? Gün içerisinde aldığınız ekran süresi nedir? Son olarak kalemli kılıf hakkında düşünceleriniz? Kalemin kendiliğinden düştüğü filan yazılmış ama bilemedim.

• Pil işinin çözülmesindeki kasıt nedir? S23'ten geçen biri olarak beni pil konusunda oldukça tatmin etti. Bu kadar ince bir cihaza daha büyük pil koymak zaten zor. Kullanmamış olsam da Fold4'e göre pilin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü S22'den s23'e geçişte pil çok farketmişti işlemciden dolayı. 8 gen2 for galaxy gerçekten çok verimli. S23'de de memnun kalmıştım.

Aldığım minimum ekran süresi 6 saat oldu. Forumda telefonu ilk alan kişiyim bu arada :)

Ortalama ekran süresi 7 saat. 8'i de gördüm. Ama ortalama 7 saat diyorum. Çünkü 6 ve 8 arası değişiyor. Detay vermem gerekirse 6 buçuk altına düşmedi. Yani standart bir akıllı telefon kadar çok rahat pil ömrü sağlayabiliyor kocaman ekranına göre.

Kumanda ekrana gelince evet normal bir telefon gibi değil. Olmasını beklemek için telefonun daha geniş olması gerekiyor. Bu da cebe sığmayı zorlaştıracak. Şu anki teknoloji için zor gibi. Bu anlamda zaten hiçbir gelişme olmadı. Fold 3-4-5 hep aynı genişlikte ekran olarak. Fold 5 bir tık daha ekran kasa olarak daha kibar olsa da dramatik bir fark yok.

Okuma konusuna gelince aksine çok rahat okunuyor. Bir şeyler okumak kolay. Örneğin; ekşi sözlük, twitter gibi mecralarda ekran uzun olduğundan uzun bir okuma alanı sunuyor. Asıl görseller işin içine girince durum karışıyor. Büyük ekranı açma hissi oluyor. Bir de küçük ekranda klavye kullanımı çok efektif değil. Yıllardır çatır çatır yazan ben sesli yazmaya geçtim o yüzden. Gboard gayet iyi algılıyor. Söylüyorum yazıyor. Ya da parmakla kaydırarak yazıyorum. Tek tek tutturmak zor oluyor harfleri. Günün sonunda bu ekranın olması bile avantaj. Günlük işleri gayet halledebileceğiniz bir ekran. Sıkıştığınızda büyüğe geçme şansınız var.

@saitates bu yazımda sizde fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca telefonu aldığımda detaylı bir incelemesini de yazmıştım bu konuda. Birkaç sayfa geride ulaşabilirsiniz. Kalemle ilgili ise sorun yaşamadım. Ben de standlı kılıfta var. 2 kılıftan da memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FastegL -- 14 Ağustos 2023; 16:57:36 >

• FastegL F kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum,şu anda s23 ultra kullanıyorum, çok arada kaldım:) Cihazı mağazada 5 dk inceleyince mükemmel ama tabii günlük kullanım deneyimi en önemlisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 14 Ağustos 2023; 17:8:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.