Ben pro max'le yan yana kullandım ve fold bana çok daha kullanışlı geldi. Çünkü foldu yeri geldiğinde tek elle kullanabiliyorsunuz. Pro max tek parça ve yine 2 elle kullanmak durumunda kalıyorsunuz çoğu zaman. Ultra'ya baktığınızda boyutlar pro max'e yakın. Yani tasarım anlamında çok dezavantajı yok. Cebinize koyduğunuzda ultrayı taşımak çoğu zaman daha zor olabilir. Evet fold kalın bir cihaz ama daha küçük boyutlarda. Cepte sadece şişkinlik yapar ama ultra kadar rahatsız etmez. Mesela kot cebinde ultrayla koltuğa oturduğunuzda bacağınıza temas eden çok daha fazla alan var. Fold'da bu çok daha az. Ben küçücük s23'den geçip adapte olduysam sizin ultradan geçip adapte olmanız çok daha kolay. Ama ultraya göre dezavantajlarına gelirsek, 45w hızlı şarj desteği yok. Ultranın kameraları çok daha iyi. Ben geçerken bir şeylerden vazgeçip geçmedim. Siz bunlardan vazgeçip geçmiş olacaksınız. Bu artıları günlük hayatta çok kullanmıyorsanız ve daha büyük ekran ve daha fütüristik bir deneyim sizin için daha büyük bir artı olacaksa geçin tabi. Fold direkt ayrı bir deneyim. En büyük avantajlarından biri de multitaskingi. En basitinden geçen bir şeyleri toplamam gerekti. Sol tarafta liste, sağ tarafta hesap makinesi çok rahat bir şekilde yaptım. Bunu s23 ultrada altlı üstlü bölerek yapmakta mümkün. Ama çok daha küçük bir ekran ve ekrana geçmek daha zahmetli. Günün sonunda ekran bölmeyi çok kullanmıyorsunuz. Sürekli uygulamalar arası geçiş yapıyorsunuz. Ama Fold'da bu durum farklı. Arayüz bu tarz kullanıma çok müsait. Telefonu değiştirirken banka uygulamalarını tekrar aktif etmek gerekiyor. Bazı bankalarda çağrı merkezini aramak zorunda kalıyoruz. Geri dön, 2'ye tuşla, mesaja bak derken telefonla cebelleşiyoruz. Fold'da bu yok mesela. Bir tarafta arama ekranı, bir tarafta mesajlar veya diğer banka uygulamaları. Sanki artık 2 telefonunuz var ve çok senkronik bir şekilde kullanıyormuşsunuz gibi oluyor. Mesela arabaya manyetik tutucu aldım. Telefonu ekran açık bir şekilde bir koyuyorum android autoya falan hiç gerek kalmıyor. Arabanın ekranından daha büyük bir ekran karşımda :) Sol tarafta yandex, sağ tarafta müzik uygulaması, veya radar uygulamasını açıyorum. Araç kullanım deneyimimi bile çok farklılaştırdı. Yani ekranı olmayan bir araçta bile tablet gibi kullanmak mümkün. Blueototh olsa yeterli. Koskaca bir multimedya canavarına dönüşebiliyor. Arabaya alacağınız iyi bir teyp ekranlı teyp en az 10 bin :) Ben artık aracımdaki 7 inç ekrana bakmıyorum bile :) Malum android auto'da yandex falan da ücretli. Kablosuz'da yok her zaman kablo takmak yerine direkt cihazı manyetik tutucuda ekran gibi kullanıyorum. Rutinler oluşturup arabaya bağlanınca programların otomatik çift ekranda açılmasını falan ayarlayabiliyorum. S23 Ultra çok iyi bir cihaz. İhtiyaca göre kimisi fold yerine tercih edebilir. Ama fold ile farklı sınıf. Şimdi mesela hiçbir zaman iphone ve samsung'un amiralleri tam anlamıyla karşılaştırılamıyor. Sebebi ise işletim sistemi farklı. Yani tamamen farklı deneyim. Bu yüzden karşılaştırmalar bir yerde tıkanıyor. Yıllardır apple samsung yerine önce işletim sistemini kıyaslamak gerekiyordu. Artık bu sınıf 3'e ayrıldı. IOS'mu, Android mi, yoksa Katlanır Android mi diye sormak gerekiyor. Çünkü gerçekten farklı bir deneyim sunuyor. O yüzden sizin önce taraf seçmeniz gerekiyor. Çünkü bence artık android kendi içinde ikiye ayrıldı. |
SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (19. sayfa)
-
-
Hocam şahane anlatmışsınız, elinize sağlık, 2 kere okudum :) hangi manyetik tutucuyu kullaniyorsunuz bu arada öğrenebilirmiyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 166,46TL 59%OFF | Manyetik araç telefonu tutucu dağı mıknatıs Smartphone cep standı cep GPS desteği arabada iPhone 14 13 12 11X8 Xiaomi Samsung
https://www.aliexpress.com/item/1005005066939315.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60365975702&aff_fcid=2c3cf6015905426bbf95e45286eccf55-1692027961638-00120-_EzF96R1&tt=MG&aff_fsk=_EzF96R1&aff_platform=default&sk=_EzF96R1&aff_trace_key=2c3cf6015905426bbf95e45286eccf55-1692027961638-00120-_EzF96R1&shareId=60365975702&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=db694abc8805421bb7032572bb8b9886&afSmartRedirect=y
Linkteki ürünü aldım hocam. Dönebiliyor ve katlanabiliyor bu da fold yani :)
Kokpitin üstüne yapıştırdım. Öne doğru uzatıp açık ekran kullanıyorum. Bazen kokpitin üstüne oturtup laptop gibi yarım açıyorum :).
Tek sıkıntısı Samsung'un orijinal kılıfları tuğla gibi ve arada plastik katman var. Bu da iletkenliği engelliyor. Kılıfın altına yapıştırınca haliyle tutmuyor. Telefon ağır olduğu için taşımıyor. Mecbur kılıfın dışına yapıştırdım plakayı. Biraz kılıfın görselini bozdu ama arabada sunduğu deneyim için görselliğe çok takılmadım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mükemmel anlatmışsınız, tekrardan teşekkürler. Kesin almaya karar verdim ama acaba biraz beklesem mi? Fiyatı düşer mi sizce? Lansman hediyesini kaçırdık, bayiiler s-penli kılıf vermiş. :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 14 Ağustos 2023; 19:36:26 >
Teşekkürler paylaşım için. Benim de sıkıntım bu, saglam tutuşu olan bir manyetik tutucu arayışındayım. Bunu da deniyeceğim.
Yıllar önce aliexpressten cafele marka almıştım. Yıllarca sorunsuz kullandım. Aracımı satınca üstünde gitti. Bir daha da aynı tadı veren manyetik tutucu bulamadım. Telefonu ayırmak için kuvvet gerekiyordu resmen. Sadece mıknatısı değil plakası da çok iyiydi. Sanırım metal yoğunluğu fazlaydı. Çünkü onun yanında gelen ve sonradan alfığım plakalarda farklı tutuşa sahipti.
Sonrasında baseus falan aldım ama yine de tatmin etmedi. Sonrasında bu paylaştığımı aldım. Dün 250 km yaptım fold 5 hiç düşmedi. 1-2 yerde kayar gibi oldu o da telefonu tam oturtmadığımdan. Tam ortasına tutturursanız tutuyor. Ama plakayı kılıf üstünden yapıştırdım. Zaten foldu kılıf altından tutabilecek bir delikanlı olfuğunu sanmıyorum. Çünkü ekran olduğu için plakayı zaten telefonun arka sağına takmak zorunda kalıyorsunuz. Ağırlık merkezi ortada olmadığından ekstra ağır oluyor.
Ben de az önce siparişi verdim, birkaç güne gelecek. Heyecan dorukta :) Yanında bir de 45W şarj aleti alıyorum, 1.099 TL. Satıcı HB, orijinaldir diye tahmin ediyorum.
Şarjla ilgili bir sorum var; şu an kullandığım Note 9'u araç sürerken navigasyon için sürekli şarjda tutuyordum. Araç şarjıma baktım, Spiegen 30W. Bu watt işinden çok anlamayan biri olarak, araç şarjının 30W olması uzun vadede batarya ömründe bir olumsuzluğa sebep olur mu?
Sonraki aşamada Spen'li kılıf düşünüyorum, bir de araç için yukarıdaki telefon tutucu yorumlarını okudum, gerçekten çok faydalı yorumlar. Teşekkürler paylaşım yapan arkadaşlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 14 Ağustos 2023; 22:9:51 > -
Çok güzel değer, ağırlıklı olarak ön ekranı mı kullandınız?
Cihaz çok güzel ve kullanışlı AMA eski fold 2-3-4 cihazlarda ekran sorunları,menteşe sorunlar,toza dayanıklı olmama sorunları bu fold 5 için de benzer ekran kırılma-çatlama-bozulma sorunları olur mu acaba diye endişelendiriyor beni şahsen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueDr -- 15 Ağustos 2023; 8:28:43 > -
Nadir de olsa bu tür sorunlar olacaktır. Teknoloji daha yeni gelişiyor ve her şeyiyle mükkemmel hâle gelmedi daha.
-
Araç şarjı ne kadar sağlıklı oluyor emin değilim, aracı çalıştırırken bile voltaj değişimi olabiliyor. Uzun süreli navigasyon olarak kullanmanın ısınmaya neden olduğunu farkettim şarj ile daha da artar. Kısa süreli ve şarja bağlamadan navigasyon cihaz sağlığı için daha iyi olur kanımca.
Nadir olur belki bozukluk AMA samsung ne kadar sağlam duruyor garantinin arkasında emin olamıyorum APPle'a kıyasl
-
Ve İphone 14 pro dan geçilir mi,pişman eder mi fold 5???
-
Bugün kadıköyde aksesuarcı arkadaştan fold4 nano ön ekran yaptırdım, orjinali gibi ince ve görüntü kaybı yaşatmadı. Avm vs gibi yerlerde yapılan kaplamalarda film hem kalın hemde görüntüyü bozuyor, üstelik 1 veya 2 ay sonra sararmaya başlıyor.
tabletfon deneyimi yaşamak isteyen fold 5 alacak başka bir gerekçe ya da açıklamaya ihtiyaç yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fold4 de alabilir 😃
benim gibi fold 3 de 14 procularda para çok olabilir ondan öyle dedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X