Forumda biraz araştırdım benzer sorular sorulmuş ancak benim problemin windowsun açılamıyor oluşu. Bilgisayarı açtığımda samsung yazısı geliyor ve direk onarım ekranına geçiyor ve resetleme yaparak tekrar başa alarak sürekli kendini resetliyor aynı şekilde. biosa girebilmek için denemediğim yol kalmadı, Sabit diski çıkarıp takarak recovery ekranına geçtim ve recovery'i tamamlamasını bekledim. ardından yeniden başlattığımda tekrardan onarım hatası ve reset döngüsü. Normalde windows açıldığında ayarlardan gelişmiş başlangıç ayarları uefi ayarları kısmından biosa girilebiliyor ama benim windows açılmıyor. Bu mantıkta sabit diski çıkartarak uefi destekli dvd kullanarak format ekranına girdim ve onarım bölümünden benzer uefi ayarları olabileceği fikrini yürüttüm ama yoktu. Denemediğim işletim sistemi cd'si de kalmadı ancak yine de girmiyor sabit diski takınca direk onarım ekranına geçiyor zaten.. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir, bana yardımcı olabilecek tüm önerilerinize açığım, şimdiden teşekkür ederim.
Son çare olarak diski başka bir bilgisayarda formatlayıp pc’ye geri takın, bios için kullandığınız tuşlar hangisi?
f2 bios, f4 recovery. Recovery tamamlanıyor, çalışıyor belli ki. Sabit diski diğer bilgisayara taktığımda açılıyor windows. ancak pc kendisi açmıyor. biosa girip şu AHCI Mode Control ayarlarını düzeltmem gerekiyor anlaşılan. ancak mümkün olmayacak gibi. Başka bi sabit diski taktığımda(açıkken takıyorum) da kurulum cd'leri sabit diski görmüyor. Kendi diskini de görmüyor kurulum. ama sabit diski takarak başlatırsam direk windows açılır gibi oluyor ve onarıma düşüyor.
güç seçeneklerine gir solda güç düğmelerinin ne yapacakları var orda hızlı başlatmayı kapat birde öyle dene
quote:
Orijinalden alıntı: sperman61
f2 bios, f4 recovery. Recovery tamamlanıyor, çalışıyor belli ki. Sabit diski diğer bilgisayara taktığımda açılıyor windows. ancak pc kendisi açmıyor. biosa girip şu AHCI Mode Control ayarlarını düzeltmem gerekiyor anlaşılan. ancak mümkün olmayacak gibi. Başka bi sabit diski taktığımda(açıkken takıyorum) da kurulum cd'leri sabit diski görmüyor. Kendi diskini de görmüyor kurulum. ama sabit diski takarak başlatırsam direk windows açılır gibi oluyor ve onarıma düşüyor.
Hocam hdd nin saglam olduguna emin misiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme