Şimdi Ara

SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
914
Cevap
24
Favori
95.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mutluay7

Beyler ne zamandır bu tv ile ilgili bakinip duruyorum ruyama da girdi son olarak. SD yayımlar çok kötü geldi gözüme(rüyada :D) ne kadar kötü ? :)

dsmart düşünürsen modül al en hesaplı bimeks satıyor modül girişi vardır sanırım.. h7000 de kullanıyorum 2nci cihaz kablo vs kalabalık yapmıyor modül oldugu için
  • black100 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bakiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler teledünyadan iyi yayın kalitesi almak için hdmi ile mi bağlamak gerekir modül mü almak gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Beyler teledünyadan iyi yayın kalitesi almak için hdmi ile mi bağlamak gerekir modül mü almak gerekir?

1.kullanacağın cihazın kalitesine de baglı vusolo2 kullanıyordum dsmart la kaliteli bir uydu direk tv ye taktım pek fark göremedim 2. cihaz aldığın zaman fiyat farkı çok oluyur
    3.dsmart , düijitürk kendi kutularında kanal listesini istediğin gibi oluşturmu durumu yok tuşlaman lazım tele dünya yı bilmiyorum nasıl
    4.modül alırsan dışardan tahüt olayı olmuyor süpriz fatura derdin olmaz
    5.en iisi modül derim bence 2nci bir uydu kalabalığı falan da olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 25 Haziran 2014; 12:58:34 >
  • Herkese Merhabalar;

Yaklaşık 2 aydır devam eden TV inceleme-araştırma sürecimi nihayet geçen hafta 48H6500 alarak sonlandırdım. %5 Gittigidiyor indirimi sayesinde incehesap nick'li kullanıcıdan 2326 TL'ye aldım. Fiyat-Performans olarak LG 47lb670v ve Samsung 48H6500 arasında kalmıştım. TV'yi ağırlıklı olarak maç ve film izlemek amaçlı kullanacağım için gerek karanlık sahnelerde Samsung'un görüntüsündeki detayların daha belirgin olması, gerekse LG'nin bazı sitelerde video izlerken ekranın tam ekran olmaması gibi sebeplerle tercihimi Samsung'tan yana kullandım.

Yapmış olduğum testler neticesinde TV'de çok şükür ölü piksel, ekran kiri, ışık sızması falan yok. HD kanallar gayet net, SD kanallar ise kanala göre farklılık gösteriyor, Vertical Banding ise fark edilmeyecek kadar az, fark edebilmek için aşırı odaklanmak gerekiyor, maç izlerken falan rahatsız etmiyor.

Gelelim TV'deki asıl soruna; maç izlerken geniş kamerada top degaj ya da uzun pas gibi birden ileri oynandığı zaman topta bir flulaşma, bir dalgalanma oluyor. Topu takip etmek istiyorum ama top bildiğiniz kuyruklu yıldız gibi kayıyor ekranda, hani sürekli flu görüntüde kesilmeden devam etse ona da razıyım ama top şiddete göre kesik kesik ve bozuk bir görüntüde ilerlediği için takip imkansızlaşıyor.

Oturduğum sitede merkezi uydu sistemi var, kurulumda oradan TV'nin dahili uydu alıcısına bağlantı yaptırdım. Sorun TV'de mi, yayında mı ya da benim görüntü ayarlarında mı bilemiyorum. Eğer sorun TV'de ise şikayet ya da iade için nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Beyler 6470 almaya kararlıyım ama bir yandan diğer tvleri araştırıyorum. Forumda arkadaşlar LG 50PB690V plazmayı epey bir övmüşler, ledlerden bir farkı yok filan diye. Fiyatlar da neredeyse yarı yarıya. 6470 kullanan arkadaşlar bu konuda yorum yapabilir mi veya bilgisi olanlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_211

quote:

Orijinalden alıntı: 61fare

menü sistem evrensel kumanda kurulumu ekranından yapılıyor. ır kablosunu tak (arkada çıkış var) kablonun ucundaki sinyal alan parça( yuvarlak olan) tam uydu cihazının sinyal girişinin önüne kanacak. sonra sistem evrensel kumanda kurulumundan devam et.
    bu arada senin tv maç yayınlarında ekran kiri yapıyormu pilot kamera hızla sağa yada sola giderken merak etti. bulutlanma var bende çok az ama kartal gözü rahatsız eder. birde sesle kumanda her tv açılışında hüküm ve şartları onaylayın uyarısı veriyormu.
    bu arada on tv uyarısı alıyorsan sürekli yazılımsalmış düzelecekmiş.

Bu yazdıklarınızın hiç biri ama hiçbiri benim tv olmuyor.Ne bir bulutlanma nede maçlarda ekran kiri tabiri caiz ise cam gibi gösteriyor renk ayarlarınıda netten buldun kendi tv me uyarladım çok çok manyak gösteriyor.Ayrıcada IR kablosnu tv resimli olarak tarif ediyor o parçayıda harici HD uydu alıcısının tam önüne koyuyorum yine olmadı ben kablonun arızalı olmasından yada başka bir yerde problem olduğunu düşünüyorum.Yani her ama her yolu denedim yapamadım yada olmadı.Benim kullandığım tv samsung 40 H 6470 çok çok memnunum.Eski tivimde samsung 40d 5003 dü onunla bunun arasında dağlar kadar fark var.IR kablosnu yapamadım.tek sıkıntım bu.Tv 400 HZ çok yakından bakınca çok hafif sanki kumlu gibi gösteriyor Ama uzaktan bakıncada cam gibi o kumlanma kesinlikle olmuyor vede hissedilmiyor.Bu arada On tv uyarısı da almıyorum o neki.

mrb,bende bu tvden aldim. netten nereden buldunuz goruntu ayarlarini link verebilirmisimiz,yada buradan yapistrabilirseniz de olur,simdiden tskler

• quote:

Orijinalden alıntı: spiderfb

quote:

Orijinalden alıntı: Can_211

quote:

Orijinalden alıntı: 61fare

menü sistem evrensel kumanda kurulumu ekranından yapılıyor. ır kablosunu tak (arkada çıkış var) kablonun ucundaki sinyal alan parça( yuvarlak olan) tam uydu cihazının sinyal girişinin önüne kanacak. sonra sistem evrensel kumanda kurulumundan devam et.
    bu arada senin tv maç yayınlarında ekran kiri yapıyormu pilot kamera hızla sağa yada sola giderken merak etti. bulutlanma var bende çok az ama kartal gözü rahatsız eder. birde sesle kumanda her tv açılışında hüküm ve şartları onaylayın uyarısı veriyormu.
    bu arada on tv uyarısı alıyorsan sürekli yazılımsalmış düzelecekmiş.

Bu yazdıklarınızın hiç biri ama hiçbiri benim tv olmuyor.Ne bir bulutlanma nede maçlarda ekran kiri tabiri caiz ise cam gibi gösteriyor renk ayarlarınıda netten buldun kendi tv me uyarladım çok çok manyak gösteriyor.Ayrıcada IR kablosnu tv resimli olarak tarif ediyor o parçayıda harici HD uydu alıcısının tam önüne koyuyorum yine olmadı ben kablonun arızalı olmasından yada başka bir yerde problem olduğunu düşünüyorum.Yani her ama her yolu denedim yapamadım yada olmadı.Benim kullandığım tv samsung 40 H 6470 çok çok memnunum.Eski tivimde samsung 40d 5003 dü onunla bunun arasında dağlar kadar fark var.IR kablosnu yapamadım.tek sıkıntım bu.Tv 400 HZ çok yakından bakınca çok hafif sanki kumlu gibi gösteriyor Ama uzaktan bakıncada cam gibi o kumlanma kesinlikle olmuyor vede hissedilmiyor.Bu arada On tv uyarısı da almıyorum o neki.

mrb,bende bu tvden aldim. netten nereden buldunuz goruntu ayarlarini link verebilirmisimiz,yada buradan yapistrabilirseniz de olur,simdiden tskler

RESİM MODU – STANDART-FİLM
    • Arka Işık : 20
    • Kontrast : 90
    • Parlaklık : 46
    • Netlik : 50
    • Renk : 55
    • Ton(Y/K) : Y50/K50
    • Ekran Ayarı : ResimBoyutu :Ekrana sığdır seçilir.

Gelişmiş Ayarlar
    Siyah Tonu : En Koyu
    Dinamik Kontrast : KAPALI
    Gölge Ayrıntıları : +2
    Gamma : 0
    Salt RGB Modu : Kapalı
    Renk Dengesi : Değişiklik yok
    Ten Tonu : 0
    Kenar Geliştirme : Açık
    Hareketli Aydınlatma : Kapalı
    LED Motion Plus : Kapalı

• Resim Seçenekleri :
    Renk Tonu : Standart
    Diji Parazit Filtre : KAPALI
    MPEG Przt Filtresi : KAPALI
    HDMI Siyahlık Düzeyi : Normal
    Film Modu : Kapalı
    Umarım faydalı olmuştur. İyi seyirler …..

RESİM MODU – STANDART-FİLM

Arka Işık : 20
    Kontrast : 90
    Parlaklık : 46
    Netlik : 50
    Renk : 55
    Ton(Y/K) : Y50/K50

Ekran Ayarı

Resim Boyutu : Ekrana sığdır seçilir.

Gelişmiş Ayarlar –

– Siyah Tonu : En Koyu
    – Dinamik Kontrast : kapalı
    - Gölge Ayrıntıları : +2
    – Gamma : 0
    – Salt RGB Modu : Kapalı
    – Renk Dengesi : Değişiklik yok
    – Ten Tonu : 0
    – Kenar Geliştirme : Açık
    – Hareketli Aydınlatma : Kapalı
    – LED Motion Plus : Kapalı

Resim Seçenekleri :

- Renk Tonu : Standart
    – Diji Parazit Filtre : kapalı
    - MPEG Przt Filtresi : kapalı
    – HDMI Siyahlık Düzeyi : Normal
    – Film Modu : kapalı

Ben genelde resim modunu STANDART yada FİLM Modu olarak kullanıyorum.Ayrıcada Next Machina 3D ilede kullanıyorum bu tv yi onunda resim seçeneklerin den ayar yapmışım o şekilde kullanıyorum.Sizlerde kendinize uyan ayarları deneme yanılma yöntemi ile deneyerek bulabilirsiniz.Hemen hemen çoğu seçenekleri kapalı olarak deneyin bazı kanallarda alt yazılarda titreme oluyor.Onun için çoğu seçeneği kapalı yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_211 -- 28 Haziran 2014; 11:03:09 >

• aldığım 121 ekran 2700 tl olmuş ben 2600 almıştım
  • Merhaba arkadaslar ,

Bu hafta bende UE48H6470 aldim (Almanya) yalniz evede kurdum maalesef menude Turkce yok bunun bir cozumu varmi acaba?

Simdiden tsk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanasporlu

aldığım 121 ekran 2700 tl olmuş ben 2600 almıştım

Hocam 48 inc degil mi 121 cm ?

Gittigidiyor da 2299 tl olmasi lazim

• quote:

quote:

Evet 48

• quote:

quote:

quote:

Evet 48

2299 tl ye vardi suan 2399 tl satiliyor

• 48h6410 benim tv de olan sorunlar ortakmı merak ettim cevap yazan olursa sevinirim soruna gelince.
    Öncelikle Dirty screen effect(kirli ekran efekti) var ve çok rahatsız ediyor. maç izlerken ve beyaz yşil gri teması yoğun filmlerde.
    ayrıca tek renkte ekranda çok belirgin kararmalar var dikkat çekici seviyede. bu sorunlar ve banding sorunu olan varsa paylaşabilirmi resim ekleyeceğim
     SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU

• Baylar, bayanlar ve merdivenden kayanlar :) haydi bitirelim şu işi !!!

Lg 47lb670v mi yoksa Samsung ue47h6470 mi? Haydi dostlar ne diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Baylar, bayanlar ve merdivenden kayanlar :) haydi bitirelim şu işi !!!

6470 2.300 düşmüş bilginize 2.700'dü
  • quote:

quote:

Benim şahsi düşüncem 6470'Den yana bende iki model arasında gidip geldim 6470 i aldım memnunum
  • Arkadaşlar selam bu tv de arc desteği var mı? Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderweb

quote:

quote:

Benim şahsi düşüncem 6470'Den yana bende iki model arasında gidip geldim 6470 i aldım memnunum

hayırlı olsun

• quote:

quote:

Hocam 6470 hangi mağazada 2.300?

Gece saat 2 gibi media mrkt'ta lg 50lb670v 2399tl oldu ama bu sabah baktım 2.800tl olmuş :( kaçırdık fırsatı tühh !

Bu samsung'ların bazı modellerinde internette film izlerken bellek sorunu verip internetten atıyormuş. Bu sorun 6470'lerde de var mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.