Şimdi Ara

Sanayi Ustalarına Kazıklanıyoruz Resmen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model polo aracımın motoru yüksek çalışıyordu ustaya götürdüm subap iticilerini söküp hepsini değiştirmemiz lazım dedi iyi tamam dedim bende arabayı bıraktım ertesi gün yapmışlar yeni iticileri takmışlar şuan araç sessiz yalnız kızdığım nokta şu benim araştırmalarıma göre iticiler hiçbir zaman arıza yapmıyormuş sadece içindeki kalın yağ kurum vs olduğundan ses yapıyormuş benim araçtaki iticileri temizleyip içindeki yağı boşaltıp başka araca takacaklar bana söyleseler içindeki yağdan dolayı tıkanma yapıyor ve iticiler dolmuyor diye benim maliyet 1500 yerine 500 liraya hâlolacaktı belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usta sana bunu söylediğinde teşekkür edip ordan ayrılsaydın, araştırmanı yapıp gitseydin daha iyi olmazmıydı?
    Ha tecrübe nedir diye sormuşlar. Yenilen kazıkların bileşkesidir demiş..

Bundan sonra eminim ki her söylenene kulak asmaz önce araştırırsın.. Sen aslında 1000 lira fark ödeyerek güzel bir hayat dersi almışsın eğer araştırmana güveniyorsan..
  • Usta sana bunu söylediğinde teşekkür edip ordan ayrılsaydın, araştırmanı yapıp gitseydin daha iyi olmazmıydı?
    Ha tecrübe nedir diye sormuşlar. Yenilen kazıkların bileşkesidir demiş..

Bundan sonra eminim ki her söylenene kulak asmaz önce araştırırsın.. Sen aslında 1000 lira fark ödeyerek güzel bir hayat dersi almışsın eğer araştırmana güveniyorsan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 1 Haziran 2018; 7:0:46 >
  • Maksimum 500 liralık iş bence o

• belkide usta doğrusunu yapmıştır.temizleyip taksa bi zaman sonra tekrar masraf açabilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen arabanın fren balatalarını aldım aldığım yerin yan tarafında tamirci vardı 80 tl fiyat verdi. kendi ustama gidim dedim en fazla 100 tl söyler dedim selam sabah verdiğim ustam 25 dakika sürdü değiştirmesi ve 150 tl para aldı başımın gözümün sadakası olsun dedim çıktım. Evim bahçeli garajlı olsa kendim bile yapardım.
  • "Hidrolik subap iticilerinin yağın içinde bulunan pisliklerden ötürü tıkanması iticilerin görevini tam yapamamasına neden olacağı hatta iticilerin bozulmasına sebep olabileceği için, motor yağının ve yağ filitresinin değişmesi ve önerilen cins ve kalınlıkta motor yağı kullanılması gerekir.Yağ basıncının düşmesi yine subap iticilerinin arızalanmasına neden olabilir."

http://arabatamiri.blogspot.com/2014/08/subap-iticisi-bakim-ve-ariza.html

Araçların üstündeki motor bloğu dahil her aksamın bir ömrü vardır. Ustayı savunmaya çalışmıyorum ama siz olayı tek taraflı anlatıyorsunuz kafanıza göre yaptığnız bir araştırmaya göre usta beni kazıkladı parçalarımı başka araca takacak diyorsunuz. Ne biliyorsunuz ya da biz ne biliyoruz aracınızın motoru ne durumdaydı, ne kadar bakımlıydı. Çok defa oluyor bakımsız leş gibi araç bakımda masraf çıkarınca sahibi gelip usta beni kazıkladı diye konu açıyor. Bu ülkede işini bilen, usta denilen insana karşı saygı yok. Herkese üçkağıtçı gözüyle bakılıyor. Yok mu öyleleri? olmaz mı. Ama hemen önyargıyla suçlamamak lazım. O kadar hayıflanacaktıysanız motor sökülürken aracın başında durup usta bunlar bozulmuş dediğinde göster bakalım ustam nasıl bozulmuş, neresi bozulmuş diye diye baksaydınız. İçiniz rahat ederdi.

El emeği iş yapmayan anlayamaz. Sanıyorsunuz ki adamlar beyaz eşya satıyor. Yukarıda arkadaş yazmış biri 80 dedi ustama götürdüm 150 dedi vs. Arkadaş bu adamlar fiyatı belli eşya satmıyor. Mesai üzerine işçilik bedeli alıyor. İşçiliğin değişken olmasından doğal bir şey olamaz. Aynı il sınırındaki her usta aynı fiyatı ya da yakın fiyatı verecek diye bir şey yok.

Usta yılların ustasıdır, tecrübesi itibarı vardır ona göre işçilik tutarını yüksek tutar, kim karşı çıkabilir?
    Ustanın az fiyat veren diğerine göre daha çok masrafı vardır, dükkanının yerinden dolayı kirası fazladır, daha çok çalışanı vardır, daha kaliteli lift vs makine almıştır borcu vardır, sürümü daha azdır araç başına işçiliği yüksek tutması gerekiyordur, vardır da vardır yani.

Eliyle emeğiyle iş yapanları bu kadar kolay küçümsemeyin. Kolaysa açın dükkan siz yapın. Eve bir çanak anten ayarı yaptırmaya çağırdığında adam 50 lira alıp gidiyor. Ya da beyaz eşya servisi sadece gelip bakmaya 30 lira alıyor. Kızıyoruz ama unutmamak lazım o adamlar dükkan geçindiriyor. Çalışanı, çırağı kalfasına maaş ödüyor. Aracına yakıt koyuyor. Sen günde 5 kişiye anten ayarına gidiyor ohh parayı vuruyor diye içinden geçirirken o belki haftada bir kere ayar yapmaya gidiyor, dükkanda sinek avlıyor ne bileceksin?

Evet yineliyorum bu işin de çakalı, çukalı çok ama herkesi de tek bir çatı altında toplamamak lazım. O kadar çok para vuruyorlarsa nerede bu paralar? Ben hiç kolunda rolex olan, sıfır km bmw kullanan usta görmedim Türkiyede. Ama bakın amerikadaki berberin kolunda altın rolex olur..

• Benim arkadaşım motor ustası o parça yağdan ötürü tıkanıyormuş başka hiçbir şekilde bozulmuyormuş boşa para vermişsin arkadaşım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sanayi Ustaları Şaka Gibi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adam belkide temizleyip geri taktı aracın üstünden çıkanları isteseydin
  • Güvenmediğin yerse başında duracaksın ve çıkan parçaları da alacaksın. İlk defa gitmeye başladığım yerde önceleri parçaları hep alırdım, sonra almayı bıraktım, adamlarla samimi olduk. Sonraları yağ değişimi yaparken çıkan yağı vereyim mi diye takılırlardı.
  • Sen yenilerin takildigini gozunle gormedin ama eminsin yani seninkileri temizleyip geri takip sendne sifir parasi almadiklarina :)

sanayi ortami oyle bir ortam ki , duzgun olani yasatmiyorlar , kani bozuk olman lazim orda yasayabilmek icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    İşçilik ücreti ustalıkla orantılıdır derken balata örneği pek de yerinde olmamış. Balata değişiminde ne kadar ustalık gerekiyor ki???
  • Lifter lı subap sistemi olan motorlarda yağı çok karıştırmamak lazım yağ motorun içinde sürekli sirküle olur fakat lifterlar çok yüksek yağ basıncı istediği için yağ giriş ve çıkış delikleri çok küçüktür buda içinden çok az miktarda basınçlı yağın geçmesine neden olur yani siz lifter ı boşaltır motora 10w/40 yağ koyarsınız lifterlar 10w/40 la dolar yağı değiştirdiğinizde lifter ın içindeki yağın hemen koyduğunuz yağla değiştiğini sanmayın uzun sürede belkide iki üç yağ değişiminde gerçekleşen bir durum bu.

Bu yüzden lifter lı motorunuz varsa motor için uygun yağ neyse direk ve sürekli o yağı kullanmak doğru olan.

Adam arabasına kalın yağ koyuyor lifter yağ ile uyumlu olmadığından ya içi yeterince dolamıyor yada az doluyor lık lık lık lifter sesi gelmeye başlıyor. aslında o lifter da bir sorun yok sadece sökülüp içindeki yağın boşaltılıp uygun yağ ile tekrar doldurulması gerekiyor bu şekilde bozuk diye değiştirilen çok lfiter var.

• ne demişler araba alma usta al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q6600

Geçen arabanın fren balatalarını aldım aldığım yerin yan tarafında tamirci vardı 80 tl fiyat verdi. kendi ustama gidim dedim en fazla 100 tl söyler dedim selam sabah verdiğim ustam 25 dakika sürdü değiştirmesi ve 150 tl para aldı başımın gözümün sadakası olsun dedim çıktım. Evim bahçeli garajlı olsa kendim bile yapardım.
    Hep bu tiplerle muhattap olmamaktan kaybediyoruz usta aldığım yerde 80 dediler ben sana geldim ne 150 si demiş olsan en azından yaptığı adiligi fark ettiğini bilirdi .ömrümüz durumu bizden iyi olan adamlara sadaka vermekle geçiyor :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.