Şimdi Ara

Sandero Stepway Vites Düşürürken Zorlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bende 2016 model makyajlı kasa 0.9 Stepway var. 22.000 km’de aldım şu an 33.000 km’de.
    Aldığımdan beri şöyle bir sıkıntı var. Mesela 90’la gidiyorsun, vitesi 5’ten 4’e alacağım, baya bi zorlanarak geçiyor. Resmen asılıyorum. Takırtt diye geçiyor. Sanki debriyaj ayırmıyormuş gibi. Bazen de çok rahat geçiyor ama genellikle zorlanıyor. Aynı şekilde 4’ten 3’e çekerken de sıkıntı oluyor. Fakat normal seyir halinde vites büyütürken ya da kalkışta sıkıntı yok. Vites Küçültürken oluyor. Biraz araştırdım ama debriyaj balatasının bu modellerde kronik sıkıntılı olduğunu söyleyenler olduğunu gördüm. Tabi servis yokuş yapıyormuş ücretsiz değişim konusunda.
    Fikirlerinizi alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senkromeç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Senkromeç
  • aynı motor clio 4 manuel şanzımanda da her vitese ortalama hızında artarsan güzelce geçiyor ama motor freni yapıcak şekilde mesela 30km/hda 1 vitese zor geçiyor
  • 2013 stepway 0.9 var hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. kronik sorunlu olanlar bazı 0.9 otomatikler. siz bence servise götürün baksınlar garantili arac sonuçta.

muhtemelen ilk sahibi senkromeçleri zorlamış

@korsan58 1.vitese bir çok arac durmaya yakın geçer.
  • Zaten 1. vitese almam seyir halinde. Çok nadirdir yokuşta falan yani. Diğer viteslerde oluyor.

Bugün servise gittim, test sürüşü yaptılar ve sıkıntıyı onlar da gördüler. Şanzımanın inip açılıp bakılacağı ve değişmesi gerekenlerin garanti kapsamında değişeceğini söylediler. Ayın 24’üne randevu aldım. Bakalım ne olacak.

• evet daçya balataları valeo olmasına rağmen sorunlu.ama senin sorunun büyük itimal balatadan değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricardinho_

Zaten 1. vitese almam seyir halinde. Çok nadirdir yokuşta falan yani. Diğer viteslerde oluyor.

Bugün servise gittim, test sürüşü yaptılar ve sıkıntıyı onlar da gördüler. Şanzımanın inip açılıp bakılacağı ve değişmesi gerekenlerin garanti kapsamında değişeceğini söylediler. Ayın 24’üne randevu aldım. Bakalım ne olacak.
    Hocam Clio 3 lerde de aynı sorun zaman zaman oluyor, neredeyse herkes kronik sorun diye adlandırıyordu, ben çözümü şöyle buldum, araç henüz 66.000 km de iken, şanzuman yağını MOTUL 75W80 ile değiştirdim (Orjinal ölçü), değiştirdikten sonra hiç bir sorun kalmadı, hiç bir şekilde vites küçültürken zorlanma falan olmuyor. Ben bunu Ranault gurubun orjinal yağ olarak ELF kullanmasını, ama MOTUL yağın daha kaliteli olmasına bağlıyorum, bakalım ileride ne olacak, şu an hiç bir sorun yok gözüküyor.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Acaba şanzımanı indirmeden önce bu yola mı başvurdam? Bu sefer de bunun yağı değişmiş garanti dışı kalmış muhabbeti yapmasınlar.

• quote:

Acaba şanzımanı indirmeden önce bu yola mı başvurdam? Bu sefer de bunun yağı değişmiş garanti dışı kalmış muhabbeti yapmasınlar.
    Hocam, aracınızın garantisi varsa, bırakın servis garantiden yapsın, yok garanti dışı ise o zaman yağı değiştirebilirsiniz.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Garantili hocam. Garantiden yapacaklar bakalım yalan olmazsa.

• Bende de 2013 Stepway vardı, vites değişimleri biraz zordu markasını şuan hatırlamadığım (Würth ya da Liqui Moly) bir şanzıman katkısı ile bir nebze rahatlama sağlamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Bende de 2013 Stepway vardı, vites değişimleri biraz zordu markasını şuan hatırlamadığım (Würth ya da Liqui Moly) bir şanzıman katkısı ile bir nebze rahatlama sağlamıştım.
    Benim normal vites yükseltirken geçişlerde sorun yok hocam. Vites düşürürken. Mesela ışıklara geliyorsunuz, 5 ten 4 e alacaksınız. Zorlanıyor, takırrtt diye geçiyor.

Sizinki nasıldı?

• quote:

Benim normal vites yükseltirken geçişlerde sorun yok hocam. Vites düşürürken. Mesela ışıklara geliyorsunuz, 5 ten 4 e alacaksınız. Zorlanıyor, takırrtt diye geçiyor.

Sizinki nasıldı?

Alıntıları Göster
    Aynı, büyütürken pek değil ama küçültürken zamanla yorucu gelmeye başlayan takılmalar mevcuttu ama anladığım kadarıyla sizinki daha da kötü.

Bu yüzden ve de park manevralarında ağır kalan direksiyonu yüzünden annem ve kardeşimle ortak kullandığımız aracımızı satmıştık, yerine Skoda Yeti aldık ama onu da ben Stepway kadar sevmedim, halbuki objektif açıdan çok daha üstün bir araç :)

• Evet hocam, Sandero’dan sonra Yeti’yi beğenmemeniz ilginç olmuş. :) Nesini sevmediniz mesela?

• ricardinho_ R kullanıcısına yanıt
    kontak kapalıyken vitesleri sırayla değiştirin bikaç kere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yapayım hocam. Nasıl bi faydası olur ki bunun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.