Şimdi Ara

SANTRAL Nedir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iss'lerin santral santral yapa santrali falan deyip durduğu kendilerinin de sorunca tarif edemediği şey
    tam olarak nedir. Gören varmı resmi cismi nedir. Ne işe yarar.

Lütfen bu konuda net bilgisi olan insanlar bilgi versin bence şu herhalde gibi yorumlar atmayın.
    Çünkü biraz araştırdım google'da ve net bir bilgi bulamadım bu konu aramalarda çıkar bundan sonra bilgi amaçlı insanların işine yarayabilir. Dolayısı ile yanlış bilgi verilmemesi için net bilgisi olanlar anlatırsa yararlı olucaktır.
    Verilen cevaba göre'de bazı sorularım olucak.

Google'de araştırdım mesela resimlerde saha dolabı'da denen şeyi gösteriyor genelde 150x100cm civarı beyaz bir kutu.

• Bildiğim kadarıyla santral bunların bizi başlarından savmak için kullandıkları zamazingo.Adama diyorum Bursa 16 mbsp ye kadar yazıyor ama hep 5-8 mbps hız var bende.Diyor ki santrale uzaksın.Ee e diyorum ben atıyorum 100mbps ye kadar olanı paketi kullansam yine mı 5-8 arası alacağım?Ne oldu santrale olan uzaklık?Allahindan bulsunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santral farklı saha dolabı farklı şey.

Santral dediğiniz yer il, ilçedeki telekom müdürlüğü içerisinde yer alan kısımdır. Abonelerdeki kablolar sizin evden çıkar, bakır sistem varsa direk santrale kadar gider bu kablolar, fiber bağlantı varsa ya binanızın altındaki fiber dolaba yada mahalledeki fiber saha dolabına ulaşır, oradan santrale fiber kablolar gider. Santraldeki cihazlar üzerindende ara omurgalar ve ana omurga derken internete çıkmış olursunuz.

Full bakır sistem

abone <bakır kablo> santral

Yarı bakır sistem

abone <bakır kablo> fiber saha dolabı <fiber kablo> santral

Birde süperonlinedaki gibi komple fiber sistem

abone <fiber kablo> süperonline il-ilçe santrali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Santral farklı saha dolabı farklı şey.

Santral dediğiniz yer il, ilçedeki telekom müdürlüğü içerisinde yer alan kısımdır. Abonelerdeki kablolar sizin evden çıkar, bakır sistem varsa direk santrale kadar gider bu kablolar, fiber bağlantı varsa ya binanızın altındaki fiber dolaba yada mahalledeki fiber saha dolabına ulaşır, oradan santrale fiber kablolar gider. Santraldeki cihazlar üzerindende ara omurgalar ve ana omurga derken internete çıkmış olursunuz.

Full bakır sistem

Yarı bakır sistem

Tamam hocam o zaman şöyle gidelim.
    Genel için konuşmakta fayda var.
    Bende o genelin içindeyim zaten.

Normal bizim apartmanın kapısından girince hemen sağda elektrik şalterlerinin olduğu yerin üstünde ufak bir kutu var.
    Bu ufak kutunun bizde kapağıda açık görebiliyorsunuz içindeki tüm kabloları.
    Bu kutunun olayı anladığım tek siyah kablo şeklinde bizim apartmana giren telefon için asıl çekilmiş içi bakır olan kabloyu
    apartmandaki dairelere bölünmesine yarıyor. Buraya kadar yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ondan sonra dışarı çıkınca da bana 20 metre uzaklıkta camdan bakınca da görebildiğim saha dolabı denen beyaz insan büyüklüğünde bir kutu var.
    Bunun açık halini de gördüm bizim apartman girişinde gördüğümüz ufak kutunun büyük hali gibi aynen.

Şimdi bizim ev internetimiz ve telefonumuz ev içindeki telefon girişinden önce aşağıdaki kutuya, ordan da saha dolabına mı gidiyor?
    Ordan mı asıl santral denen sisteme gidiyor yoksa diğer saha dolaplarına da bir yolculuğa çıkıyormu mesela?

Devamındaki sorumda bu asıl SANTRAL denen yer istanbulda mesela ilçede 1 adet olan yer ise ve yine bu YAPA olan santral denen sistem de burada
    kurulu olmuyor mu?

Öyle ise de şuan benim apartmanım ile aynı cadde üstündeki atıyorum ben no:20 ile no:40 apartmanı 100 metre var aramızda bu iki binada internet bakır kablo sistemi aynı santrale girmesi gerekmiyor mu? Tahminim aynı saha dolabına da gidiyordur altyapı ama farklı saha dolaplarıda olabilirmi sokaklar caddeler arası bu yakın mesafelerde ve sonuç olarak ta bir adet genel santrale gitmesi gerekmiyor mu?
    Yurtiçi ve yurtdışı çıkışları o santralden mi dağılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 2 Mayıs 2017; 17:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 312 .

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Santral farklı saha dolabı farklı şey.

Full bakır sistem

Yarı bakır sistem

Tamam hocam o zaman şöyle gidelim.
    Genel için konuşmakta fayda var.
    Bende o genelin içindeyim zaten.

Normal bizim apartmanın kapısından girince hemen sağda elektrik şalterlerinin olduğu yerin üstünde ufak bir kutu var.
    Bu ufak kutunun bizde kapağıda açık görebiliyorsunuz içindeki tüm kabloları.
    Bu kutunun olayı anladığım tek siyah kablo şeklinde bizim apartmana giren telefon için asıl çekilmiş içi bakır olan kabloyu
    apartmandaki dairelere bölünmesine yarıyor. Buraya kadar yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ondan sonra dışarı çıkınca da bana 20 metre uzaklıkta camdan bakınca da görebildiğim saha dolabı denen beyaz insan büyüklüğünde bir kutu var.
    Bunun açık halini de gördüm bizim apartman girişinde gördüğümüz ufak kutunun büyük hali gibi aynen.

Şimdi bizim ev internetimiz ve telefonumuz ev içindeki telefon girişinden önce aşağıdaki kutuya, ordan da saha dolabına mı gidiyor?
    Ordan mı asıl santral denen sisteme gidiyor yoksa diğer saha dolaplarına da bir yolculuğa çıkıyormu mesela?

Devamındaki sorumda bu asıl SANTRAL denen yer istanbulda mesela ilçede 1 adet olan yer ise ve yine bu YAPA olan santral denen sistem de burada
    kurulu olmuyor mu?

Öyle ise de şuan benim apartmanım ile aynı cadde üstündeki atıyorum ben no:20 ile no:40 apartmanı 100 metre var aramızda bu iki binada internet bakır kablo sistemi aynı santrale girmesi gerekmiyor mu? Tahminim aynı saha dolabına da gidiyordur altyapı ama farklı saha dolaplarıda olabilirmi sokaklar caddeler arası bu yakın mesafelerde ve sonuç olarak ta bir adet genel santrale gitmesi gerekmiyor mu?
    Yurtiçi ve yurtdışı çıkışları o santralden mi dağılıyor?

Binanınza kadar bakır kablo ile gelmiş kablo, saha dolabı ile binanızın altındaki kablo bakır. Saha dolabın santrale kadar fiber kablo var. Genelde fiber saha dolapları direk santrale bağlıdır arada başka bir dolap yoktur, fiber bağlantı olduğundan mesafe problemi yoktur güç kaybı olmaz, saha dolabından çıkan fiber kablolar en yakın santrale kadar gider.

Santral bir tane olmaz, il içinde bir tane ana santral olur, tabi söz konusu istanbul ise birden fazla ana santral vardır mesela istanbulda en büyüğü gayrettepe telekom içerisindedir, hatta türk telekomun yurtdışına çıkışı büyük oranda oradan yapılır. İlçelerde ise ilçe telekom müdürlükleri bulunur ilçenin büyüklüğüne göre birden fazla olabilir.

Eğer aynı ilçedeyseniz ki aranızda 100 metre olduğunu söylüyorsunuz, büyük ihtimalle aynı ilçe santralinize bağlısınızdır. Fakat farklı saha dolaplarına bağlıysanız, santral tarafında bazı teknik farklılıklar olabilir. Her saha dolabından gelen fiber bağlantı yapa sistemine dahil edilemeyebilir, bunun bazı teknik prosedürleri vardır bunlara türk telekom karar verir, ayrıca telekom santrali içerisindeki yapa santrallerinin belirli bir kapasitesi vardır, hani şu port yok konusu vardır ya sürekli duyarız, aynı şey türk.net içinde geçerlidir, yapa santrali kurmak yüksek maliyet gerektiren birşeydir, kullanılan ekipmanlar pahalıdır o yüzden belli port sayısı olan daha ufak cihazlar tercih edilir, bölgedeki müşteri potansiyeline göre bu cihazlar yükseltilir.

Size türk.net verilememesinin dediğim gibi 2 nedeni olabilir, birincisi saha dolaplarına göre oluşturulan sistemin henüz sizin dolap için yapa desteği vermemesi. Diğeri ise türk.net in yapa sisteminde müsait port olmaması.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı gibi hocam daha net olsun diye tekrar sorayım.

Şimdi benim 100 metre yanımdaki bir apartmanda şuan kotrolünü yaptığımda türknet sitesinden kendi yapa sistemli santralleri kapsamında
    olduğunu o apartmanın ve yapa sistemi ile kotasız adsl verebildiklerini belirtirken

100 metre yanındaki benim apartmanıma yapa sistemli santralimiz size gelmedi deniyor.
    Daha doğrusu akn'li paket sunuluyor bu yapa santrali yok demek oluyor işte. Bende onu alıyorum zaten Turknet müşterisiyim şuan.

Bunun sebebi de istanbuldayım malum bir mahallede binlerce insan var ondan dolayı ya sizin apartmanın bağlandığı saha dolabındaki tüm müşteriler
    yapa sistemi olmayan bir ana yada ara santrale gidiyor diyorsunuz yada o giden ana santralde de yapa sistemi olup olmayan farklı yerler var diyorsunuz.

Yapa sistemi olan 100 metre yanımdaki bina da onun saha dolayı sizin ile aynı saha dolabı olmayıp farklı bir yapa sistemi olan ara santrale gidiyor
    yada aynı saha dolabından gibip aynı santralde ki yapa sistemi olan portlara bağlanıyordur yada o portlar dolmuştur siz açıkta kalmışsınız diyorsunuz sanırım

Biraz karışık ama benim altyapım aynı yapa sistemi olan santrale gidiyorsa o santralde yapa sistemi varsa port kalmadığını sanmıyorum çünkü
    Turknet'in o kadar müşterisi yoktur bu bölgede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 2 Mayıs 2017; 17:44:32 >

• quote:

Anlaşıldı gibi hocam daha net olsun diye tekrar sorayım.

Şimdi benim 100 metre yanımdaki bir apartmanda şuan kotrolünü yaptığımda türknet sitesinden kendi yapa sistemli santralleri kapsamında
    olduğunu o apartmanın ve yapa sistemi ile kotasız adsl verebildiklerini belirtirken

100 metre yanındaki benim apartmanıma yapa sistemli santralimiz size gelmedi deniyor.
    Daha doğrusu akn'li paket sunuluyor bu yapa santrali yok demek oluyor işte. Bende onu alıyorum zaten Turknet müşterisiyim şuan.

Bunun sebebi de istanbuldayım malum bir mahallede binlerce insan var ondan dolayı ya sizin apartmanın bağlandığı saha dolabındaki tüm müşteriler
    yapa sistemi olmayan bir ana yada ara santrale gidiyor diyorsunuz yada o giden ana santralde de yapa sistemi olup olmayan farklı yerler var diyorsunuz.

Yapa sistemi olan 100 metre yanımdaki bina da onun saha dolayı sizin ile aynı saha dolabı olmayıp farklı bir yapa sistemi olan ara santrale gidiyor
    yada aynı saha dolabından gibip aynı santralde ki yapa sistemi olan portlara bağlanıyordur yada o portlar dolmuştur siz açıkta kalmışsınız diyorsunuz sanırım

Biraz karışık ama benim altyapım aynı yapa sistemi olan santrale gidiyorsa o santralde yapa sistemi varsa port kalmadığını sanmıyorum çünkü
    Turknet'in o kadar müşterisi yoktur bu bölgede.

Evet ihtimaller bu şekilde.

Ne kadar abonenin türk.net üzerinden hizmet aldığını tespit etmenin pek yolu maalesef, santrale tahmin ettiğinizden çok abone olabilir bu abonelerin 100 de 5'i bile türk.net kullansa mevcut yapa santralinin kapasitesini doldurmuş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    adsl/vdsl olayı nedir
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey var ama hocam. Mantık yürüterek gidersek.
    Şimdi Turknet sitesinde de yeni bir güncelleme yapmışlar.
    Önceden kendi apartmanımda kendi daireme baktığımda aldığım paket hızımı orda da görebiliyordum.
    Şimdi ise bir güncelleme ile binamda 10 apartman var benim apartmanı seçtiğimde bu daire turknet abonesi size uygun tarifeleri online işlemlerden kontrol edebilirsiniz diyorlar. Karşı komşumu seçtiğimde ise ona akn'li paketi gösteriyorlar.
    Burdan anlıyorum ki apartmanımda sadece ben Turknet abonesiyim ve yapa sistemi bizim apartmanda yok.

Bu mantık ile ben 100 metre yakınımdaki cadde başındaki sadece bir apartman değil birkaç apartmana baktığımda da
    o apartmandaki dairelerin akn'siz yani yapa sistemli paket alabileceğini görüyorum yani benim baktığım sadece 10 tane daire
    akn'siz yapa sistemli santral var dediği halde bu daireler turknet müşterisi değil ki sistemleri bunu gösteriyor
    Dediğim gibi müşteri olsa o daire online işlemlerden bakın diyor sistemleri.

Dolayısı ile bizim ile aynı santrale gitseler en azından benim baktığım kadarı ile 10 tane yapa sistemi ile akn'siz hizmet verebilecekleri portun
    boşta olması lazım turknet için bilmem anlatabildim mi.

Dolayısı ile yapa sistemli boş port yok diye yalan söylemediklerini düşünürsen port varsa bana bağlayacaklarını sanıyorum
    dolayısı ile 100 metre aralar ile farklı santrallere gidiyoruz gibi bir mantık çıkıyor bu anlamda.
    Öyle değil mi?

• En basit haliyle anlatıyorum:

YAPA'da portunuzun bulunduğu dslam, santral binasında bulunuyor ve TurkNet'e ait bir dslam üzerinden port açılıyor.

YAPA olmadığında ise Türk Telekom'un saha dolabındaki dslam'ından veya santralindeki dslam'ından kiralanmış port açılır.

Bunun dışında TurkNet'in dslam'larını saha dolaplarına taşıyarakda YAPA projeside varmış. Ama henüz gerçekleşmiş değil. YAPA bazı teknik nedenlerden dolayı ilerde problem çıkarabilicek bir sistem. Türk Telekom altyapıda sistemsel değişikliğe giderse YAPA tamamen iptal bile edilebilir.
  • quote:

Şöyle birşey var ama hocam. Mantık yürüterek gidersek.
    Şimdi Turknet sitesinde de yeni bir güncelleme yapmışlar.
    Önceden kendi apartmanımda kendi daireme baktığımda aldığım paket hızımı orda da görebiliyordum.
    Şimdi ise bir güncelleme ile binamda 10 apartman var benim apartmanı seçtiğimde bu daire turknet abonesi size uygun tarifeleri online işlemlerden kontrol edebilirsiniz diyorlar. Karşı komşumu seçtiğimde ise ona akn'li paketi gösteriyorlar.
    Burdan anlıyorum ki apartmanımda sadece ben Turknet abonesiyim ve yapa sistemi bizim apartmanda yok.

Bu mantık ile ben 100 metre yakınımdaki cadde başındaki sadece bir apartman değil birkaç apartmana baktığımda da
    o apartmandaki dairelerin akn'siz yani yapa sistemli paket alabileceğini görüyorum yani benim baktığım sadece 10 tane daire
    akn'siz yapa sistemli santral var dediği halde bu daireler turknet müşterisi değil ki sistemleri bunu gösteriyor
    Dediğim gibi müşteri olsa o daire online işlemlerden bakın diyor sistemleri.

Dolayısı ile bizim ile aynı santrale gitseler en azından benim baktığım kadarı ile 10 tane yapa sistemi ile akn'siz hizmet verebilecekleri portun
    boşta olması lazım turknet için bilmem anlatabildim mi.

Dolayısı ile yapa sistemli boş port yok diye yalan söylemediklerini düşünürsen port varsa bana bağlayacaklarını sanıyorum
    dolayısı ile 100 metre aralar ile farklı santrallere gidiyoruz gibi bir mantık çıkıyor bu anlamda.
    Öyle değil mi?

Farklı santraller olmasıda ihtimaller dahilinde, sonuçta saha dolapları fiber bağlantıya sahip olduğundan en yakın santrale bağlantı yapılması şartı yok 10 km ötedeki santralede bağlantı yapılabilir.

Bunun dışında aynı santral içerisinde tek bir dslam sistemi de yok, bazı santrallerde atıyorum ayrı ayrı 3-4 dslam sistemi olabiliyor, bölgedeki müşteri potansiyeline göre yeni sistem eklemesi yapılıyor, en basitinden böyle birşey bile olabilir mesela a santralinin 1 ve 2 alanları yapa sistemine entegredir, 3 ve 4 alanlar değildir gibi.

• Anladım arkadaşlar teşekkürler.

Yani neyin ne olduğu belli değil herşey heryerde olabilir diye anlıyorum ben bu durumu çünkü öyle anlaşılan.
    Yan apartman ile de aynı santrale gitsem demek ki ordan farklı dslam'lara ayrılabilirim yada yapa olan dslam'da boş port yok diye de bağlanamayabilirim.
    Acayip birşeymiş yani neyin ne olduğunu anlayamayacağımız karmaşık bir sistem kurulmuş gibi doğru yanlış ne denirse onu kabul etmek zorunda bırakılmışız.

Peki bir sorum daha var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Bu Turknet bana 1.5 ay kadar önce adsl olan paketimden size 50 mbit vdsl hizmetimizde gelmiş yükseltebiliriz paketinizi dediler.
    Bende tabi hemen geçelim dedim. Bu yeni akn sistemi ile de en önemli şeyler artık kota akn sınırı değil de hızlar oldu.
    Dolayısı ile geçelim dedim hemen.
    2 gün sonra falan gece 3 internetim gitti baktım modem de modül karşısı adsl iken vdsl olmuş. (Modem TD-W9980)
    İnternet gelmiyor ama geçiş olmuş dedim ve vdsl olarak modemi tekrar kurdum internet geldi hemen.

Ama baktım gelen hız adsl'de iken 12 mbit civarı gösteriyordu vdsl pakete geçtiğim halde yükselicek iken düşmüş 8 mbit civarı gördüm.
    Aradım söyledim bakalım dediler baya anlatmak zor oldu çünkü anlayabilecek insanlar değiller hiçbir bilgileri yok bu konularda.
    Akn'niz düştüğü için 50 mbit alamazsınız zaten falan ne saçmalık varsa duydum.
    Kotam sıfırlandı yine ne geliyorsa işte 8 mbit oda onu aldım tabi ki ve bugünlere geldim.
    Hala bu hızları alıyorum bir aramalarında bana port yok diye birşeyler söylediler ama bu kadar.
    Yani port yok diye internet verilemiyor onu anladık ama verilen internete port yok diye düşük hız vermek nedir anlamadım hala.
    Görüşmelerimiz sürüyor dediklerine göre yarın telekom saha elemanları öğleden önce gelip bakıcaklarmış sorun nerde diye ama bence
    benden kaynaklı hiçbir sorun yok çünkü adsl'de iken 12 alabiliyorsam vdsl geçişinde 8'e düşmezdi en azından yine 12 alırdım en yüksek.
    Kendi geçişlerinden sonra hızım 4 mbit daha düştü bende değişen birşey olmadı.

Bu konuya ne dersiniz arkadaşlar böyle bir saçmalık duydunuz mu yoksa hergün olan şeyler mi bu ülkede

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun olabileceğini sanmıyorum çünkü bunu belli kanununlar olduğu için yapa sistemi ile ilgili Turknet verebildiğini söylüyor.
    Dolayısı ile o kanunları anlaşmaları önce değiştirmeleri iptal etmeleri lazım falan öyle sistemimizi değiştiriyoruz yapa iptal diyebilecekleri birşey olacağını sanmıyorum. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • quote:

Hocam bunun olabileceğini sanmıyorum çünkü bunu belli kanununlar olduğu için yapa sistemi ile ilgili Turknet verebildiğini söylüyor.
    Dolayısı ile o kanunları anlaşmaları önce değiştirmeleri iptal etmeleri lazım falan öyle sistemimizi değiştiriyoruz yapa iptal diyebilecekleri birşey olacağını sanmıyorum. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

YAPA ilgili bir kanun yok. Buna karar veren BTK'dır. Ve istediği an bir karar alır YAPA yı iptal ettim der.

Zaten benim söylemek istediğim buda değildi. Bu YAPA sistemi avrupadada uygulanıyor ve oradada problem oluşmaya başladı bu sistemle ilgili. Henüz TÜrkiyede bu aşamaya gelmedi çünkü teknolojiyi geriden takip ediyoruz. Fakat geleceğimiz nokta avrupadan farklı olmayacak. YAPA nın devam etmesinde bu haliyle ısrar edilirse DSL teknolojisi ilerletilemez yeni nesil sistemlere geçilemez eski teknolojiler kullanılmak zorunda kalınır. Şuan Türkiyede uygulanan mevcut VDSL2 sistemini avrupaki yerleşik operatörler terkediyor ve yeni nesil VDSL ve DSL teknolojilerine geçiyorlar. İşte bu aşamada YAPA çalışamaz hale geliyor.

Ülkedeki altyapıya hiçbir yatırımın olmadığı zaten bir gerçek hocam.
    En düşük yatırım ile en büyük ciro'yu yapma derdinde firmalar.
    Sonra olacaklarda bu olur zaten.
    Benim düşüncem keşke devlet bu işi kendi eline alsa ve tek elden tüm altyapının sahibi olsa. Bu altyapı üzerinden firmalar rekabet etse.
    Kendisi kazı vs. olaylarını da daha kolay yapabileceği için mevcut fiber altyapılarını da satın alarak gerekirse telekom'daki tüm hisselerini onlara satıp telekom turkcel vs.
    ülkenin sahibi sonuçta nasıl yol üstünde arsan varsa mecbur alıyor bunu da ülke menfaati için hepsinden ücreti ile gerekirse satın alsa
    bence tüm sorunlar ortadan kalkar. Firmalar o zaman müşteri kazanabilmek için ne portlar açar ne hızlar vaat eder ne mobil uygulamalar hizmetler oluşturur düşünemiyorum bile.
    Bence asıl yapılması gereken bu yoksa telekom var iken bu ülkede bu konumda hiçbir şeyin ilerleyeceğini sanmıyorum çünkü adamlar gerek duymuyor.
    Onlara kalsa eminim akk 1'mit olarak kalmıştı bu ülkede.

• 312 . kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz mevzular bende dahil link verdiğim konuda çokça tartışıldı. Tekrar aynı şeyleri paylaşmaya gerek yok. Konuyu baştan itibaren okursanız Türkiyedeki mevcut sabit telekom sektörü hakkında yeterli fikriniz olacağına inanıyorum.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi--121281883
    Anladım hocam ilk yorumu beğendim inceliyicem konuyu teşekkürler.
    Üstteki sorunuma da bilginiz varsa yorumlarsanız sevinirim hocam.
    Hangi sorunuz?
    üstte hocam 18:42:10'de attığım mesajda biraz aşağıda yaşadığım bir olay.
    Modem hat değerlerinizin ekran görüntüsünü eklermisiniz.
  • D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 2 Mayıs 2017; 20:13:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.