Şimdi Ara

Saphhire hd 4800 ekran kartı sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün bu kartı aldım taktım gayet güzel çalışıyordu.. Kasam fazla ısınınca bugün gidip fan aldım bir de dvd writer bağladım. .. Şimdi bazı sorunlarla karşılaşıyorum

1- Bilgisayar açılırken ekran kartının fanı kesintisiz çalışıyor tam kapasite ve ekrana görüntü gelmiyor.. Pc speakerından 3-4 kere bipleme geliyor
    2- Bi kaç denemeden sonra açılıyor, Ancak oyuna girdiğimde veya ekran kartını kullanmaya başladığımda yine monitördeki görüntü kesiliyor ve ışığı yanıp sönmeye başlıyor.

p.s Power supply ım 300watt

İntel core 2 quad q6600 2.40 ghz cpu
    2 gb ram var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primarycat -- 7 Temmuz 2009; 16:23:15 >

• Aklıma gelen ilk sey PSU'nun yetmediği.Ekran kartının tam modeli nedir(4830,4850,4870,4890 gibi..) ve psu'nun marka ve modelini yazarsan daha iyi olur...
  • psu 300 watt Aopen
    ekran kartı hd 4870 512 mb ddr5
  • 300 watt Psu bütün 48xx serisinde sorun çıkartır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 7 Temmuz 2009; 16:27:17 >
  • Çok büyük bir ihtimalle PSU yetersiz geliyor. 300W biraz fazla düşük o sistem için. Hangi marka olduğunu yazmamışsın. Verimliliği de düşüktür büyük ihtimalle. Ekran kartı kullanılmaya başladığı anda böyle bir şey oluyorsa sistemi daha fazla zorlamamanı öneririm. Bütçe ne kadar ona göre sana yetecek bir PSU bulalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: primarycat

psu 300 watt Aopen

Hocam ne yaptın 4870 300 watt'la kullanılır mı yaa. Sisteme bi zarar vermeden derhal değiştirin...
  • okk.. ne öneririrsiniz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: LastShinobi

quote:

Orjinalden alıntı: primarycat

psu 300 watt Aopen

Hocam ne yaptın 4870 300 watt'la kullanılır mı yaa. Sisteme bi zarar vermeden derhal değiştirin...

+1

kartın kutusuna bakmadınız mı ? 500w tavsiye ediyor
  • hangi marka model??

çok uçmamam lazım fiyatta :)
  • Bu psu'yu alabilirsin..
    -Link-
  • Hoca bütçeyi bir söylesen :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

Çok büyük bir ihtimalle PSU yetersiz geliyor. 300W biraz fazla düşük o sistem için. Hangi marka olduğunu yazmamışsın. Verimliliği de düşüktür büyük ihtimalle. Ekran kartı kullanılmaya başladığı anda böyle bir şey oluyorsa sistemi daha fazla zorlamamanı öneririm. Bütçe ne kadar ona göre sana yetecek bir PSU bulalım.

Aopen fena bir psu sayılmaz ama yinede 300W o ekran kartı için yetersiz.

quote:

Bu psu'yu alabilirsin..
    -Link-

Burdaki PSU'yu seçebilirsin ama daha fazla çıkabilirim diyosan daha kaliteli PSU'lardan önerebiliriz.
  • Bendede aynı sorun var hd4830 aldım 1 gün kullandım sonra cıkarmak zorunda kaldım

Psu 300 W
  • Arkadaşlar PSU var PSU var :) 300W +12V kanalından 18A veren var belki de daha fazlasını, diğer tarafta benimki gibi 13A (15 de olabilir ) veren var. HD 4870 için yetersiz gelecektir maksimum güç olarak. İşlemci de var işin içinde.

450-500 watt gücünde verimli bir PSU çok rahat iş görür. Xilence de fiyatına göre çok iyi. 117 TL'den alınabilir.
  • Arkadaşım Cooler master alabilirsin. 450 watt ve üstünü düşün. Altında bir güç kaynağı alma. Cooler master in 460 watt lık güç kaynakları 400 watt çıkış veriyor ve çok iyidir. Sen 450 - 500 watt düşün derim.
  • Ekran kartına ait tam yükte çektiği akım ve harcadığı güçleri görebilirsin. 12v ta çekilen akıma dikkat et!
    Ekran kartının üzerinde tavsiye edilen watt değerinin yanında alacağın psu 'nun 12vta vereceği max amperde önemlidir. bu akım değerinin yanında cpu 'da çektiği akımı da unutma. psu seçerken bunlara dikkat et.

AMD Ekran Kartlarının Asıl Güç Tüketimi ---------2B Masaüstü (Watt) ----------3B Tam Yük (Watt) ---------- Akım (A)

Radeon HD 4870 X2 (2x1024 MB) -------------------- 113.7 --------------------------268.6-------------------22.4

Radeon HD 4870 (512 MB) ---------------------------- 68.4----------------------------151.6 ------------------12.6

Radeon HD 4850 (512 MB) ---------------------------- 47.8 ----------------------------109.6 ------------------9.1
  • rc-690 alıpda kasa powerini kullanmayan cok kişi war.. başlık acıp arastır istersen gayet hesaplı bir çözüm olur.. 460wattlık ve 600wattlık supply..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.