Şimdi Ara

SBM'de ihbarı yapan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen ay ufak bir kazaya karıştım. Arkamdan gelen araç duramayarak bana çarptı. Aracımın arka sis farı kırıldı. Tutanak tuttuk. Ben bu hafta yaptırmak için servise gittim. tutanak, fotolar poliçeler vs hepsini verdim. Sonuçta karşı taraf %100 kusurlu çıktı. Buraya kadar her şey tamam.

Benim sigorta şirketim Türkiye Sigorta, karşı tarafınki ise Bereket sigorta. SBM den sonuca baktığımda ihbarı yapan kısmında karşı tarafın sigortası yazıyor. Bu normal mi? Sanki bereket sigorta kendi kendini ihbar etmiş gibi geliyor bana. Halbuki başvuruda biz bulunduk.

Ayrıca bugün bereket sigortadan benim IBAN numaramı istediler. bana bir miktar ödeme yapacaklarmış. İlk başta onarım ücretini bana ödeyecekler bende servise ödeyeceğim diye düşündüm fakat Bereket sigortanın sitesine girip dosya no ile sorgulama yaptığımda benimle birlikte başka bir yere de ödeme yapacaklarını gördüm. Acaba bana yapacakları ödeme değer kaybından dolayı ve diğer iban'da servise onarım için yapacakları ödeme olabilir mi?

• karşı taraf kaskosundan yaptırmak için sizden önce dosya açtırmıştır.

ihbarı ilk yapan kendi düşüncesine göre kusur oranını yazar, ihbar karşı tarafa düşer, karşı tarafın sigortası da aynı oranı girerse (ve itiraz gelmezse) dosya sonuçlanmış olur. karşı taraf farklı girerse veya itiraz gelirse dosya komisyona gider, komisyon karar verir. Komisyon kararına itiraz ancak mahkeme yolu ile yapılabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.