Şimdi Ara

Servise kendi yağımı götürsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımın garantisinin bitmesine 4 ay var ve hafta içinde 45000 bakım için yetkili servise götüreceğim.aracım opel ve motor yağı olarak mobil tavsiye ediliyor. Dışarıdan alsam yağı daha ucuza mı gelir yoksa servisle hemen hemen aynı mıdır? Eğer fiyat farkı varsa dışarıdan kendim mobil marka yağ alıp servise versem kabul ederler mi?Ederlerse de, aracım garanti kapsamından çıkar mı? sorular içiçe oldu kusura bakmayın..şimdiden teşekkürler..

• yetkili servise kendi yağını götürsen olmaz onlar herşeyi fatura ettikleri için bunu kabul etmezler çoğu servis arabanın yanına bile yaklaştırmazken yağı senin vermeni asla kabul etmezler ama dışarıda özel servislere veya yağ değiştirenlere gittiğinde yağını kendin götürürsün işçilik verirsin sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

yetkili servise kendi yağını götürsen olmaz onlar herşeyi fatura ettikleri için bunu kabul etmezler çoğu servis arabanın yanına bile yaklaştırmazken yağı senin vermeni asla kabul etmezler ama dışarıda özel servislere veya yağ değiştirenlere gittiğinde yağını kendin götürürsün işçilik verirsin sadece

bunu neye dayanaraktan söylüyorsun anlamadım sanki otorite gibi konuşuyorsun ...!!!

Citroen Peugoet servisleri araca önerilen Yağ mesela 10-40 ise bu uygunluğu sağlamanı istiyor...ve kabul ediyor aksi taktirde garanti dışı sayıyor

Japon markalarda ise toyota Mobil 1 ve honda castrol olarak aracın yağını değiştiriyor üretici firma garantisi bu kapsamda geçerli sayılıyor...

ancak dışarıdan alacağın yağın sana getirisi 10-15 ytl arasıdır ki bu hesapta bence yapılmamalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

yetkili servise kendi yağını götürsen olmaz onlar herşeyi fatura ettikleri için bunu kabul etmezler çoğu servis arabanın yanına bile yaklaştırmazken yağı senin vermeni asla kabul etmezler ama dışarıda özel servislere veya yağ değiştirenlere gittiğinde yağını kendin götürürsün işçilik verirsin sadece

bunu neye dayanaraktan söylüyorsun anlamadım sanki otorite gibi konuşuyorsun ...!!!

Citroen Peugoet servisleri araca önerilen Yağ mesela 10-40 ise bu uygunluğu sağlamanı istiyor...ve kabul ediyor aksi taktirde garanti dışı sayıyor

Japon markalarda ise toyota Mobil 1 ve honda castrol olarak aracın yağını değiştiriyor üretici firma garantisi bu kapsamda geçerli sayılıyor...

ancak dışarıdan alacağın yağın sana getirisi 10-15 ytl arasıdır ki bu hesapta bence yapılmamalıdır.

bu yanlış bir yaklaşım..
    garanti periyodu içerisindeki bir araca yetkili servisler dışında yapılacak her türlü müdahale aracı garanti kapsamından çıkarır..buna dışarıda yağ değiştirmekte dahildir..ayrıca hiç bir servis yağını bagajına koyup getiren müşterinin yağını değiştirmez..eğer öyle olsaydı trgier kayışını da sanayiden alıp servise değiştirmeleri için götürebilirdik..
    diğer taraftan konuyu açan arkadaş için özel bir durum söz konusu..zaten garanti bitmesine 4 ay kalmış.bu durumda yağ değişimi için servise gitmenize gerek yok..opeller de 45.000 bakımında sadece yağ ve filtre değiştiğine göre ve aynı özellikteki yağ koyacağınıza göre bu işlemi serviste yaptırıp fazla masrafa girmeniz gereksiz..bence yağ ve filtreyi özel serviste değiştirin..4 ay gibi kısa bür sürede aracınızın km si de göz önüne alındığında bu işlemden dolayı motorda arıza olma olasılığı çok düşük..

• biz yetkili servisken müşteri eğer yağı ben alcam derse tamam diyorduk bizde
    sonuçta müşteri
    ha noluyordu
    faturaya yağ yazılmıyordu o kadar
    hala da öle bazı müşterilerimiz var
    onlar kendileri gider açık yağ alırlar,başka marka alırlar
    biz onların dediği gibi değiştiririz

yani sen de kendi yağını götürürsen sorun olmaz heralde
    tabi adamlar "kıl" değilse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

biz yetkili servisken müşteri eğer yağı ben alcam derse tamam diyorduk bizde
    sonuçta müşteri
    ha noluyordu
    faturaya yağ yazılmıyordu o kadar
    hala da öle bazı müşterilerimiz var
    onlar kendileri gider açık yağ alırlar,başka marka alırlar
    biz onların dediği gibi değiştiririz

yani sen de kendi yağını götürürsen sorun olmaz heralde
    tabi adamlar "kıl" değilse...

araç garanti kapsamında iken de bu uygulama yapıldığında garanti aynen devam ediyormuydu?yani siz servis olarak müşterinin getirdiği yağa servis garantisi veriyormuydunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans
    araç garanti kapsamında iken de bu uygulama yapıldığında garanti aynen devam ediyormuydu?yani siz servis olarak müşterinin getirdiği yağa servis garantisi veriyormuydunuz?

veriliyordu heralde
    çünkü o da sonuçta yağı bizim gibi parça satan yerden alıyordu
    ama marksaı başka oluyordu
    garanti de devam etmiştir hep...
  • quote:

quote:

veriliyordu heralde
    çünkü o da sonuçta yağı bizim gibi parça satan yerden alıyordu
    ama marksaı başka oluyordu
    garanti de devam etmiştir hep...

enteresan..sanıyorum tofaş-fiat servisi bu..eğer böyle birşey varsa bu bir örnek teşkil edecektir diğer fiat servisleri açısından..eğer bir mahzuru yok ise pm den bana eski sahip olduğunuz servisin ticari adını yazabilirmisiniz?eğer böyle birşey varsa diğer tüketicileri de bu durumdan yararlandırmak gerekir diye düşünüyorum..

• quote:

enteresan..sanıyorum tofaş-fiat servisi bu..eğer böyle birşey varsa bu bir örnek teşkil edecektir diğer fiat servisleri açısından..eğer bir mahzuru yok ise pm den bana eski sahip olduğunuz servisin ticari adını yazabilirmisiniz?eğer böyle birşey varsa diğer tüketicileri de bu durumdan yararlandırmak gerekir diye düşünüyorum..

yetkili servisken öyle yapıyorduk
    gerçi hala da öyle yaparız
    müşteri ister kendi getirir ister biz katarız
    ama resmi evraka dökülmez yapılan iş(periyodik bakım kağıdı vs.gibi)
    bunu yanlız başka servislerin(tofaş-fiat dahil)yapacağını zannetmiyorum
    çünkü herkes biz gibi toleranslı değildir(çoğu)
    ticari adımızı vermeyi uygun bulmuyorum çünkü yetkili servislik bitti,dolayısıyla yapılan o işler de yetkili servislik zamanında yapıldığı için o zamanda kaldı,şimdi versem bi anlam ifade etmez
    adam geçmişte yapmış diyip geçer...

sakın bu cevabımı yanlış anlamayın
    ama servis toleranslı olduktan sonra bu tür şeyler yapılabilir
    müşteri isterse dışardan komple parça alsın onu servis takmak zorundaır;çünkü servis sadece parça satılan yer değildir arıza giderilen ve parça montajı yapıolan yerdir
    ve arızalı parça ister kendi dükkanından satılsın ister müşteri başka bi yerden getirsin o parçayı takmak zorunda;yani arızayı gidermek zorundadır
    umarım anlatabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 11 Haziran 2007; 0:26:59 >

• quote:

quote:

yetkili servisken öyle yapıyorduk
    gerçi hala da öyle yaparız
    müşteri ister kendi getirir ister biz katarız
    ama resmi evraka dökülmez yapılan iş(periyodik bakım kağıdı vs.gibi)
    bunu yanlız başka servislerin(tofaş-fiat dahil)yapacağını zannetmiyorum
    çünkü herkes biz gibi toleranslı değildir(çoğu)
    ticari adımızı vermeyi uygun bulmuyorum çünkü yetkili servislik bitti,dolayısıyla yapılan o işler de yetkili servislik zamanında yapıldığı için o zamanda kaldı,şimdi versem bi anlam ifade etmez
    adam geçmişte yapmış diyip geçer...

sakın bu cevabımı yanlış anlamayın
    ama servis toleranslı olduktan sonra bu tür şeyler yapılabilir
    müşteri isterse dışardan komple ğarlça alsın onu servis takmak zorundaır;çünkü servis sadece parça satılan yer değildir arıza giderilen ve parça montajı yapıolan yerdir
    ve arızalı parça ister kendi dükkanından satılsın ister müşteri başka bi yerden getirsin o parçayı takmak zorunda;yani arızayı gidermek zorundadır
    umarım anlatabilmişimdir...

yanlış anlamıyorum..benim de hali hazırda ortak olduğum iki adet servis var..fakat burada çok ince bir nokta var..biliyorsunuz(üstü kapatılmış olsa da) özel servislerde yapılan işlemlerin fabrika tavsiyelerine uygun olmak şartıyla garantiyi bozmayacağı şeklinde bir kanun taslağı vardı..yasalaştımı bilmiyorum..yani bu yasaya göre tüketiciler araçlarını özel servislerde de işleme sokabilecek ve garanti dışı kalmayacaktı..bahsettiğiniz olay bu yasa ile örtüştüğünden ilgimi çekmişti..sonuçta eğer sizin eskiden uyguladığınız(ki bence çok takdir edilmesi gereken bir uygulamadır) bu yaklaşımın başka örnekleri de varsa bu tüketicilerin lehinedir..

• @türbülans
    hocam aslında demek istediğimi anldın
    yani bu tür şeyler aslında olağan şeylerdir
    ama ne yazık ki günümüz servisleri ve günümüz ustaları bunu öyle bir sorun yapıyorlar ki,sanki devlet sorunu
    böyle olunca müşteri de soğuyor o ticarethaneden....
  • Bende Fiat Stilo arabamın yağını bir arkadaşımdan alıp
    serviste koyduruyorum.
  • valla benim arabaya mobil 1 0w-40 koyuyorlar. bildiği kadarıyla bundan üstün yağ yok. memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.