Lenovo laptop kullanıyorum. Bir ara, laptop un kendi ses donanımını, kulaklığımdan alacağım ses ile (plantronics dsp-500, kendi ses kartı mevcut.) çakışmaması için devre dışı bıraktım. Şimdi şehir dışındayım ve laptop un kendi ses donanımına razıyım ve tek istediğim biraz müzik dinlemek. Problem ise şu: devre dışı bıraktığım özelliği yeniden açamıyorum. Basit bir denetim masası işi olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü nasıl yapacağımı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
özelliği devre dışı bırakmak derken ses kartındanmı bunu yaptın . yoksa başlat çubuğundaki sağ taraftaki simgelerden hoperlör olana sağ klik ses denetimlerindenmi yaptın. anlayamadım. ses denetimlerini bir dene ayrıca çakıştımı ki ikisi de birini devre dışı bırakmak gereğini duydun . çakışmasın diye yazmışsın çünkü. yada şöyle yaptın kendi ses kartının driverini kaldırdın ve diğeriyle iş gördün. şuan yapman gereken ses kartının driver ini yeniden yüklemek olacak.
kolay gelsin
saygılar
Ya çakışmak derken şöyle, kulaklığı takıp ses almaya çalıştığımda hem kulaklık, hem de laptop ses veriyordu. Bu durumda ben de denetim masası / ses e bi uğrayıp ordan yanılmıyorsam driveri kaldırdım. "Devrı Dışı Bırak" a tıkladım daha doğrusu. Artık driver mı kalktı yoksa geçici bir süre disable moda mı geçti emin değilim. Hangi driver olduğunu nerden öğrenebilirim peki arkadaşım bir fikrin var mı? Donanım Ekle den bir kaç driver yüklemeye çalıştığım -default driverler- fakat yine ses alamadım. Yüklendi fakat çalışmayabilir tarzı şeyler yazdı.
Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: chaana
Ya çakışmak derken şöyle, kulaklığı takıp ses almaya çalıştığımda hem kulaklık, hem de laptop ses veriyordu. Bu durumda ben de denetim masası / ses e bi uğrayıp ordan yanılmıyorsam driveri kaldırdım. "Devrı Dışı Bırak" a tıkladım daha doğrusu. Artık driver mı kalktı yoksa geçici bir süre disable moda mı geçti emin değilim. Hangi driver olduğunu nerden öğrenebilirim peki arkadaşım bir fikrin var mı? Donanım Ekle den bir kaç driver yüklemeye çalıştığım -default driverler- fakat yine ses alamadım. Yüklendi fakat çalışmayabilir tarzı şeyler yazdı.
Teşekkürler.
şimdi sen hangi driveri kaldırdıysan yada geçici süre için disable yaptıysan onu pc de bir araştır. eğer yerinde duruyorsa kaldır tamamen ve yeniden kur. sonra ilk yaptığında nereden yaptıysan git üzerine ve seçeneklerini kontrol et . disable ise enable yap. ama driveri kaldırıp tekrar kurarsan sorun direk ortadan kalkacaktır sanıyorum.
kolay gelsin
Evet, donanımı kaldırıp tekrar yükledim ve problem ortadan kalktı. Teşekkür ederim.