Şimdi Ara

ses kartı slotu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=70SB088000004

bu ses kartını almayı düşünüyorum. ama gördüm ki pci-1x slotunu kullanıyor. ama benim o slotları ekran kartı kapatıyor. ben şimdi bu ses kartını kullanamaz mıyım?.

bu duruma göre nasıl bir ses kartı almam lazım?

• arkadaşlar yok mu yardım edecek birileri
  • soruyu değiştirerek tekrar sorayım o zaman

http://www.sanalmarketim.com/urun/666c75566b0db7920931c0030a79fd7b/CREATIVE-X-FI-SURROUND-5.1-USB-SES-KARTI

bunu alsam alamadığım x-fi titanium un yerini doldurabilir mi?
  • pci-ex slot uygun değilse uygun pci slot varsa, pci slot kart alabilirsin. usb den uzak dur.
    (exrem music,gamer,fatal1ty,elite,prelude)
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

pci-ex slot uygun değilse uygun pci slot varsa, pci slot kart alabilirsin. usb den uzak dur.

benim yazdığımın ayarında kartlar var mı?
  • quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

öyle bir yazmışsın ki arayacam diye canım çıktı

link varsa yzar msın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onları sıfır bulamazsın 2. el bölümüne bakacaksın.

hepside en az senin kartın ayarındadır tabi listede daha iyi olanlarda var.
    mesela auzen prelude benim indimde en iyi pci bilgisayar ses kartıdır. (oyun, muzik ve film birlikte ortalama, yalnız müzik, yalnız kayıt, yalnız oyun vs. istenirse durum değişir. )
  • quote:

onları sıfır bulamazsın 2. el bölümüne bakacaksın.

hepside en az senin kartın ayarındadır tabi listede daha iyi olanlarda var.
    mesela auzen prelude benim indimde en iyi pci bilgisayar ses kartıdır. (oyun, muzik ve film birlikte ortalama, yalnız müzik, yalnız kayıt, yalnız oyun vs. istenirse durum değişir. )

teşekkürler ama 2. el düşünmüyorum ve piayasadan satn alabileceğim bir ürün olmalı çünkü pahalı ürünler ve o kadar parayı bir anda çıkamam.

pci-1x slotuna takılabilen bir kart 32 bitlik pci slotuna takılamaz mı?
  • anakartımdaki x1 slotlarını ekran kartı kapatıyor.

buna göre x1 ses kartını 32 bitlik pci slotuna takabilir miyim takamaz mıyım?

bu 1. soru

2. soru ise şu.

yukardaki sorunun cevabı evet ise creative x-fi titanium ses kartı alacağım ama hayır ise

http://www.sanalmarketim.com/urun/666c75566b0db7920931c0030a79fd7b/CREATIVE-X-FI-SURROUND-5.1-USB-SES-KARTI

http://www.sanalmarketim.com/urun/f47ea354e4cc0e476076ccc551e6f24c/ASUS-Xonar-D1-Low-Profile-PCI-Ses-Karti

bu ikisinden birisini alacağım. biri dahili biri harici. 2-3 gün önce yine sizlerden aldığım yardımlar ve tavsiyeler sonucunda steelseries, sennheiser, sharkoon kulaklıklarından birisini alacağım.

bu alacağım kalburüstü kulaklıkların tüm özelliklerine karşılık vermesi açısından hangi ses kartını seçmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 22 Şubat 2010; 8:24:45 >

• İşletim sistemin Vista ya da windows 7 ise Creative alma, sürücüsü sorunu var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 22 Şubat 2010; 2:12:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

İşletim sistemin Vista ya da windows 7 ise Creative alma, sürücüsü sorunu var...

bunun driver ı var diye biliyorum.
  • Elimde creative'nin x-fi titanium (Düz serisi) ses kartı olduğundan ve halen anakart arayışı içerisinde bulunduğumdan (Bendeki ekran kartı da çift slot kaplamaktadır ve dikkatli seçim yapılmadığı taktirde normalde pcıe x1 slotu için üretilmiş bu kartı takacak slot bulamama durumu ile karşılaşmam söz konusu) creative'nin ülkemizdeki servisini telefonla aradım.

Soru şu: Yukarıda adını andığım bu ses kartı anakart üzerindeki pcie x4,16 vb.slotlara takılabilir mi?
    Yanıt : Kesinlikle takılamaz.

Tabii bu yanıt beni tatmin etmediğinden (Açıkçası güvenmediğimden) creative global firmasına mail attım.Yanıtta ise bir link verilmiş (Aslında ilk işimiz kartın orjinal sitesine bakmak olmalı idi ama yapmamışım işte) bu linke baktığımda kartın tüm pcie slotlarına uyumlu olduğu yazılı idi.

2.soru ile ilgili olarak ise (Bu soruyu kulaklık seçimi olarak düşünüyorum) ben de uzun bir araştırma ve forumlarda soruşturma yaptıktan sonra sennheiser de karar kıldım ve cep telefonu ve ipod kulaklığı haricinde kulaklık kullanmamış olmama rağmen aldığım kulaklıktan çok memnun kaldım.Hem müzik hem de oyun açısından.

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Elimde creative'nin x-fi titanium (Düz serisi) ses kartı olduğundan ve halen anakart arayışı içerisinde bulunduğumdan (Bendeki ekran kartı da çift slot kaplamaktadır ve dikkatli seçim yapılmadığı taktirde normalde pcıe x1 slotu için üretilmiş bu kartı takacak slot bulamama durumu ile karşılaşmam söz konusu) creative'nin ülkemizdeki servisini telefonla aradım.

Soru şu: Yukarıda adını andığım bu ses kartı anakart üzerindeki pcie x4,16 vb.slotlara takılabilir mi?
    Yanıt : Kesinlikle takılamaz.

Tabii bu yanıt beni tatmin etmediğinden (Açıkçası güvenmediğimden) creative global firmasına mail attım.Yanıtta ise bir link verilmiş (Aslında ilk işimiz kartın orjinal sitesine bakmak olmalı idi ama yapmamışım işte) bu linke baktığımda kartın tüm pcie slotlarına uyumlu olduğu yazılı idi.

2.soru ile ilgili olarak ise (Bu soruyu kulaklık seçimi olarak düşünüyorum) ben de uzun bir araştırma ve forumlarda soruşturma yaptıktan sonra sennheiser de karar kıldım ve cep telefonu ve ipod kulaklığı haricinde kulaklık kullanmamış olmama rağmen aldığım kulaklıktan çok memnun kaldım.Hem müzik hem de oyun açısından.

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

teşekkürler. siz şimdi ses kartını hangi slotta kullanıyorsunuz. (2 forumda da yazıştık bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 23 Şubat 2010; 8:37:57 >

• Mesajımda da belirttiğim gibi halen anakart seçememiş durumdayım. Anakartımı seçemedim çünkü işlemcimi seçemedim. İşlemcimi seçemedim çünkü 860 mı,930 mu karar veremedim:-))

Maximus formula kullanıyor iken x1 slotuna takıyordum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 24 Şubat 2010; 8:28:05 >
  • Anladığım kadarıyla pci x1 olan bir ses kartı hep pci x4 slot'a hemde pci slotlara takılabiliyor değilmi ? Performans ya da herhangi bir detay kaybı oluyormu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

Anladığım kadarıyla pci x1 olan bir ses kartı hep pci x4 slot'a hemde pci slotlara takılabiliyor değilmi ? Performans ya da herhangi bir detay kaybı oluyormu acaba ?

pci 4x 8x 16x slotlarına takılabiliyor. hızı otomatik olarak 1x hızına düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

Anladığım kadarıyla pci x1 olan bir ses kartı hep pci x4 slot'a hemde pci slotlara takılabiliyor değilmi ? Performans ya da herhangi bir detay kaybı oluyormu acaba ?

pci 4x 8x 16x slotlarına takılabiliyor. hızı otomatik olarak 1x hızına düşüyor.

Cevap için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.