Uzmanlar, Şehirlerarası Dolaşımın Arttığı Temmuz ve Ağustos Aylarında, Hava Sıcaklıklarının da Etkisiyle Trafik Kazalarının Sayısında Artış Olabileceği Uyarısında Bulundular.
Gazi Üniversitesi Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Balas, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2005 ve 2006 yıllarının Ocak-Ekim dönemlerini kapsayan kaza istatistiklerinin, en çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının Ağustos ayında meydana geldiğini ortaya koyduğunu söyledi.
Balas, 2005 yılının Ağustos ayında kazalar sonucu 417 kişinin öldüğünü, 14 bin 175 kişinin yaralandığını, 2006 yılının aynı ayında ise 416 kişinin yaşamını yitirirken, 15 bin 796 kişinin yaralandığına dikkati çekti.
İnsanın fiziksel durumunun, dikkatini ve refleksini etkilediğini anlatan Balas, ''Aşırı derecede su ve tuz kaybı, sürücülerin beyin gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle uzun yollarda sık sık mola verilmesi ve kaybedilen sıvı ve tuzun geri alınması gerekiyor'' dedi.
İnsanın özellikle trafikte vereceği doğru tepkinin çok önemli olduğunu vurgulayan Balas, ''Normal sıcaklıkta doğru düşünen bir insan, 10 ya da 20 derecelik bir sıcaklık artışıyla tamamen doğru tepkiyi veremeyecek hale gelebiliyor'' diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Trafik Planlaması ve Uygulaması Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Kürşat Çubuk da trafik kazalarının yaz aylarında artışının nedenleri arasında asfaltın sıcaklıkla birlikte genleşerek ''asfaltın kusması'' adı verilen durumun yolda kaygan bir zeminin oluşmasına neden olduğunu belirtti. (Anadolu Ajansı) 27.06.2007 11:14
Araçlarında klima olmayanların Allah yardımcısı olsun
klima güzel ama iş klimada bitmiyor maalesef. arabaya sıcaktan erimiş halde biniyoruz ve kendimize gelmemiz zaman alıyor.
yayalar açısından durum daha kötü zaten. bu başlığı açmamın sebebi, dün önüme atlayan yaya kurye idi. adam yola hiç bakmadan 3 m önümde yola atladı. 30-40 km hızla giderken korna ve frene asıldım, kendini geri atmasa altıma alacaktım. durabildiğimde arka kapı hizasındaydı; yaptığına şaşırmış bir halde, ancak birkaç dakikada kendine gelebildi.
aman arkadaşlar yolda gözlerinizi dört açın
Allah kimsenin başına vermesin.Çok zor bir durum. Her iki taraf için. Benimde önüme geçenlerde akşam saatlerinde karanlık olan iki apartman arasından bir çocuk fırladı.Çocuğu hızla gelirken sağ tarafımda görmemle durmam bir oldu.. ben durdum ama o geldi aracın sağ tarafına vurup kaputun üstüne düştü. Şaşkın gözleyile baktı bana epey bi kendine gelemedi. Karşıya bakkala gidiyordu. Elindeki bozuk paraları kaputun üzerinden topladı yine koşarak bakkala geçti. Arabadan indim apartmana baktım üst pencerelerden bir kadın hemen içeri daldı. Sanırım annesi idi. Söylendim biraz ama akşam akşam çok ucuza atlattığım için de dua ettim. Aynı yerde 8-9 ay evvel bir kaza daha olmuştu onu hatırladım ister istemez. Çocukla arabanın şoförü aynı yöne kaçmış çocuğu duvarın dibinde sıkıştırıp parça pinçik etmiş kafasını ezmiş ve çocuk orda ölmüş. ben ordan geçtiğimde duvarın dibi kan gölüydü. Annesi babası yakınları feryat figan ağlıyorlardı. Şoför için çok hızlıydı çocukda önüne atlamış her ikiside hatalıydı dediler. Ama OLAN la ÖLEN e çare bulunmuyor ne yazıkki.. yazık oldu çocuk da 9 yaşında ailesinin tek kızıydı.. Allah hepimizi böyle zor durumlardan korusun..
Klimasız bir araçla bu sıcaklarda yolculuk yapmak çok güç.
Haberdeki gibi riski de daha yüksek.
Ben klimasız araç sahiplerine birkaç öneride bulunmak istiyorum. Kaliteli cam filmi yaptırsınlar LLumar ziebart gibi, bu tür markaların cam filmleri 4-5 kattan oluşuyor ve bunun bir katı ısıyı %40 soğuruyor böylece araba daha az ısınmış oluyor. Ön camda da atermik camlar kullanılabilir. Aracımda klima olmasına rağmen. Cam filmi ve atermik cam sayesinde arabam çok ısınmıyor. Klimayı da daha az kullanıyorum umarm işinize yarar
Bir de direksiyon ateş gibi olup onu tutamıyorsun ya o da başka bi dert.
o direksiyon olayına gıcık oluyorum kışın soğuktan yazın sıcaktan tutamıyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: ekirik
Allah kimsenin başına vermesin.Çok zor bir durum. Her iki taraf için. Benimde önüme geçenlerde akşam saatlerinde karanlık olan iki apartman arasından bir çocuk fırladı.Çocuğu hızla gelirken sağ tarafımda görmemle durmam bir oldu.. ben durdum ama o geldi aracın sağ tarafına vurup kaputun üstüne düştü. Şaşkın gözleyile baktı bana epey bi kendine gelemedi. Karşıya bakkala gidiyordu. Elindeki bozuk paraları kaputun üzerinden topladı yine koşarak bakkala geçti. Arabadan indim apartmana baktım üst pencerelerden bir kadın hemen içeri daldı. Sanırım annesi idi. Söylendim biraz ama akşam akşam çok ucuza atlattığım için de dua ettim. Aynı yerde 8-9 ay evvel bir kaza daha olmuştu onu hatırladım ister istemez. Çocukla arabanın şoförü aynı yöne kaçmış çocuğu duvarın dibinde sıkıştırıp parça pinçik etmiş kafasını ezmiş ve çocuk orda ölmüş. ben ordan geçtiğimde duvarın dibi kan gölüydü. Annesi babası yakınları feryat figan ağlıyorlardı. Şoför için çok hızlıydı çocukda önüne atlamış her ikiside hatalıydı dediler. Ama OLAN la ÖLEN e çare bulunmuyor ne yazıkki.. yazık oldu çocuk da 9 yaşında ailesinin tek kızıydı.. Allah hepimizi böyle zor durumlardan korusun..
dostum öyle anlatmışsınki içim gitti yazık gerçekten allah kimseye vermesin böyle ızdıraplar.Yaşayanlar için geriye dönülmesi telafisi imkansız olan acılar bunlar.
quote:
Orjinalden alıntı: FaBeRgE
Ben klimasız araç sahiplerine birkaç öneride bulunmak istiyorum. Kaliteli cam filmi yaptırsınlar LLumar ziebart gibi, bu tür markaların cam filmleri 4-5 kattan oluşuyor ve bunun bir katı ısıyı %40 soğuruyor böylece araba daha az ısınmış oluyor. Ön camda da atermik camlar kullanılabilir. Aracımda klima olmasına rağmen. Cam filmi ve atermik cam sayesinde arabam çok ısınmıyor. Klimayı da daha az kullanıyorum umarm işinize yarar
eywallah hemde öyle işime yarayacakki.bunla ilgili konu bile açmayı düşünüyordum saolasın.
kliması olanların da bir çoğu benzin yakmasın diye klimayı çalıştırmıyor ki....
adam hem gösteriş yapıcam diye en donanımlı versiyonu alıyor sonra klimadan tasarruf yapmaya çalışıyor.
Ne çabuk geçti zaman , eskiden klima lüx'tü. Şimdi dijitalini , 4noktalı soğutmalısını arar olduk. Gerçekten artık klima şart analog yada dijital.
Ya ben klimadan geçtim de arabamın frenleri tutmaz oldu sıcakLARDAN
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme