Havaların iyice sıcakladığı şu günlerde benim lastikler yan çizmeye mi başladı merak ettim. Dün iki ayrı yerde, birinde kırmızı ışıklara yaklaşırken frenleme esnasında, diğerinde 90 derecelik bir viraj alırken yine frenleme esnasında lastikler kilitlendi. Bulunduğum yer izmir (yani sıcak) , yol yüzeyi ikisinde de asfalt, lastikler 2006 üretimi SAVA 175/65/14, araba Tipo 1.6. genelde pek agresif araba kullanmam, ancak son zamanlarda özellikle virajlarda arabanın önden kaymaya eğilimini hissediyorum. Acaba benim lastiklerde mi bir sorun var, yoksa sıcak havalar ve sıcak yol yüzeyin nedeniyle bu olay normal mi?? bu konuda tecrubeleriniz nedir??
Lastik havalarınızı ve diş derinliklerinizi kontrol edin.
lastik havaları normal, (ön 29, arka 28) lastik dişleri de fena sayılmaz..acaba 2 senede lastik sertleşip kayganlaşırmı??
Markadan markaya yol tutş değişir.Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
Ancak şu durumda lastiğin sıcak yüzünden çok esnediği dolayısıyla yol tutuşda problem olduğunu düşündürüyor.
Hatta her frende ciyaklama eğilimi de gösterir..
Sana bu durumda tavsıyem,en az 3 psi fazla hava basman.Bu lastiğe sertlik kazandıracaktır.Özellikle virajlarda yana salınımı bertaraf edecektir.
Kontrollü şekilde dene, farkı göreceksin...
Öncelikle arkadaşım kullandığın lastikler Goodyear'ın imal ettiği lastikelrdir yani öle aman aman kötü tü kaka çin malı bi lastik değildir.. Soununa gelince izmir gibi havanın 38-40 dereceye kadar ısındığı yani asfaltın 70-80 dereceyi bulduğu bir yerde bu yaşadıkalrın gayet normal hiç dert etme sadece biraz daha dikaktli ve yavaş gir virajlara. Benim antalya seyehatimde 4 yıllık daha diş derinliği gayet iyi durumda olan michelen marka lastiklerim 150 km aralıkla bu erimiş asfalt , sıcak ve hız yüzünden yarıldı. O yüzden çok sıc ak havaalrda çok ama çok dikkatli olmak gerekir.
Lastiğinizin yarılması gayet doğal diye düşünüyorum 4 -5 yıl zaten bir lastiğin ömrü. Diş derinliği normal bile olsa 4-5 yıl bir lastiğin değiştirilmesi için yeterli.
quote:
Orjinalden alıntı: fiat2001brava
Öncelikle arkadaşım kullandığın lastikler Goodyear'ın imal ettiği lastikelrdir yani öle aman aman kötü tü kaka çin malı bi lastik değildir.. Soununa gelince izmir gibi havanın 38-40 dereceye kadar ısındığı yani asfaltın 70-80 dereceyi bulduğu bir yerde bu yaşadıkalrın gayet normal hiç dert etme sadece biraz daha dikaktli ve yavaş gir virajlara. Benim antalya seyehatimde 4 yıllık daha diş derinliği gayet iyi durumda olan michelen marka lastiklerim 150 km aralıkla bu erimiş asfalt , sıcak ve hız yüzünden yarıldı. O yüzden çok sıc ak havaalrda çok ama çok dikkatli olmak gerekir.