Şimdi Ara

Sıfır araç alımında boya kalınlığına dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model Tiguanımı dün sattım..Ancak ilginç bir durum oldu..Aracımı alacak kişiler izmir dynomoss ta ekspertiz yaptırırlarken sol ön kapıda normal sınırların üstünde boya kalınlığı tespit edildi ve yarım saat sırf o kapıyla uğraştılar..Daha sonra fabrikasyon olup olmadığına karar veremeyince muhtemelen sahibi olan kişiyi çağırıp gösterdiler..sağ ve sol ön kapı fitilleri sökülüp kontrol edildi..Sonradan değilde fabrikasyon hatası olduğuna karar verildi..arka tamponum değişmişti ancak onu tespit etmediler..yada önemli mi değil o durum bilemiyorum..sonuç raporuna o kapıda boya kalınlığının fazla olduğunu da belirttiler..Alıcı kişilerle sorun çıkmadan satışı gerçekleştirdik. Aracın İlk sahibi olduğumdan içim çok rahattı ekspertize girerken ama aracımda böyle bir problem çıkmasına o anda çok şaşırdım açıkçası..
    Yani demem o ki araç alırken yanınızda boya ölçerle gidin denmesini fazla abartı bulurdum... o düşüncemi geri alıyorum..
    Bu adamlar kendi ellerinde boya ölçerle gelseler kesin araç kapısı boyalı deyip asabımı ciddi olarak bozacaklardı..
    Herşey olabiliyor ,dikkat edelim lütfen..
    Bu arada aracını satanlar her türlü üçkağıdı yapıyorlar diye dert yanıyoruz ama artık araç almak isteyen galerici harici kişilerinde ne kadar acımasız ve galerici mantığıyla hareket ettiğine şahit oldum..Türkiye de her türlü alışverişte dikkatli olmak lazım.. Allah hakikaten paraya acil ihtiyacı olupta aracını satmak zorunda kalanları bu insanların eline düşürmesin..iyi günler dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulse@pulse -- 29 Ocak 2015; 12:12:58 >

• Neler neler duyuyoruz usta. Sifir arabayi boyayip satiyorlar. Dedigin gibi arac alirken inceden inceye bakmak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrikada kontrol edilirken bir problem olduysa tekrar boyanmış olabilir bazı araçlarda da parçalar bütün olarak değilde parça parça boyandığından da sorun çıkabilir aslında olmaması gerekli ama yspıyorlar böyleleyleri.

• Benim sıfır aldıgım kazasız aracı satarken de usta ön kapıyla arka kapı aynı renk degil dedi. Ben nasıl yani dedim içimden. Sonra da cümlesini tamamladı

Ama araçta boya yok! . Başka bir usta da dedi ki bazen fabrikada boya atarken bitiyor yenisine geçiyorlar olabiliyor dedi.

İlginç bir durum
  • Olabiliyor evet. Enistemin avensisini satacagi zaman, aracta boya kalinligi 2 kati cikiyor. Ama kaza yok, nasil olur diye arastirirken arastirirken, aracin uretilirken cift kat boya atildigi sonucuna variliyor. Olabiliyor boyle seyler fabrika kaynakli.
    He sifir veren bayilerin, araci surtup o parcayi da boyamasi da olasi. Cok duyduk.

• bi abimiz arkadaşına borusandan 3 serisi yanılmıyorsam araç alıyorlardı. araç tırda düşmüştü sanırım. boyanmış ve sıfır diye satılmış. arkadaşı kullanırken bir başka arkadaşı boya olduğunu fark ediyor sonra teste falan sokuyorlar araç boyalı. baya kavga gürültü yaşayıp sıfırıyla değiştirmişler. yani çok para verdim en pahalısını aldım sorun yok gibi bir durum bile söz konusu değil. Garip bir memleket.
  • ben aracımı sıfır almıştım ve daha arabaya binmeden boya kalınlığını ölçtürdüm. Bir sıkıntı olsaydı mutlaka servis imzalı bir kağıt alacaktım. Yeni araç da alsanız mutlaka boya kontrolü yaptırın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o heyecanla çok kişi unutur bunu
  • Bazı araçlar fabrika çıkışı kalın boyalı olabilir.Bazı araçlarda farbikan düzgün çıktığı halde özellikle gemide tırda sağına soluna halat şu bu çarpabilir bunlarda araç sahibine söylenmeden satılır.Başımıza geldimi geldi
  • Bu olayın üzerine servisle görüştüm..Biz teslimat öncesi defalarca kontrol ediyoruz..imkansız böyle birşey olması dediler..yalnızca bir miktar kalın çıkmış olabilir dediler ama iki kat kalınlığında boya çıktı dediğimde aracı hiç başka birine geçici verdiniz mi dedikleri anda..anlaşıldı konuşmanızın sonunun nereye gideceği deyip telefonu kapattım..
    Yani hukuki bir süreç başlasa olay uzadıkça uzar..artık ispat edebilirsen et artık haklı olduğunu..
  • İlk sahibi olduğum içim rahat dediniz ama bence o kadar da rahat olmayın derim.

Siz aracı bakım ya da bir onarım için bıraktınız desek.Serviste 6-7 gün yatıyor değil mi? Evet.

Araç ile kontrol sürüşü yaparken.Kaza yapsalar.Çaktırmadan sizin kapıyı boyatsalar ya da bire bir fabrikadan boyalı kapı sacı

getirtseler?

Anlayabilir misiniz? Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulse@pulse

Bu olayın üzerine servisle görüştüm..Biz teslimat öncesi defalarca kontrol ediyoruz..imkansız böyle birşey olması dediler..yalnızca bir miktar kalın çıkmış olabilir dediler ama iki kat kalınlığında boya çıktı dediğimde aracı hiç başka birine geçici verdiniz mi dedikleri anda..anlaşıldı konuşmanızın sonunun nereye gideceği deyip telefonu kapattım..
    Yani hukuki bir süreç başlasa olay uzadıkça uzar..artık ispat edebilirsen et artık haklı olduğunu..

Bak hocam biz istanbulda sıfır focus aldık amca beye.Aracı teslim aldık kapının onune cektik 1-2 saat sonra çocuklar kapısına top vurdu.Hafif göçünce tanıdık ustaya boyasız düzeltebilirmisin diye sorduk zaten boyalı dedi.İnanmadık gittik bir servise gösterdik oda aynı sonucu verince servis raporuyla 4-5 saat sonra yallah arabayı aldığımız bayiye.

Dediler ki siz boyatmış olabilirsiniz.Yani o an bizim ihtiyar amca bey tekken'e bağlıyordu gerizekalı sabah alınan araba çarpılıp boyanıp düzelir mi?.Sonra şu bu kem küm.İş baya bi büyüdü ücretsiz bakım kapı değişimi falan yok dedik.

Bayi hemen suçu kullanıcıya atar zaten

• şahsen boya ölçerle bayiye gitmeye çekiniyorum, hatta öyle birşey yapsak muhtemelen müşteri temsilcisi bizle dalga geçecek bi tavır takınır diye tahmin ediyorum ama böyle şeyler bu devirde şart oldu artık.
  • zugasi_berepe kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

İlk sahibi olduğum içim rahat dediniz ama bence o kadar da rahat olmayın derim.

Siz aracı bakım ya da bir onarım için bıraktınız desek.Serviste 6-7 gün yatıyor değil mi? Evet.

Araç ile kontrol sürüşü yaparken.Kaza yapsalar.Çaktırmadan sizin kapıyı boyatsalar ya da bire bir fabrikadan boyalı kapı sacı

getirtseler?

Aynen öyle ..benim araca yapmasalar bile servisle konuşmamda verdikleri cevaplardan dolayı böyle şeyleri de yapabileceklerine inandım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

İlk sahibi olduğum içim rahat dediniz ama bence o kadar da rahat olmayın derim.

getirtseler?

Komple motor mu indiriyosun kardeş ne 6 7 gün sanayide yatması ya adam Tiguan sıfır aracim var diyo , 20 yıllık araba değil bu maksimum 2 gün yatar sanayide bu sürede ufak yama haric boya moya atamazlar belli olur

• 1- Servis süresi servisin yoğunluğuna göre değişir.Bir çok yetkili servis özellikle VW,Renault gibi çok satan markaların servisleri
    yoğun olurlar.Randevu ile çalışırlar.

2-Bu araçlarda 7 iler kuru DSG var yani sorun çıkarma ihtimali yüksek.Sizce bir şanzıman inse,parçasının gelmesi,yapılıp takılması

kaç gün sürer?

3-Boyanın hızı çalışan çokluğuna ve becerilerine bağlı bir durum.2 günde boya işi çok rahat halledilir.

4-Şimdi varsayımlar diyeceksiniz.Ben size TSİ motoru bozulup aylarca serviste yatan.VW ile davalık olan Tiguan sahibi

gösteririm.

Araç sahibi aracını almayıp serviste bıraktı.Servis sahibi ihtarname çekip ya aracını al ya da park ücreti almaya başlayacağız dedi.

O araç ne kadar süre serviste yattı.
  • Bizim ailede boyacı usta var iki tane 2 gün dr boyanan boya kabak gibi belli olur abim hic kusura bakma anlayan anlar sen belki işin erbabi olmayabilirsin.
    Haa yapmazlar mı yaparlar doğru vururlar bi yere surterler boyarlar ama bu bakkaldan ekmek almak kadar kolay basit bi olay değil

• Benim aracı aldığım bayi araç kendilerine geldiğinde ekspertize sokuyormuş zaten. Ben de bu olayları duyduğum için boya kalınlığını tekrar ölçtürmek istedim ve bana aracın ekspertiz raporunu verdiler. Şasi ve motor no.ları kontrol ettim benim araç olduğuna emin olduktan sonra boya kalınlıklarında sorun olmadığını gördüm ve teslim aldım aracı. Ama her bayi yapmıyor bunu sanırım.

Sıfır araç alımında boya kalınlığına dikkat

• herzamanki vw
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.