Şimdi Ara

SIFIR DİYE ALDIĞINIZ ARAÇ...(ALINTIDIR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'SIFIR DİYE ALDIĞINIZ OTOMOBİL GERÇEKTEN SIFIR MI?'

'Seyahatteyim. Telefonlarım ardı ardına çalıyor, dostlarım birer birer arıyor. Hepsi heyecanlı, hepsi telaşlı, hepsi şaşkın.'
    Hızlı cümlelerle Türkiye’nin en ünlü şarkıcılarından birinin Twitter üzerinden ............’a en hafif tabiri ile “giydirdiğini” anlatıyorlar. (Bu arada ne kadar çok Twitter kullanıcısı varmış?)

Arayan herkese sakin olması gerektiğini söyledim. Seyahatte olmanın da verdiği kısıtlı imkanlarla konuyu anlamaya çalışıyorum. Yaptığım bu tarz ona yakın görüşmenin sonrasında kabaca bir özet çıktı ortaya.

Ünlü şarkıcımız yeni sıfır bir otomobil almış. Otomobilini aldıktan bir hafta sonra ............ Uygulama Merkez’lerinden birine götürmüş otomobilini yıkatmak için. İşte ne oldu ise bundan sonra olmuş. Otomobilini aldığında çizik içindeymiş tüm otomobil. Sıfır otomobil adeta birkaç yıllık bir otomobil gibi çizikler içinde teslim edilmiş müşteriye.

Ve sonrası malum, yaşasın düşüncelerini özgürce açıklama imkanı, yaşasın Twitter.
    “.......... arabamı mahvetti” “.............aracımı bulaşık teli ile yıkadı” “........... yepyeni otomobilimi çizdi” “Mahkemeye vereceğim” söylemleri çınlattı Twitter’i.

Bu arada otomobil de tekrar alındığı bayiiye götürülmüş, onlarda ............’ın otomobili nasıl çizdiğinin tespitini yapmışlar, akılları sıra bize de akıl veriyorlar; “aman yaptınız bir kusur, bunlar ünlü kişiler, ne derlerse yapın, sakın karşınıza almayın, mahvolursunuz diyorlar”.

Gülmeyin, gerçek bunlar. Ve tüm bunlar için yoğun bir telefon trafiği yaşıyorum otomobilde.

Otomobile de tekrar boya koruma yapma kararı almış otomobil satan marka. Herkes kendi işini yapsa ne güzel olacak bu memleket ama para tatlı bir şey, neyse…

Özet bu.

Önce Halil’e ulaştım. Arabayı görüp bilgi vermesini rica ettim. Gitti, gördü… Otomobil söylendiği gibi 15 günlük ve çizik içinde. Evet çizik içinde.

Sonra otomobille ilgili kişiye ulaştım, sağ olsun çok samimi, çok bilgili bir beyefendi ile konuştum. Birkaç soru sormak istediğimi söyledim.

Otomobili ne zaman aldınız?

Otomobil ne renk?

Otomobiliniz showroom aracı mıydı?

Otomobilinizi alırken aldığınız firma boya koruma yapmayı teklif etti mi, siz yaptırdınız mı?

Otomobil siyah ve satan firma boya koruma yapıp teslim etmiş otomobili ve aldıklarında pırıl pırılmış. Ve bugün bir kez daha yapılıyormuş boya koruması.

Bende şunları söyledim;

Otomobiliniz siz aldığınızda zaten çok çizikmiş?

Size çizikler içinde bir otomobil vermişler

Bugün otomobilinizi pırıl pırıl alacaksınız ama15 gün sonra yine o çizikleri göreceksiniz…

O ünlü markayı itham ediyorsunuz dedi görüştüğüm kişi.

Evet ediyorum, size çizik otomobil satmışlar dedim.

Hafif bir gerginlikle 15-20 gün sonra görüşmek üzere kapattık telefonu.

Neden böyle dedim?

O zaman işin aslını anlatalım, anlatalım da herkes öğrensin.

Sizin sıfır diye aldığınız otomobil aslında yaklaşık 1 yaşında.

Fabrikadaki üretim bandından çıktıktan sonra bir süre fabrika parkında bekliyor. Yaklaşık 1 ay.

Sonra gemilere yükleniyor, bazen 1, bazen 2 aylık yolculukla ülkemize geliyor. Bu arada geminin bacasından araç üzerine yayılan külleri, araç üzerine uçuşan deniz tuzlarını unutmayalım.

Gümrük alanında bir süre bekliyor.

Sonra distribütörün garajında bekleme süresi başlıyor. Yine ay içeren zaman dilimlerinden bahsediyoruz. Yağmur, kar, buz, güneş ne isterseniz var orada.

Sonra acenteye geliyor. Birkaç ayda orada bekliyor. Ama en önemlisi siz geldiğinizde pırıl pırıl olsun diye her gün siliniyor otomobil. Ya da başka bir deyişle otomobil yüzeyindeki tozlarla her gün ÇİZİLİYOR otomobiliniz.

Her gün çiziliyor, her gün çiziliyor, her gün çiziliyor.

Sonra o güzel gün; siz otomobili satın alıyorsunuz.

Ama size çizik içinde teslim edilebilir mi otomobil, asla… O zaman size küçük bir jest yaptıklarını söyleyerek boya koruma uygulamasını hediye ederler. Sorsanız boya korumanın ne olduğunu iki cümle kurabilirler mi, tartışılır.

Yapılan işlem boya koruma değil ama sizin bunu bilmeze imkan yok. Aracın dışına yoğun silikon içeren bir cila sürülür, yani yağ. Otomobil pırıl prıl olur, sizde pırıl pırıl bir otomobil alırsınız.

Ama bu silikon yağının ömrü sadece 15-20 gün. Yani en fazla iki otomobil yıkama süresi kadar.

Otomobili yıkattığınızda gerçekle baş başa kalırsınız. Çizik içinde bir otomobiliniz olur. Sorumlusu kim? Otomobili kim yıkamışsa o. Kimin aklıan gelir ki sıfır otomobilin çizik içinde olacağı ve o şekilde teslim edileceği. Bile bile nasıl satıyorlar bu otomobilleri bu halde?

Her gün onlarca kez karşılaştığımız bir durum bu ve maalesef o ünlü şarkıcımızın da başına gelen buydu.

O zaman aklınıza takılan, merak edilen soruları da cevaplayalım;

Ünlü şarkıcının aracı 15-20 gün sonra size geldi mi, geldiğinde nasıldı?
    Geldi, tabii ki çizik içindeydi. Araç sıfır, 20 gün içinde iki kez de boya koruma uygulaması (onların deyimiyle boya koruma) yapılmış. Ve çizik içinde. İnanılması güç değil mi?

Uygulama yapıldı mı?
    ............ Premium Class Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma Uygulaması yapıldı. Tüm çizikleri ...........'ın nano teknoloji cilaları ile giderildi.

......... IN cilaları silikonlu mu?
    Hayır değil. ..........’ın uygulamalarında kullandığı cilaların hiçbirisinde silikon yok. Yani bizdeki boya koruma uygulamaları makyajdan ibaret değil.

Ünlü şarkıcının adını söyleyecek misiniz?
    Hayır. O bizi yerden yere vurdu ama biz bunu yapamayız.

Twitter’da araç yapıldıktan sonra bir şey yazdı mı?
    Hayır, en azıdan biz görmedik, duymadık. Ama diğer aracı içinde randevu aldığını biliyoruz.

Otomobilin alındığı marka ile ilgili bir şey yapıldı mı, yazıldı mı?
    Onu da duymadık. Çizik içinde bir araç satan marka için tek satır yazılmaması üzücü biz haksız yere bu kadar eleştirilirken. Neyse, biz işimize bakalım.

Kıssadan hisse;

Sizin sıfır diye bildiğiniz, sıfır diye aldığınız otomobil aslında 1 yaşında, çizik içinde ve bakıma muhtaç küçük bir bebek. Ve satın aldığınız noktada size boya koruma adı altında sunulan hizmetler sadece ve sadece makyajdan ibaret.

Sloganımızı değiştirsek mi acaba? "İlk Günkü Gibi" demek bu otomobilleri gördükten sonra hiç de cazip gelmiyor kulağa.

Biz otomobilinizi seviyoruz…

Her zaman…

TURGUT YÜKSEKDAĞ

• BİZ de sıfır araba aldık fırca vurmuyoruz ama acaba bize geene kadar nasıl geldi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: U39770434

BİZ de sıfır araba aldık fırca vurmuyoruz ama acaba bize geene kadar nasıl geldi??
    Bazı markalarda tırların üzerinde araçlar kaplamalı oluyor ama çoğunda yok. üstteki araçtan yağ damlayamaz mı? yada yoldan taş sıçramaz mı? Sonuçta bu araçların çoğu satılmış halde yani sahipleri belli olarak taşınıyor.
  • quote:

BİZ de sıfır araba aldık fırca vurmuyoruz ama acaba bize geene kadar nasıl geldi??
    baştan savma bir yazı olmuş, ben en son 0 arabamı 2005 yılında aldığımda ("premier" bir alman markası) işlemler bitmeye yakın en son imzaya kalmışken arabayı görmeden imzalamam diye tutturmuştum, showroom daki aracın aynısı diye onlarda diretince imzalatmak istedikleri evraklardan şasi numarasını çıkartıp bana bu şasi numaralı aracı göstereceksiniz dedim, satıcı hanımefendi oflaya puflaya 15 tane filan telefon açtıktan sonra beni bir depoya götürdüler hepsi gemiden inmiş araçlardı ve pek de tanınacak vaziyette değillerdi aracın rengi bir tuhaftı mat gibi ve çok soluk bariz boyanın üzerinde ayrı katman daha vardı. Bu ne diye sordum araç yukarıda bahsedilen hadiselere uğramasın diye bir çeşit mumla kaplanmış ve o şekilde bekliyordu. Teslim zamanı yıkancak dediler gerçektende teslim aldığımda tertemiz ve çiziksizdi.

Özet: Arabayı arka mahalle galerisinden almıyorsan yukarıda yazılanlar hikaye kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

Bazı markalarda tırların üzerinde araçlar kaplamalı oluyor ama çoğunda yok. üstteki araçtan yağ damlayamaz mı? yada yoldan taş sıçramaz mı? Sonuçta bu araçların çoğu satılmış halde yani sahipleri belli olarak taşınıyor.

Alıntıları Göster
    yani aslında fazla da titizlenmeye gerek yok. bir fırçanın yapacağından daha fazla çizik vardır belki de aracta ama dikkatli bakmadıgım için göremiyorum...
  • Bu yazı sonaxin sitesinden alıntı galiba ama bir çok arabanın üzerinde folyo veya wax ile kaplı halde geliyor, bir yasında filan değil.
  • quote:

kendi hatalarından dolayı sıfır araca zarar verip, bunu tamir ederek sıfır diye satan firmalar oldugunu bildigim içim bu konu pek garipsenecek bi durum degil

ayrıca Turgut Yüksekdağ Sonax'ın Genel Müdür Yardımcısıymış (ben gibi kim miş bu adam diye aramayın)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani aslında fazla da titizlenmeye gerek yok. bir fırçanın yapacağından daha fazla çizik vardır belki de aracta ama dikkatli bakmadıgım için göremiyorum...

Alıntıları Göster
    bilmiyorum sonaxın sitesinden aldım. dikkatimi cekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsnrky

Alıntıları Göster
    Okudukça içim karardı :)
  • Burada yazılanlar saçma geldi. Bizde sıfır araç aldık böyle şeyler yoktu. Kaldı ki dediğiniz şeylerden arabayı korumak çok zor olmasa gerek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_sönmez

kendi hatalarından dolayı sıfır araca zarar verip, bunu tamir ederek sıfır diye satan firmalar oldugunu bildigim içim bu konu pek garipsenecek bi durum degil

ayrıca Turgut Yüksekdağ Sonax'ın Genel Müdür Yardımcısıymış (ben gibi kim miş bu adam diye aramayın)

Alıntıları Göster
    Demekki bu işin içinde bir insan olarak yazdıklarının yalan dolan ve palavra ile ilgisi yok..Bence gerçekci çok doğru tesbitler..Gözünüzü açın diyor...Daha ne desin ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Şubat 2012; 12:46:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat_sönmez

Alıntıları Göster
    aman ne önemli .. sende yaşına bir ekle nede olsa 9 ay ananın karnında dolaştin 3 ayda babanın şeyinde olgunlaştın .

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Alıntıları Göster
    bune ya insanın sıfır araba alası gelmez içim karardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Burada yazılanlar saçma geldi. Bizde sıfır araç aldık böyle şeyler yoktu. Kaldı ki dediğiniz şeylerden arabayı korumak çok zor olmasa gerek .

Hocam benimkinde de yok ama bilirsiniz kılcal çizikler olmasın diye fırçayla yıkatmayız
    böyle bişey olacagı aklımın ucundan bile gecmemişti ama havalar duzelsin aracı soyle bir
    "gözle muayene" edeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Alıntıları Göster
    Bu sanırım tam anlamıyla kupon araçlar için geçerli bir durum. Mesela bir Infiniti FX45 geldiği gibi satılmaz. İlla ki bekleyecektir. Ya da bir Range Rover Supercharged..

Ben de aracı alıp vekaleti verdikten sonra bayinin otoparkına gittim satış temsilcimle birlikte. Mumlu geldiklerini biliyordum ve o halde birkaç araç gördüm. Benim arabanın da şu an tır deposunda olduğunu söyledi ben de iyi tamam dedim. Teslim alırken karoser birleşim yerlerinden siyah siyah mumlar çıkıyordu, bir kez su tutturabildim şimdiye kadar ve onlar da gitti.

Bizim kompakt segment araçlar fabrikadan bize en fazla 2-3 ayda geliyordur. Üretildikleri gibi yükleniyorlar, yüklendikleri gibi yola çıkıyorlar, geldikleri gibi de satılıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Bu sanırım tam anlamıyla kupon araçlar için geçerli bir durum. Mesela bir Infiniti FX45 geldiği gibi satılmaz. İlla ki bekleyecektir. Ya da bir Range Rover Supercharged..

Ben de aracı alıp vekaleti verdikten sonra bayinin otoparkına gittim satış temsilcimle birlikte. Mumlu geldiklerini biliyordum ve o halde birkaç araç gördüm. Benim arabanın da şu an tır deposunda olduğunu söyledi ben de iyi tamam dedim. Teslim alırken karoser birleşim yerlerinden siyah siyah mumlar çıkıyordu, bir kez su tutturabildim şimdiye kadar ve onlar da gitti.

Bizim kompakt segment araçlar fabrikadan bize en fazla 2-3 ayda geliyordur. Üretildikleri gibi yükleniyorlar, yüklendikleri gibi yola çıkıyorlar, geldikleri gibi de satılıyorlar.

mantıklı...
    acıklama için tsk ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

mantıklı...
    acıklama için tsk ederim.

Alıntıları Göster
    ohooo otomobil fabrikasında öyle şeylerle karşılaştım ki anlatsam bu kadar olmaz dersiniz. fabrikadan hatalı boyamaile çıkan araçlardan tutunda kullanılmış parça takılan araçlar kaporta hasarı olan araçları düzeltip satmalar felan.

1 aylık stajımda yeminlen arabadan soğuttular.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

ohooo otomobil fabrikasında öyle şeylerle karşılaştım ki anlatsam bu kadar olmaz dersiniz. fabrikadan hatalı boyamaile çıkan araçlardan tutunda kullanılmış parça takılan araçlar kaporta hasarı olan araçları düzeltip satmalar felan.

1 aylık stajımda yeminlen arabadan soğuttular.

Alıntıları Göster
    Reklam kampanyasindan baska birsey degil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Reklam kampanyasindan baska birsey degil..

Alıntıları Göster
    Satılan bir araç, yani normal satış rakamlarına sahip bir araç:

- Üretilir, maksimum 1 hafta bekler ve tıra yüklenir.
    -Limanda indirilir. Gemiye bindirilir. Bu da 1 hafta diyelim.
    -Gemide kapalı bölmededir. Tuz dalga gelmez. Yolculuk 1 ay diyelim.
    -Ülkeye geldi tır ile bayiiye gelecek bu da 1 hafta.
    -Limanda 2 hafta maksimum bekler, ya da Distribütörde.

Etti etti sana 2 *3 ay..
    1 yıl hikaye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Satılan bir araç, yani normal satış rakamlarına sahip bir araç:

- Üretilir, maksimum 1 hafta bekler ve tıra yüklenir.
    -Limanda indirilir. Gemiye bindirilir. Bu da 1 hafta diyelim.
    -Gemide kapalı bölmededir. Tuz dalga gelmez. Yolculuk 1 ay diyelim.
    -Ülkeye geldi tır ile bayiiye gelecek bu da 1 hafta.
    -Limanda 2 hafta maksimum bekler, ya da Distribütörde.

Etti etti sana 2 *3 ay..
    1 yıl hikaye.

Alıntıları Göster
    Bencede abartı olmuş 1 yıl arkadaşlar sana tutup 110 milyarlık s60 ı dediğin gibi getiremezlerama fabriakda nasıl yapılır bilemem

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.