Şimdi Ara

sıfır dizel egea almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes dizelin ömrü bitti diyor ama ben dizel araba (1.3multijet) seviyorum.en ucuz dizel manuel sıfır egea sanırım.

çok mu yanlış yaparım almakla?

• 90-100bin daha uyguna aynı güçte atmosferik egea varken 1.3 dizelini almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el 1.6 dizel urban paket falan bulursanız bence onu almak daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 23 Ekim 2022; 18:27:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Aynı güçte olmaları bişey ifade etmiyor. Kimse kusura bakmasin egeadaki 1.4 motor atmosferiklerin yüz karasıdır. Taksiciler bile 1.3 dizel kullanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Taksicilerde de lpg çok. Geçen ay 3bib küsur satmış 1.4.

Taksicileri bir nebze anlarım, ÖTV siz uyguna alıyor. Ama dizeline 90-100bin fazla vermek akıl işi değil. 1.6 olsa yine eyvallah ama 1.3 için verilmez.

0-100 değeri 11.8 saniye, o kadar kötü görünmüyor. Benzinli egea neden bu kadar gömülüyor? 16 valf olduğu için alt devirler çok mu cansız 1.4 olduğundan?

• Aslında aman aman bi yanlış yapmazssın multijet hakikaten çok güzel bi motor (Fiatın kalitesini göz önünde bulundurursak garip bi durum.) ülkede sevildi taksilerde 300.000KM deviren gördüm ama fiat işte ne olacaği belli olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben tek başıma sürdüm arabada benden başka 1 kg bile ağırlık yoktu . Buna rağmen bana çok sağır geldi bu araç. 1.0 3 silindir 72 HP Clio da sürdüm o daha atik nedense.

Siz de bir gün sürün , ne demek istediğimi anlayacaksınız.

• Ben genel görüşün aksine alınır diyorum. 1.4 fire alıp kabız olacağıma 1.3 mjet alır tısır tısır binerim. Yakıt olarak aynı da yaksalar böyle düşünüyorum.

• 1.4 benzinli egeayi muhtemelen kullanmadiniz. 90 hb 1.4 benzinli bir araç için alt devirleri gayet canlı 0/100 değeri de çok iyi.

Araç 1150 kg, ağır da değil. Eğer öyleyse aktarma organlarıyla mı ilgili acaba? Ben hiç kullanmadım, merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 23 Ekim 2022; 21:1:52 >
  • Fabrika verileri neyse onu tam anlamıyla karsiliyo araç 0.100 u iyi yakıtı iyi alt devirlerde canlı. Millet kullanmadığı araca sallıyor ya da iki üç yillik şoför. 1.6 110 hp 1400 kg araçla 90 HP 1100 kg 1.4 araç arasında bir fark olmaz

• Yakıt fiyatları bu şekilde giderse mantıklı değil. Benzinliye göre ciddi fark veriyorsun, yakıt neredeyse aynı (benzinliye lpg takılınca ciddi fark oluşuyor), ikinci elde de daha ucuz olan benzinli rağbet görüyor.

Boş egea dizel yerine dolu benzinli almak, üstüne bayide garantili lpg taktırmak daha mantıklı olur.

• Adblue çıktı mertlik bozuldu

• Kişisel tercihlerinizi (illa sıfır, illa dizel gibi) değerlendirmek yanlış olur, sonuçta parada sizin keyifte.
    Ancak şu anda liste fiyatından aşağı fiyatla listelenen ve satılmaya çalışılan sıfır gibi binlerce Egea var.

Bu yüzden şu an Egea alacak olsam boş donanım yerine urban plus donanımlı sıfır gibi maximum 10-15 bin km de 1.4 benzinli bir Egea alır LPG takdırıp binerdim.

İlk tavsiyem sifir yerine ikinci el
    İkinci tavsiyem easy yerine urban plus
    Üçüncü tavsiyem 1.4 ve mutlaka LPG.

Bu tercihler sonucunda alacağınız araç kuruş bazında hem daha az yakacak, hem daha donanımlı olacak hemde 100.000 TL civarında daha az para ödeyeceksiniz. (Yatırın geriye kalan parayı size mantıklı gelen herhangi birşeye 3 sene sonra aracın lastik değişimi geldiğinde aracı aynı mantıkla yenilersiniz)

Takdir sizin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 24 Ekim 2022; 0:30:14 >
  • Dizel kulllaniyirum yıllarıdır değil 100 bin 50 bin bile verip dizel kimse aldiramaz bana,risk durumu yakıt konusu vs vs
    Benzine devam ayda 500 fazla yaksın kafa rahat

• 1.3 Multijet çok övülüyor ama alt devirlerde ölü geliyor bana. Bu zamana kadar hep 1.2 TSI kullandım, çok daha canlı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. 1.6 nın motor güç tadını alsanız 1.3 e bakmazsınız. eger aradıgınız güc degil şehirici kullanacagım. az yaksın cok kacsın ve trafik canavarı gibi hız yapıp makas atmayacağım diyorsanız 1.4 gayet iyi. arkadaşım aldı bindim ve güzel sürüşü vardı. benzinde biniyor tüp taktırmadı ama. 1.3 ün avantajı turbolu olduğundan ve dizelin alt devirindeki gücten biraz daha atik olur ilk kalkmada. yakıt olarak avantajlı olsun ve bakım motor vs olarak masrafsız olsun diyorsanız yavaş sürerim yokuş olsa bile bir vites altta gitsin yeter derseniz 1.4 e yönelin. eger motor performansı bende en önemli seçenek diyorsanız direk 1.6 bakın.

motor olarak dizelde fiat gerçekten sağlam ve kaliteli motor üretir. 1.3 lerini opellerde astralar bile kullandı. 1.6 300 tork 120 bg olanını bravomda kullanıyorum. 1300 küsür kg da ağırlıkta 17 inc jant ile gayet atik ve hızlı. (ferrari mercedes o bu şu 200bg+ arabalarla kıyaslamayalım) ilerde ne olur bilmiyorum ama dizelin fiyatının azalacağını düşünmüyorum. lpg şu anda en mantıklı araç olarak görünüyor.

ikinci el 1.6 dizel ya da benzinlilerden alıp paket yüksek tutulup binilebilir. iyi forumlar.

• Egea 1..4 incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_tutkunu -- 24 Ekim 2022; 1:59:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.