Şimdi Ara

Sıfır, otomatik, benzinli, orta sınıf araç alma arifesindeyim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar artık sizlere danışmadan olmuyor bu işler..
    Araç değiştirmeye karar verdim..

Kafamda bir model yok şu anda, ama olmazsa olmaz özellikler var..
    Otomatik ve dizel olması..
    Şart olmasa da istediğim şeyler: Cruise Control, polen filtreli çift bölge klima, elektrikli yan aynalar, elektrikli hafızalı koltuklar, mp3 çalar, usb girişi..
    Kısa zamanda değiştirilmez mecbur kalınmazsa, o yüzden ikinci elinin düşük olması herhalde çok mühim değil..
    Fikir vermesi açısından daha önce kullandığım araçlar;
    1999 - Renault Clio 1.6,
    2004 - Alfa Romeo 156,
    2003 - Opel Vectra Elegance (bunu satıp alacağım)

Henüz bütçe kesin değil ama 50 bini geçmez sanırım.. Belli başlı markalar ve konforlu araçlar tercihim olacaktır muhakkak..
    Clio'nun seriliğini, Alfa Romeo'nun karizmasını ve şıklığını, Opel'in konforunu ve güven duygusunu beraber bulabileceğim bir araç bu fiyata bulabilir miyim bilmiyorum..
    Peşin alınacak..
    Şu anda araba almak için uygun zaman mı bir de bunu sorayım size, uygun zaman değilse ne zamanı beklemek lazım..?

Her türlü önerinize açığım..

Şimdiden yorumlarınıza sağlık..;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantiné -- 28 Mart 2012; 18:53:04 >

• Alfa 159 1.9 jtd at tarif ettiğiniz araba
  • şu an forumda bir i30 fırtınası esiyor. önyargılı değilsen bir test etmeni öneririm.
  • bugün i30 un test sürüşleri başladı.akşama bol resimli,bol yorumlu i30 tartışmaları var kaçırmayın bence.
  • Kesinlikle yeni i30 yada DCT şanzımanlı Kia ceed diyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

Alfa 159 1.9 jtd at tarif ettiğiniz araba

Laf gediğine konmuş üstüne i30 falan yorum yapmak yersiz olur.
     Sıfır, otomatik, benzinli, orta sınıf araç alma arifesindeyim..
  • Orta sınıf ve dizel deyince aklıma şu an en uygun tercih 1600 cc 105 HP Dizel MUltijet motorlu Otomatik vites FİAT LİNEA EMOTİON PLUSH geliyor..Kuru tavsiye değil...Full donanımlı fiyatıı 44.000 Lira..Diğer tavsiyelerle mukayeseyi böyle yapınız...Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat olarak 50 bini geçeceği kesin bahsettiğiniz aracın..
    Zira 1.6'nın liste fiyatı 26.000 €.. 1.9 yok internet sitesinde..

Alfa Romeo'yu çok sevmeme rağmen kullanırken hep sıkıntı yaşadım.. Şöyleki, öyle çok uçuk fiyatlı bir araba olmadığı halde gösterişli ve dikkat çekici olmasından ötürü hep tacizkar davranışlara maruz kaldım..
    Park halindeyken defalarca çizilmiş, aynası kırılmış vs bulmamamı saymıyorum bile..
    Nazara bile inanmamı sağlayan bir araç olmuştur kendisi..
    Ama kullanmak bir nevi aşk gerçekten..
  • @emreee85
    @Nirvana333
    @Gladiotürk

Hyundai konusunda biraz ön yargı var bende de herkes gibi, haklısınız.. Ama şimdi baktım da i30un da dizeli 50binden başlayacakmış.. Boş olarak da almak istemem..
    Ama yine de ilgilenicem ve gidip görücem bu aracı, sağolun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Orta sınıf ve dizel deyince aklıma şu an en uygun tercih 1600 cc 105 HP Dizel MUltijet motorlu Otomatik vites FİAT LİNEA EMOTİON PLUSH geliyor..Kuru tavsiye değil...Full donanımlı fiyatıı 44.000 Lira..Diğer tavsiyelerle mukayeseyi böyle yapınız...Kolay gelsin..

Özelliklerine göre iyi fiyatmış.. Çok doğru bir tespit yapmışsınız teşekkür ederim..
    Fiat'a karşı da soğuk hisler besliyorum nedense, ama incelemeye değer..
    Linea da filo arabası gibi değil mi sanki..? Yani böyle bütün satışçılarda ve reprezantlarda olan arabalara karşı da soğuk hisler besliyorum açıkçası..

• fiat bravo dizel otomatik 120 hp dynamic modeli.
    kampanyada şu anda 49 bin tl ye veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Constantiné

@emreee85
    @Nirvana333
    @Gladiotürk

Hyundai konusunda biraz ön yargı var bende de herkes gibi, haklısınız.. Ama şimdi baktım da i30un da dizeli 50binden başlayacakmış.. Boş olarak da almak istemem..

Aracın boş donanımı bile son derece dolu. Bence donanım listesini bir inceleyin. Ayrıca 6 ileri tam otomatik vitesi de konfor ve sorunsuzluk açısından biçilmiş kaftan. Fiat, Citroen gibi yarı otomatik vitesli araçlardan uzak durun derim. Sürüş keyfini baltalama konusunda liderdir çünkü o şanzımanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ileri otomatik i30 u test etmenizi öneririm.
  • quote:

Arkadaşlar artık sizlere danışmadan olmuyor bu işler..
    Araç değiştirmeye karar verdim..

Kafamda bir model yok şu anda, ama olmazsa olmaz özellikler var..
    Otomatik ve dizel olması..
    Şart olmasa da istediğim şeyler: Cruise Control, polen filtreli çift bölge klima, elektrikli yan aynalar, elektrikli hafızalı koltuklar, mp3 çalar, usb girişi..
    Kısa zamanda değiştirilmez mecbur kalınmazsa, o yüzden ikinci elinin düşük olması herhalde çok mühim değil..
    Fikir vermesi açısından daha önce kullandığım araçlar;
    1999 - Renault Clio 1.6,
    2004 - Alfa Romeo 156,
    2003 - Opel Vectra Elegance (bunu satıp alacağım)

Henüz bütçe kesin değil ama 50 bini geçmez sanırım.. Belli başlı markalar ve konforlu araçlar tercihim olacaktır muhakkak..
    Clio'nun seriliğini, Alfa Romeo'nun karizmasını ve şıklığını, Opel'in konforunu ve güven duygusunu beraber bulabileceğim bir araç bu fiyata bulabilir miyim bilmiyorum..
    Peşin alınacak..
    Şu anda araba almak için uygun zaman mı bir de bunu sorayım size, uygun zaman değilse ne zamanı beklemek lazım..?

Her türlü önerinize açığım..

Şimdiden yorumlarınıza sağlık..;)

bir önceki aracınız alfa 156 ve vectra gibi araçlar olunca size linea ya da megan tavsiye etmekten vazgeçtim (yoksa tavsiye edecektim), benim naçizane fikrim octavia (1.6 TDI CR 105 HP DSG Tipt.) yı test etmeniz, ayrıca benzinli seçenekleri de gözden geçirin mesela civic sedan otomatik olabilir bir test edin

• quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

bir önceki aracınız alfa 156 ve vectra gibi araçlar olunca size linea ya da megan tavsiye etmekten vazgeçtim (yoksa tavsiye edecektim), benim naçizane fikrim octavia (1.6 TDI CR 105 HP DSG Tipt.) yı test etmeniz, ayrıca benzinli seçenekleri de gözden geçirin mesela civic sedan otomatik olabilir bir test edin

Şu anda kampanyada 54.700 imiş fiyatı Octavia'nın..
    Skodalar da bu fiyatlarda ya artık ben ne diyeyim Türkiyenin araba piyasasına..
    Gerçekten sıfır araba alma fikrinden soğutuyor insanı bu fiyatlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

quote:

@emreee85
    @Nirvana333
    @Gladiotürk

Aracın boş donanımı bile son derece dolu. Bence donanım listesini bir inceleyin. Ayrıca 6 ileri tam otomatik vitesi de konfor ve sorunsuzluk açısından biçilmiş kaftan. Fiat, Citroen gibi yarı otomatik vitesli araçlardan uzak durun derim. Sürüş keyfini baltalama konusunda liderdir çünkü o şanzımanlar.

Evet bu otomatik vites konusunu biraz araştırmıştım.. Öncelikle tam otomatik şanzıman tercihim benim de..
    O kadar çok duyuyorum ki i30'u, bütün ön yargılarımı kulak arkası edip deneme sürüşüne çıkıcam muhakkak..
    Dediğiniz gibi boş olarak da konforluysa 50bin civarına alınabilir..

• Yeni i30 tabii giris donanimi (Style) bile son derece iyi. Fiyat olarak da dizel+otomatik lansman fiyati (53.250) abartili sayilmaz. Cok ovuluyor, gormedigim icin bir sey soyleyemeyecegim. Bir deneme surusune cikmakta yarar var.

Bununla birlikte, forumda donem donem 'kasirga estiren' kimi araclarin bir sure sonra yildizinin sondugu cok oldu. Bir sekilde Turkiye piyasasinda cok tutulmadilar, bu da tabii ikinci el fiyatlarina yansiyor. Eski i30 da iddiali girmisti ama, piyasada basarili oldugu soylenemez.

Ben hangi marka olursa olsun bir aracin ilk gelen partisine acikcasi biraz mesafeli yaklasiyorum. En azindan birkac ay beklenmesini, demek test surusunden edinilen izlenimlere gore degil, gercek kullanici yorumlarina gore karar verilmesini daha saglikli buluyorum.
  • 159 2. el olarak önerildi sanırım zaten onu belirteyim.
    Aradığın özelliklerin bir çoğunu 0 km dizelde bulamayacağın muhakkak.
    Hyundai düşüneceksen kesinlikle boş donanım alınmaz tenekeye binersin.
    Ben yerinde olsam 2. el d segmentinden garantisi devam eden temiz araç düşünürüm.
    C segmenti dizellere istenen paralar saçma sapan.
    C segmentinde Bir arkadaş bravo önermiş bak o olabilir hem motoru hem donanım kalemleri çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Mart 2012; 19:47:03 >
  • Evet haklısın sanırım bu özelliklere bu parayla 2.el bakmak sanırım daha mantıklı olacak.. yine de sıfır olması birinci tercihim.. kampanya vs araştırmalı, acele etmiyorum..
  • Arkadaşlar;
    daha önce yazdığım istekler doğrultusunda bu araç alınır mı ne dersiniz..?
    Meganenın kasası çok mu eski..?
    55.500 TL Megane HB Expression 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.