Şimdi Ara

Sigara ilgili bir sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta belirttiğim gibi sigara ile ilgili bir sorunum daha doğrusu sorunumuz var..Bizim ailede sigara içen yok ve sigara kokusu doğal olarak çok rahatsızlık veriyor..
    Alt katımızdaki kiracılar geldiğinden beri evin içinde sigara kokusu eksik olmuyor..Uyardık ancak balkonda içiyoruz evde içmiyoruz vs diye yalan sögüyorlar ben gayet mutfakta içerlerken görüyorum, banyo leş gibi sigara kokuyor vs vs...kısacası biz aşırı derece rahatsızız..bu konuda hukuksal olarak bir yaptırım uygulatabilirmiyim ? bir bilginiz var mı ? üstelik evlerinde 4-5 yaşında cocuk var onun içinde üzülüyorum..

• Apartman yöneticisine bildirin bunları
  • adam evinden ne yaparsa yapar karışamassınız ki
  • neyi uyardın ? evinde sigara içme diye mi ? eğlenceli yer burası ya..
  • kendi müstakile evinde içmesine kimse bişey diyemez ama apartmanda yaşıyorsan topluma saygı göstermelisin..nasıl köpek beslenmesine, gürültü yapılmasına vesaire yasaklar konuluyorsa(!) kendi evimiz olmasına rağmen bize böyle bir kısıtlama geliyorsa, böyle bir konuda da yaptırım olmansı gayet normal..gülenler sanırım içici..alt katta içilen sigara yüzünden benim sağlığım olumsuz etkileniyorsa gayet yaptırımı olmalı
  • sen o zaman sokağa cıkma evin bütün camlarını kapatın kendine özel bir dumansız hava sahası yap ve orda yaşa bir ömür boyunca gidipte kimseye evinde sigara içemezsin diyemessin dersen bile adamın ipleyeceğini sanmıyorum
  • Adamın evinde içtiği sigaraya karışma hakkınız yok bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben anlamadım aynı evde falan mı oturuyorsunuz? dubleks in alt katı onlar üst katı siz falan gibi bir durum mu var? nasıl gelir yav sigara dumanı başka üst kata. eğerki geliyorsa izmaritleri havalandırma boşluğuna atıyor olabilirler diyeceğim ama oradan gelmesi bile çok zor.
  • Kapat banyo havalandırmasını o zaman.
  • Alt komşumuz gelse bana böyle bişey dese , evde sigara içmeyin balkonda için diye . Sanane la derim .
    Sonuçta adamın kendi evi karışamazsınız , istediğini yapar .

Edit: Düzeltme .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilardo -- 29 Şubat 2012; 17:34:42 >
  • K.bakma birader karışmaya hakkın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

Adamın evinde içtiği sigaraya karışma hakkınız yok bence.

+1
  • Yok artık.Adamın evinde sigara içip içmediğine karışma hakkın yok.Sonuçta adamın evi sigarada içer alkolde içer ne yaparsa yapar.
  • gerekli yerlerle iletişime geçip sonucu yazıcam buraya arkadaşlar..

hakkın yok diyebilirsiniz ancak evinde çöp biriktiren adamı kokudan dolayı şikayet edenler ve evi boşalttıranlar mevcut...ve bunun gibi örnekler var..sonuçta adam özgür ama onun özgürlüğü benim sağlığımı tehdit ediyorsa buna söz söylenir..özel arsalara adamlar parasıyla baz istsayonu dikemiyor ? neden çünkü insanlrı rahatsız ediyor..evimdeki insanlar sigara yüzünden pasif içici oluyor..böyle bir durum söz konusu iken adama bişey diyemezsin denilemez bence...

EDİT :

quote:

Orijinalden alıntı: _FLEA_

sen o zaman sokağa cıkma evin bütün camlarını kapatın kendine özel bir dumansız hava sahası yap ve orda yaşa bir ömür boyunca gidipte kimseye evinde sigara içemezsin diyemessin dersen bile adamın ipleyeceğini sanmıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: efefor

adam evinden ne yaparsa yapar karışamassınız ki

quote:

Orijinalden alıntı: thekeys

neyi uyardın ? evinde sigara içme diye mi ? eğlenceli yer burası ya..

quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

Adamın evinde içtiği sigaraya karışma hakkınız yok bence.

quote:

Orijinalden alıntı: sırat0000

Alt komşumuz gelse bana böyle bişey dese , evde sigara içmeyin balkonda için diye . Sanane la derim .
    Sonuçta adamın kendi evi karışamazsınız , istediğini yapar .

Edit: Düzeltme .

quote:

Orijinalden alıntı: incu6us

K.bakma birader karışmaya hakkın yok.

quote:

Orijinalden alıntı: RussianClassic

Yok artık.Adamın evinde sigara içip içmediğine karışma hakkın yok.Sonuçta adamın evi sigarada içer alkolde içer ne yaparsa yapar.

Yaşasın Hukuki Haklar!! KABAHATLER KANUNUN'DA DÜZENLENMİŞ

quote:

KAT MALİKLERİNİN VE KAT İRTİFAKI SAHİPLERİNİN BORÇLARI
    A) KAT MALİKLERİNİN BORÇLARI:
    I - GENEL KURAL :

MADDE 18 -
    Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim plânı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
    Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Süknâ) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur. Giderlere ve sigorta primlerine ait 20 nci madde hükmü saklıdır.

MK 737:

III. Komşu hakkı

Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
    Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
    Yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.

Yukarıdaki yasal düzenlemelere bağlı olarak haklarınızı kullanmanız mümkün.

Şikayetçi olmanız halinde diğer komşuların da kiracıların apartman içindeki devam eden hallerine tanık olduğunu en yakın polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirirseniz bu kişi (ler ) hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacaktır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 183. maddesi ; "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak , başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır." hükmünü ihtiva etmektedir.

Bununla birlikte, hukuk mahkemelerine müracaat etmeniz halinde ,Türk Medeni Kanunu' nun 737. maddesindeki ;

"Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.

Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.

Yerel adete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır." hükmü mevcuttur.

Buna göre, komşunuzun komşuluk haklarına riayet etmediğini bildirerek onun bu taşkınlığının giderilmesini hukuk mahkemesinden isteyebilirsiniz.Hukuk Mahkemesi davanızı kabul ederse mahkeme kararı ile ilamlı icra yoluna giderek komşunuzun bu rahatsızlık verici davranışlarını önleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercio7 -- 29 Şubat 2012; 22:43:09 >

• ayynı sorundan muzdaribim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.