Şimdi Ara

Sinyal ne zaman verilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ekimde kursa yazılıcam böyle ufak detayları öğrenmeye çalışıyorum bir yerde okudum birisini sinyali çok erken verdiği için bırakmışlar direksiyon sınavında.Googleden araştırdım sinyal dönüş yapılmadan 30m önce verilir diyor şehir içinde 30m çok erken değil mi sokağın başında vericek halimiz yok ya sinyali.Şuan kullanırken sinyali dönüş yapmadan 2-3 araç boyu kalınca veriyorum fakat doğru mu yanlış mı bilmiyorum birde size sormak istedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinyal Ne Zaman Verilir?

Yolda güvenli ve etkili bir şekilde hareket etmek için sinyal vermek çok önemlidir. Çeşitli durumlarda sinyal vermeniz gerekir ve bunu yapmak için doğru zamanı bilmek önemlidir.

Araba Kullanırken Sinyal Verme Kuralları

• Dönüşlerde: Bir yöne dönmeden önce her zaman dönüş sinyalini verin.
    • Sağa Döndüğünüzde: Sağa dönüş yapmadan en az 30 metre önce sağ sinyalinizi verin.
    • Sola Döndüğünüzde: Sola dönüş yapmadan en az 50 metre önce sol sinyalinizi verin.
    • Şerit Değiştirirken: Şerit değiştirirken her iki yönde de sinyal verin.
    • Park Yerinden Çıkarken: Park yerinden çıkmadan önce sinyal verin.

Diğer Durumlarda Sinyal Verme

• Acil Durumlarda: Tehlikeli bir durum gördüğünüzde veya acil bir manevra yapmanız gerektiğinde sinyal verin.
    • Yavaşladığınızda: Hızlı seyir halindeyken yavaşladığınızda, arkadaki araçları uyarmak için sinyal verin.
    • Yaya Geçitlerinde: Yaya geçidinden önce yayaların geçiş hakkına sahip olduğunu belirtmek için sinyal verin.
    • Okullarda ve Hastanelerde: Okulların ve hastanelerin yakınında yavaşladığınızda ve dikkatli olduğunuzda sinyal verin.

Sinyal Verme Mesafesi

Sinyal verme mesafesi, hızınıza ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, dönüşlerde en az 30-50 metre önce sinyal vermeniz önerilir. Şerit değiştirirken veya park yerinden çıkarken sinyal verme mesafesi daha kısa olabilir.

Trafik kurallarına uyarak ve doğru zamanlarda sinyal vererek yolda güvenliği sağlayabilir ve kazaları önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Senin döneceğin yoldan once baska sokak varsa orayi geçmeden veremezsin. Ne zamanki senin döneceğin yol ile bulunduğun yol arasinda başka dönecek yol kalmaz verebilirsin. Bazen görüyorum 200 mt önceden veriyor 3 tane arayol geçiyor dönmüyor. Olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döneceğin kısma gelince verilir.Vermeyi unutma korna yersin,küfür yersin hepsini geçtim kaza yapabilirsin.Ayrıca yola dahil olacakken,yoldan sağa geçip duracaksan verilir,Şerit değiştireceksen verilir.
  • Kursa yazılınca zaten bunları öğretiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Kursa yazılınca zaten bunları öğretiyorlar

Öğretilmesini beklersek ooooo önemli olan öğrenmek isteyip öğrendikten sonra da uygulamak yoksa kurs bütün kuralları öğretiyor hepsini eksiksiz kimler uyguluyor?En ufağından bir örnek vereyim kurs yaya geçitlerinde yayalara yol verilmesini herkese söylemiştir o halde neden 100 sürücüden taş çatlasın 10 tanesi yol veriyor yaya geçitlerinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 7 Haziran 2015; 12:11:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Senin döneceğin yoldan once baska sokak varsa orayi geçmeden veremezsin. Ne zamanki senin döneceğin yol ile bulunduğun yol arasinda başka dönecek yol kalmaz verebilirsin. Bazen görüyorum 200 mt önceden veriyor 3 tane arayol geçiyor dönmüyor. Olmaz.

Çok dogru. Ne yakın ne uzak tam zamanında.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Her şey ehliyeti alana kadar hocam. Gerçi sistem oldukça zorlaştı 3. denemede alabildim ve tam anlamıyla trafiğe çıkabilecek şekilde çıktım kurstan artık. Ancak yokuşta 15cm geri kaçtı diye direk indirmeleri 200 lira+2 ay zaman kaybı adaletsiz birşey duyuyoruz 3-4 kez stop edip geçenler var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben yaya olarak kontrolsüz yollarda arabaların sinyallerine bakarım. sinyali geç veren veya vermeyen araç bana çarparsa onu dövebilirim. sapağa gelmeden 50-100 metre önce açın sinyalleri
  • Sinyal mi o da ne daha vereni görmedim.Fakat şehiriçi 30 metre Şehirdışı 50 metre olması lazım
  • En az 30 metre doğru. Fazla değil zaten, 6 araba boyu.

Sürüşte mesafe tahmini çok önemlidir. 30, 50, 100 metrelere alışmak, tahmin etmeyi öğrenmek lazım. Bu konularda şimdiden pratik yapabilirsiniz. 100m. sonraki yaya geçidini gösteren tabelaların mesafelerine dikkat etmeye başlayabilirsiniz mesela.

Otoyol farklı. 150, 300, 500 metreleri tahmin edebilmek lazım. Bunları tahmin edemeyen metrik kullanamaz. Metrik kullanmayan güvenli kullanamaz. Kendisini güvenli zannedebilir belki, ama değil. Özellikle yüksek sürat metrik bir iştir.

Kursata da her şey öğretilmiyor. Açık noktalar vardır. Mesela dur tabelasında durulur. Trafik varsa beklenir. Güzel. Peki trafik yoksa kaç saniye durulur? Veya kavşakta iki şeritli yoldaki iki araba da durmışsa önce hangi şertteki kalkmalı? Diğeri kaç sn. sonra kalkmalı? Kontrolsüz kavşakta aynı anda kalkmaları doğru mudur? Bunlar hep soru.

• Dönerken
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.