Şimdi Ara

SIRALI(SGİ) VE KARBÜRATÖRLÜ LPG SİSTEMLERİ , SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
2
Favori
77.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrblar ben bu foruma yeni üye oldum bir sorum olcak arkadaşım yeni 2001 model wolsvagen golf aldı ve aracına lpg dönümüşü taktırcak...hangi markayı tercih edersiniz en iisi hangisidir?bilgilendirirseniz çok memnun olurum..şimdiden tşkler
  • arkadaşım size bi sorum olcak ben yeni sıralı eko gas sistemi taktırdım ama benzinden gaza geçmiyo yardımcı olursan sevinirim hemen istop ediyo ne yapabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: greengo

mrblar ben bu foruma yeni üye oldum bir sorum olcak arkadaşım yeni 2001 model wolsvagen golf aldı ve aracına lpg dönümüşü taktırcak...hangi markayı tercih edersiniz en iisi hangisidir?bilgilendirirseniz çok memnun olurum..şimdiden tşkler

selamlar,
    bende de golf var, 2003 ve lovato takmıştım, 1,5 yıl önce,
    size iki ürün öneririm, lovato ya da atiker...
    hiç bir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz, sadece % 5 lik güç kaybı ile ( bunu da hisstemezsiniz zaten) % 40-45 lere varan tasarrufu yakalarsınız,
  • quote:

Orjinalden alıntı: asi_çocuk_18

arkadaşım size bi sorum olcak ben yeni sıralı eko gas sistemi taktırdım ama benzinden gaza geçmiyo yardımcı olursan sevinirim hemen istop ediyo ne yapabilirim

aracınızın su borusunu yalnış yerden almış olabilirler,
    ya da gaz ayarı yaparken regülatör suyu sıcaklığı vs. yalnış ayarlanmış olabilir,
    son olarak ta aracın lpg ECU sunda bir arıza olabilir,
  • quote:

Orjinalden alıntı: senmühendislik

quote:

Orjinalden alıntı: asi_çocuk_18

arkadaşım size bi sorum olcak ben yeni sıralı eko gas sistemi taktırdım ama benzinden gaza geçmiyo yardımcı olursan sevinirim hemen istop ediyo ne yapabilirim

aracınızın su borusunu yalnış yerden almış olabilirler,
    ya da gaz ayarı yaparken regülatör suyu sıcaklığı vs. yalnış ayarlanmış olabilir,
    son olarak ta aracın lpg ECU sunda bir arıza olabilir,

Ülkemizde Araç Muayene işlemleri yavaş yavaş yayılmaya başladı,
    21 Nisan itibari ile Denizli de de uygulamaya başlandı,
    bizleri neler bekliyor bilemiyorum, ülke buna tam anlamıyla hazır mı,
    kırsal bölgelerdeki 1990 model altı hiç bir araç geçemez, bu şartlarda hurdaya çıkacaktır,

• Merhabalar benim bir sorum olacak.

Aracım 94' Mazda 323f Bg 1.6 16v Karbüratörlü.

Emmegas Lpg kiti mevcut.

Aracım sorunsuz çalışıyor.Sessiz ve performanslı.Tüketimi de ideal.Yanlız şöyle bir problem var :

aracım benzine alınca tam gaz giderken yani gazı aniden sona yapıştırınca yemiyor bir süreliğine geri çekiliyor gibi olup sonra birden yiyor ancak normal kulanımda sorun yok.Lpg de de sorun yok sadece benzinde yapıyor.Bu arada toplam hız da 160 km/s i geçmiyor.Mikserden olabileceğini söylediler beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • Sayın senmühendislik konu ile ilgili detaylı araştırma yapmama rağmen topic deki cevaplarınızı görünce sizinde fikrinizi almak istedim, soru şu;

aracım 94 Corolla XLİ 1,6 !6 V (EFI Motor)
    1) Araca her iki tip sistemde takılabiliyor ama hangisi daha uyumlu ve sorunsuz olur?
    2) LPG markası araç markasına bağımlı değil ama, genel olarak benim aracıma tavsiye edeceğiniz bir marka varmı?

şimdiden teşekkürler
  • Boğaz kelebeğinden bahsediliyor..Tüketimin düşmesi için temizlenmesi gerekiyormuş vs..Karbüratörlü araçlarda da var mı bu..

Bir de gecen bir yazı okudum..Aracı uzun süre Lpg de kullanıp benzine geçildiginde bir contanın kullanılmadıgından dolayı eskiyim sertleştigini ve bununda yangına sebeb olabilecegini okudum..Böyle bir talihsizlik yaşamamak için tavsiyeniz nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aerdamar

Sayın senmühendislik konu ile ilgili detaylı araştırma yapmama rağmen topic deki cevaplarınızı görünce sizinde fikrinizi almak istedim, soru şu;

aracım 94 Corolla XLİ 1,6 !6 V (EFI Motor)
    1) Araca her iki tip sistemde takılabiliyor ama hangisi daha uyumlu ve sorunsuz olur?
    2) LPG markası araç markasına bağımlı değil ama, genel olarak benim aracıma tavsiye edeceğiniz bir marka varmı?

şimdiden teşekkürler

sayın aerdamar;
    aracınıza takılacak olan sistem kesinlikle ama kesinlikle sıralı sistem olmak zorunda,
    ek olarak mikserli sistem takılırsa sızdırmazlık raporu da alamazsınız,
    daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi kesinlikle sıralı sistem taktırınız,
    yakıt tasarrufu , performans ve memnuniyet ancak sıralı sistem takılınca elde edebilirsiniz,
    marka olayına gelince,
    Atiker, lovato ya da stefanellii öneririm,

• SELAM ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK.BİZDE 1991 MODEL 200E MERCEDES VAR VE 1993 TEN BERİ BİZDE VE HALA YENİ GİBİ.MALUM BENZİN ÇOK PAHALANDI BİZDE TÜPÜ DÜŞÜNDÜK AMA BU MODELLERE SIRALI DEGİLDE DÜZ LPG SİSTEMİ OLUYORMUŞ.GEÇENLERDE MERCEDES SERVİSİNE BAKIMA GİTTİGİMDE SORDUM.BANA LPG NİN BU MODELLERDE SORUN ÇIKARTTIGINI PATLAMA YAPTIGINI VE ARAÇTA MASRAFLI SORUN ÇIKARTTIGINI SÖYLEDİLER.BENDE KORKTUM ÇÜNKÜ BABAM ZATEN LPG YE KARŞI ZOR İKNA ETTİM BÖYLE BİR SORUN YAŞARSAK İYİCE PAPAZ OLURUZ.LPG MONTAJ SERVİSİNDEDE BRC TAKIP BAKIMLI KULLANIRSAK BİR SORUN OLMAYACAGINI SÖYLEDİLER KAFAM ÇORBA GİBİ OLDU.YOKSA BENZİNLE KULLANMAYA DEVAMMI EDELİM.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BU ARACI KULLANAN ARKADAŞLAR VARSA BENİ AYDINLATIRLARSA ÇOK MEMNUN OLURUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 26 Nisan 2008; 16:53:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stw

Boğaz kelebeğinden bahsediliyor..Tüketimin düşmesi için temizlenmesi gerekiyormuş vs..Karbüratörlü araçlarda da var mı bu..

Bir de gecen bir yazı okudum..Aracı uzun süre Lpg de kullanıp benzine geçildiginde bir contanın kullanılmadıgından dolayı eskiyim sertleştigini ve bununda yangına sebeb olabilecegini okudum..Böyle bir talihsizlik yaşamamak için tavsiyeniz nedir?

boğaz kelebeği sıralı araçlarda olur, bilhassa volkswagen ( bora, golf, pasaat ) araçların boğaz kelebeğini değişik zamanlarda temizletip , adaptasyon yaptırmak ta fayda vardır,
    bahsettğiniz conta değil, aracın benzin hortumu, kıkırdak bir yapıya sahip olup, uzun süre kullanılmayıp daha sonra kullanıldığında bu yapı dahada belirgin ortaya çıkar ve benzinin sızmasına ve motora sızmasına sebep verir bu da allah korusun aracın yanmasına sebebiyet verebilir,
    bu yüzden 3-4 aylık değişik periyotlarda bu hortumju değiştirmekte fayda var ( zaten 1-2 ytl 'lik bir parça)

• quote:

Orjinalden alıntı: SeZaR_323

Merhabalar benim bir sorum olacak.

Aracım 94' Mazda 323f Bg 1.6 16v Karbüratörlü.

Emmegas Lpg kiti mevcut.

Aracım sorunsuz çalışıyor.Sessiz ve performanslı.Tüketimi de ideal.Yanlız şöyle bir problem var :

aracım benzine alınca tam gaz giderken yani gazı aniden sona yapıştırınca yemiyor bir süreliğine geri çekiliyor gibi olup sonra birden yiyor ancak normal kulanımda sorun yok.Lpg de de sorun yok sadece benzinde yapıyor.Bu arada toplam hız da 160 km/s i geçmiyor.Mikserden olabileceğini söylediler beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

ewt mikser olabilir, araç bir yerlerden fazla hava alıyor olabilir,
    mazada 3.23 ler için özel mikserler var,
    hatta nettenwww.emreotogaz'a girereseniz bu mikserin tipini de görüp, kıyaslama yapabilirsiniz,

• quote:

Orjinalden alıntı: serhat1971

SELAM ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK.BİZDE 1991 MODEL 200E MERCEDES VAR VE 1993 TEN BERİ BİZDE VE HALA YENİ GİBİ.MALUM BENZİN ÇOK PAHALANDI BİZDE TÜPÜ DÜŞÜNDÜK AMA BU MODELLERE SIRALI DEGİLDE DÜZ LPG SİSTEMİ OLUYORMUŞ.GEÇENLERDE MERCEDES SERVİSİNE BAKIMA GİTTİGİMDE SORDUM.BANA LPG NİN BU MODELLERDE SORUN ÇIKARTTIGINI PATLAMA YAPTIGINI VE ARAÇTA MASRAFLI SORUN ÇIKARTTIGINI SÖYLEDİLER.BENDE KORKTUM ÇÜNKÜ BABAM ZATEN LPG YE KARŞI ZOR İKNA ETTİM BÖYLE BİR SORUN YAŞARSAK İYİCE PAPAZ OLURUZ.LPG MONTAJ SERVİSİNDEDE BRC TAKIP BAKIMLI KULLANIRSAK BİR SORUN OLMAYACAGINI SÖYLEDİLER KAFAM ÇORBA GİBİ OLDU.YOKSA BENZİNLE KULLANMAYA DEVAMMI EDELİM.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BU ARACI KULLANAN ARKADAŞLAR VARSA BENİ AYDINLATIRLARSA ÇOK MEMNUN OLURUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

sayın serhat1971;
    babanızla kötü olmak istemiyorsanız, aracınıza sıralı sistem taktırın, ya da benzin ile kullanmaya devam edin,
    marka olarak ise Brc , lovato, atiker ya da stefanelli öneririm,

• quote:

Orjinalden alıntı: senmühendislik

quote:

Orjinalden alıntı: serhat1971

SELAM ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK.BİZDE 1991 MODEL 200E MERCEDES VAR VE 1993 TEN BERİ BİZDE VE HALA YENİ GİBİ.MALUM BENZİN ÇOK PAHALANDI BİZDE TÜPÜ DÜŞÜNDÜK AMA BU MODELLERE SIRALI DEGİLDE DÜZ LPG SİSTEMİ OLUYORMUŞ.GEÇENLERDE MERCEDES SERVİSİNE BAKIMA GİTTİGİMDE SORDUM.BANA LPG NİN BU MODELLERDE SORUN ÇIKARTTIGINI PATLAMA YAPTIGINI VE ARAÇTA MASRAFLI SORUN ÇIKARTTIGINI SÖYLEDİLER.BENDE KORKTUM ÇÜNKÜ BABAM ZATEN LPG YE KARŞI ZOR İKNA ETTİM BÖYLE BİR SORUN YAŞARSAK İYİCE PAPAZ OLURUZ.LPG MONTAJ SERVİSİNDEDE BRC TAKIP BAKIMLI KULLANIRSAK BİR SORUN OLMAYACAGINI SÖYLEDİLER KAFAM ÇORBA GİBİ OLDU.YOKSA BENZİNLE KULLANMAYA DEVAMMI EDELİM.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BU ARACI KULLANAN ARKADAŞLAR VARSA BENİ AYDINLATIRLARSA ÇOK MEMNUN OLURUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

sayın serhat1971;
    babanızla kötü olmak istemiyorsanız, aracınıza sıralı sistem taktırın, ya da benzin ile kullanmaya devam edin,
    marka olarak ise Brc , lovato, atiker ya da stefanelli öneririm,

SenMühendislik ilginize alakanıza çok teşekkür ederim.Sizinde önerinizi göz önüne alarak sanırım tüpten vazgeçmiş bulunmaktayım.Ne yapalım babamla papaz olacagıma dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya devam edecegim.Ayrıca sıralı sistem tavsiye etmişsiniz ama 1991-200e motor modeline araştırmalarıma göre sıralı sistem uymuyormuş.Neyse saglık olsun.Teşekkürler işlerinizde başarılar....

• peki 93-94 model e200'lere sıralı sistem uyarmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: idemo

peki 93-94 model e200'lere sıralı sistem uyarmı?

E200 lere sıralı sistem.....200E lere eski sistem oluyormuş.....
  • merhaba, yaklaşık 1 ay önce aracıma sıralı Lpg taktırdım, aracım VW Bora 2001 1.6. Aracı ilk çalıştırdığımda LPG ye geçtiğinde, gaz pedalına ani basınca devir saati önce düşüyo sonra devirleniyo, yani araç önce boğulup sonra devri artıyo. Bu durumda ilk kalkışta aracın stop etmesine, teklemesine neden oluyo. Stop etmesin diye fazla gaz veriyorum. LPG yi taktırdığım yere götürdüm sorunu söyledim, bilgisayar bağladılar, LPG ye geçiş sıcaklığını artırdılar, sorun kalmadı dediler, ama hala aynı şey devam ediyor, araç ısınınca sorun yok, sadece ilk çalıştırmada motor soğukken sorun var, ne önerirsiniz,,,
  • quote:

Orjinalden alıntı: 333Blue

merhaba, yaklaşık 1 ay önce aracıma sıralı Lpg taktırdım, aracım VW Bora 2001 1.6. Aracı ilk çalıştırdığımda LPG ye geçtiğinde, gaz pedalına ani basınca devir saati önce düşüyo sonra devirleniyo, yani araç önce boğulup sonra devri artıyo. Bu durumda ilk kalkışta aracın stop etmesine, teklemesine neden oluyo. Stop etmesin diye fazla gaz veriyorum. LPG yi taktırdığım yere götürdüm sorunu söyledim, bilgisayar bağladılar, LPG ye geçiş sıcaklığını artırdılar, sorun kalmadı dediler, ama hala aynı şey devam ediyor, araç ısınınca sorun yok, sadece ilk çalıştırmada motor soğukken sorun var, ne önerirsiniz,,,

Arkadaşım yaklaşık 1.5 ay önce bende 2004 1.6 boraya brc marka lpg taktırdım.İlk çalıştırdıgımda benzinle gayet güzel çalışıyor.Ve motor ısındıktan sonrada (yaklaşık 5 dk.) gaza geçiyor bu esnada çok küçük bir irkilme oluyor ama rahatssız edici degil.ben gayet memnunum.Ama seninki gaza geçerken çok problemli oluyorsa bence montaj edenlere tekrar götür.hatta motoru iyice sogutup beraber tekrar deneyin.....

• ÜSTAD, araba ısınınca bi sorunu kalmıyor. Ayrıca gaza geçişte hiçbir problem yok, geçtiğini hissetmiyorum bile. Ama gaza geçince motor ısınan kadar stres oluyorum, kalkarken stop ettiriyorum acemi şöför gibi, stop etmesin diye fazla gaz veriyorum, hiç hoş değil,,,
  • quote:

Orjinalden alıntı: 333Blue

ÜSTAD, araba ısınınca bi sorunu kalmıyor. Ayrıca gaza geçişte hiçbir problem yok, geçtiğini hissetmiyorum bile. Ama gaza geçince motor ısınan kadar stres oluyorum, kalkarken stop ettiriyorum acemi şöför gibi, stop etmesin diye fazla gaz veriyorum, hiç hoş değil,,,

Arkadaşım anladım gaza geçene kadar herşey normal ama gaza geçergeçmez motor hala tam sıcaklıgına ulaşmadıgı için o sırada sorun oluyor sanırım.ama sıcaklık tam üst seviyeye ulaşınca düzeliyor diyosun.bence bu normal degil.sen genede aracını götür ve olmuyor kardeşim ben memnun degilim de sorununu çözsünler yada başka marka taksınlar.dünyanın parasını verdin halletmeleri lazım bence.....
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.