Şimdi Ara

SİZCE EVLİLİK AŞKLA MI GÖRÜCÜ USULÜ İLE Mİ OLMALI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce hangisi daha sağlıklı .şimdiki zamanda bakıyorum da etrafıma görücü usulü ile evlenenler daha mutlu ve huzurlu. bu da insanların evleneceği zaman farklı kararlar almasına sebeb oluyormudur acaba....

• görücü usülü nedir yaa ne çıkarsa bahtına.en güzeli tanışarak anlaşarak flört ederek evlenmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 6 Ekim 2008; 1:47:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

görücü usülü nedir yaa ne çıkarsa bahtına.en güzeli tanışarak anlaşarak flört ederek evlenmek
    1 sene önce forumda bir üye vardı. Konu açıp açıp kayboluyordu. Nikini hatırlayamadım ama hatırlayan çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

1 sene önce forumda bir üye vardı. Konu açıp açıp kayboluyordu. Nikini hatırlayamadım ama hatırlayan çıkar

Alıntıları Göster
    Görücü usulü öncedenmiş annemler 18 senelik evli bi çift görücü usulüyle evlenmişler hala çok mutlular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre3458

Görücü usulü öncedenmiş annemler 18 senelik evli bi çift görücü usulüyle evlenmişler hala çok mutlular.

Alıntıları Göster
    flört ederek evlenmek en doğrusu ama ailelerin onayı ve anlaşabilmeleri çok önemli bence.. sevdigim kızın ailesi ile bu yüzden sorun yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

flört ederek evlenmek en doğrusu ama ailelerin onayı ve anlaşabilmeleri çok önemli bence.. sevdigim kızın ailesi ile bu yüzden sorun yaşıyorum.

Alıntıları Göster
    herşeyi bırak ailenizin onaylamadıgı biriyle sakın evlenmeyin..
    çünkü onlar bizden kat kat tecrübeliler
  • En güzel hatun 6 ay yaşar tezinden yola çıkarsak aslında pek bir fark yok

Şaka bir yana, ikisininde farklı özellikleri var... Görücü usulü ile evlenmekten kastın birbirinizi ilk gece görmek ise (ki eskiden yaygınmış, hala yapanlar var) kesinlikle insanlık dışı... Ama normalde görücü usulü evlilikte de bir süre tanışmak için zaman geçirmek vardır... Sonuç olarak : hiç görmeden evlenmeyi savunan bir kişi yoktur herhalde forumda... varsa da aklından şüphe ederim... Diğer iki türde de , tanışırsın, konuşursun , olursa evlenirsin, olmazsa canın sağolsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Alıntıları Göster
    evleneceğin kadının ne yapacağına bağlı yani ev hanımımı yoksa iş hanımımı olacağına bağlı
  • Aşkla daha iyi bana göre. Ailelerin anlaşabilmesi de önemli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

evleneceğin kadının ne yapacağına bağlı yani ev hanımımı yoksa iş hanımımı olacağına bağlı

Alıntıları Göster
    bence en doğalı ve güzeli flört ederek evlenmek. Yani kendi başına tanışarak. Ama görücü usulunü dışlamıyorum. Sosyal ortamın yoktur, imkan yoktur, toplum zaten muhafazakar, ciddi bir ilişkiye bile kötü gözle bakılabilir. N'aparsın görücü usulü evlenirsin son çare olarak. Ben yapamam ama yapana da bişi demem. Hele türkiye gibi bir yerde.

Ama görücü usulü bile olsa, en azından bir nişan dönemi olmalı ki, çiftler az çok birbirlerini tanısın yol yakınken. Aslında nişan ile flört'ün hiç farkı yok ama işte gelenek görenek. Nişanı bozmanın bir yaptırımı yok sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 6 Ekim 2008; 2:04:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bence en doğalı ve güzeli flört ederek evlenmek. Yani kendi başına tanışarak. Ama görücü usulunü dışlamıyorum. Sosyal ortamın yoktur, imkan yoktur, toplum zaten muhafazakar, ciddi bir ilişkiye bile kötü gözle bakılabilir. N'aparsın görücü usulü evlenirsin son çare olarak. Ben yapamam ama yapana da bişi demem. Hele türkiye gibi bir yerde.

Ama görücü usulü bile olsa, en azından bir nişan dönemi olmalı ki, çiftler az çok birbirlerini tanısın yol yakınken. Aslında nişan ile flört'ün hiç farkı yok ama işte gelenek görenek. Nişanı bozmanın bir yaptırımı yok sonuçta.

Alıntıları Göster
    severek ve en önemlisi anlaşarak evlenmek.aşk bugun var 2 sene sonra yok.fikir ayrılıgına dusecegin insanla bi omur gecirmek cok acı verici olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Kuzi ne arıyon sen burda

Bu arada aşk evliliği tabikide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@TM@ -- 6 Ekim 2008; 2:38:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F@TM@

quote:

Kuzi ne arıyon sen burda

Alıntıları Göster
    görücü usulü olsa bile kızı beğendiysem evlenebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MrYzC

kızın senin hakkındaki düşüncesi önemli değil yani?

tek taraflı düşüneceksen şişme bebek falan al ona fikrini sorma gereği duymazsın hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@TM@

quote:

Kuzi ne arıyon sen burda

Alıntıları Göster
    Bence birbirlerini çok az sürede tanıyıp aşık olanlar evlenince pek mutlu olamazlar. Aşk insanı kör ediyor bir anlamda. Görücü usulü dendiğinde biraz yobazımsı gibi görünüyor aslında mantıklı yukarıda arkadaşında dediği gibi nişanlandığında tanıyorsun zaten baktın olmadı ayrılırsın... ( Aşk evliğilinden yana değilim gibi görünüyor ama aşk ta kader...)

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

Alıntıları Göster
    arkadaşı çizmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

quote:

Orjinalden alıntı: MrYzC

tek taraflı düşüneceksen şişme bebek falan al ona fikrini sorma gereği duymazsın hem.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SimoneKSK

arzulamak yetmez, arzulanmak lazım yoksa insan tatmin olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orjinalden alıntı: SimoneKSK

arzulamak yetmez, arzulanmak lazım yoksa insan tatmin olmaz.

Alıntıları Göster
    Çok saçma soru , tabiikide aşkla,sevgiyle olur/olmalı evlilikler.Görücü usulünde de aşk sevgi olabilir/olmalıdır.Size önerilen kişiyle sözlü olma döneminde ısınamaz ve sevemezseniz söz atıyorsunuz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

Çok saçma soru , tabiikide aşkla,sevgiyle olur/olmalı evlilikler.Görücü usulünde de aşk sevgi olabilir/olmalıdır.Size önerilen kişiyle sözlü olma döneminde ısınamaz ve sevemezseniz söz atıyorsunuz zaten.

Alıntıları Göster
    ben aşık oldum da evlendim ama hepimizin etrafında fazlasıyla görücü usulü evlenen insanlar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Ottoman

ben aşık oldum da evlendim ama hepimizin etrafında fazlasıyla görücü usulü evlenen insanlar vardır.

Alıntıları Göster
    : Şunu hiçbir zaman unutmayın;

Türkiye'de iki insan evlenmez, iki aile evlenir.......
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.