Şimdi Ara

Sizce Formumda Bir Bozukluk Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bazen hareketten sonra sırtımda bir stres oluyor. Sizce formumda bir sorun var mı düzeltmem gereken?

https://www.youtube.com/watch?v=Kzlwp5y0jRA

Teşekkürler.

• İzledim ve Şok oldum. Böyle yaparak 3 aya Nur Topu gibi Fitiga sahip olursun. Hareketi baştan aşağı yanlış ve tehlikeli yapıyorsun.. Bütün Yükü beline yuklemissin.

https://youtu.be/wXUZhadXo4U

Videoda 2.Dk dan itibaren bakmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu izledim ama pek bir şey anlamadım dilden dolayı. Adam da benim yaptığımı yapıyor gibi. Peki formumdaki hata nedir yukarıda kalçayı daha da önce doğru yapmamak mı?
  • Formun inanılmaz iyi yukarıdaki arkadaşı dinleme.
  • bana belinden yukarısı öne çok eğik geldi. belden yukarısını biraz daha dikey tutman gerek diye düşünüyorum. sırtının tam olarak neresinde stres oluyor?
  • problem şu ki adam kaldıramayacağı kilonun altına girmiş ıkınıp duruyor. Form düzgün değil
  • hesabimagirisyapamiyorum H kullanıcısına yanıt
    Kalçanın tam üstünde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elweda kullanıcısına yanıt
    Squat ile 120 dolaylarında 15 20 tekrar çıkartabiliyorum. Zira o anda sırtımda 100 kilo var ve sadece video için kaldırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trespuanie

Kalçanın tam üstünde.
    öne çok eğildiğin için olduğunu düşünüyorum. mesela eğer denemek istersen yere ne biliyim 10-20 kilo kadar bir şey koy. onu yerden kaldır masanın üstüne koy. masadan indir yere koy. sonra tekrar masanın üstüne koy. bunu bi 50-60 kere tekrar edersen inanıyorum ki yine aynı yerde stres hissedeceksin. orada stres hissetmek zaten normal sqauat yaparken. ama aşırı stres hissediyorsan muhtemelen öne fazla eğildiğin içindir.

edit: uzun süre yer süpürürsen de olur bu mesela. amelelik yaptım kendimden biliyorum :D belden yukarısı yatay konuma ne kadar yakınsa kalçanın üstündeki kaslar seni o halde tutabilmek için o kadar çok iş yapar.

ayakta iken, belden yukarısını yatay durumdan dikey duruma getirmek kalçanın biraz üstündeki kasların işi. öne çok eğildiğinde seni o pozisyonda tutmak için oraya daha fazla stres biner. dikey duruma ne kadar yakınsan o kadar az stres biner. squat yaparken hafif öne eğilmezsen zaten squat esnasında arkaya düşersin. biraz eğilmek normal biraz stres de öyle. ama sen bence çok eğiliyorsun. bence şu an eğildiğinin aşağı yukarı yarısı kadar eğilmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesabimagirisyapamiyorum -- 17 Mart 2019; 15:44:52 >

• 1. Aşırı Kilo. Tam Motion yok. Hareketi yarım yapıyorsun.

2. Yükü bele bindirmissin. Net şekilde yük One doğru eğik.

Videodaki gibi. Beli eğmeden tam Çökeceksin.

• Yanlis

• üst vücut çok fazla kambur duruyor,öne eğilimin fazla

ayrıca bu şekilde çalışırsan bacaklarına bi faydası olmaz çünkü yükün büyük kısmını bele bindiriyorsun,kalçayı daha geriye alıp bacaklarının üzerine eğil

videoda sen bacaklarını pek kullanmadan sadece öne doğru eğiliyorsun halbu ki bu şekilde değil aşağı doğru inmen lazım

göğüs önde kalça geride bu şekilde yapacaksın gerekirse topuklarının altına 2-3 cm yüksekliğinde bişey koy daha düzgün yapmak için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.