Şimdi Ara

Sizce kusur kimde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek yön yol. Ben yolda giderken soldaki araç çapraz parktan birden geri çıktı görmem ile sağa kırmam bir oldu ancak benim sol çamurluk ve tekere vurdu. Bende savrularak ters yön park etmiş araca vurdum. Sigorta mutabakatsız görünüyor sizce nasıl sonuçlanır

Sizce kusur kimde

Sizce kusur kimde

Sizce kusur kimde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bu tür kazalarda, trafik sigortası kusur oranlarını belirlerken genellikle Karayolları Trafik Kanunu ve genel trafik kurallarını esas alır. Soldaki aracın çapraz park yerinden ani ve kontrolsüz geri çıkışı temel kusur olarak değerlendirilebilir, çünkü geri manevra yapan araç, diğer araçlara geçiş önceliği tanımalıdır. Ancak, sizin ani manevranız sonucu ters yön park etmiş araca çarpmanız, duruma göre ikincil bir kusur olarak değerlendirilebilir. Sigorta şirketi bu kazada kusur oranlarını belirlerken her iki tarafın da hatalı olduğu kanaatine varabilir ve mutabakatsız durum bu yüzden ortaya çıkmış olabilir. Kesin sonucu belirlemek için, kaza tutanağı, olay yerinin fotoğrafları ve varsa görgü tanıklarının ifadeleri önemli. Kusur oranlarının netleştirilmesi için eksper incelemesi beklenir. Eğer kusur oranı sizin aleyhinize çıkarsa, sigortanızın teminatlarını kontrol ederek hukuki destek almanız faydalı olacaktır.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Benim manevramın yanında o aracın benim sol öne çarpmasının etkisiyle ben duran araca vurdum. Bu beni kusurlu yaparmı? Bi de duran araç ters yönden gelerek park etmiş bu durumda kusurlu olur mu acaba?

• Kazadaki suçlu belli aslında neyi anlayamamış sigorta şirketi? Parktan çıkan araç net suçlu fakat tek istisnası senin hız limitlerine uymamış olman. Hızın limit dahilindeyse tartışılcak birşey yok senin açından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laurent_blanc kullanıcısına yanıt
    Yani hız limiti 50. Benim olsa olsa maximum 40tır. Zaten fren yapmaya bile fırsatım olmuyor yoksa daha büyük hasar olurdu. Çünkü 100 metre geriden dönüş yaparak giriyorum yola hızlanma için çok mesafe yok

• laurent_blanc kullanıcısına yanıt
    Sizce kusur kimde

• Kanun kural ne der bilmem...
    Anlattığınız olay da kontrolsüz geri geri çıkan var, ters yöne girip park etmiş var yolunda hız sınırının altında giden siz var.

Eger bu kaza toplamında siz kusurlu Çıkarsanız vay ki ne var...
    Umarim mutabakat a varilmama sebebi geri çıkan araça ve ters yön araca ne yapacaklarını bilmedikleri içindir. Yoksa sizlik bir durum olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 4 Ocak 2025; 12:13:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE BU KİM?
    8 yıl önce açıldı
    Sizce bu bir sorun mudur?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle olur. Çünkü komiston kararına itiraz yok. Dava açılıyor bildiğim kadarıyla

• Kagan.fb K kullanıcısına yanıt

Geri manevra yapan aracın, Karayolları Trafik Kanunu’nun 56. maddesine göre yolu kontrol etme ve diğer araçlara zarar vermeme yükümlülüğü vardır; dolayısıyla, sizin sol ön kısmınıza çarparak kontrolünüzü kaybetmenize neden olmuşsa, bu araç asli kusurlu sayılır. Sizin manevranız, kazadan kaçınma refleksi olarak değerlendirileceği için kusur oranınız düşük olmalıdır. Duran araca çarpmanızda, o aracın ters yönde park edilmiş olması trafik kurallarına aykırı bir durumdur ve kusur oranını kısmen etkileyebilir, ancak çarpmanın temel nedeni geri manevra yapan aracın kontrolsüz hareketiyse, esas kusur ona yüklenir. Kesin kusur oranlarının belirlenmesi için eksper incelemesi önemli; itiraz etmek gerekirse, sigortanıza veya Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurabilirsiniz.

• Bu olayda trafik polisinin neden geldiğini merak ettim, paylaşır mısınız?

Bu olayda karşı tarafın tam kusurlu çıkması lazım.

• H4- H kullanıcısına yanıt
    3. Aracın sahibine ulaşamadık. Trafik polisi geldi ama tutanağı bizim tutmamıza yardım etti gitti

Sizler mi çağırmışsınız? Genelde trafik polisi alkol yaralama vs gibi özel durumlar harici pek gelmez. İlgimi o sebeple çekti.

Evet 3. Araca ulaşamadığımız için geldi sanırım

Bence içiniz rahat olsun. Bu olayda karşı taraf yüzde yüz kusurlu. Kamera kaydı alabilirseniz daha da iyi. Şehir içi hız sınırlarına uyuyordu iseniz size hiç kusur çıkmaması lazım, hız sınırını aşmışsanız da yine kusurun büyüğü karşı tarafta olmalı. Olay gayet net. Aksi bir durumda da hukuken itiraz etme hakkınız saklıdır. Orayı gören bir kamera, bu devletin kameraları da olabilir o bölgedeki ticarethanelerin de olabilir, varsa kayıtlarını polise başvurmak suretiyle almaya çalışın, elinizde bulunsun. Bir süre sonra o kayıtlar silinir, isteseniz de erişemezsiniz.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 4 Ocak 2025; 14:9:50 >
  • Kontrolsüz geri çıkan araç kusurlu. Ters park etmiş araç için de ilahi adalet diyelim.

Hızım 35 40 gibi orda hız sınırı 50 olduğu için hızdan sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Çünkü ben 60 70 metre geriden dönüş yaparak geldim. Hızlanmam için mesafe yok zaten

• Toyota %100 hatalı duruyor ama kesin emin değilim. Skoda manevra yapıp park halindeki araca vurmuş. Bu yüzden şirketler arası mutabakat oluşmamıştır. Park halindeki aracın kazaya karışmasında Skodanın da kusuru var diye düşünüyorum. Etkili fren tedbirini başvurmamış veya yolun şartlarına uygun şartlarda sürüş yapılmamış gibi...

Kusur değerlendirme komisyonu karar verince bilgilendirirseniz seviniriz hocam ben de sonucu merak ettim doğrusu ben kesin kanaate ulaşamadım...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Skoda benim aracım hocam açıkçası manemram yok gibi bişi görüş açımd bile değilken direk çarpıp beni sağa savuruyor

• Sigorta şirketleri anlaşamamış mutakanatsız demek o oluyor. Hasar oranlarını farklı olunca böyle oluyor. Polis tutanak tutmamış sanırım. Polis tutanak tutsa sigorta şirketleri devreden çıkıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.