Şimdi Ara

Skoda Octavia'mı yoksa Renault Megane Sport Tourer'mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Skoda Octavia ve Renault Sport Tourer hakkında ne düşünüyorsunuz? ikiside dizel otomatik olacak. Octavia Elegance, Sport Tourer ise privilege +zenon+navigasyon ve panoramik açılır tavan olacak.

bu iki aracın avantaj ve dezavantajlarını, varsa yaşadığınız tecrübeleri söyleyebilir misiniz? İkisi arasında seçim yaparsanız hangisini seçersiniz?

• son 5 yıldır 3 araç aldım 3 üde octavia idi.hiç başıma sorun açmadı,beni şu ana kadar hiçbirisi üzmedi,fakat ben hep benznli düz vites kullandım ,işçilik malzeme kalitesi sizi fiyatına göre tatmin eder.ses yalıtımı yetelidir.fakat almayı düşündüğünüz araç otomatik yani dsg 2 kez düşünün derim.dsg değilde düz alacaksanız octavia,otomatik ise megane alın ,şimdiden hayırlı olsun
  • Octavia
  • Sayın canmert2005,

öneriniz için teşekkürler. bilmediğim için soruyorum dsg şanzuman sıkıntılı mı? wv de aynı şanzumanı kullanıyor. bir tanıdığımın passatını kullandım vites geçişleri biraz hissediliyordu bu tarz bir problem mi var?
    yoksa yakıt açısından mı?
  • Yakıt açısından hiç bir sorun yok. Hatta manuelden daha ekonomik olduğu söylenmekte. Ama bazı DSG şanzumanlarda sorun var. Önceden mekatroniklerini değiştiriyorlardı şimdi kavramayı değiştiriyorlar. Alacağınız araç sorunsuz bir keyif arabasıda olabilir(DSG arıza çıkarmazsa) ben bu arabayı nereden aldım diyip saç başta yoldurabilir.
  • Renault. Donanım olarak da iyi motor olarak da iyi. Tipi de cok güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sedanla station mu karşılaştırıyorsun bana mı öyle geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

sedanla station mu karşılaştırıyorsun bana mı öyle geliyor?

İlla aynı segmentte olmasına gerek yok ki karşılaştırırken. Sonuçta test yapmayacak arabaları. Zevkine göre alıp binecek. Kullanıcı yorumlarını merak ediyor sadece. Aynı markanın iki farklı segmenti arasında bile kalabilir insan. Geçen bir arkadaş Golf ile Tiguan arasında gidip geliyordu. Bu normal bir şey bence...
  • şirkette vardı megane sw yol tutuş olarak çok tatminkardık. Konfor pek yok ama sessiz ve ferah araçtır. Ayrıca ekonomi yönündende çok cimri 5.vites 70le 3.5 4.0 tüketiyodu. Son olarakda vitesleri sert geçiyodu aracın ama siz otomatik alcaksınız sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Renault. Donanım olarak da iyi motor olarak da iyi. Tipi de cok güzel.

+1 hocam.
  • Renault...Bir kere tipi için Renault gerçekten çok şık bir araç sport tourer ve kalite bir araba...Kullanım amacınız da tabi ki önemli ama uzun vadede renault gerek yakıt gerekse de diğer masraflar bakımın baya bir ekonomik olcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

İlla aynı segmentte olmasına gerek yok ki karşılaştırırken. Sonuçta test yapmayacak arabaları. Zevkine göre alıp binecek. Kullanıcı yorumlarını merak ediyor sadece. Aynı markanın iki farklı segmenti arasında bile kalabilir insan. Geçen bir arkadaş Golf ile Tiguan arasında gidip geliyordu. Bu normal bir şey bence...

golfle tiguan arasında gidip gelmek balkabağıyla karpuz arasında gidip gelmeye benzer.
    eğer sedanla station karşılaştırıyorsa muhabbet aynı.Böyle bir dünya yok.
    Genelde böyle konuları açanlar zaten tepkiyi görünce anında yazmayı bırakıyorlar.
    Hiç kendimizi yorduğumuzu değmez.
  • yanılıyorsunuz yazmayı neden bırakayım...

evet SW vagon ile sedanı soruyorum. büyük bir bagaj olsun. iki aracın donanımlarına görünüşüne baktım bu ikisi hoşuma gitti. Peugeot 5008 ve 3008 bunlara göre pahalı ve yarı otomatik şanzuman onları eledim, citroen C4 grand picasso yine yarı otomatik vites, konfor olarak en uygunu ve büyüklük olarak tatmin edecek bu iki aracı gördüm. adım başı fluence gördüğüm için ve tipide hoşuma gitmediği için sport tourer a yöneldim (scenic bütçemi aşıyor)

tek bakmadığım ford c max ve s max var ama galiba onlarda full donanımlı olanları 70.000 nin altında değildir.
    nissan qq baktım haliyle pahalı ve biraz içi dar geldi gözüme..
  • oktavia benimde hoşuma giden bi araç ama megane s.tourer çok daha güzel ve sportif
  • bence tasarımı motoru ve şanzımanıyla öne çıkıyor megane
    donanım konusunda da bence aile için herşey var tercıhım reno dan olurdu.
    ama şahsen ikisinide eler SCENIC 1.5 dci edc alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

golfle tiguan arasında gidip gelmek balkabağıyla karpuz arasında gidip gelmeye benzer.
    eğer sedanla station karşılaştırıyorsa muhabbet aynı.Böyle bir dünya yok.
    Genelde böyle konuları açanlar zaten tepkiyi görünce anında yazmayı bırakıyorlar.
    Hiç kendimizi yorduğumuzu değmez.

Yalnız konuyu açan arkadaş octavia'nın bagaj hacminin büyüklüğünü gözönüne aldı sanırım.Bagaj hacmi bir sw kadar vardır herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: levoas

yanılıyorsunuz yazmayı neden bırakayım...

evet SW vagon ile sedanı soruyorum. büyük bir bagaj olsun. iki aracın donanımlarına görünüşüne baktım bu ikisi hoşuma gitti. Peugeot 5008 ve 3008 bunlara göre pahalı ve yarı otomatik şanzuman onları eledim, citroen C4 grand picasso yine yarı otomatik vites, konfor olarak en uygunu ve büyüklük olarak tatmin edecek bu iki aracı gördüm. adım başı fluence gördüğüm için ve tipide hoşuma gitmediği için sport tourer a yöneldim (scenic bütçemi aşıyor)

tek bakmadığım ford c max ve s max var ama galiba onlarda full donanımlı olanları 70.000 nin altında değildir.
    nissan qq baktım haliyle pahalı ve biraz içi dar geldi gözüme..

bu baktıgınız iki araçta yari otomatik. 3008 den tek farklari çift kavrama olmalari ve daha az sarsintili geçiş yapmalari.bu yari otomatikler tam otomatigin sorunsuzlugunu yakalayamadilar daha tek eksikleri bu sadece.

• çift kavrama olayını bilmiyordum, bilgi için teşekkürler.

arkadaşlar peki birde marka vermeden fikrinizi sorsam maksimum 60-65.000 TL bütçem var, dizel otomatik istiyorum, aile arabası olarak önerebileceğiniz bir marka ve model ne olurdu?

Not: arka yolcu diz mesafesi ve bagaj kapasitesi benim için önemli.
  • son DSG durumlarından sonra biraz soğuk bakıyorum.
    EDC nin bildiğim kadarı ile sorunu yok ama ona da ilerleyen günlerde bakacağız...

ben Octavia kasasının güncel olmamasından ve dgs durumundan dolayı Megane ST derim.
  • mantıklı seçim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.