Yaklaşık 1.4 milyon TL bütçem var. 1.0 e-tec premium Octavia, 1.5 e-tec Elite Octavia ve 1.3 Megane icon arasında kaldım. Octavia tarafında motoru mu yoksa donanımı mı seçmeliyim. Ayrıca Octavia da bazı kronik sorunlar varmış üstelik DSG şanzımanlı. Bu yüzden Megane da güzel bir seçenek gibi duruyor hem donanımlı hem performanslı. Daha önce Octavia deneyimi olan veya bilgi sahibi olan var mıdır? Siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz? |
Skoda Octavia vs Megane
-
-
6 senedir dsg'li araç -hem de istanbul'da- kullanıyorum. sıfır sorun. eskidenmiş o. dsg'nin bakımı da artık çok ucuz. en ucuz tamir edilen yarı-otomatik şanzıman dsg. 1.5 motor çok güzel. ben onu tercih ederdim. bence arkada da üfleci olan düzgün bir klima ve 4 cam otomatikse bu kadarı yeterli donanım olarak. bir de otomatik vites. geri kalan donanımlar konforu arttırmıyor. bunların dışında konforu arttıranlar; genel kalite, hacim, ergonomi. megane kalitesi maalesef çok vasat bir araç. birkaç sene sonra her yerinden ses gelecek ve yıpranacak.
-
Octavia da kronik vites kolu arızası varmış bir çok kullanıcı bu durumu yaşamış sizin bilginiz var mıdır bu konuda?
-
Dsg ile edc zaten aynı konsept şanzımanlar. Aslında meganeda da bazı sıkıntılar var termostat sıkıntısı misal. Megane eskidi. Fiyat olarak avantajı yokken bence almayın. Yeni octavia 1.5 motor. Tertemiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu fiyat bandında bütçe ile ben de yeni bir araç arayışındayım. Yeni Civic'i de kıyaslamaya dahil edecek olursak hangi araç daha ideal bir tercih olur ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merak ettiğimden birşey sormak istiyorum dsg mevcut güncel piyasada yetkili servis hariç dışarda özel servislerde kavrama ve mekatronik kart tamiri değişimi vs kabaca ne kadar tutar bilgi verebilirmisiniz ? jetta yada golf düşünüyorum 2015-2016 arası dsg gözümü korkutuyor açıkcası.
-
daha başıma bir şey gelmediği için bilemiyorum ama en ucuz dsg tamiri otomatik/yarı otomatikler içinde.
-
1.5 elite octavia.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Octavialar 4 teker bağımsız süspansiyonlu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tabiki 1.5 octavia. 1.0 octavia da bir arkadaşım sıfır almasına rağmen 2 kez motor sorunu yaşadı. sonunda sattı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Duruma göre değişir 50bin yer
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X